Avrupa'dan Basketbol

Ergin hoca nihayet yunanistan liginde de olsa eze eze bir galibiyet almış. ilk iki maçında ıkınmıştı bayağı. özgüven acısından faydası büyüktür bu tür maclarin eminim. bakalım, Nunn haberleri de dönüyor. bundan sonra neler olacak göreceğiz.
 
Trtspor'da Wolves Beşiktaş Eurocup maçı var. Wolves'ta geçen sezon Oostende'de rakibimiz olan 15 numaralı formasıyla /pf 3.5 numara oynayan TreShawn Thurman oynuyor. En fazla 200K $ 'a oynuyordur. Yeboah yerine alinabilirdi.
 
Trtspor'da Wolves Beşiktaş Eurocup maçı var. Wolves'ta geçen sezon Oostende'de rakibimiz olan 15 numaralı formasıyla /pf 3.5 numara oynayan TreShawn Thurman oynuyor. En fazla 200K $ 'a oynuyordur. Yeboah yerine alinabilirdi.
Beşiktaş 'a karşı 7 ribaund 31 sayı. Geçen sezon bize karşı 2, Bahçeşehir 'e karşı 3, Holon 'a karşı 2 maçta bu adamı Tyree ile birlikte not etmeyen yoktu herhalde. Mitrovic Yeboah 'ı tek maçta beğenip alıyor kimse dur demiyor.
 
Şu Paris Basket her sene müthiş oyuncular buluyor geçen yıl Kamagate hayallerimi süslüyor Aamir Simms falan. tam 2018-2020 arası Galatasaray olmuşlar bizde o dönem çıkış arayan yada çıkışta olan Amerikalıları alıp EL oyuncusu yapıyorduk, hepsinin etinden sütünden baya iyi faydalanmıştık. Şahsen begenmedigim Webster bile EL yapmıştı mesela. Bütçenin sabit kaldığı bir ortamda o dönemki Galatasaray'a dönmek lazım. Eğer aynı bütçeye başarı hedefleniyorsa da Paris Basket'ten düşenleri kovalardım.
 
Yani Paris'in 6 saniye kala tam saha hücum eden takıma faul yapmaması ve bomboş şutu vermesi.

Ondan önce Tj Shorts'un 2de1 atması.Taktik faulü atmadan önceki pozisyonda faul yapan Paris son hücumda faul yapmıyor.
 
Daçka baya baya gerilerden gelip Tenerife'yi yenmiş. İstatiklere bakılırsa McCormack yine müthiş maç çıkarmış. gelde özenme şimdi. yönetime giydirmemek, subedekilere sövmemek elde değil. yazık günah, bu adamların bütçesi bizden düşük ya.
 
Beşiktaş gecenin sonunda futbol kaynaklı olarak görüntü itibariyle değil de sonuçlardan mütevellit var olan çiviyi sökmeye, zihinleri farklı bir noktaya kanalize etmeye and içmiş. :) Alimpijevic, Belgrad'daki Partizan galibiyetini hatırlayarak keza yaşayarak bu kez büsbütün çam devirmiş.
 
Son düzenleme:
euroleague'de antrenör kıyımı başladı. kızılyıldız, sürpriz şekilde sfairopoulos'u getirdi, ivanovic de yüksek ihtimalle baskonia olacak. baskonia tarafında da erken bir reaksiyon gelecek görünen. ivanovic öne çıkıyor, trinchieri lobi faaliyetlerine başlamış olacak ki, birkaç farklı takımla ismi çıkıyor. boşta oldugunu ve euroleague arenasına dönmek istediğini ifade edercesine, sağdan soldan haberler görüyoruz. muhtemelen bu hafta oaka'da ergin ataman'ın pao'suna kaybedildikten sonra baskonia tarafında da koç değişecek.

normal sezon benim açımdan çok keyifli başlamadı. izlediğimiz güzel maç sayısı kısıtlı kaldı. asvel, alba berlin gibi iki çok zayıf takımın olması her hafta iki maçı direkt çöpe atıyor. madrid tarafında da çok ağır bir dominasyon var. dallas karşısında alınan galibiyet sonrası özgüvenler de oldukça yukarda seyrediyor ki facunda campazzo bazı anlarda prime sergio rodriguez tadında keyif veriyor.

ergin ataman pao'sunda ise karmaşa devam ediyor. juancho kullanımı epey sorunlu, hocanın alışık oldugu düzene mitoglou ve mantzoukas daha yatkın. bu yüzden 2. haftadan itibaren ufak ufak süreleri düştü juancho'nun. muhakkak kazanmak lazım ama kendisini. diğer yandan asıl sorun tabi ki kısa rotasyonunda. muhakkak skor lideri almak gerekiyor. bu doğrultuda hamle de gelecek yakın zamanda.

şu ana kadar en elit performanslar bence şu şekilde oluştu:

1- facunda campazzo - real madrid
2- roland smits - zalgiris kaunas
3- tornike shengelia - virtus bologna

mirotic - milano, thiemann - alba berlin gibi uzayabilir liste. yılın x faktörü ise şimdilik chima moneke - baskonia.
 
avrupa basketbolundaki kısa oyuncu sorunu o kadar belirginleşti ki, benim de avrupaya uyumlu olabileceğini düşündüğüm ve beğendiğim, fakat henüz avrupa deneyimi olmayan carlik jones tüm euroleague'i peşine takmış durumda. kendrick nunn ve carlik jones nereye gidecekler merakla bekliyoruz. milano - pao - oly bence en acil ihtiyacı olan takımlar. baskonia da arkalarından gelir. falat carlik gibi oyuncular daha cok süre alıp, hatasıyla sevabıyla kendisine bir süre tahammül edecek takımlarda verimli olur. bu açıdan sürelerin tamamen eşit dağıtıldığı bir ispanyol takımında 20dk süre almamalı.

carlik jones - milano, kendrick nunn - pao kendi yakıştırmalarım.
 
Metehan Akyel,iyi niyetinle bir şeyler yapmaya çalışıyorsun oyundayken ona lafım yok ama garip bir huyun var.Dışarıya açılıyorsun,rakip takımın hücum süresi dolmak üzereyken,önündeki toplu oyuncuya gereksiz mesafe verip dış atışı basitleştiriyorsun.

Bunu hep yapıyorsun.

Edit : Can Akın'dan ne koç ne de yardımcı koç olmaz.
 
Eurocup kadınlarda Panathinaikos-Beşiktaş maçı OAKA'da değil de Atina'da farklı küçük bir salonda oynanıyor. Tribünden, Gate 13'ten katılım var. Nicelik sınırlı olsa da salon küçük olduğundan besteler fona yerleşiyor, ailelerin de oyuna katılımıyla ortam keyif veriyor.
 
Partizan-Kizilyildiz maçındaki tribüne bak. Devamlı şuraya gitsek ve tribünden arabeski temizlesek (evet baskete bile sıçradı arabesk denen bu iğrenç şey) bunlardan daha iyi tribün yaparız diyerek Galatasaray milliyetçiliğimizi yapalım.
 

Üst