2023-2024 Euroleague

Madrid ilk yarı basket olup yağdığı rakibine ikinci yarı tam tersini yaşamış. Oly ilk yarı 30 atabildiği rakibine ikinci yarı neredeyse 2 katı ile 60'a yakın sayı atmış. Gerçekten enteresan maç olmuş. Ben de erkenden maçın bittiğini düşünmüştüm herkes gibi sanırım.
Maccabi de şu siyasal ayrıcalıklardan da mütevelli ayar olduğum diğer takım. Salak gibi her takıma yenildikten sonra bula bula Panathinaikos'u buldular yenecek.
Barça bugün Milano deplasmanında kazanamazsa iyice altlara düşeceğini düşünüyorum, ki yazmıştım geçen günlerde de. Üst taraf felaket kızışacak gibi son haftaya kadar.
 
Efes'in eğer hala saygınlığı varsa,eğer hala o bildiğimiz Efes Pilsen'se,eğer 2 kez Euroleague şampiyonu olan koçlarına saygıları varsa bugün Erdem Can ile yolları ayırmalılar.

Taraftarları kastetmiyorum.3.çeyrek eğer Clyburn denilen herifin sayılarına aldanıp onu öven spor yorumcuları varsa net hokkabazdır.Hokkabızın tillahıdır.Tamamen bireysel oynamaya çalışıp sadece takımın ritmini bozuyor.Tek yaptığı bu.

Larkin ilk çeyrek 2 faul yapınca ilk yarı hadi onu koruyorsun,3.çeyreğin ortasına kadar korumanı gerektirecek ne var be adam ?
Clyburn'ü 3.çeyreğin bitimine 5 dk kala kenara alman gerekirken son çeyreğin bitimine 8 dk kala 7 sayı geriye düşünce alıyorsun.İnsan oyuncusunu kenara almaktan çekinir mi ? Bir takımın oyuncusu istediği kadar yıldız olsun,parkede maçın oynandığı sırada koçundan büyük olur mu ?

3.çeyreğin son 5 dakikasında Efes sadece 1 tane saha içi basket bulabildi.Senin yaptığın saçma oyuncu değişiklikleri,senin sürekli yaptığın değişiklikler ve takımın dengesini bozman yüzünden bugün Efes kaybediyor.3 pota altı oyuncundan sadece 7 sayılık katkı alıyorsun bravo sana ya.

Son bölümde Erdem Can,takımın tüm ritmini bozan Clyburn'ü 7 sayı gerideyken akıl almaz şekilde kurtarıcı olarak tekrar aldı,adam topu oyuna sokarken Monaco'ya pas attı,top kullanmak isteyip topu ölü noktaya attı ondan sonra tekrar kenara geldi.Böyle bir koç var Efes'in başında işte.Keşke Ergin Ataman'a benzeseydin ya keşke ya.
 
İki loser takımın maçı son saniyelere kalmış demek ki, şaşırmadım. Efes de Zalgiris'in bile altına düşmek üzere. Ama playoffa da çok uzak sayılmaz. Son yılların en kek Eurolig'i oluyor. Bunlar böyle devam ederse Madrid şubattan itibaren genç takımıyla sahaya çıkmaya başlar.
 
Erdem Can yine şov yapıyor. Zalgris gibi bir takımdan ilk çeyrek 20 sayı fark yediler. Böyle geniş bütçeyi böyle çapsız adama verirsen Eurolegue' in en iyi takımını Telekom' a çevirir.
 
Şöyle bir fikstürlere baktım da Pana'nın fikstür hiç kolay değil. Önümüzdeki 2 maçı Zalgiris ve Fb ile. Açıkçası iki maç için de favori Pana diyemem. Çünkü Sloukas sakat, Vildoza yeni döndü ve bir şey oynamıyor. Oly, Virtus, Madrid, Kızılyıldız gibi zor deplasmanlar duruyor.

Açıkçası en kolay fikstür Monaco'da. Hata yapmazlarsa max 2 mağlubiyet alırlar ve bu da onları ilk 4'e atar gibi.

Fb'nin fikstürü de kolay değil ama bana göre 3. lük yarışı içerisindeki en güçlü kadro onlarda. Fb ve Monaco 3-4 yapıp Pana 5. olursa şaşırmam açıkçası.

Virtus'un da fikstür zor değil ama kadroları saha avantajını vaadetmiyor.

Oly inatçı yapısıyla son ana kadar ilk 4'ü kovalayacaktır ama üstteki 2-3 takımı geçmeleri çok kolay değil. Çünkü onların fikstürü de dikenli gibi geldi bana
 
İlla milyonlarca euroluk yatırımın çöpe atılmasını beklediler. Ne yapacaksın şimdi sezonun geri kalanını ? Ocak ayında havlu attın, OCAK ayında. Şu kararı 2-3 hafta önce alsan playoff şansın vardı. Belki F4 bile yapardın, ki şu kadroyla F4 çok olağandı.

Hedefler ve butceler benzer olmasa da ayni durumu bu sezon bizim de yasamis olmamiz aslinda daha iyi anlamamizi sagliyor.
 
Baskonia-Maccabi maçının salonda bu kadar Filistin bayrağıyla oynanabilmesi su kaldırmaya aday. Baldwin'in hakeme müdahalesine de psikolojik anlamda etkisi muhtemel.
 
Guduric = Bugrahan Tuncer’in Sirp ve menajeri guclu olan versiyonu.

Guduric Bugrahan’dan kesinlikle daha iyi oyuncu tabi ki.Ancak Bugrahan’dan 2018’den beri beklenen patlamayi 2016’dan beri Guduric’ten bekliyorlar.Fakat Guduric’in bu seviyelerde bunu verebilecek kapasitesi bence yok.Kizilyildiz,Baskania gibi takimlarda harika bir basrol oyuncusu olabilir fakat surekli F4 hatta F8 hedefleyen 20 milyon Euro butceli bir takimin basrol oyuncusu asla olamaz.
 
Bu sezon Real Madrid dışında bir takım şampiyon olursa çok büyük sürpriz olur,sezon Real ve diğerleri olarak geçiyor.

Milano'nun bu kadar başarısız olmasını ise anlayamıyorum,kadroları bence kesinlikle ilk 4'te olmayı hak ediyor,Mirotic,Melli,Shields,M.Lo,S.Napier bunlar üst düzey isimler,bence sorun sadece koç değil,yıllardır iyi kadrolar kuruyorlar,yıllardır başarısızlar,sürekli oyuncuları sakatlanıyor,enteresan yani.
 

Üst