2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Ligin son haftalarında özellikle Konya mağlubiyetinden sonra kontrollü oyuna geçtik gibi. Ancak özellikle orta saha da bu son haftalar da maçlara Sergio yerine Frederik ile başlamamız gerektiğini düşünüyorum.
Abi dogrusu kontrollu oyun tabi ki bu haftalarda.Ama bugun kontrollu oynamamizi gerektirecek bir durum yok ki.Sivas’in kadrosuna baktiginda 8 tane defansif oyuncu var ve Gradel disinda yetenekli diyebilecegimiz oyunculari yok.Ilk yaridan isi bitirmeliydik cunku Sivas’in kulubeden getirecegi Samu Saiz ve Charisis gibi iki onemli oyuncusu var.
 
Oliviera gibi atletizmi zayıf dominant karakterli olmayan 30 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık anlaşma neden yapılır 11m euro bağladık 2 sezon oynar 11m euro alır gider.
Abi hoca sanki sezon başı farklı bir oyun daha çok pas üzerine kurulu bir oyun düşünüyordu ki Seferovic ve Dubois'de ondan alındı ancak daha Mauro, Rashica gibi koşan adamlar gelince oyun sistemi de değişti. Önüzdeki sezon şampiyonlar ligine kalıp iyi işler olursa o da parasını çıkartacaktır.
 
Çok kötü bir sezon girizgahından sonra ben de hem Galatasaray hem de hoca için riskli bir anlaşma demiştim. Ancak gelinen noktada 33 maçta alınan 79 puan var. Sadece 4 maçta puan alamamışsın. Ve sadece 26 gol görmüşsün kalende. Böylesine kritik bir sezonda Okan Buruk'u tebrik etmek lazım.
Son haftalarda her ne kadar hakemlere de Fener'e de sövsek de, onların payına düşen yine umutlanarak acılar içinde mayısta GS şampiyonluğu görmek olacak sanırım. Kaldı son maç... Allah nasip etsin.
 
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin kırılma noktası Okan Buruk'un verdiği izindir. Ailesi ile ilgili sıkıntı yaşadığı günlerde ekstra 2 gün izin verdi ve Icardi izin gününden 1 gün önce döndü! Ve bugünlere geldik. (Süleyman Rodop)

OKAN BURUK !!!
 
Sampiyonlugun en kritik 3 haftasinda Muslera’nin yere yattigini cidden hatirlamiyorum.Nelsson,Abdulerim,Torreira,Boey cok iyi,cok kaliteli buna suphe yok.Ancak Galatasaray bir teknik direktor takimi oldu.Bu takima belli bir standart uzerinde oyuncu geldigi surece bu takim yerel ligde sampiyonluk vermeyecegi gibi takimin genel kalitesinin yukselmesi halinde Avrupa’da da cok iyi isler yapacak.

Bu arada Victor Nelsson Popescu’dan beri bu takimin gordugu en iyi stoper.Marcao ile falan asla kiyaslamam bile.Kendisinin transfer edilmesinde kimin payi varsa bonservisinden kazandigimiz paranin yuzde 10’u verilse benim icime oturmaz.
 
Mata,Mertens..Bu isimlerin seneye takimin Sampiyonlar Ligi seviyesine cikmasi adina gonderilip Firminho,Talisca tarzi 10 numara ve sag-sol bek/aciklarin daha kaliteli olmasi lazim. Nicolas Pepe.Wilfred Zaha,Hector Bellerin,Hakim Ziyech,Linderof gibi cok kaliteli isimlerin ( bonservisi elinde olanlarda var ) takima katilmasi lazim. Mertens ayni Arda Turan,Mata gibi futbolu hem fizik hem de kafaca bitirmis. Bu mevcut kadro Sampiyonlar liginde bir sey yapamaz. Su takimdan Torreira'yi cikar bu takim yaya kalir.
 
Son düzenleme:
Tek bir eleştiri konusu olsun, sebebini çözemediğim bir olay. Yusuf kulübede, dk 75 maç 2-0. Neden gelecek yıl takımda olmayacak Mata oyuna giriyor da Yusuf girmiyor. Yani arada bir sorun var belli ancak bu oyuncuya 3 ay önce 6,5 milyon euro verdik. Bu kadar kolay harcanmamalı.
 
Tek bir eleştiri konusu olsun, sebebini çözemediğim bir olay. Yusuf kulübede, dk 75 maç 2-0. Neden gelecek yıl takımda olmayacak Mata oyuna giriyor da Yusuf girmiyor. Yani arada bir sorun var belli ancak bu oyuncuya 3 ay önce 6,5 milyon euro verdik. Bu kadar kolay harcanmamalı.
Yusufda seneye yok Okan Hoca kimseyi kazanamadı malesef 14 kişi ile sezonu bitirdi.

Çok şanslıydı durmadan aralara girdik durmadan dinlendik tek kulvarda yarıştık.

Ne güzel dünya getirin yıldızları oynatayım bir tane genç cıkaramadı 1 tane yedek klübesindeki oyucuya bişey katamadı.

Mertense 72 dk sahada nasıl kalıyor??? Yine ezbere oyuncu değişikliği.

Milot Mertensin yerine geçer Barış girer
Yunus mertensin yerine girer
Yusuf Mertensin yerine girer

MATA da futbolu bırakmış Futbolda matayı Okan Hoca göremiyor malesef

Aklınca dün Gomisi ıslatacaktı küçük işler peşinde tribün Destek verince beklediğini alamadı.

Seneye Okan Hoca ile görücez Hiç birşey yapamıcaz .

Oliviera Mertens Orta Sahası ile hem Tsl hemde Cl liginde perişan oluruz
 
Ben her zaman sunu diyorum. Asil pay sahibi bu sampiyonlukta oyunculardir. Kaliteli oyuncular. Ama su gercek var ki, fb nin looser takim olmasi ve Jesusa ragmen bu sekilde olmasi tamamen genetik bir durum. Jesus Galatasarayi, Okan Fb yi calistirsaydi bu kadrolarla sezon basinda biz yine sampiyon olurduk ama fb ne olurdu derseniz 2.asla olamazdi. Mertens,Mata bunlar artik sampiyonlar ligi seviyesinde degil, ancak Turkiye liginde cok rahat oynarlar lig kalitesine endeksli olarak. Icardi-Torreira. Bizim sampiyon olmamizda % 70 aslan parcalari bu 2 isim. Gerisi hoca dahil % 30'un icerisinde.
 

Üst