YGS-LYS

Çok da kötü değil bu sezonki başarımı gençlerin ama daha iyisi olmalıydı. Mesela Okan, Alperen´i de üniversiteli olarak görmek isterdi gönül. Neyse, umarım seneye alacağız onların güzel haberlerini. "Umarım" işin formalite sözcüğü..

Bu arada Ankara´yı kazanan arkadaşlar -gerçi sadece Fatih var sanırım şu anda- sorunuz, sorunlarınız için buralardayım. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Abi çok teşekkür ederim yanlız hazırlık sınıfı Gölbaşındaymış tam neresi bilmiyorum ama uzak olduğunu söylüyorlar.
 
Fatih, Gazi´nin Gölbaşı kampüsü nerede tam bilmiyorum ama (umarım İncek civarında değildir, oradan ulaşım biraz sıkıntılı) Gölbaşı merkeze toplu taşıma aracı ile 30-45 dk. civarında. Mühendislik Fakültesi ise şehrin göbeğinde. En azından hazırlığı geçtikten sonra rahat edersin.
 
İnşallah Onur abi ilk sene biraz sıkıntı çekecek gibiyim ama inşallah 1 sene sonra rahat ederim. Abi peki ben ing kursu bulsam ona destek olsun diye tavsiye edebileceğin bir yer falan var mı?
 
Fatih, maddi durumun iyiyse ve ödediğim paranın hakkını veririm diyorsan İngiliz Kültür´ü tavsiye ederim. Etüdleri, konuşma grupları ve konu tekrarları ile ideal ama kur ücreti belirlenirken bunu da dikkate alıyor tabii ki yönetimleri.

Fazla zamanım olmaz, yabancı dil çok da ilgi alanıma girmiyor, amaç hazırlığı atlamak diyorsan Ankara Üniversitesi kuruluşu olan TÖMER de olabilir. TÖMER´in öğrenciye özel indirimi de mevcut.
 
İnşallah Onur abi ilk sene biraz sıkıntı çekecek gibiyim ama inşallah 1 sene sonra rahat ederim. Abi peki ben ing kursu bulsam ona destek olsun diye tavsiye edebileceğin bir yer falan var mı?

Fatih eğer sadece Gazinin hazırlığını geçeyim diye istiyorsan kursa hiç gerek yok.Geçen yıl orda okuyan,bitiren çok arkadaşım oldu ve hepsi en kötü ihtimalle yaz okulunda geçti.Kalan yoktu neredeyse koca okulda ama yok ben ingilizcemi geliştirmek isterim dersen o senin bileceğin iş.Bir de hazırlık rahattır,kolaydır merak etme ayrıca devamsızlık falan pek dert olmuyordu imza atıyorlardı birbirlerinin yerine
 
Abi maksat hazırlık geçmek değil benim olayım ben ingilizce öğrenmek istiyorum. Maddi durumum pek iyi değil açıkçası o yüzden kurs falan çok zor zaten. Birde belli dersler ingilizce olacakmış o yüzden kesin öğrenmem gerek gibi birşey. Neyse abiler çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı. Soracağım bir şey olursa sizi rahatsız ederim. :)
 
Popülasyon yoğun bu sene.Hayatınızın en güzel,en özgür zaman dilimini planlayacaksınız gençler.Her ihtimal farklı fırsat demek,kaybetmek diye bir şey yok.
 
Bu sene çok sevdiğim insanlar girecek sınava, bizim sağlam dediğimiz nesil.

Sınav sonucu ne olursa olsun Alperen bizim için her zaman değerli olacak, keza Furkan, Mustafa, Okan, Yiğit (alfabetik yazdım listeyi)... Biz onlara karakterli duruşları, sevgi - saygı kavramını iyi oturttukları için, sevdalarına sahip çıktıkları için sevdik.. Elbette yarın girecekleri sınav önemli ama hayatın sonu değil, sadece bir merdiven.

O merdiveni tökezlemeden aşarlarsa ne mutlu bizlere.
 
Sınava girecek herkese başarılar rahat olun gerisi gelir merak etmeyin sınav salonunda heyecandan öleceklere bakıp sizde stres yapmayın dalga geçin onlarla tabi içinizden :) Bende gircem Onur Abi beni sevmiyor musun :) ( öylesine belki uykumdan vazgeçmem bile :) )
 
Benim gibi yerleştirme sonucunu bekleyen arkadaşlar varsa haber vereyim.Sonuçlar geldi.
İtü Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleştim ben de
 
Onur, sana söyleyecek söz bulamıyorum, eğer tahmin ettiğim gibiyse...

Not: Üst tercihlerinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi var ise, bir şey diyemem tabii.
 
Bi teknik üniversite değil ama mutlu oldum dün gece ben de.İstanbul'a yakın olduğundan dolayı kombinemi de alacağım şimdi. Kalacak yerim olduğundan hemen her maçına gideceğim artık YENİLMEZ ARMADA'nın :)

Kocaeli Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğine girdim ben de.
 

Üst