• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Türkiye Kupası | Fenerbahçe Opet 86-66 Galatasaray Çağdaş Faktoring

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
Her zamanki gibi içi bomboş bir yazı. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama Galatasaray'da basketbola ilgi gösteren kaç başkan gördün?
Bomboş olmadığını ve Dursun Özbek'in basketbol düşmanlığını bu maçla daha iyi anlamışsındır. Adam maçı ciddiye alıp Denizli'ye bile gitmedi. Sadece bu durum bile Dursun Özbek'in bu takımı umursamadığını göstermesi için yeterli. Umursamadığı için de 4 yıllık başkanlığı kadın ve erkek basketbol takımlarımızın tek bir kupa bile kazanamadan sonlanmasıyla bitecek.

Benim izlediğim döneme Basketbol takımımızı ileriye götüren, onları geliştirmek için çabalayan ve onlara hak ettiği değeri veren tek başkan Adnan Polat'tı. Onun sayesinde, onun ilgisiyle kadın basketbol takımımız 2. ligden çıkıp Eurocup kazandı, Euroleague'in demirbaşı oldu. Ve erkek basketbol takımımız ligde final oynadı, Euroleague'e katıldı. Ondan sonra gelenlerin hepsi ayrı bir felaket oldu. Onların döneminde birbirinden ayrı skandallar yaşandı. Harcanan onca bütçeye rağmen Dursun Özbek dönemi de başarısızlıklarla geçti. Bu dönemin farkı 2 takımında şampiyonluğa oynayabilecek kadar para harcamalarına ve ödeme sorunu yaşamamalarına rağmen başarısız olmaları.

Son olarak, profilimde gördüğün gibi 34 yaşındayım ve 18 yıldır Galatasaray Basketbol takımlarını yakından takip ediyorum (2012-2017 arası hariç). Ve 2009-2012 , 2018-2022 döneminde neredeyse Galatasaray'ın 100 basketbol maçına gitmişimdir. Bunlar basketbol takımımızı desteklediğimi kanıtlamak için yeterlidir umarım.

20 yıldır adamlar 1-2 istisna sezon hariç tüm amatör branşlarda bizi ezip geçiyor zaten sürpriz bir şey yok. Biz kulüp yapımız gereği bu çağda, bu branşlarda Fenerbahçe'ye rakip olabilecek 1 camia değiliz, istikrarlı şekilde rekabet edebildiğimiz tek branş var onda da dün akşam asıl şoku yaşadık. Şurdan alınacak 10 mağlubiyet, Fenerbahçe'ye pozisyona giremeden 2-0 yenildiğimiz futbol maçı kadar şaşırtmaz beni. Bu branşlarda aksi olması zaten doğanın kanununa aykırı olur.

Bizim bu branşlarda rakibimiz Beşiktaş, ÇBK, Telekom, Emlak Konut filan anca. Kendimizi Fener, Efes ve hatta Bahçeşehir gibi ekiplerle kıyaslarsak her şekilde hüsrana uğramaya devam ederiz. Rakipler 10 yıl önce NBA'den genel menajer getirip hep doğru kadrolar kurarken bizim liseli Sodexocuyu 3 yılda anca kovup bunlarla başabaş oynayacak halimiz yoktu heralde.

20 yıldır adamlar 1-2 istisna sezon hariç tüm amatör branşlarda bizi ezip geçiyor zaten sürpriz bir şey yok. Biz kulüp yapımız gereği bu çağda, bu branşlarda Fenerbahçe'ye rakip olabilecek 1 camia değiliz, istikrarlı şekilde rekabet edebildiğimiz tek branş var onda da dün akşam asıl şoku yaşadık. Şurdan alınacak 10 mağlubiyet, Fenerbahçe'ye pozisyona giremeden 2-0 yenildiğimiz futbol maçı kadar şaşırtmaz beni. Bu branşlarda aksi olması zaten doğanın kanununa aykırı olur.

Bizim bu branşlarda rakibimiz Beşiktaş, ÇBK, Telekom, Emlak Konut filan anca. Kendimizi Fener, Efes ve hatta Bahçeşehir gibi ekiplerle kıyaslarsak her şekilde hüsrana uğramaya devam ederiz. Rakipler 10 yıl önce NBA'den genel menajer getirip hep doğru kadrolar kurarken bizim liseli Sodexocuyu 3 yılda anca kovup bunlarla başabaş oynayacak halimiz yoktu heralde.
Kıyas dediğin nedir? Kimse fbnin bizim neden önümüzde olmasını sorgulamıyor bizim geride neden bu kadar olduğumuzu neden ezildiğimizi ve bunu kabul ettiğimizi sorgulamayacak mıyız? Ya bu branşlara para yatırmayalım zarar etmesin diyenlerle mücadelemiz var olay bu! Gsnin bu gücü var ama gerçeğe dönüştürme konusunda hiçbir hareket yok. Yani gsnin emlak konut olmadığı halde emlak konutla BJK ile rakip olmasını mı benimsememiz gerekiyor? O halde Türkiye’nin gerçekten en büyük kulübü biz olmuyoruz o halde küçük dediğimiz bjkden de bi farkımız yok? Fb en büyük o zaman bunu mu kabul edelim ne yapmamızı istiyorsunuz?

Kıyas dediğin nedir? Kimse fbnin bizim neden önümüzde olmasını sorgulamıyor bizim geride neden bu kadar olduğumuzu neden ezildiğimizi ve bunu kabul ettiğimizi sorgulamayacak mıyız? Ya bu branşlara para yatırmayalım zarar etmesin diyenlerle mücadelemiz var olay bu! Gsnin bu gücü var ama gerçeğe dönüştürme konusunda hiçbir hareket yok. Yani gsnin emlak konut olmadığı halde emlak konutla BJK ile rakip olmasını mı benimsememiz gerekiyor? O halde Türkiye’nin gerçekten en büyük kulübü biz olmuyoruz o halde küçük dediğimiz bjkden de bi farkımız yok? Fb en büyük o zaman bunu mu kabul edelim ne yapmamızı istiyorsunuz?

Ben Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük spor kulübü olduğunu önceden de söylemiştim zaten tekrarlamaya gerek yok. Fenerbahçe'de parayı, organizasyonu getiren değer görür, Galatasaray'da diplomayı gösteren kapıdan girer. Bu koşulları karşı karşıya getirip iki kulüpten aynı seviyede yarış beklemek de boşa kürek çekmek olur. Amatör şubelerle ilgili son kaydadeğer işi yanlış hatırlamıyorsam rahmetli Mustafa Cengiz yapmıştı bunları Sportif Aş'den çıkarıp şirketleştirelim, isim hakkı bizde kalsın diye, işsiz arkadaşları boşa düşmesin diye onu da kabul etmemişlerdi. Zihniyet buyken başarı beklemek bana boş geliyor. Bence bizim yapmamız gereken ya futboldaki Athletic Bilbao misali sadece yerli oyuncular oynatıp sadece bizim ''Amatör'' kaldığımız bu branşlarda en azından milli takıma oyuncu yetiştirmek olmalı ya da bu branşları tamamen elden çıkarıp isim ve arma hakkıyla profesyonellere emanet etmek olmalıdır. Yoksa öbür türlü rakibin son 10 yıla 2 Avrupa Şampiyonluğu sıkıştırdığı yerde 35 yılda 1 lig şampiyonluğuyla ne ortada bir rekabet olur, ne de sportif hedef.

Cok üzücü çokk bunlara kaybetmek alıskanlık haline geldi resmen

Ben Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük spor kulübü olduğunu önceden de söylemiştim zaten tekrarlamaya gerek yok. Fenerbahçe'de parayı, organizasyonu getiren değer görür, Galatasaray'da diplomayı gösteren kapıdan girer. Bu koşulları karşı karşıya getirip iki kulüpten aynı seviyede yarış beklemek de boşa kürek çekmek olur. Amatör şubelerle ilgili son kaydadeğer işi yanlış hatırlamıyorsam rahmetli Mustafa Cengiz yapmıştı bunları Sportif Aş'den çıkarıp şirketleştirelim, isim hakkı bizde kalsın diye, işsiz arkadaşları boşa düşmesin diye onu da kabul etmemişlerdi. Zihniyet buyken başarı beklemek bana boş geliyor. Bence bizim yapmamız gereken ya futboldaki Athletic Bilbao misali sadece yerli oyuncular oynatıp sadece bizim ''Amatör'' kaldığımız bu branşlarda en azından milli takıma oyuncu yetiştirmek olmalı ya da bu branşları tamamen elden çıkarıp isim ve arma hakkıyla profesyonellere emanet etmek olmalıdır. Yoksa öbür türlü rakibin son 10 yıla 2 Avrupa Şampiyonluğu sıkıştırdığı yerde 35 yılda 1 lig şampiyonluğuyla ne ortada bir rekabet olur, ne de sportif hedef.
Ben kesinlikle çok enteresan bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Gs Avrupa şampiyonu olsun diye mücadele vermemiz gerekirken bırakalım bu branşları kafasındaki biri neden bu forumda yazıyor bi defa çok enteresan. İkinci olarak fbnin en büyük spor kulübü olduğunu kabul etmemek zaten hayalcilik olur yalnız bunun sebebi tamamen gs oldu normal şartlarda gs ve Fbnin neredeyse aynı şartlarda savaşmamış olması lazım. Fb yokken gs kadın basketbolda bi dominasyon kurmuştu mesela yani gs bu işlerle kökleri gereği alakasız savını son derece saçma buluyorum. Erkek voleybolda da onların çok önündeydik. Fb bunları kafa rahat yapmadı çok büyük eksi yazdılar bütçelerine yani öyle büyük iş adamı sponsor oldu başarılı oldular değil olay. O branşlarda dünyalar kadar zarar etmeyi kabul ettiler ve meyvelerini yiyorlar. Gsnin çok fazla yozlaştığını kendi kimliğini kaybettiğini düşünüyorum. Eğer böyle önemli bir kulüp çıkıp gs büyük kulüp değil bu branşlarda yarışamaz diyeceksek ben hiç çevremdekileri gsli yapmayayım zira futbolda da gs her zaman başarılı olamayacak yok öyle bi dünya

Ben kesinlikle çok enteresan bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Gs Avrupa şampiyonu olsun diye mücadele vermemiz gerekirken bırakalım bu branşları kafasındaki biri neden bu forumda yazıyor bi defa çok enteresan. İkinci olarak fbnin en büyük spor kulübü olduğunu kabul etmemek zaten hayalcilik olur yalnız bunun sebebi tamamen gs oldu normal şartlarda gs ve Fbnin neredeyse aynı şartlarda savaşmamış olması lazım. Fb yokken gs kadın basketbolda bi dominasyon kurmuştu mesela yani gs bu işlerle kökleri gereği alakasız savını son derece saçma buluyorum. Erkek voleybolda da onların çok önündeydik. Fb bunları kafa rahat yapmadı çok büyük eksi yazdılar bütçelerine yani öyle büyük iş adamı sponsor oldu başarılı oldular değil olay. O branşlarda dünyalar kadar zarar etmeyi kabul ettiler ve meyvelerini yiyorlar. Gsnin çok fazla yozlaştığını kendi kimliğini kaybettiğini düşünüyorum. Eğer böyle önemli bir kulüp çıkıp gs büyük kulüp değil bu branşlarda yarışamaz diyeceksek ben hiç çevremdekileri gsli yapmayayım zira futbolda da gs her zaman başarılı olamayacak yok öyle bi dünya

Bir takımın taraftarı olmak demek sadece başarının değil bazen bir hedefin de peşinde olmak gerektirebilir. Ben bu şubelerden başarı hedefini keseli 10 yıl oluyor, ara ara ağzımıza çalınan gerçekçi hedeflerin peşinden koşuyorum, arada bir doğru yola girmemize seviniyorum. Herkesin hayalleri, beklentileri, hayal kırıklıkları kendine, ben eskisi kadar rüyalarda gezip büyük hayal kırıklıkları yaşamadığım için daha mutlu ve huzurluyum.

Bir takımın taraftarı olmak demek sadece başarının değil bazen bir hedefin de peşinde olmak gerektirebilir. Ben bu şubelerden başarı hedefini keseli 10 yıl oluyor, ara ara ağzımıza çalınan gerçekçi hedeflerin peşinden koşuyorum, arada bir doğru yola girmemize seviniyorum. Herkesin hayalleri, beklentileri, hayal kırıklıkları kendine, ben eskisi kadar rüyalarda gezip büyük hayal kırıklıkları yaşamadığım için daha mutlu ve huzurluyum.
Gökhan bey Gs BJK değildir emlak konut vs hiç değildir. Realiteyi kabul etmek adına inancınızı pekiştirmek adına bu tip benzetmeler yapmanız doğru değil. Ben de hayalci biri değilim bu forumda da bu konuda oldukça eleştirilmiş biriyim. Yalnız sizin gibi iki defa f4 oynamış gs kadın voleybol takımıyla Bjkyi bir tutmam. 99 yılında takım sporlarında ilk kez f4 yapmış bir takım olan gs kadın basketbolu ile emlak konutu bir tutmam. Erkek voleybolda bi dönemi esip kavurmuş bir kulübü Altekma ile bir tutmam. Bu artık sizin kendinizi üzmemek adına bulduğunuz bi mübalağa mı bilmiyorum ama bu gerçeği yansıtmıyor. Her kulübün yükselişi farklı hikayeler barındırır. Bizde kesinlikle bir taraftar devrimi olmalı.

Bir de başarı da bir hedeftir ve gs kulübünün DNA’sında bu mevcut. Gs kulübü başka bir amaçla sahada olması imkansız bir kulüptür zaten o yüzden bu duruma geldik. Sorunlara doğru çözüm olarak zarar ediyoruz yatırım yapmayalım gibi yaklaşımlar yerine kulüp geleneklerine ve hücrelerine uygun politikalar izlenmeliydi. Bu dakika itibariyle gsnin bunu yapacak gücü var o yüzden gelecek seneden itibaren her şube bütçeler şampiyonluk potasına gelmeli. Bunun için mücadele etmeliyiz ama halen bunu baltalayan insanlar var. Ben gsnin gücünü BJK ile bir görmüyorum görenlere hayret ederim fbliler bile eder

Takımın en iyi 2 oyuncusu Fener'in şutladığı Williams ve Ayşe Cora, aradaki uçurumu varın siz düşünün.

Kazandığımız maçları açıp bakıyorum olumlu - olumsuz yorumu bırak tek yorum bile yapmayip FB haberine forumumuzda bizi gömme işi çok boktan ne.

Kazandığımız maçları açıp bakıyorum olumlu - olumsuz yorumu bırak tek yorum bile yapmayip FB haberine forumumuzda bizi gömme işi çok boktan ne.
Kuzeyboruyu yenmemizin emlak konutu yenmemizin benim için bir haber değeri yok ben asıl problemlere odaklanıyorum. Ve ne zaman ne yazacağıma ben karar veririm kimseyi ilgilendirmez

Sezon başında iyi giden takımin koçunu gönderenlerin eseri. En azından mücadele eden ,savunma yapan bir takım izliyorduk. Bir ara Marina ismi gecti hemen "Koçtan memnunuz "açıklaması geldi. Geçmişi malum olan Fırat Okul ile mutluluklar dileriz ,bu işin müsebbiplerine.
O arkadaşın kurduğu kadro ile bu kadar maalesef, vizyonu bu kadarmış

Son düzenleme:
Kuzeyboruyu yenmemizin emlak konutu yenmemizin benim için bir haber değeri yok ben asıl problemlere odaklanıyorum. Ve ne zaman ne yazacağıma ben karar veririm kimseyi ilgilendirmez
O zaman zerene yada boktan bir takıma yenildigimizde kan emici gibi bitme sayfada. Ozaman dünkü fb maçında benim gibi 40. Dakikada stada girebilen 3 saat trafik çeken taraftar desin ki ya bu kupada fb final bile oynamamali sallayalım gitmeyelim takımı yalnız bırakalım? Önemsizlik yada önemlilik derecesine göre Galatasaray'ı sevmez Galatasaraylı. Önce kendini bir sorgula.

Hoca faktörünün skoru çok değiştirebileceğini düşünmüyorum. Kadro farkı çok fazla. Bunlarla yarışabilmek için o taraftan oyuncu eksiltmek lazım bunun da en büyük etkeni para. Voleybol ve basketbolda böyle büyük paralar harcamak da yönetimin tasarrufunda. Dönüşü olmayan branşlara fazla yatırım yapılmamasını da bir nebze anlayabiliyorum. Ama sponsor çeşitliliği yaratmak yönetimin asıl işlerinden biridir.

Futbol maçında olduğu gibi bu maçta da sahada Galatasaray a yakışan bir mücadele görememek rahatsız ediciydi, en önemlisi bu. Bunu bırakıp konu enkaz edebiyatına geliyor nedense. Yatırım yapılmıyor elbette en büyük sorun, lakin şu andaki Fırat beyefendiye zamanında Fenerbahçe de en iyi kadro sunuldu. Önce Eurolig' i sonra da gelip Türkiye ligini kaybetti. Ardından da oradan gönderildi.Yatırım elbette şart ama iyi bir organizasyon için doğru isimler de lazım.

Futbol maçında olduğu gibi bu maçta da sahada Galatasaray a yakışan bir mücadele görememek rahatsız ediciydi, en önemlisi bu. Bunu bırakıp konu enkaz edebiyatına geliyor nedense. Yatırım yapılmıyor elbette en büyük sorun, lakin şu andaki Fırat beyefendiye zamanında Fenerbahçe de en iyi kadro sunuldu. Önce Eurolig' i sonra da gelip Türkiye ligini kaybetti. Ardından da oradan gönderildi.Yatırım elbette şart ama iyi bir organizasyon için doğru isimler de lazım.
Fırat Okul zaten bu takımın hocası olamaz, olmamalı. Benim bahsettiğim maçın sonucunu hoca farkı degil kadro farkı belirledi.

Fırat Okul zaten bu takımın hocası olamaz, olmamalı. Benim bahsettiğim maçın sonucunu hoca farkı degil kadro farkı belirledi.
Elbette kadro kalitesi var, yenilmek doğal ama 20 sayı fark yemişseniz sahada gezinenler olmuş demektir.

Yükseltiyor ve kazanma ihtimalimizin 0(yazıyla sıfır) olduğunu söylüyorum...
Bu çile daha senelerce sürecek. Sahi en son ne zaman fener galibiyeti gördüğümüzü hatırlayan var mı? fenerbahçe en rahat maçlarını bizim takıma karşı oynuyor ve oynadıkları her maçı da ellerini kollarını sallayarak kazanıyor. Eeee balık baştan kokar tabii ki, bir tarafta taraftarına 3 paralık çöp poşetini yağmurluk olarak dağıtan ve kupa finaline gitmeye tenezzül etmeyen bir yönetim anlayışı, diğer tarafta neredeyse koreografi yapılacak kadar özenerek güzel yağmurluklar dağıtan ve nerede olursa olsun maçlara gidip destek olan bir yönetim anlayışı. Böyle gelmiş, böyle gider...

Geri