• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Toney f4 yaptıracak biri oyuncu olarak görmüyorum ben üzülmedim açıkçası umarım daha iyi oyuncu gelir.

Vander Blueyi nerede gördünüz ve ben sanmıyorum doğru olduğunu Yalçınkaya takıma seviye atlatır diyordu 2.seçenek için

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhaba, zamanında yazdık ve çok eleştirildik ama şu bir gerçek ki hoca transferde büyük bir planlama hatası yaptı..Zamanında Krstic veya Diebler veya Schilb gibi hamlelerden birini yapmasa idi belki de şuan Toney kadroda olabilirdi!! Sonuçta adam Çine giden bir adam bu Nba bekleme olayı doğrudur ama bana fiyat yükselmeyince yaptığı bir hamle gibi geliyor..

Madem böyle bir oyuncu almak gibi bir planımız vardı neden acele edindi bazı transferlerde!! Çok rahat Lasme'nin cezası beklenirdi zaten Tyus ve Deon transferlerini yapmışsın..Krstic yerine Toney tarzı yıldız bir ismi kadroya kadardık belkide..Veya neden Russ transferine 1m dolar verildi mesela..Gerçekten bazı şeyleri anlamak mümkün değil!!

Yani teklifimiz 1.8 veya 2 gibi rakamlar olsaydı (ki yazın başından beri yazıyordum eğer yıldız istiyorsak bu rakamlara çıkmamız lazım diye) bence gelirdi Toney..Benimde ciddi hayal kırıklığım oldu, hem Toney adaylar arasındaki en tamamlayıcı oyuncu olmasından hem de kadrodaki yapılan plansızlık yüzünden..

Toney olmadı demesine üzüldüm Tanju abinin ama asıl üzücü olan benim için Crawford değil demesi . Geriye tek ihtimal kalıyor vander terry falan yazılıyor öyle adam arasak hoca arroyo alırdı hiç yoktan Avrupa basketbolunu biliyor

Herkese merhaba, zamanında yazdık ve çok eleştirildik ama şu bir gerçek ki hoca transferde büyük bir planlama hatası yaptı..Zamanında Krstic veya Diebler veya Schilb gibi hamlelerden birini yapmasa idi belki de şuan Toney kadroda olabilirdi!! Sonuçta adam Çine giden bir adam bu Nba bekleme olayı doğrudur ama bana fiyat yükselmeyince yaptığı bir hamle gibi geliyor..

Madem böyle bir oyuncu almak gibi bir planımız vardı neden acele edindi bazı transferlerde!! Çok rahat Lasme'nin cezası beklenirdi zaten Tyus ve Deon transferlerini yapmışsın..Krstic yerine Toney tarzı yıldız bir ismi kadroya kadardık belkide..Veya neden Russ transferine 1m dolar verildi mesela..Gerçekten bazı şeyleri anlamak mümkün değil!!

Yani teklifimiz 1.8 veya 2 gibi rakamlar olsaydı (ki yazın başından beri yazıyordum eğer yıldız istiyorsak bu rakamlara çıkmamız lazım diye) bence gelirdi Toney..Benimde ciddi hayal kırıklığım oldu Toney hem adaylar arasındaki en tamamlayıcı oyuncu olmasından hem de kadrodaki yapılan plansızlık yüzünden..

Toney'nin gelmek istememe nedenini para değil yazılanlara göre, adam hala kendisinde potansiyel buluyor ve NBA yapmak istiyor. Biz şu an NBA'de kazanacağından çok daha fazlasını verdik ama oyaladı bizi. Yazılanlar bu şekilde, yoksa ücrette bir sorun yokmuş...Birde bu eleştiri için erken, bana Crawford mu Toney mi desen, ihtiyacımız olan Toney gibi dursada Crawford derdim. Crawford Toney'den daha büyük bir yıldız...

Kısaca imi geçenlerden Crawford gelirse mükemmel olur (Barca ve Maccabi ilgilenirken yılın transferi olur diye yazmıştım), Farmar beni tatmin eder. Blue'yu sadece okuduğum kadar biliyorum, şutu zayıf diyorlar, açıkçası bende hayal kırıklığı yaratır biraz. Neyse hayırlısı olsun...

Bu arada ben kadronun plansız olduğunu düşünmüyorum. Russ dahil bütün transferler aynı anda farklı oyun planları oluşturabilmek için alındı. Kadroda Russ ve Krstic hariç kalan 6 yabancı birden çok pozisyon oynayabiliyor. Daye 3-4 hatta 5, Micov 3-4, Schilb 2-3, Thompson 4-5, Diebler 2-3, Tyus 4-5. Ayrıca yerlilerden Sinan 1-2, Göksenin 2-3, Orhan 3-4. Son gelecek yabancı da büyük ihtimal 2-1 oynayacak. Bu şekilde rakibe ve oyun içerisindeki kadroya göre farklı oyun planları oynayabileceğiz. Bence oyuncu planlanması kağıt üzerinde gayet iyi yapıldı. Kimyayı oluşturmak da koçun işi...

Lasme'nin cezası hala açıklanmadı. 6 ay ceza alırsa zaten hiçbir işimize yaramaz. Yoksa sadece Ergin Hoca değil, herkes Lasme'nin kalmasını isterdi...

Arkadaşlar bana söylenen bu ve bugün açıklanan ismin crawford olmasını bekliyorum. yok eğer yanılırsamda bir daha yönetimden dahi duysam burada paylaşmam. Amacımın kötü olmadığını biliniz. teşekkür ederim.

Eleştirilere takma kafanı. Maalesef bu forumun kötü bir karakteristik özelliği var. "Sabırsız olmak, çok çabuk umutlanmak". Yöneticiler transfer edilmek istenen oyuncuyu açıklamıyor diye dahi eleştiriliyor. Bende olsam bende açıklamam. Sonra transfer yatarsa öyle böyle eleştirilmiyor...
Bu arada umarımki haklı çıkarsın. Crawford ise direk F4 ve şampiyonluk adayı yapar...

Toney'nin gelmek istememe nedenini para değil yazılanlara göre, adam hala kendisinde potansiyel buluyor ve NBA yapmak istiyor. Biz şu an NBA'de kazanacağından çok daha fazlasını verdik ama oyaladı bizi. Yazılanlar bu şekilde, yoksa ücrette bir sorun yokmuş...Birde bu eleştiri için erken, bana Crawford mu Toney mi desen, ihtiyacımız olan Toney gibi dursada Crawford derdim. Crawford Toney'den daha büyük bir yıldız...

Kısaca imi geçenlerden Crawford gelirse mükemmel olur (Barca ve Maccabi ilgilenirken yılın transferi olur diye yazmıştım), Farmar beni tatmin eder. Blue'yu sadece okuduğum kadar biliyorum, şutu zayıf diyorlar, açıkçası bende hayal kırıklığı yaratır biraz. Neyse hayırlısı olsun...

Bu arada ben kadronun plansız olduğunu düşünmüyorum. Russ dahil bütün transferler aynı anda farklı oyun planları oluşturabilmek için alındı. Kadroda Russ ve Krstic hariç kalan 6 yabancı birden çok pozisyon oynayabiliyor. Daye 3-4 hatta 5, Micov 3-4, Schilb 2-3, Thompson 4-5, Diebler 2-3, Tyus 4-5. Ayrıca yerlilerden Sinan 1-2, Göksenin 2-3, Orhan 3-4. Son gelecek yabancı da büyük ihtimal 2-1 oynayacak. Bu şekilde rakibe ve oyun içerisindeki kadroya göre farklı oyun planları oynayabileceğiz. Bence oyuncu planlanması kağıt üzerinde gayet iyi yapıldı. Kimyayı oluşturmak da koçun işi...

Lasme'nin cezası hala açıklanmadı. 6 ay ceza alırsa zaten hiçbir işimize yaramaz. Yoksa sadece Ergin Hoca değil, herkes Lasme'nin kalmasını isterdi...

Emrah Bey, Toney elbette Nba'de kalmak isteyecektir bunda sorun yok ama bence teklifi yükseltsek gelebilecek bir oyuncuydu..Sonuçta adam Çini düşünmüş bir adam..Bana da sorarsanız Crawford mu Toney mi diye ben Toneyi seçerim çünkü bu kadroyu daha çok tamamlardı..Crawford da çok iyi bir oyuncu..Dediğiniz gibi hayırlısı olsun..

Yalnız ben transfer sürecindeki planlamadan bahsettim, oyuncu seçimlerinden değil..Yine bu tarz bir kadro oluşturulabilirdi ama zamanlaması bu şekilde olmayabilirdi..Yani Russ almayıp önce Toneyı alırdınız mesela veya Krstici yazın başında almak yerine onun parasına Toneyi alırdınız..Bahsetmek istediğim bu zamanlamalardaki plansızlık!!

Tyus 4 oynamaz.Geçen sene playoff finalinde Efes 2-3 dakikalığa denedi fark açıldı.Zaten 4 numara oynaması için hiçbir özelliği yok saf 5 numara.
Thompson'da pek 4 numara sayılmaz ama Tyus'un 4 oynamasına tercih edilebilir.Daye ve Orhan da çok ekstra bir durum olmadığı sürece 3 oynamaz.Diebler fizikli oyuncu karşısında savunmada zorlanıyor o yüzden Micov veya Schilb gibi topu yere vuran bir 3 numara ile 2 numara oynaması daha mantıklı.

Toney Douglas, NBA'de geçen sene 80 maçtan fazla forma giymiş, ciddi süre almış bir oyuncuyudu. Kısacası hayal ettirirdi. Crawford da öyle. Blue, doğru dürüst NBA kariyeri olmayan, D-League de skor yapmış bir oyuncu.

Russ ile ikisi tombala gibi. En fazla potansiyelli diyebiliriz ikisi içinde, fazlasını diyemeyiz.İkiliden birinin garanti bir adam olması lazımdı.

Vander Blue galiba. Hayırlı olsun demekten başka yapacak birşey yok...
Russ, Vander Blue, Diebler ve Schilb ile F4 kovalayacagiz... Ne kadar Komik

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyayı görüntüle 841

[video=youtube;Qwn2sz0gWO0]https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=Qwn2sz0gWO0[/video]

[video=youtube;RxICkOBbw6Y]https://www.youtube.com/watch?v=RxICkOBbw6Y&ab_channel=nbadleague[/video]

[video=youtube;TJJcNcZeeVc]https://www.youtube.com/watch?v=TJJcNcZeeVc&ab_channel=nbadleague[/video]
İçeri girişi bana David Rivers'ı hatırlattı.

Toney Douglas, NBA'de geçen sene 80 maçtan fazla forma giymiş, ciddi süre almış bir oyuncuyudu. Kısacası hayal ettirirdi. Crawford da öyle. Blue, doğru dürüst NBA kariyeri olmayan, D-League de skor yapmış bir oyuncu.

Russ ile ikisi tombala gibi. En fazla potansiyelli diyebiliriz ikisi içinde, fazlasını diyemeyiz.İkiliden birinin garanti bir adam olması lazımdı.
Toney süre aldıda nasıl aldı o süreleri bir de o var .New orleans zaten geçen yıl revire dönmüştü Holiday-Evans-Gordon-Cole bu isimler sürekli sakatlıklarla uğraştılar normal şartlarda geçen yıl New orleans 'ta anca maç gidişatı belli olduktan sonra son 3-5 dk oynayacak adamdı geçen sezon bir ölçü değil.

Tyus 4 oynamaz.Geçen sene playoff finalinde Efes 2-3 dakikalığa denedi fark açıldı.Zaten 4 numara oynaması için hiçbir özelliği yok saf 5 numara.
Thompson'da pek 4 numara sayılmaz ama Tyus'un 4 oynamasına tercih edilebilir.Daye ve Orhan da çok ekstra bir durum olmadığı sürece 3 oynamaz.Diebler fizikli oyuncu karşısında savunmada zorlanıyor o yüzden Micov veya Schilb gibi topu yere vuran bir 3 numara ile 2 numara oynaması daha mantıklı.

Ben rakibe ve maç içindeki duruma göre oynarlar dedim. Bu oyuncuların tamamının diğer yazdığım pozisyonlarda oynamışlığı var. Diebler'ın karşısına fizikli oyuncu mu çıktı, 2 numarada değerlendirsin. Kendi fiziğinde bir adam olur, 3'e kaydırırsın. Kalkıp yüzü dönük hareketli bir oyuncuyu Tyus savunsun, yada 1,98'lik hızlı ve zıp zıp bir oyuncuyu Daye alır gibi bir iddiam olamaz zaten. Ancak Daye'in mesela hücumda pek etliye sütlüye karışmayan ağır üç numarayı savunacak atletizmi var. Tyus'ın 4 numara için atletizmi var, karşısındaki oyuncuya göre savunmada 4 oynar, hücumda Krstic dışa açılır Tyus 5'e gelir...
Bu arada Deon Thompson'ın yukarıda yazmadım ama zamanında (daha kalınlaşmamışken) 3 numara dahi oynamışlığı dahi var. 4 numarayı her halükarda oynar...

Vander Blue için kaynak kim acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vander Blue yu alacagımıza bütçemizi sezon içine saklasak daha yararlı olur gibi.

Vander Blue'da gelmez umarım zaten şişkin olan bölgeye bir adam alacaksak Crawford olmalıydı .

Toney süre aldıda nasıl aldı o süreleri bir de o var .New orleans zaten geçen yıl revire dönmüştü Holiday-Evans-Gordon-Cole bu isimler sürekli sakatlıklarla uğraştılar normal şartlarda geçen yıl New orleans 'ta anca maç gidişatı belli olduktan sonra son 3-5 dk oynayacak adamdı geçen sezon bir ölçü değil.

NBA'de 7 yılda 350'nin üzerinde maça çıkmış birisi. Daha önce de parlak performansla sergilemiş. Geçen sene ilk değil

Herkese hayırlı olsun dedik de biraz beklesek daha iyi değil mi.

Ataman Vander Blue ile daha önce ilgilenmişti ama sonra Russ alındı şu anki hedefimizin Vander Blue olduğuna hiç ihtimal veriyorum. Toney Douglas'ın alternatifleri ne yoneldiğimize göre Ergin Hoca da oyuna yön vermeyi seven takım oyununu oynayabilecek birini arıyordur. Bu yüzden Crawford a da fazla ihtimal vermiyordum ki Tanju bey de yalanladı zaten.

Acele etmemekte fayda var... Nba-NBDL pazarından ortalama bir oyuncu yerine bjk Gomez misali sonuna kadar bekleyip olmazsa alternatif isimlere yönelmek lazım.

Kristic konusunda da eşi vs. kulubu bağlamaz önemli olan parkede ne verdiği, oyuncunun hırsı vs. de gösterge olamaz. Jamont Gordon da çok hırslıydı dönemedi, bitik dediğimiz Jerells C.Davis ise katkı verdi. Haftaya Kristic gelir antremana çıkar hazırlık maçlarında süre alır ve az çok yapabilecekleri konusunda fikir verir. Duruma göre devam edilir ya da yollar ayrılır. Eylül ekin aylarında da nbaden oyuncu bulunur ekim ortasına kadar kopmalar sürer nbade.

Geri