2023-2024 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

Galatasaray'ın bugün Fenerbahçe'ye kadın voleybolda 23-18, 24-21'den set veren Beşiktaş'ı izleyerek erkek hentbolda; kadınlarda muhtelif Karadeniz ilçelerinin belediyelerini izleyerek de kadın hentbolda takım kurması gerekiyor. Bu branşlar Dünya'nın herhangi bir noktasında oynanmaya devam ettikçe Galatasaray'ın var olması bir tercih değil de zorunluluk. Galatasaray'ın hentbolda var olması noktasında Ünal Aysal döneminde hayli ümitliydik. Bir kez daha altını çiziyorum Ünal Aysal döneminde hayli ümitliydik.
 
Dolmabahçe'nin biçim değiştirmesinden sonra Boğaz'ın yegane özgün ve keyifli stadyumunda; ilk yarı itibariyle karakterli, ikinci yarı itibariyle ise ciğere işleyen bir soğukta bizlerin dürüst, polislerin de yapıcı tavrının sonucunda niceliği 4-12 taraftar aralığında gidip gelen bir deplasman tribünü oluştu. :)

Beylerbeyi'ne ayrılan bölümle ilgili söylenebilecek çok şey var. Fakat ana fikir son derece belirli. İlk yarıda seti Fenerbahçelilere kaptırsanız da, devre arasına doğru kendileriyle meydan muharebesi tadında dövüşerek sete hakim olsanız da, bizlerin 2024 yılında yenen küfür kotasını Ocak 2024 itibariyle doldursanız da; bu havada ve stadyumun ambiansında meşale yakacaksanız, üstüne bizlere 10 dakika sis koklatacaksanız kabulümüzdür. :)

Takım bir şampiyonluk galibiyeti aldı. Az iş, çok gösteriş yaklaşımını benimseyen mevcut yönetim kurulu ise rakibin altı pastan kaçırdığı pozisyon ve son anlarda direkten dönen topu üzerinden bu galibiyeti çekirgenin bir kez daha sıçraması haline getirebilir. Suudi Arabistan ve Çin'e bu dönemde oyuncu kaptırılabilir, finansla zorunluluk üzerinden ilişki kuran insanlar olarak algılayabiliyoruz. Fakat sert deplasmanda bir kez daha sınıfı geçen bir takımın şampiyonluk ihtimalini salt saha içine endeksleyemiyorsanız sizleri internet ortamına finansal yatırım yapmak algıda hiç ama hiç kurtaramayacaktır.
 
Fenerbahçe Amatör branşlarda sadece yatırım olarak değil,yönetim bazında ilgi olarak da bizden çok önde. Bu yıl İlk kez play-off’u olmayan Kadınlar ligi oynanıyor şampiyon ya Galatasaray ya da Fenerbahçe olucak,çok az maliyetle bu durumu kendi lehinize çevirme şansınız var ve yapılan hamlelere bakalım. Fenerbahçe en değerli yerli oyunculardan birini alırken biz takımın en önemli oyuncularını kaybettik.

Benzer bi durumu birkaç yıl önce Erkek Voleybol da yaşamıştık. Sezon bazı Süper Kupa da Fenerbahçe’yi yenmiştik. İlk yarıdaki maçta da deplasmanda yendik. Devre arası ufak hamlelerle şampiyonluk gelebilirdi. Ama devre arası boşta olan Marscall’ı Fenerbahçe aldı, biz 2 yabancı oyuncu ile devam ettik. Sezon sonu onlar şampiyon oldu.

Biz hep haklı bir şekilde yatırım diyoruz ama pek de maliyeti olmayan çok kritik hamleleri de yapamıyoruz. Çünkü bizim yönetimler çok daha ilgisiz. Bu da çok sinir bozucu.
 
Erkek voleybolda 2018-2019'da deplasman derbisini kazandıktan sonra sezon gayet iyi giderken Hidalgo ilk olarak bize önerilmişti. Bizdeki ilk döneminde özel hayatı hiç yönetilemediğinden ve performans olarak da özellikle yakın dönemde hayatını kaybeden Pinerua'nın gerisinde kaldığından tercih edilmedi. Sezonun ikinci yarısında Oleg Antonov'u ekledik takıma. Fenerbahçe sezonun başında düşme hattına kadar geriledikten sonra Hidalgo ve antrenör Sordyl'i transfer etti. İç saha derbisini ve anlaşılır haliyle Türkiye Kupası finalini 5 sette kaybettik o sezon. Fenerbahçe'yle aramızdaki temel fark Sordyl-Nedim Özbey farkı olmuştu. Polonyalı antrenör ilk olarak ligde kalmaya çalışan farklı bir takıma geldiği halde lige baya büyük gelmişti o sezon.

2019-2020'de yarı yarıya Süper Kupa finalini Burutay'ın müthiş performansıyla 5. sette sadece 6 sayı vererek kazandıktan sonra deplasman derbisini de 3-0 kazanmıştık. Takım sonrasında yine Nedim Özbey kaynaklı düştü. İç saha derbisini kaybetmemizin hemen ardından pandemi geldi ve sezon tamamlanamadı. Nedim Özbey muazzam bir genel menajer, ideal bir yönetici olmaya adayken antrenörlük noktasında aynı şeyi söyleyebilmek güç. O sezon özellikle oyuncular çok istediği halde bir yabancı smaçör takviyesinin gelmediğini vurgulamakta da fayda var.

Biz uzun yıllardır takımları kaosa itiyoruz. Kaostan beslenebilen isimlerle dolu kadrolarla ülkenin gördüğü zirve başarılara erişiyoruz. Seçilen isimler bu profilde olmadığında ise sezon erkenden kapanıyor. Fenerbahçe ise ciddi harcamalarla etkin kadrolar oluşturuyor, takımlarla da profesyonel bir tonda ilgileniyor fakat onlarda da istenen dirilik ve sinerji yakalanamıyor. Sonucunda harcanan paraya kıyasla verimlilikten çok uzak, finallerde bir parça diş gösterildiğinde son adımı atamayan takımları kulüp genetiği halini alıyor. Tarih ilk ikide, ilk üçte, ilk dörtte sürekli yer alan kulüpleri devamlılık üzerinden yazsaydı Fenerbahçe kesinlikle Dünya'nın en büyük spor kulübüydü. Şu aşamada ise sadece Türkiye'nin en popüler ve sansasyonel spor kulübü. Zira tarih sadece kazananları yazıyor ve Galatasaray ya hep ya hiç diyerek 21. yüzyıldaki ekstrem kazanımlara imza attı.
 
Marshall da o dönemde lige bir veteranlık kontratı dahilinde dönmüştü. Bu adımı şaşkınlık yaratmıştı. Fenerbahçe'de dahi idare ettiği, Şampiyonlar Ligi'nden nadiren maç kazandırdığı ortamda kayda değer bir etki yaratamadan o sezonun bitiminde ayrılmıştı. O açıdan karışıklık hayli anlaşılabilir Hakan Bey. :)
 
Takım sene başına göre iyice güç kaybetmiş.
Eldeki kanat'larda gitti, yönetim ne yapmaya çalışıyor anlamadım ben. Bitirecek golcü eksikti onu aldık, topu getirecek oyuncular gitti plansızlık gs'nin bütün şubelerinde var galiba.
Uzun vadede gitmez bu takım takviye şart.
Acaba transfer yapılacak mı bilgisi olan var mı?
@Mert Dervişoğlu sen bilirsin kral.
Bekliyoruz yöneticilerden takviye
Zaten transfer yapılır . Açıklama olmaz . İletişim konusunda resmen reziller . İçerde fb şampiyon yapmak için çalışıyorlar mi acaba diyoruz 👍
 
Fazla bahsedilmemiş ben yazayım dedim Beylerbeyi iyi takım pazar günü deplasmanda alınan galibiyet çok önemliydi, rakip sahasında sezon boyunca oynadığı maçlardaki performansı aynı bizim gibi dikkat çekici ve ilk kez bize kaybettiler inşallah daha kaybetmezler.
Kendi sahamızda ki performansımız harika, savunmamız muazzam nazar değmesin. Ankara ve Fenerbahçe deplasmanları alınacak puanlar ligin kaderini belirleyecek gözüküyor...
Beylerbeyi bize yakın semt olunca aksilik falan çıkmaz ise 17 martta da Fenerbahçe maçını güzel bir boğaz sefası eşliğinde kaçırmak olmaz :D
 
4-1 kaybettik. sabaha kadar oynasak yine gol atamazdik oyle felaket bir oyun vardı sahada. 70. dakikada rakip 10 kişi kaldı, bırak gol atmayı baskı bile kuramadık. kontrada geriye donemeyince penaltı yaptık 88'de, 4-1 oldu skor.
öbür tarafta Fenerbahçe 1-0 geride. Fenerbahçe'nin olası puan kaybında bu maçı çok ararız. bir şeyler çözülmeli, takıma el atılmalı.
 

Üst