ZTK 2.Hafta | GaziAntepspor - Galatasaray

Mazhar Ozsoy' Alıntı:
[quote="Ozan Deniz":3j92nq0x]Gökhan bize gelmeden önce bjk nin şampiyonluğunda katkısı büyüktü.Ali turan bize gelmeden kayseri ilk yarıyı lider bitirmişti geçen sene,o kayserinin defansının bel kemiğiydi bu adam.

Ali Turan iyi bir yedek stoperdir bence.Ama Hagi dahiliğini gösterip Ali Turanı bjk nin en hızlı adamı Holosko nun karşısına koyarsa burda Ali Turan ın suçu yoktur.Adam çünkü sağbek değil.Karşısında ağır bir adam olsa,Sabri ve Serkan da sakat olsa anlarım sağbek oynamasını.Ama bu durumda izahı yok bunun Hagi tarafından.Ali Turan hayatı boyunca stoper oynamış,27 yaşında adamdan sağbek olmasını istiyorlar,haksızlık bu bence.Yanlış hatırlamıyorsam 1 maç bile stoper oynamadı Ali bizde, ee nasıl değerlendiriliyor o zaman.

Şahsen Gökhan sakatlanmaz ve istikrarlı oynarsa sözleşme yenilenmesinden yanayım.Ali Turanı da tutarım rotasyonda stoper olarak.Bunlar gideceğine Servet satılsın başka takımları sabote etsin.


Futbolda artık mevkii kavramı kalmadı ki futbol oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim stoper biri sag bekte cok daha rahat oynar. Sag bek oynayan biri göbekte zorlanabilir. Ali turanda herhangi bir kumaş olsa bunu çok rahat görebilirdik bugüne kadar. Zaten Holosko'ya yaptığı penaltı ağırlıktan çok oyun zekası geriliğinin bir göstergesidir.

Neill stoper, sağ beke koyuyorsun oradada oynuyor. Ön liberoda dahada iyi oynuyor...[/quote:3j92nq0x]


Düşüncenize göre Servet ve Zan da sağbek oynar o zaman.Çok rahat oynarlar gerçekten.Servet,Alves etkisi yapar sağbek te.Capone den sonra aradığımız sağbeki buluruz.

Neill örneğini vermişsiniz.Neill sağbekte,önlibero da oynar bu takımda rahat rahat.Ama bizim takımda sadece Neill oynar çünkü bu adam futbola sağbek olarak başladı. Uzun yıllar Milwall de Blackburn de ve West Ham da sağbek oynadı.Neill in yaşı ilerleyince ve eski temposunu kaybedince stopere kaydırıldı.Neill bu konuda uç örnektir ve Neill in bir stoper için top tekniği ve oyun zekası çok iyidir.

Şimdi size soruyorum.Servet,Gökhan,Ali var elimizde hangisinin oyun zekası ve top tekniği var.Bunların hava hakimiyeti ve kesicilikleri var sadece.Özellikle Servet ve Gökhan hayatta sağbek oynayamazlar.Ali Turan da Sabri ve Serkan sakat olmadığı sürece sağbek oynayamaz.

Zaten bir hoca Servet ve Gökhanı stoper oynatırsa onun t.direktörlük diplomasının yırtılması lazım.Futbola ihanet olur bu.
 
Klasik bir Türk mentalitesi.

Kötü emsal örnek teşkil etmez. Servet'in hangi oyun bilgisini gördünüz. Pozisyon bilgisi 0 olan bir diger oyuncu. Sürekli adam kaçıran bir oyuncu. Sanki saydığınız oyuncular stoperde adam gibi oynuyorda sağ bekte oynayacak... Zaten iyi olsalar bugün bu durumda olmayız.

Son kez yazıyorum bu konuyla ilgili, iyi anlamaya çalışın. İyi alt yapı görmüş, pozisyon bilgisi olan bir oyuncu için mevkii fark etmez. Cana Stoper oynar, ön libero oynar emin olun sağ beke koyun oradada oynar.
Neill'da böyle. Kewell mesela sol kanat oynar, santrafor oynar, forvet arkası oynar, hatta gerekirse stoper de oynar.
Bakın sağ sol kanat fark eder. Çünkü oyuncular iki ayağını eşit düzeyde kullanamayabilir. Yada bazı oyuncular içe doğru çalım atmayı sever.
Stoperin sağını iyi oynayan bir adam ki bu ne Gökhan nede Servet sağ bekte defansif olarak çok rahat oynar.

Bunu yarı amatör futbol oynamış herkes bilir.
 
Gereksiz şekilde sürüyor hala konu.Yahu hangi alt yapıdan behsediyorsunuz siz? Şu anda Türkiye'de bahsettiğiniz Neill,Kewell,Cana gibi alt yapıyı alan kaç tane yerli stoper var? Yok.

Bugün yeni yeni parlayan Ersan Güllüm,yada Kayseri'deki çocuk bile yurt dışı alt yapıları olmasına rağmen bahsettiğiniz şekilde oynayamazlar.Kaldıki bu şekilde oynayan oyuncunun bu ekstra yeteneğidir.Ben yerli futbolcumuzdan mevkiisinin adamı olmasını beklerim.Fazlasını beklemek hayalcilikten öteye geçmez.
 
Doğana katılıyorum artık uzatmaya gerek yok bu konuyu.

Son olarak,bizim çoğu yerli oyuncumuz kendi mevkisinde bile oynayamazken onların başka mevkide oynatılmasını düşünmek nasıl savunulur anlamıyorum gerçekten.
 
Doğan Sağlam' Alıntı:
Gereksiz şekilde sürüyor hala konu.Yahu hangi alt yapıdan behsediyorsunuz siz? Şu anda Türkiye'de bahsettiğiniz Neill,Kewell,Cana gibi alt yapıyı alan kaç tane yerli stoper var? Yok.

Bugün yeni yeni parlayan Ersan Güllüm,yada Kayseri'deki çocuk bile yurt dışı alt yapıları olmasına rağmen bahsettiğiniz şekilde oynayamazlar.Kaldıki bu şekilde oynayan oyuncunun bu ekstra yeteneğidir.Ben yerli futbolcumuzdan mevkiisinin adamı olmasını beklerim.Fazlasını beklemek hayalcilikten öteye geçmez.
Doğan, Adanaspor'da Ersan Gülüm'ü 2 kere sol bek oynarken izledim mecburiyetten. Gayette oynadı. Hakan Balta mesela...
Millet bir ruhsuzdur tutturmuş gidiyor adam için. Ben önemli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Sol bek oynar, stoper oynar sol iç oynar, sol açık oynar...

Neyse siz anladınız benim ne demek istedigimi. Zamanında altyapılarda sag bek oynadığım için çok iddialı konusabilirim bu konuda. Alt yapısını stoper olarak almış biri, hantal bir vücuda sahip değilse sağ bek te çok rahat oynar. Milyon tane örnek veririm isterseniz...
 
İnşallah fark yeriz diye izledim maçı...
İnşallah Anıl'ın-Cumhurun vs gençlerin ahı tutarda fark yeriz dedim...

İstemiyorum ve kabullenemiyorum bu ruhsuzları görünce...
Hakan gibi futbolu beyni dahil her uzuvunda bitirmiş birine, Ayhan gibi artık ancak skoru korumak için oyun soğutmaya 80 de alınacak adamı 11 de görmeye,
Servet gibi adamı bu formada görmeye, Aydından medet ummaya,Serdardan birşey beklemeye, Pinonun saçma sapan şutlarına, pas atmanın paslaşmanın ne demek olduğunu bilmemesine, Kewell 'in mücadele edip yorulup yapması gerekeni yapamamasına,Neill'in yırtınmasına top kesmesine atak başlatma çabasına, anlayacağınız her şeye tepkim var...

En çokta bulunduğu kulübüm Galatasaray olduğunu anlamayan Hoca ve futbolcumsu kişilere tepkim var...

Gaziantep sezonun en kötü oyununu oynadı, ama biz 1 puanın üstüne yattık. Çünkü becerimiz bu kadar...

Arda desen daha 2 ay var sahalara dönmesine...
Kafası da sahada değil kendisi de...
 

Üst