• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Dentmon' un yaşına dem vurulduğu yok. 31 yaşındaki Dentmon cümlesi ile kendini yerden yere atan Lasme' nin karşılaştırılması asıl ilginç olan. İnsanların anlatmak istediği 6 senede 15' ten fazla takım gezip, Euroleague' i geçtim, eurocup,eurochallenge vs gibi kupalarda mücadele edecek takımların bile tercihi olmayan adamın, taraftarı heyecanlandıracak transfer diye lanse edilip bize yutturulmaya çalışılması. Bunu forumda yazanlar bile var. Hadi basketbol topunu ilk kez görsek anlarızda,yemezler yahu. Bu forum Nba'de adam gibi oynamış Daye'de heyecanlanmadı. Yiyenlere afiyet olsun demekten başka sözüm yok.

Kendi adına konuş, Dayede heyecanlandık Dentmonda da heyecanlanıyoruz ayrıca hangi eurocup eurochallenge takımının tercihi değildi bi açıklık getir?Sunduğun argümanların hepsinin içi boş, diğer başlık silinmeden önce forumun genelinin ilk tercihlerinden biriydi Dentmon çok bilmişlik yapıp üyelere karşı kırıcı olmayalım zira bu durumdan fazlasıyla sıkıldık.Lance'yi falan bekliyorduysanız da hayallerinizle yaşayabilirsiniz sizi engellemiyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence Micov zamanında sıkça 4 numarada da oynadığı için Thompson dışarıda kalır Russ ve Dentmon ı keseceğini düşünmüyorum ama maç maç ligde sırayla oyuncular dışarıda kalacaktır bunda da antrenman ve maç performansı etkili olacaktır tabi ki ama bence Ergin Hoca da adil davranacaktır motivasyonu üstte tutmak için.Zaten 3 günde bir maç olacağı çok da sıkıntı olmaz.

Yalnız Schilb olmayacağı için Micov 3 numaradan pek kıpırdayamayabilir.

Demek geniş rotasyonlu koşan atletizmi iyi bir takım olduk..

db9fa6d5de7553547b2fb402dbbea70d.jpg

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

F4 kalmamız zaten çok zordu .2 tane oturmuş takım var Cska-Fb çok büyük ihtimal F4 yapacaklar. Real Randloph-Hunter hamleleri ile Taylor da kendine gelise Rodriguez kaybına rağmen F4'ün 3.büyük adayı.Biz Toney veya Crawford yapsaydık belki bir şeyler olabilirdi ama yine de bu pota altı ile F4 adayı olmak biraz hayalciliğe kaçıyor .Son Dentmon hamlesi ile belki de Avrupa'nın en şutör takımı olduk top 8 kesinlikle zorlanır .Bu sezon renk katacağız EL'ye, umarım bir gün by kulübün başına amatör sporlara gerekli değeri verecek bir yönetim gelir ve bir istikrar sağlarlar ne diyim .

Hayırlı olsun, transfer dönemi başlarken çoğu kişinin istediği bir isimdi Dentmon, miktar da doğru, araya Kuban girince arttı biraz fiyatı, Toney ile arasında yaklaşık 500bin dolar fark olduğuna göre şubede para kalmalı yerli transferi veya olası sezon içi transferinde.

Tanju bey, yerli transferi için Simmons düşünülüyor mu?

Takımda 14 kişi var artık.Başka adam almayalım yeter.Gerekirse sezon içinde alırız.
Bir de ilk hazırlık maçı ne zaman?

agzını topla kosluk alı rıza geldi :D

Justin dentmon transfer sezonunun başında alınsa idi beklentim karşılanmış olur sevinirdim ama beklenti yükseldiği için biraz hayal kırıklığı oluştu ama yinede tamamen olumsuz bakmıyorum dentmon yetenekli bir oyuncu koçun elinde zalgrisde ki performansını gösterebilir izleyelim görelim. ve bu sene takım için en çok sevindiğim olay şutör bir takım olduk daye,diebler,micov,dentmon,schilb ile üçlük konusunda rakipleri sinirlerini bozabilir. Geçen sene kanser eden kaçan bomboş şutlardan sonra iyi oldu bu.

Biz Dentmon'u bekletirken Lokomotiv Kuban devreye girdi, evet Eurocup takımı ama takdir edersiniz ki daima Euroleague oynamak isteyen, dolayısıyla VTB'de ve Eurocup'ta genellikle zirveye oynayan bir takım, fiyatı da bu yüzden 900 bin dolara yükseldi Dentmon'un, Eurochallenge takımları bile istemiyo denmiş ya onun için yazıyorum. Sezon yabancılarımızla beraber 22 Ağustos'ta başlıyor resmen ama Dentmon 1 hafta gecikmeli katılacak.

Yineleyeyim. Justin Dentmon'un fiziksel herhangi bir defosu yok sakat değil. Formsuz değil ki yaz ligi oynayıp geliyor. Her yıl Avrupa'dan teklif aldı ama parayı beğenmediği için gelmedi. Çin'de 1 milyon dolar civarında kontratla oynadı. Errick McCollum da geçen Haziran ayında Olympiakos'un teklifini reddetti mesela.

Duyuma ve duyumculara bu yüzden karşıyız. Şaka gibi 20 sayfa Lance Stephenson'u konuştuk. Sizce bu adamı alabilme ihtimalimiz var mıydı? Tabi ki herkesin bi hayali var, emin olun hepimiz hayallerimiz gerçekleşsin isteriz ama orda bi realite var ve burada bunlar konuşulmalı. İnsanlara hayal satmanın alemi yok.

Aynen öyle manipülasyon yapmaya,insanlara hayal satmaya kimsenin hakkı yok ve ciddi bir zaman kaybı herkes için.
transfere gelince sık sık düşünülmesi gerektiğini söylediğim oyunculardan biriydi ve bence gayet iyi transfer oldu,eğer toney olsaydı ya da benim çok istediğim Crawford olabilseydi çok daha başka olurdu belki ama dentmon da gayet iyi transfer.bundan sonrası biraz kimya işi,biraz da russ ile uyumuna ve aynı anda ne kdr birlikte kullanılabileceklerine bakar,fiziksel dezavantaj yaratacak olsa da Koç'un ikisini birlikte sık sık kullanacağını düşünüyorum.

Bi ara buralar kesmedi NBA'de dolanıyordu millet bi an Klay Thompson'a sıra gelecek sandım ?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

https://www.youtube.com/watch?v=vxgQDhCV-e8

justin dentmon bu videoda da belirttiği gibi yardıma ihtiyacı olan çocukların elinden tuttuğu hayır işleriyle uğraşan ve anladığım kadarıyla da bu çerçevede her şeyden çok kazandığı paraya bakan bir oyuncu. bi insanın böyle bir motivasyonu varken para odaklı olması daha anlaşılabilir bir şey. özellikle çocukluğunu sıkıntılar içerisinde geçirmiş afro-amerikanlarda bu eğilimleri daha çok görüyoruz. nba için yeterli görülmediği için para neredeyse oraya gitmiş bir adamın sürekli kulüp değiştirmiş olması onu kötülemek adına bir argüman değil. istediği kontratı buldu ki geldi buraya. bu noktadan sonra parkeye ne koyacağı önemli.

Douglas'tan Dentmon'a düşüşle bütçede 600k'lık bir boşluk oluşturduğumuz düşünürsek kenan sipahi düşünülmeli bence, şu ana kadar bütçenin yerlilere harcanmaması gerektiğini söylerdim hep ancak yabancı transferini düşük maliyetlerle kapatmayı başardık.

Ligde 6yabancı + sinan + göksenin ana rotasyonumuz olacak büyük olasılıkla. Orhan, Ege ve Can'ın özellikle Fener, Efes, Daçka, Beşiktaş gibi takımlara karşı oynayacağımız maçlarda güvenip rotasyona sokulabileceğini düşünmüyorum, umarım sezon içindeki performanslarıyla beni yanıltıp o güveni koça ve bizlere verirler.

Geçen sene bizim Fenere, Fenerin Efese karşı rotasyon darlığı sıkıntısı çektiğini gördük. 8 kişilik bir rotasyonla 9 kişilik bir rotasyon arasında büyük farklar var.

Kenan Sipahi de o kadar yabana atılacak bir yerli değil. Savunması çok iyi, geçen sene şutunu da çok geliştirdi. Karşıyaka maçlarında bize karşı ayakta kalan tek adamlarıydı belki, playoff 2.maçta 5lemese eleniyorduk.

Her mevkide 2 as oyuncumuz oldu şu ana kadar(9 yabancı + sinan), bu nedenle sene içi hamle olayına çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum, sakatlık kaldırabilecek durumdayız, geniş bir kadro oldu genel olarak, bir tek son yerli önemli bence

Dentmon ile russ smith aynı anda sahada olması oyun kurmada çok sıkıntı yaşatır bize o yüzden olacağını sanmıyorum uzun sürelerde hemde boy olarak kısa kalıyoruz . Keske Crawford gelseydi yada russ yerine justin geleydi . Fazla lüks oldu russ La justin .

Büyük ihtimalle russ'a ayrı bir dörtlü dentmona ayrı bir dörtlü olacak

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Douglas'tan Dentmon'a düşüşle bütçede 600k'lık bir boşluk oluşturduğumuz düşünürsek kenan sipahi düşünülmeli bence, şu ana kadar bütçenin yerlilere harcanmaması gerektiğini söylerdim hep ancak yabancı transferini düşük maliyetlerle kapatmayı başardık.

Ligde 6yabancı + sinan + göksenin ana rotasyonumuz olacak büyük olasılıkla. Orhan, Ege ve Can'ın özellikle Fener, Efes, Daçka, Sompo Japan gibi takımlara karşı oynayacağımız maçlarda güvenip rotasyona sokulabileceğini düşünmüyorum, umarım sezon içindeki performanslarıyla beni yanıltıp o güveni koça ve bizlere verirler.

Geçen sene bizim Fenere, Fenerin Efese karşı rotasyon darlığı sıkıntısı çektiğini gördük. 8 kişilik bir rotasyonla 9 kişilik bir rotasyon arasında büyük farklar var.

Kenan Sipahi de o kadar yabana atılacak bir yerli değil. Savunması çok iyi, geçen sene şutunu da çok geliştirdi. Karşıyaka maçlarında bize karşı ayakta kalan tek adamlarıydı belki, playoff 2.maçta 5lemese eleniyorduk.

Her mevkide 2 as oyuncumuz oldu şu ana kadar(9 yabancı + sinan), bu nedenle sene içi hamle olayına çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum, sakatlık kaldırabilecek durumdayız, geniş bir kadro oldu genel olarak, bir tek son yerli önemli bence
Ben de kalan parayı sezon içine saklamamız gerektiğini düşünüyorum. İhtiyaç halinde kaliteli bir yabancıyı kadroya ekleyebiliriz.

NBA.com - NBA 2016 Summer League Player Info yaz ligi istatistikleri. Avrupa'da parlayan bir çok oyuncunun NBA şansı için gittiği yaz liginde sapır sapır döküldüğünü görebilirsiniz. Dentmon ise düzenli olarak yaz liginde oynar. Yanlmıyosam geçen seneki istatistikleri bundan da iyidi.

NBA.com - NBA 2015 Summer League Player Info

Bu sene yaz liginde oynayan ve çoğunluğu Avrupa'da oynamış, nispeten tanınan oyun kurucuların istatistiklerini verdim. Bu adamların hemen hemen hepsi Avrupa'dan hatta Euroleague takımlarından teklif alırken Dentmon'ın teklif almamasının mümkün olmadığını bilmeniz için bu verileri buraya bırakıyorum.

Diebler 9.yabancı olur,
Russ Justin Can
Sinan Goksenin
Micov Orhan
Daye Thompson
Tyus ege...
Bazı maçlarda hoca Daye yi tribune çeker Micov u 4e.. O zaman da kadro bu olur...
Russ Justin Can
Sinan Goksenin
Schilb Orhan
Micov Thompson
Tyus Ege....

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de kalan parayı sezon içine saklamamız gerektiğini düşünüyorum. İhtiyaç halinde kaliteli bir yabancıyı kadroya ekleyebiliriz.

10 yabancı durumu biraz fazla lüks, 9 yabancı yeterince geniş oldu bence.
Krstic'te bir sıkıntı olur yerine adam lazım olur diye bakınca da, krsticin parasına eldeki 600den kenana gitmesi muhtemel 500 çıkınca kalan 100k yı ekleyerek 750k'lık bir bütçe oluşuyor. 1m üstü alacak uzun da sene içinde bulamayız herhalde, o nedenle ben oyumu kenandan yana kullanıyorum.

Geri