Avrupa'dan Basketbol

Tofaş benim gözüme bu sezon hiç olumlu anlamda hitap etmiyor.Bireysel yeteneği olan Homesley var mesela,nasıl sezon geçirecek diye merak ettiğim Wiley var fakat hepsi bu kadar.

Bu takımın biraz savunma yapması lazım.Biraz akıllı oynaması lazım.Hücumda sürekli elden top veremezsin.Bunu sürekli sadece amatör seviyedekiler yapar.

Sürekli savunmada perdeye takılıp boş atışı veremezsin.Önündeki oyuncuya el kaldırmak zorundasın.Winston için az önce yorumcunun ve spikerin söylediğini söyleyeyim ''Winston savunma yapmaktan vazgeçti''

O pozisyonda Winston bildiğin el bile kaldırmadı önündeki adama.El kaldırdığı anda faulüde yapıyor adam.Birazcık insanın çabalaması lazım.

Özgür Cengiz topu sürerken önünde boş koridor varken steps nasıl yapıyorsun ? Ege Demir pota altında hücum ribaundunu alıp fake denerken nasıl steps yapıyorsun ?

7 tane yabancıyla sezona girip Igokea-Samsun-Manisa-Merkezefendi gibi takımlardan 90-100 aralagında sayı yiyemezsin.Manisa mütevazı diğer 3 takım vasata yakın takımlar.

Edit : Tam bu yorumu yaparken Winston ile Luke Maye savunmada aynı adama koşup boş üçlüğü yedirdiler.Demek istediğim tamda bu.Sözleşmemiz var o yüzden oynuyoruz kafasında olamazsın.Disiplinli olacaksın.
 
Tofaş-Derthona maçında hakemler yerde sakatlık yaşayan oyuncu olduğundan akan oyunu durdurdular.Herhangi bir karar vermeden durdurdular.

Ardından kafalarına göre bir pozisyonu izleyelim dediler ve Tofaş'a sportmenlik çaldılar.Rezillik vallahi.

Aynı pozisyonun çok daha serti Needham'ın Badalona deplasmanında yüzüne geldi kanlar içine yere yığıldı ve sportmenlik çıkmamıştı.

Bu karar sonrasında hakemler zıvanadan çıktı ve temasın bile olmadığı anlar için İtalyanlara faul vermeye başladı.Orhun Ene olduğu yerde delirdi ve teknik faul aldı.
 
Pozisyonunu biliyorum,Karşıyaka'da Vernon Carey pota altı oyuncusu değil mi ? Bu sezon bittikten sonra meslek mi değiştirmeyi düşünüyor ? Basketbolu yatırım aracı olarak mı seçti ? Pota altını koruması gereken adam pota altında olmuyor.

Hillard denen adamı silah zoruyla mı getirdiniz ? Adam maç sonunda çok kritik 2 tane şut soktu ama maça etki ettiği negatif anları yazayım.

1 kez kendi pota altından topu oyuna sokarken 5 sn'de sokamadı.2 kez 8 saniyede karşı alana geçemedi.1 kez son anda geçti.Kendi akılsızlığından yapıyor bu top kayıplarını.Oldenburglu oyuncular yalandan baskı yapıp hemen geri çekiliyor.

Yetmedi son 8 sn takımı 2 sayı öndeyken 2de0 atıp son pozisyonda maçı kaybettiriyordu.

Efes maçındada yazmıştım Vernon Carey,Hillard ve Martin ciddi sıkıntı yaratıyorlar.

Jaylen Brown'ın takıma dahil olması ise bence Karşıyaka için büyük şans.Ciddi bir enerji getiriyor hücumda takıma.
 
FİBA Europe Cup'taki Mornar Bar-Bahçeşehir Koleji maçında salonun haline yazık. Burjuvazi şirketlerin Rusya'dan çıkışının ardından doğan zararın çok sınırlı bir bölümünü kompanse edebilmek için ruh temelli bakıldığında Dünya üzerinde en keyifli yaşanabilecek ülkenin üst yapısını, kültürel alanını yerle yeksan etti.
 
Bayern Münih Euroleague'de sanki çok iyi gidiyormuş gibi Laso bey Almanya ligindeki maça Edwards-Ibaka-Booker olmadan gidiyor.Maç boyunca rakibin dış şutlarına 1 kez bile önlem alamıyor.Bayern'in Erdem Can'ı olmuş resmen.

Ya her şey bir kenara Bayern Münih'in BBL Basket'te hem hakemlere karşı hemde rakiplerine karşı bir ağırlığı vardı.Bu sezon kimse Bayern'i büyük takım olarak görmüyor.

Şu takımı hem oyun olarak hem oyuncularla sıradanlaştırmayı nasıl becerdin ya ? Asistan koç gibi takılıp duruyorsun,yazık cidden.
 
Telekom'un maçı açıktı Tv'de, son 3 dakika miydi neydi 10 sayı öndeydi Telekom. kapattım rastgele kurtlar vadisi bölümü açtım :D Bi 10 dakika sonra telefonu elime alıp mackoligi açtım, birde ne göreyim. Telekom maçı vermiş. İnanılmaz valla çok inanılmaz. nasıl başarıyorsunuz abi böyle rezillikleri?
 
Telekom'un maçı açıktı Tv'de, son 3 dakika miydi neydi 10 sayı öndeydi Telekom. kapattım rastgele kurtlar vadisi bölümü açtım :D Bi 10 dakika sonra telefonu elime alıp mackoligi açtım, birde ne göreyim. Telekom maçı vermiş. İnanılmaz valla çok inanılmaz. nasıl başarıyorsunuz abi böyle rezillikleri?
Bakalım biz ne zaman katılacağız bu rezilliğe😄
Bu arada Lietkabelis'in şu anki koçu 2 hafta önce Türk Telekom'un koçu olan, Nenad Canak olması ayrı bir ironi olmuş 😄
 
Badalona koçu şaka mı ya ? Kendi evinde Tomic'de yokken müthiş maç çıkarıp maçı kendi ellerinle uzatmaya götürüyorsun.TJ Shorts tamam çok iyi delici ama son 1 dk kala adam gitti kendi pota altından topu alıp 4 saniyede turnike bıraktı.

Son 10 sn kala kendi pota altından topu aldı gitti 5 saniye kala 2 atış aldı bu kezde.

Badalona koçu ise 24 saniye yiyip yiyip tüm topları zorlama olarak Andrews'e kullandırıp durdu.Şaka gibi cidden.Taraftar maç boyunca çok iyi destek vermiş taraftara yazık etti.
 
Tofaş deplasmanda Murcia'ya deplasmanda 115-89 kaybetti. Lig ve Avrupa'da üst üste 6.mağlubiyetleri oldu. Şampiyonlar liginde en fazla sayı yiyen takım. İlk defa farkettim 7 yabancıları varmış.

Orhun Ene'yi de takip etmek lazım. Her an görevden ayrılabilir. Aslında koçluğunu çok beğenmem. Ama Caleb Homesley ile birlikte gelebilir Mitrovic giderse tabi😅
 
Tofaş deplasmanda Murcia'ya deplasmanda 115-89 kaybetti. Lig ve Avrupa'da üst üste 6.mağlubiyetleri oldu. Şampiyonlar liginde en fazla sayı yiyen takım. İlk defa farkettim 7 yabancıları varmış.

Orhun Ene'yi de takip etmek lazım. Her an görevden ayrılabilir. Aslında koçluğunu çok beğenmem. Ama Caleb Homesley ile birlikte gelebilir Mitrovic giderse tabi😅
Tofaş'ın durumu bizden kötü:) Orhun Ene de kariyerinin zirvesinde değil. Saçma bir iş olur bize gelmesi
 
Bize Mitrovic yerine sezon sonuna kadar bir hoca gelecekse bence yerli koç olarak Hakan Demir gelmeli.Bu kadar dağınık,alakasız oyuncu grubundan katkı alıp bir oyun ortaya koyacaksa birisi bu kişi Hakan Demir olur.

Tofaş'ın yüzüne bakmadığı Cecil Williams'dan,Tbl'den getirdiği yabancıdan,Mustafa Baki Görür'den katkı alabilen birisi.Manisa bugün iyi gidişat içindeyse yönetimlerinin %100 payı var fakat geçen sezon o takımı ayakta tutup iyi basketbol oynatan Hakan hocanında ciddi payı var.
 
Porto Bakken Bears deplasmaninda kaybetti, Manisaspor Norrkoping deplasmanında kazanmak üzere. Son hafta piyangodan gruptan lider çıkma fırsatı geçti elimize. Portekiz'deki maçta fark yemistik, ikili averaji almamız imkansız gibi bir şeydi ama Allah Danimarkalı kardeşlerimizden razı olsun diyelim :D

Sakatlar en azından 5-10 dakikaya sahaya atılacak kadar sağlam olsa yeter Porto maçında. Takım bu fırsatı kaçırmayacaktır. Belki de memleketimin takımı ilk kez full dolu bir salon önünde oynayacak bilemiyorum. Keyiflendik gece gece. :)
 

Üst