2023-2024 Basketbol Süper Ligi

Bursaspor'un tek şansı, futbolun da etkisiyle taraftarların bugünkü gibi kaybedecek bir şeyimiz kalmadı üzerinden dört nala destek vermesi olur.
 
Bursaspor, tek kısa 4 uzunla; bana fazlasıyla hitap eden fakat 2016 yazı sonrası Avrupa basketbolunda rasyonel olmayan bir formda, bir devre boyunca süreyi kullanıp ağır ağır set oynayarak net şekilde kazandı.

Bahçeşehir Koleji'nde takımın kuruluşu bizim bu sezonki kadın basketbol takımına hayli benziyor. Savunmada elini kaldıracak bir oyuncunun yokluğu ortak nokta. Üstüne savunmada kayma yapamayıp savunma ribaunduna da yerleşemiyorlar.

Rusya-Ukrayna savaşının Karadağ'a getirdiği üst düzey gerilim; bu sebeple Kızılyıldız efsanesi olduğundan Buducnost'la son anda anlaşamamak derken Radonjic şu aşamada kendisinden hayli eksiltecek bir adım attı. Avrupa'da kupayı yine kazanmak makyaj olabilir ancak.
 
Radonjic ayni Mitrovic’in bizde yarattigi hayal kirikligini su an Bahcesehir’de yasatiyor.Mitrovic gibi isimli ve Avrupa’nin iyi takimlarinda guzel isler yapmis bir koc olmasina ragmen Bahcesehir performansi tam anlamiyla bir fiyasko.6 veya 7. sira civarinda devraldigi takimi dusme potasina sokmak uzere.
 
Çağdaş Bodrum'un dar rotasyonu keyifli örnek olarak Bursaspor'u, dejenere örnek olarak da Bahçeşehir Koleji'ni ligde tutacak görüntüsü hakim.
 
Radonjic ayni Mitrovic’in bizde yarattigi hayal kirikligini su an Bahcesehir’de yasatiyor.Mitrovic gibi isimli ve Avrupa’nin iyi takimlarinda guzel isler yapmis bir koc olmasina ragmen Bahcesehir performansi tam anlamiyla bir fiyasko.6 veya 7. sira civarinda devraldigi takimi dusme potasina sokmak uzere.
Nasıl ki bizim takım oyuncu alırken yükselişte olanı seçmeliyiz Euroleaugue etiketine aldanmamalıyız diyorsak koç seçerken de aynı yaklaşım gerekiyor bence.
 
Samsunpor, Dünya bütünüyle finansal krizdeyken pandemi döneminden de görüleceği üzere geminin karaya yanaştırılabileceği alan futbol demiş. Sonucunda Bursaspor kurtuldu sayılır.
 
Alibegovic bu gece uyku uyuyamaz artık. Keza Warren da. özellikle Warren'ın kaçırdığı ikinci şut çok kalp kırıcıydı. Bahçeşehir bu kadroyla nasıl bu kadar zorlanıyor, nasıl bu maçları kazanmaya muhtaç kafama oturmuyor bir türlü. boşa giden paralar.
 
Karşıyaka'ya İstanbul deplasmanlarında bir şey oluyor bu sezon. Avrupa'da devam edene, 2021'de yapmış olduğumuzu yapacak olana saygı formunda oynadılar ilk periyodu. Daha doğrusu oynamadılar.
 
Dağılma gününün yarı yarıya Fenerbahçe Beko derbisine denk gelmesi zihnimde kabul görmeyecek olsa da, kalan her zaman diliminde Beşiktaş baya severek izlenecek bir takım oldu.

Angola'nın ayrıldığı yerde dikiş mi tutmuyor, Avrupa'da bir zar atıp yerel ligin en verimli takımı olma yaklaşımı mı terk edildi ne oldu kestirememekle birlikte; Karşıyaka her unsuruyla yaratmış olduğu saygıdan baya bir eksiltti bu akşam.
 
Manisa salladı yıkamadı takım olarak daha iyi oynadılar. Russell Clyburn ve Wills'in son top becerileri kazananı belirledi 5.lik için cekistigimiz Manisa az kalsın yeniyordu. Önümüz açıldı tabi Büyükçekmece 'yi yenersek.
 
Karşıyakalılar Ertuğrul Sağlam edasıyla hayat devam ediyor demiş. :) İzmir'in gökyüzü üzerinden muhtelif alternatifler sunacağı bir günde salon dolu sayılır, ortam da pozitif.
 
Efes sahada olduğu zaman, şikecilerin salonunda bile hiç korkmadan düdük çalabiliyor hakemler. Maçın bitimine 1-2 dk kala, üstelik ev sahibi fb beko gerideyken Motley’i 5 faulle oyun dışına gönderebiliyorlar örneğin. Efes yerinde biz olsak imkansız bu. Hiçbir şekilde yapmazlar bunu. Çünkü onların arkalarında yönetimleri var, yatırım yapıyorlar ve haklarını savunuyorlar. Bizim yönetimler gibi basketbola, kendi takımlarına düşman değiller.

Diğer yandan objektif geçinen fb beko’nun ponpon kızları İsmail-İhsan ikilisinin seslerinin kısılmasıyla meydana gelen sessizlikten, kimin kazandığının anlaşılıyor oluşunu söylemeye gerek yok sanırım. Saras balonu sönüyor.
 
Kadro iyi olunca bir ufak koç tercihinde hata bile yol üstünde giderilebiliyor. Bu 2 takım için de geçerli bir durum bu.

Amaç başarı kazanmak olmayınca kimi getirirsen getir aynı çamurda 40 yıl debelenmeye devam ediyorsun. Bizim gibi.
 
Fenerbahçe Beko'nun ama iradi, ama öngörülebilir düşüşünün sonucunda seyirlik hücum maçı oldu. Alpaslan Bey'in yazmış olduğu gibi, çok büyük bir sürpriz olmazsa Anadolu Efes normal sezonu lider bitirecek.
 

Üst