2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Bugünkü maçın bizim yarınki maça ne pozitif ne negatif anlamda en ufak etkisi olmaz. Eğer yarın Beşiktaş'a yenilirsek önümüzdeki fikstürü de göz önüne alırsak işimiz yine zor.
Olumlu yorum yapmaya gayret gösteriyorum ama fikstür ve puan durumuna bakınca bütün hevesim kırılıyor.
 
Allah'tan basketbolda hücum süresi diye bir şey var.Yoksa Can Korkmaz topu kaptırana dek maç başından maç sonuna kadar topu elinden çıkarmazdı :sneaky:

4 top kullanıyorsun 4'üde son saniye içinde oluyor.
 
Manisa kazandı, Beşiktaş Tofaş karsisinda önde yüksek ihtimalle kazanacak. konya kaybettigi için bu haftayı çok şükür ki küme düşme potasında tamamlamayacağız. yalnız haftaya bir anda kendimizi en dipte bulabiliriz. yarın kazanmak zorundayız. başka hiçbir secenek yok ihtimal yok. tek seçenek galibiyet. tarihi facia geliyor kimse bir şey yapmıyor Allah için el atın şu şubeye yalvarıyorum.
 
dua edelim küme düşme kalksın diyeceğim de, kalksaydı şimdiye kadar aciklanirdi. kalkması zaten saçma olur, deprem sonra öyle bir iddia atıldı ortaya o yüzden söylüyorum bunu. piyasada bizi bu cendereden çıkaracak Andrews harici biri yok gibi. bi crawford bi pierre jackson yok yani. umarım hafta içi kazandığımız Malaga maçı takıma moral olur ve artık maç kazanmaya başlarız. haftaya Tofaş deplasmanı da çok sıkıntı.
 
Düşme niye kalksın? Holigan şikeciler gibi yapmayalım kendimizi. Kim düşmeyi hak ediyorsa, o düşmeli. Bu biz de olabiliriz, başkaları da. Düşersek de utanması gereken bizler değil, kulübü bu hale getiren teknik heyet ve yönetimdir.
 
Düşme niye kalksın? Holigan şikeciler gibi yapmayalım kendimizi. Kim düşmeyi hak ediyorsa, o düşmeli. Bu biz de olabiliriz, başkaları da. Düşersek de utanması gereken bizler değil, kulübü bu hale getiren teknik heyet ve yönetimdir.

hocam orası öyle. depremden sonra dusme kalkacak dendi o yüzden söylüyorum. bizi buna dua edecek vaziyete getirdiler. ama kendileri de memnunlar sanırım bu durumdan, hareketsiz kalmalarının başka açıklaması yok gözümde.
 
Beşiktaş aldığı bu görkemli galibiyet ile küme düşmeyeceğini net bir şekilde göstermiştir.
Şu an benim en büyük küme düşme adayım 3 takım vardır. Bunlar Petkimspor,Konyaspor ve malesef Galatasaray.
Malaga maçının takım iyi olduğu için mi kazanıldığı yoksa Malaga’nın 6 günde 3 maç+uçak yolculuğu yaptığından dolayı yorgun olduğu için mi kazanıldığı Daçka maçında belli olacak.
Olası Daçka mağlubiyeti sonraki fikstürü de göz önünde bulundurursak küme düşmemize neden olabilir.
 
Onuralp bu sezon dahada gelişti,2 sezondur zaten farklı bir seviyede oynuyor o ayrı,bugün ise Onuralp maça gelmemiş onun yerine Damian Lillard gelmiş.

Mesafe tanımadan kaldırıp her yerden üçlüğü sokuyor.Onuralp time !
 
Yorumcunun Bahçeşehir-Efes ilk 5 dk için yorumu.

Bahçeşehir bugün ne kadar kazanmayı istiyorsa,Efes ise oynamak için oynuyor görüntüsünde.

Çok doğru diyor.Maç başlangıcı olarak Efes'te Daçka deplasmanı görüntüsü sezdim bende.Bakalım gidişat nasıl olacak.
 
Elijah Bryant baştan sona muazzam oyun oynadı.Fakat Efes farklı önde olsada hafta içi kaybedilen 2 maçın etkisiyle,özellikle Maccabi faciasından sonra inanılmaz bir moral bozukluğu var takımda.Hiç keyif vermiyor oyunları.
Ergin Ataman ise Elijah Bryant'ı sezonun kalan lig maçlarına alır herhalde artık.

Üst üste 2 kez şampiyonluk yaşamanın böyle bir dezavantajı oluyor sanırım.İnsan gerçekleri göremiyor.

1-Yerli oyuncu rotasyonu o kadar zayıf kurgulanmış ki mecburen ana yabancı oyuncularını ligde oynatıyorsun.Oynatırkende süreyi ayarlayamıyorsun.
2-Lig-Euroleague planlaması yaparken Simon-James Anderson gibi direkt ligde oynatıp katkı alacağı adamlar yok Efes'in.Bryant var onunda rolünü kısıyorlar lig maçlarında anlamsızca.
3-4 ve 5 numaralar çok zayıf geçildi.Polonara-Mbaye-Dunston-Pleiss-Zicic şampiyonluk hedefleyen takımın rotasyonu olamaz.
4-Bu belkide en önemli noktalardan,Ergin Ataman hocanın sürekli oyuncuların üzerine ihale yıkması.
5-Euroleague için ligdeki bazı maçlar feda edilmeliydi.Malesef Ergin Ataman oradada hata yaptı.Ve hiçbir mantığı yokken.
 
Bizim maçlarda 40 dk boyunca böğüren karşıyakalıların fb beko maçında pek sesleri çıkmıyor nedense. Bizden kaynaklı ayrı bir kuyruk acıları var. Tasmalı hakemler de anons istedi hemen pek bir şey olmamasına rağmen, bizim maçta oralı bile değillerdi.

Bu arada maç çok çekişmeli ve heyecanlı geçiyor. Özellikle fb beko’da giren/çıkan oyunculara, geniş rotasyonlarına bakınca; rakip olmadığımız çok net anlaşılıyor.
 
Bu Delgadoda bana mı düşman anlamadım ki.Karşıyaka'da her zaman 2de0 ları atar.Çembere bile zor değdirir serbest atışları.

Milli arada Arjantin-Dominik Cumhuriyeti maçında Arjantin lehine kupon yapmıştım çizgiye gelip 2 de 2 atmıştı.
 

Üst