• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Final 3. Maç | Galatasaray CC 97 - 93 Fenerbahçe Ülker

evet KONSANTRASYON. HERŞEYE RAĞMEN GÜVENİYORUZ SİZLERE.

İnternete girmeye pek vakit bulamıyorum, ilk 2 maç ve 3.maç hakkındaki düşüncelerimi tek bir yazıda paylaşmak istedim.

İlk maç çoğu oyuncumuzun hayatındaki ilk final serisi maçıydı. Bu ortamda Ermal gibi Haluk gibi tecrübeli oyuncularımıza güveniyorduk ama maalesef 2 isim de hiç katkı veremedi. İlk yarı başabaş oynamamıza ve çok rahat pozisyonlar bulmamıza rağmen bazı boş turnikeleri bile kaçırdık ve ilk yarıya hiç haketmediğimiz bir skorla 11 sayı geride girdik. 2.yarı zaten hücumda şutları soktukları andan itibaren oyuncularımızda güvensizlik başladı, kimse sorumluluk almak istedi ve 81-59 gibi bir skor çıktı ortaya.

2.maç için ilk maçtan sonra pek umutlu değildim ama beklemediğim şekilde iyi girdik maça. Oktay Hoca ilk maçtaki çoğu yanlışı anlatmış oyuncularımıza. Ama maalesef 25 dakika çok iyi oynadığımız maçı 2 dakika içinde kaybettik. Tecrübe böyle bir şey işte. 3 tane üçlükle maç boyu oturan taraftarlar da ayağa kalkınca oradan geri dönemedik. Buz adam Luksa'yı bile delirten Biricik'e de selamlar olsun buradan.

İlk 2 maçta 2'şer dakika maçları kaybettik. İpekçi'nin en büyük avantajı bu tip kopmalara taraftarımız izin vermeyecektir. Düştüğümüz yerden kalkabilecek miyiz çok merak ediyorum, sanki seri 0-0 da saha avantajı bizdeymiş gibi bir atmosfer yaratmalıyız bu 2 maçta. Oyuncularımız kendilerine güvenilmediğini 1 an için bile hissederse hiç istemediğimiz şeyler olabilir. Atmosfer inanılmaz olacak, seri uzarsa Fb taraftarı bizden duyduğu 1-2 tezahüratı daha çevirip söylemeye çalışabilir Sinan Erdem'de.

Oyuncu oyuncu değerlendirmem gerekirse, 2.maçı en çok isteyen Tutku'ydu, benchte her pozisyonda ayağa kalktı maç boyunca, sahada da çok mücadele etti. Taraftar olarak onu öne sürmeliyiz, bu maçları almak istiyorsak Tutku istatistiksel olarak da öne çıkmalı.

Shumpert'ın sakatlık durumu ne bilmiyorum ama oynayacaksa en büyük morali o hak ediyor. 2 maçta üstünde inanılmaz sert savunmalar vardı, yine Tutku'yla beraber Shumpert'ın da öne çıkması 20'li sayıları zorlaması gerekiyor.

Bunlar dışında savunma beklediğimiz ve hücumda da en az birinden skor katkısı beklediğimiz üçlüden Shipp-Evren-Caner deplasman serimizin en aksayan taraflarıydı bana göre.

Ermal'in karakterine bakarak bu maçlarda patlama yapmasını bekliyorum diyeceğim ama aynısını ilk 2 maçta da beklerdim. Umarım bu sefer bizi yanıltmaz.

Luksa Andric Euroleague seviyesinde uzunlara karşı da gayet iyi oynayabileceğini gösterdi 2 maç boyunca. Pek hırslanmaz derdik, hakemler onu da çıldırttı sonunda. Vermesi gereken katkıyı 2 maçta da verecektir.

Jerry 2. maçtaki oyununu hep oynasın, seneye bile kalır ama zor tabiki. İpekçi'de taraftar gazıyla şutlarını soksun yine, çok ekstra oynamasına gerek yok.

Son olarak da belki pek yazamayabilirim buraya seri boyunca şimdiden söylemek istiyorum. Bu takım önümüzdeki sene biraz tecrübe-biraz şutör ilavesiyle inanılmaz şeyler başaracak, herkesin ağzı açık kalacak. 4-0 elenseler de helal olsun, Sinan Erdem'e 2-2 dönerlerse de helal olsun. Önümüzdeki sene için beni futbol takımından daha fazla heyecanlandıran bir takım bu. Bu takımı seviyorum.

kalite farkını goz ardı etmemk lazım. ama bugun hoca beni hayal kırıklığına ugrattı.umarım aynı hataları gene yapmaz.

Ne hatası yaptı ?. Böyle bir 3'lük yüzdesiyle hucum eden üstelik bir iki değil rotasyondaki 5-6 oyuncunun %64 ile 3'lük attığı bir maçta ne hatası. Bu kadar emeğe ayıp oluyor ama, ortalama oyuncularla iyi bir "TAKIM" yarattığı için hayal kırıklığına uğrattı sanırım bazılarını. Bu yüzdeyle şut sokan adamlara karşı 3 tane mola alsan nolacak. Lavrinoviç, Ukiç, Sarunas, Predziç, Ömer, Tomas hepsi yüksek yüzdeyle atıyor. Kadronda 1 tane 4 numara var o da tam 4 numara değil hangi biriyle boğuşsun Shumpert. Yok büyük maçların oyuncusu değilmiş. Kadroları yan yana bir yaz bakalım sonra da oyuncuların bu seviyede maç oynama alışkanlıklarını. Oktay hoca ne yaptı da hayal kırıklığına uğrattı somut bir örnek lütfen molayı geç aldı falan gibi değil ama sahici eleştiriler. Ne verdik ki ne istiyoruz Oktay Hoca'dan. FB bizi süpürse de bu seride hem de 20 li farklarla, ben yine de teşekkür ediyorm tüm oyunculara varlarını yoklarını ortaya koydukları için. Mücadeleleri için, maçı hiç bırakmayan bir "TAKIM" OLDUKLARI İÇİN. Güçlerinin çok üstünde rakiplere karşı hiç bırakmadıkları mücadeleleri için. TÜM TAKIMA VE EN BAŞTA OKTAY HOCA OLMAK ÜZERE TÜM TEKNİK EKİBE TÜM KALBİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM . BU SENE BİR BAŞLANGIÇ. GECİKMİŞ TE OLSA BİR BAŞLANGIÇ. GELENEĞİ OLAN BİR TAKIM OLMAK İÇİN. BÖYLE SKORA GÖRE, TÜM SENENİN EMEĞİNİ BİR İKİ MAÇLA HİÇE SAYAN YORUMLARLA HEDEFTEN SAPMAMAK UMUDUYLA

Hagi ne demişti:Bu taraftar ölüyü bile diriltir..Biz kendimize geveniyoruz tribünde..Biz iki maçı alırız inşallah..Bu sefer Oğuz a ses çıkarmayan hakemler olmayacak ıslıklarımızla üst üste 4 tane üçlük sokamayacaklar..Eleştririyi seri sonunda yaparız..Biz kendimiz sadece maça ve taraftar performansına odaklanalım..Gerisi gelir gelecektir inşallah...Şampiyonluk için ateşi 3.maçta yakmaya başlayacağız..

Ne hatası yaptı ?. Böyle bir 3'lük yüzdesiyle hucum eden üstelik bir iki değil rotasyondaki 5-6 oyuncunun %64 ile 3'lük attığı bir maçta ne hatası. Bu kadar emeğe ayıp oluyor ama, ortalama oyuncularla iyi bir "TAKIM" yarattığı için hayal kırıklığına uğrattı sanırım bazılarını. Bu yüzdeyle şut sokan adamlara karşı 3 tane mola alsan nolacak. Lavrinoviç, Ukiç, Sarunas, Predziç, Ömer, Tomas hepsi yüksek yüzdeyle atıyor. Kadronda 1 tane 4 numara var o da tam 4 numara değil hangi biriyle boğuşsun Shumpert. Yok büyük maçların oyuncusu değilmiş. Kadroları yan yana bir yaz bakalım sonra da oyuncuların bu seviyede maç oynama alışkanlıklarını. Oktay hoca ne yaptı da hayal kırıklığına uğrattı somut bir örnek lütfen molayı geç aldı falan gibi değil ama sahici eleştiriler. Ne verdik ki ne istiyoruz Oktay Hoca'dan. FB bizi süpürse de bu seride hem de 20 li farklarla, ben yine de teşekkür ediyorm tüm oyunculara varlarını yoklarını ortaya koydukları için. Mücadeleleri için, maçı hiç bırakmayan bir "TAKIM" OLDUKLARI İÇİN. Güçlerinin çok üstünde rakiplere karşı hiç bırakmadıkları mücadeleleri için. TÜM TAKIMA VE EN BAŞTA OKTAY HOCA OLMAK ÜZERE TÜM TEKNİK EKİBE TÜM KALBİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM . BU SENE BİR BAŞLANGIÇ. GECİKMİŞ TE OLSA BİR BAŞLANGIÇ. GELENEĞİ OLAN BİR TAKIM OLMAK İÇİN. BÖYLE SKORA GÖRE, TÜM SENENİN EMEĞİNİ BİR İKİ MAÇLA HİÇE SAYAN YORUMLARLA HEDEFTEN SAPMAMAK UMUDUYLA

ben yazacaktım ama onur benden once yazmıs sadece copy edim istedim."Gömülü savunmayla adamları yayın gerisinden boş bırakırsan 5 tanede atar 10 tanede atar.Şansla falan alakası yok"

2-2 olacak hiç şüphem yok .

Çıkamaz bunlar İpekci cehenneminden. En kritik maç 5. maç olacak bence.

Eksiklerimizi gormemiz acisindan cok yararli seri oluyor.Umarim kendi sahamizdaki maclari alir seriyi uzatiriz,Bunu basarabilirsek neden olmasin.

Takima tabiiki destegimiz ve inancimiz tam. Zaten kizamiyoruz da aradaki yatirim farkindan dolayi. Ama faturanin da birilerine kesilmesi lazim. Bence kesilmesi gereken de bugune kadar bizi ulkere ve de onun turevlerine meze yapan aciz yonetimlerimizdir. Insallah Unal Baskan bu sorunsali en kisa zamanda cozecektir. Iste o zaman bu sekilde mac kaybediyorsak, sabaha kadar elestri yapariz. Ama o zamana kadar cok az daha sabirr.

ayrıca kimsenin hedeften saptığı yok.mac icin kendi basket bilgimize gore eleştiri yapıyoruz. olayı bu kadar dramatikleştirmeyelim.henüz biten birşey yok ipekçideki maçlar elbette böyle olmayacak ama 3.çeyrek sendromunu çözemememiz çok tuhaf. bu takım hep 3.çeyrekte düşüyor bunada çareyi oktay hocanın bulması gerek.final serisine yonelik bir eleştiri değil bu.sezon boyunca olağan bir durum.

Sinan Erdemde teknik faul nasil caliniyor hakemimi dovmeleri gerekiyor bu aklima takildi en cok macta.

Abdi İpekçi de her şey farklı olacak fakat ben onların bizi her 2 maçtada 20 sayı farkla yendiği gibi bizimde ezici bir farkla yeneceğimizi düşünmüyorum başa baş bir oyun olacaktır.

Ucuncu ceyrekte ucuz faullerle bizi yine oyundan dusurduler,devrede Oguz ve Omer Onana teknik verilmiyorsa neye verilecek.Hakemler bize ne kadar ucuz faul caliyorsa karsi tarafa israrla calmiyor ve bazi oyuncularimiz seriye yeterince motive degiller.Bizim onlardan cok daha hirsli ve seriyi isteyen yuz ifademiz olmasi lazim.Ama bazi oyuncularimizda bunu goremedim.Haluktaki istek olsa butun oyuncularimizda cok farkli bir mac olabilirdi bugun.Oktay hocam Spahija sovuna sessiz kalma.

ben yazacaktım ama onur benden once yazmıs sadece copy edim istedim."Gömülü savunmayla adamları yayın gerisinden boş bırakırsan 5 tanede atar 10 tanede atar.Şansla falan alakası yok"

Biz yayın gerisinden kaç tane boş şut bulduk. Kaçını soktuk ?. Bu kadar gömülü oynadığımız halde pota altında çok etkindiler, gömülmesek ne olurdu ?. Ben şans falan demedim 5-6 tane yüksek yüzdeyle şut sokan oyuncuları var dedim. Ve bu durumu bizim maçlara özgü de değil bizim maçlara kadar %57 ile 3'lük atmış adamlar. Bazen ne yaparsan yap olmaz. Özetle demeye çalıştığım, her pozisyonda bizden güçlü bir takıma karşı sahasında oynadığımızı unutmadan Abdi İpekçi de maçın gidişatı ne olursa olsun taraftarlar olarak maçtan kopmayalım 6. adam olarak üzerimize düşeni yapalım.

Ömer hakemin oğlu olsa ayıp olmasın der teknik faulu çalardı. Oğuz'a karşı bu ne hoşgörü anlamak zor. Nerdeyse hakemi dövecek. Gerçekten bu formada bi şey var giyen bir tuhaflaşıyor. Oğuz'a hiç yakışmıyor bu gereksiz agresiflikler. Zaten yeterince sevimsiz adam var kadrolarında ( Mirsad, Kaya, Sarunas v.b) Bu kadarı FB için bile fazla.

Bu topicte gelip kimse umutsuzluk mesajları vermesin en azından. Sonuna kadar inanıyorum ben 2-2 olacağına. Evimizde kendi oyunumuzu oynarsak fülkerin o salondan çıkma ihtimali yok.

Ancak bu maçtan gerekli dersleri çıkarmalıyız. O art arda 5 üçlük kesinlikle şans değil önce bunun farkına varalım. Bizim ciddi savunma hatamız ve mola almayarak rakibin gazı arkasına almasına izin vermemiz hataydı bana kalırsa.

2 maçı da alacağımıza eminim ama sonuç ne olursa olsun bu takım gönlümde apayrı bir yere sahip. Bana hiç yaşamadığım bir duyguyu yaşattı bu takım. Umarım yaşamadığım bir şeyi daha yaşatacak!

Biz yayın gerisinden kaç tane boş şut bulduk. Kaçını soktuk ?. Bu kadar gömülü oynadığımız halde pota altında çok etkindiler, gömülmesek ne olurdu ?. Ben şans falan demedim 5-6 tane yüksek yüzdeyle şut sokan oyuncuları var dedim. Ve bu durumu bizim maçlara özgü de değil bizim maçlara kadar %57 ile 3'lük atmış adamlar. Bazen ne yaparsan yap olmaz. Özetle demeye çalıştığım, her pozisyonda bizden güçlü bir takıma karşı sahasında oynadığımızı unutmadan Abdi İpekçi de maçın gidişatı ne olursa olsun taraftarlar olarak maçtan kopmayalım 6. adam olarak üzerimize düşeni yapalım.

eger daha once ki yazımı hatırlarsan kadro farkını zaten orada yazmıstım.adamlar seninde belirttiğin gibi bu yüzdeli atışları yapıyor.ve hoca buna bir çözüm bulamadı.her neyse henüz biten birşey yok öncellikle hocanın bu 2 maçta gerekli dersleri alacağını ve takımı daha iyi hazırlayacagını düşünüyorum.taraftar olarak ta bizler gerekli desteği zaten salonda veririz.benim canımı sıkan en önemli şey 3.çeyrek sendromu.bunu bir şekilde aşmamız gerek.ipekçi de desteğe devam.

2 maçtaki psikolojik ezilmişliğin altından kalkmak için çok önemli bir maç bu maçta fenere mesajı vermeliyiz bu takıma sonuna kadar destek bu sene en çok gururlandığım takımdı mücadelesi ile

Abdi İpekçi'de 2 maçıda alıcağımızı ve müthiş bir geri dönüşe imza atacağımızı düşünüyorum.

Serinin ya tamam ya devam maçı.İlk maçta teslim olduk ancak ikinci maça yanarım.Üçüncü periyotun ortalarına kadar kafa kafaya giden maç nereden nereye geldi hala şaşkınım.Bu maçta ise artık herkesten katkı bekliyorum.Oyuncular varını yoğunu ortaya koymalı.Özellikle Ermal neden FÜlker maçlarında bu kadar etkisiz anlayabilmiş değilim.Bizim takımda en tecrübeli ve bu seviyelerde fazlasıyla oynamış bir oyuncu.Ermal'den üçüncü maçta patlama bekliyorum.Bunun dışında taraftar,oyuncular ve koç bütünleşip bundan önce 4 kez üst üste yaptığımız gibi FÜlker'i bir kez daha yenebiliriz.Ama dediğim gibi eğer yenilirsek bu seri bitmiş olur ancak yinede bu takımı ayakta alkışlamak gerekir.Fevri davranmayalım.

shumpert2ın sakatlığı hakkında bir gelişme var mı? bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Geri