• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
https://www.youtube.com/watch?v=vxgQDhCV-e8

justin dentmon bu videoda da belirttiği gibi yardıma ihtiyacı olan çocukların elinden tuttuğu hayır işleriyle uğraşan ve anladığım kadarıyla da bu çerçevede her şeyden çok kazandığı paraya bakan bir oyuncu. bi insanın böyle bir motivasyonu varken para odaklı olması daha anlaşılabilir bir şey. özellikle çocukluğunu sıkıntılar içerisinde geçirmiş afro-amerikanlarda bu eğilimleri daha çok görüyoruz. nba için yeterli görülmediği için para neredeyse oraya gitmiş bir adamın sürekli kulüp değiştirmiş olması onu kötülemek adına bir argüman değil. istediği kontratı buldu ki geldi buraya. bu noktadan sonra parkeye ne koyacağı önemli.

Dentmon, Avrupa'ya gelmiş en karakterli Amerikalı oyunculardan biri olabilir. Yıllardır özel hayatı da dahil takibimde olan istediğim ve çok beğendiğim bir oyun kurucu. Menajeriyle internet vasıtasıyla bir iki kere konuşma şansım oldu ve her zaman önceliklerinin NBA olduğunu, parayı önemsemediklerini, bu yüzden senelik sözleşmeler imzaladıklarını ve sözleşme imzalama tarihlerinin geç olduğunu söylemişti. Karakter ve insanlık bakımından Mccollum'u aratmayacağına eminim.

Oyuncuların hepsi bireysel anlamda sevdiğim ve beğendiğim oyuncular olsa da takım kimyası açısından çok ciddi soru işaretlerim var ama ancak bu konuda hedeflerimizden kopmadığımız sürece bahsetmeyip, pozitif sinerjiye katılmayı tercih ediyorum. Kadromuz tamamlandı hepimize hayırlı olsun.

Dentmon veya Russ birisi kenardan gelir, maç içerisinde belirli bölümleri beraber oynarlar tahmini 8-10 dk. 2 tane PG olmuş oldu, yani sahada her türlü birisi olacak. Geçtiğimiz yıl Sinan ve Blake gibi sekonder yönlendiricilere verdiğimiz ağır yükü bu yıl onlardan almış olacağız ki onların da performansı için bu önemli. Dentmon'dan bahsetmeye gerek yok zira 13/14 Zalgris senesi hafızalarda. Asist sayısına yakın top kaybı yapan, maç içerisinde bazı anlar kontrolü kaybedebilen ama sahada kaldığında çoğunlukla pozitif işler yapan bir adam. Oyunu şutunun kalitesiyle paralel ilerleyen, şutun her türlüsünü sokabilen bir adam. Zalgris gibi bir takımdasınız, takımın tüm can yakan topları elinizde kalıyor, maç başına 7.2 üçlük kullanıyorsunuz ve yüzdeniz %44. Bu onun şutunu sayısal olarak tarifliyor. PR sonrası gönderdiği şutlar ve sağa kaçarak attığı şutlar imzası. Savunmadaki bir anlık dengesizliği çabukluğuyla birleştirip kendi şutunu yaratabiliyor. Bireysel bakarsak biraz dağınık ama üst tavanı yüksek, hücumda kilit açan dominant bir PG aldık. Ama kendisi +30'lu dakikalar sahada kaldığında ve özgürlüğü aldığında verimi artan bir adam, yani Russ+Dentmon tahminen 25'er dakika alacak ya da maç maç birinden birine geçecek. (28-22, 29-21 vs vs) Bu dağıtımı yaparken çoğunlukla 30'ar dakika ve geniş rol isteyen Russ ve Dentmon gibi 2 guardın bize ne şekilde cevap vereceği çok önemli. Belki de Russ'ı başka kalıplara sokacağız, burası epey karışık. Kısalarda dakikaları dağıtmak kolay değil. Russ-Dentmon yan yana oynarken savunmada neler yaşayacağımız da soru işareti. Bu takımın uzun rotasyonu daha sert, çabuk ve atlet olmalıydı. Zaten çok yetenekli kısaları barındırmışken arkada savunma zaafiyeti oluşturmamak gerkliydi. Her şekilde Krstic'e çıkıyoruz. Zor bir takım kurduk, yetenek üst tavanı yüksek fakat kimyayı oturtmak ciddi çalışma istiyor. Ataman'ın başarılı yıllarındaki şifreler, yerli rotasyonu ve uzunlarda yaşadığımız karar karmaşası, oyuncular ve yeni kimyaya dair yazılar yazıyorum. Yakın zamanda gsbasket anasayfa ve forumdan yayınlarız.

Forumu anlamak cok bir sene önce başkası aldı diye ahlar vahlar yapanlar.Bir sene sonra biz alınca begenmemezlik yapıyor.

Dentmon iyidir bizi üst seviyelerde taşır ezilmez.

8.9 m dolara kurulabılcek en seçenegi bol en veririmlik puanları bir birlerine yakın kadro kuruldu en önemliside bu bence .

Dentmon bizi Final-4'a tasiyacak kapasitede yildiz bir oyun kurucu. Eski Efes Pilsen'li Willie Solomon'un 1 tik uzeri bir yildiz.

Dentmon-Russ Smith ayni anda...Dusunmek bile cok farkli.

Ligin ilk haftasinda Best Balikesir takimina allahtan rahmet diliyorum 60 sayi fark mi yerler artik bilinmez :)

Yugoslav faulunun kalktığini dusunursek Avrupa'da cok ekmek çıkar bu kadroya

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Justin ve Russ her ikisi sahadayken rakip kısaların kafasının fazlasıyla karışacağını düşünüyorum Guardların şut penetre kombini muazzam oldu yakın alıp açılmak konusunda büyük kararsızlık yaşayacaktır rakip takım kısaları.Yakın aldıklarında ilk adım hızlarıyla 2 kere topu vurup çembere uzayacakları gibi gelen yardımlarda da atıcı forvetlerimizin işi kolaylaşacak söylenenlere karşın kadro kimyasının hücum anlamında bir sıkıntısını görmüyorum.Fazla oyuncu sayısından dolayı kafa karışıklığı muhtemel bi durum tabi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mike James Darius Adams ikilisi de 1.85 mesela. Savunmada ve ribaundlarda ne kadar konsantre olursa takım açık sahada o kadar tehlikeli bir takım oluruz. Bence gayet güzel iş yaptık. Kafama takılan tek nokta Diebler-Schilb ikilisi.

Dentmon 9 milyon dolar bütçeli bir EL takımı için gayet beklentileri karşılayan bir transfer ama beklentileriniz cap sorunu yaşayan nba takımı bench hamlesi seviyesindeyse karşılamaması normal.Ben 1. Tercih için adı geçenlerden Toney Douglesla bile ilgilendiğimize inanmıyordum burada Lance Staphrnson hayalleri kuranlar oldu Lance Stephonson bekleyene De Colo getirsen beklentisini karşılamaz.
Toney Dougles ile ilgilendiğimizi bugün duyunca çok şaşırdım avrupaya gelmesi çok şaşırtıcı olurdu ve doğal olarak takıma çok ciddi seviye atlatırdı olmaması üzücü ama bu Dentmonu kötü hamle yapmaz bellli ki Toney bir fırsat transferi olarak önümüze çıktı son ana kadar zorladık fakat olmadı olmayınca da kendi seviyemizde alabileceğimiz en iyi adamlardan birine yöneldik.Kabul edelim ki Toney Dougles bizim seviyemizin epey üzerinde bir adam.

ben dentmon ve russ ikilisinin aynı anda sahada bulunmasının heurtel ve jayson granger ikilisinin aynı anda sahada bulunmasından daha fazla defansif defosu olacağına pek inanmıyorum. ayrıca bir diğer örnek olarak mike james ve darius adams ikilisinde de ikisi de 1.85. defansif anlamda aynı anda sahada barındırılabiliyorlar ki sisteminde bu ikilinin aynı anda parkede olduğu dakikalar olan takım f4 yaptı. guard rotasyonunda arroyo, heurtel gibi defans namına hemen hiçbir şey veremeyen oyunculara sahip olmadığımız için ben defansif anlamda bizim ikilinin sırıtacağını düşünmüyorum(eşleşmeler önemli).

hücum anlamındaysa gördüğüm kadarıyla russ saf bir pg iken dentmon fiziği itibariyle olmasa da yetenekleri itibariyle bir combo. bu ikilinin beraber bir şeyler üretmesi için iyi bir kimya yakalaması gerekiyor ki ergin atamanı tanıyorsak bu iki isimden biri ya da belki ikisi birden ortalama yaklaşık 30 dk süre alacaktır. bu çerçevede bir kimya yakalarsak belli özel eşleşme problemleri dışında guard bölgesinde ciddi bir sorun yaşamayız diye düşünüyorum.

Stephenson ve Crawford beklentisi, tıpkı geçen sezon futbolda ibrahimovic'i beklemek gibi birşeydi.Bu tip oyuncuları, euroleague'in baba takımlari bile zor getiriyor.1 numara pozisyonunda carlos arroyo zirveydi.Russ ve Dentmon, oynatmaktan çok oynamayi seven guardlar.Ben Dentmon'un Gou kadar 3'lük atacağına inanıyorum.Uzunları oynatmak sıkıntı olabilir,bu guardlarla.Fakat fena 3'lükçü bir takım olduk.Geçen sene çok boş şut kaçırdık,bu sene acısını çıkarırız.Benim şahsen 1 numara pozisyonuna adayım Kevin Pangos'tu Zalgiris gibi bir takıma kaptırmamalıydık.Alex tyus'tan bir lasme performansı bekliyorum.Bence hedef son 8 olmalı el'de.Yerel ligde ise tabi ki şampiyonluk.inşallah bütün oyuncular beklentilerimizin çok üstünde çıkar.Kazasız belasız bir sezon geçiririz.

Bence koç Krstici Ivkovicın Sırbistanda kullandığı gibi kullanmayı düşünüyor oyunda olduğu süre boyunca Krstic üzerinden bol bol oyun izleyeceğiz galiba

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yugoslav faulunun kalktığini dusunursek Avrupa'da cok ekmek çıkar bu kadroya

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet gerçekten çıkar bir o kadarda uyumunun oluşturulması zor olan bizim takımdanda rakiplere ekmek çıkar,illaki çıkarda en az çıkması yaptırdığı transferlerle bu kadroyu kuran Ergin hocaya bağlı ALLAH kolaylık versin işi çok zor.

Tam transferle birlikte yeni sezon için heyecanlanıcam, kadroda Schilb ismini görüyorum sinirleniyorum.

NBA.com - NBA 2016 Summer League Player Info yaz ligi istatistikleri. Avrupa'da parlayan bir çok oyuncunun NBA şansı için gittiği yaz liginde sapır sapır döküldüğünü görebilirsiniz. Dentmon ise düzenli olarak yaz liginde oynar. Yanlmıyosam geçen seneki istatistikleri bundan da iyidi.

NBA.com - NBA 2015 Summer League Player Info

Bu sene yaz liginde oynayan ve çoğunluğu Avrupa'da oynamış, nispeten tanınan oyun kurucuların istatistiklerini verdim. Bu adamların hemen hemen hepsi Avrupa'dan hatta Euroleague takımlarından teklif alırken Dentmon'ın teklif almamasının mümkün olmadığını bilmeniz için bu verileri buraya bırakıyorum.

Ben boşuna jonathan Gibson demiyorum ya. :(

Doğrusu ile yanlışı ile, artısı ile eksisi ile 1 hamle dışında takımımız tamamlandı. Kalan 1 yerli oyuncu altyapıdan mı olacak transfer mi olacak bilmiyorum ama bütçede kalmışken Keith Simmons iyi olurdu bence. Şu an için en büyük beklentim sakatlık yaşamamamız. Şu niye alındı, bu niye geldi yorumları bu saatten sonra laf kalabalığından öteye gitmez. Yeni sezon takımımız adına hayırlı olsun...

Dixon-Sloukas da aynı anda sahada kalıyordu mücadele ettikten sonra çok sonra bir sıkıntı olmaz .Bu gözler Arroyo -Ender ikikisini gördü Ergin hoca sever böyle şeyleri .

Kurulan yeni kadromuzda herkesi Daye ile birlikte en çok merak ettiren Russ Smith olacak. Açıkçası neler yapabileceği hedeflerimiz ilerlememizde çok önemli olacak. Hocanın beklediği gibi olursa da her şey çok güzel olacak...

Dentmon'ı en azından izledik neler yapacağını üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Ergin hoca birçok oyuncuyu eleyip son 3 seçeneğinin içine koymuşsa ve Zalgiris de yaptıklarını göz önüne alırsak güzel transfer hamlesi bizim için. Daha iyisi olabilirdi ama artık yapacak bir şey yok. Olumlu tarafından bakmak lazım. Ben şahsen öyle yapıyorum

Krstic bence sakatlık yaşamazsa kariyerini iyi bir şekilde noktalamak isteyecektir. Onun için kendini zorlayacağını düşünüyorum Bunu yaparsa takım kalitesini de yukarı çıkarır.

Diebler maçta 3-4 tane 3'lük atsın öpüp başımıza koyarız. Ondan istenen şeyi yapsın yeter bize.

Tyus, tamam geçen sene Efes de çok kötüydü. çoğu maçta sadece bedenen oradaydı. Ama Efes de iyi olan şey zaten o kadar az ki gelen oyuncu resmen evrim geçiriyor. Artık ne içiriyorlarsa :) Ergin hoca sanırım Lasme'den sonra bir el de buna atayım demiş Tyus konusunda. Yapar mı yapar!

Thompson; Açıkçası Bayern maçlarımızdaki performansı o kadar iyiydi ki sanırım hocada fena etkilenmiş. Hoca onu Ersin Dağlı gibi kullanacaktır. Sever böyle adamları zaten.

Daye, Sanırım bizi en çok heyecanlandıran kişi Daye. İnce belli bardakta çay içmek gibi bizi keyiflendirmesini bekliyorum :)

Sinan, Kaptan, kaptanımız, güzel adam! Yugoslav faulü kalktı artık faul problemi de yaşamayacak onun adına sevinçliyim:)

Göksenin; Deli oğlan

Schilp, Çok sevdiğim için kötü yorum yapamam. Micov ile uyumu, birbirinin dilinden çok iyi anlamaları ve de karakteri bile onu sevmem için yeter bana.

Micov; fenomenimiz, göz bebeğimiz

Güzel günler görmemiz dileğiyle.....

Genel kaninin aksine ihtiycimiz olan bir tipte oyuncu aldigimizi dusunuyorum. Kadroda kendi sutunu yaratip yuzdeli sokabilicek tek bir kisa oyuncumuz yoktu. Micov, Diebler, Schilb bunlarin hepsi iyi sutorler ama pas ustu sut attiklari zaman. Oyun sikistiginda birebir uzerinden bu kadar iyi sut atabilen bir oyuncuya ihtiyacimiz vardi.

Justin Dentmon ozellikle mac sonlarinda bu takimin hucum lideri olacak. Zaten kocun ondan once Gou'ya gitmesi de bu tarz bir oyuncu aradigini bize gosteriyordu. Beklentileri ne kadar karsilar, bizi ne seviyeye tasir orasini gorecegiz ama gecen sezon basi Bobby Dixon mi Justin Dentmon mi dense(Turk psaportunu gozardi ediyorum) forumun yuzde doksani Justin derdi sanirsam.

Galiba bi miktar butce olasi bi sakatlik icin birakilmis. Olumlu hamle.

Bence Nenad Krstic denenip olsa da olmasa da sezonun devam eden kısmında Lasme kadroya katılacak.

Geri