2023-2024 Basketbol Süper Ligi

Maç eğer uzatmaya gitmemiş olsaydı Zafer Aktaş muazzam bir maç çıkarmış olacaktı.Moses Wright ilk yarı 3'lemişken 3.çeyreğe mecburen Berke Atar ile başladı.İlk yarıdan sonra bir daha ligin en kötü uzunu Pecarski'yi oynatmadı.3.çeyrek joker oyuncu olarak Berke Aygündüz'den çok iyi katkılar aldı.4.çeyrekte Berke Aygündüz'ü oynatmaya devam etti,bundada sorun yok.

Yahu Zafer hoca ve seviyesi belli yerli hocalarımız.Yerli oyuncuyu ödüllendiriyor musunuz cezalandırıyor musunuz belli değil.Berke Aygündüz'den zaten çok ekstra katkılar almışsın,adam artık ciddi derecede yorulmuş dönsene Muhaymin'e.Maçın normal süresinde düzenli tek katkı aldığın adam Moses Wright ve son 2 dk'ya 9 sayı önde girdiğin halde Moses Wright'a top indirmiyorsun,Bleijenbergh'in hiç gününde değilken 10-14 sn kala denediği üçlükler oluyor.Moses Wright 5'liyor ve maçta uzatmaya gidiyorsa bu sana yazar.Bu yüzden zaten gelişemiyorsunuz.Yoksa eldeki kadroya süreleri paylaştırma,eldeki malzemeden katkı alma konusunda cidden iyi işler yapıyorsunuz zaman zaman.

Uzatmada ise iki takımda çok yorgundu.Zafer hoca baktı kenarda esmer bir çocuk var(Muhaymin) onu alayım dedi nihayet.Uzatmanın başında Kyzer'in Berke Atar'ın boğazına sarılmasını ve sportmenlik dışı yapmasını cidden anlamadım.Uzatma öncesindede adama takmıştı.O hamle belkide Samsun'u fazlasıyla düşürdü uzatmada.Yorgunlukta ekstra kendisini gösterince Merkezefendi uzatmayı rahat geçti.
 
Euroleague'de sonuç alamama, ligde ise sonuç alma alışkanlığını sürdürmeye aday bir Saras odaklanma kırıyor. Bu nokta kabul. Bununla birlikte salonun yeterince dolmamasından, sinerjinin eksikliğinden şikayet ediyorken Karşıyaka'nın Ülker Arena'yı böyle oynamasının bir izahı olamaz. Yıllar önce Ergin Ataman'a yaptığım eleştri dün için Ufuk Sarıca adına da geçerli.
 
Akatlar, Fenerbahçe maçının diplomatik krize evrilmesine ramak kaldığı ortamda büyük bayrak ve konfetilerle bir parça yumuşatılmış. Bununla birlikte sete yoğun şekilde yerleşen taraftarın kafaları sebebiyle saha içini görememekten yana bütünüyle hoşnutuz elbette. :) Tribün bölüm bölüm hayli etkin olduğu gibi devrenin son bölümüne dek saha içinin güreş müsabakasına dönüşmesini sağladı, oyunu da önemli ölçüde boğdu. Serbest atış yüzdelerinin düşüklüğü normal sezon adına rekor olabilir.

Dikilitaş günlerini anımsatan görüntüler var besteler o dönemin sürekliliğini veremiyor olsa da.
 
Akatlar da salon, Ülker Arena da. Alimpijevic de antrenör, Mitrovic de.

Aradaki farkı betimleyebilmek adına kelimeler kifayetsiz.
 
Egehan'ın yaptığı hata. Sonuçta maçı bitirme şansı varken küçük de olsa rakibe bir şans bıraktı.

Ancak benim merak ettiğim Egehan, FB'nin molası olmadığını bilerek mi o turnikeye gitti? Fb'nin molası kalmış olsa Egehan'ın turnikesi sonrası maçı uzatmak için ciddi bir şansları olmuş olacaktı ki o zaman Egehan'ın yaptığı büyük bir hata olmuş olurdu
 
Düne dair son bir not, Alimpijevic yabancı oyunculara dair olmasa da yerli oyunculara dair hayli ileri bir göze sahip.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu bugün itibariyle sezonu açtı. :) Salonda fazladan bir taraftara dahi yer olmadığından, o sıkışıklık sebebiyle tribün yapamayacak noktaya geldiler.

Karşıyaka, geçtiğimiz sezon final serisinde buhar olan Angola'yı dahi arıyor. Merkezefendi dışında kimsenin oyuncu bulamadığı ortamda işleri kolay değil. Anadolu Efes ise bildiğimiz orta seviye Euroleague takımına geriledi. Sıralamaları bütünüyle gerçekçi. Bu ortamda, iki salon da yanıyorken ligde final oynayabilmeleri hiç ama hiç mümkün gelmiyor bana.

Beşiktaş ve Karşıyaka üzerinden normal sezonu izliyoruz.
 
Alimpijevic sezon sonu ayrılacak haberlerine de Twitter'dan cevap vermişti kendisi, ben varken kendisi hep burda olacak minvalinde cevaplar. Alimpijevic de kalmaz bence sezon sonu.
 

Üst