• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Alexia'nın Grobelna'dan iyi performans vereceğini sadece Çin maçına göre mi konuşuyoruz? Hücum yüzdesi istatistiğinde ligde ilk 3 sırada değildi kendisi. İlk 3'ü geçtim tamam Boskovic ve Vargas varken Lazareva çok daha iyi pasör çaprazıyken abartılı olabilir ama ilk 5'te de yoktu. Grobelna daha iyi performans sergilerse ısrarla Alexia'yı mo oynatacağız? Kim daha iyiyse o forma giyer. O yüzden Grobelna'nın oynadığı her durumda biz Naz'a muhtacız. Timmerman yerine daha iyi bir orta oyuncu alırsak öyle bir ihtimal olursa yine Naz'ın iyi performans göstermesine muhtaç kalıyoruz.

Grobelna'nın iyi kötü CEV Cup ve Challenge Cup şampiyonlukları var. Alexia Yeşilyurt döneminden sonra o seviyeye bile gelemedi. Grobelna fazla küçümseniyor. Ben de Grobelna'yı ileriye dönük hamle görmüyorum ama Alexia fazla abartılıyor.
Hasan bey Grobelna kaç yaşında alexia kaç yaşında neymiş Alexia yeşilyurttan sonra hiç o seviyeleri görememiş yahu kız 21 yaşında bi sakin mi olsak? Alexia yıllardır ligde aşağı yukarı aynı performansları veriyor ne verebileceğini öngörebiliyorum ama Grobelna ne yapacak hiç bilmiyorum alınma sebebi de alexiayı yedeklemek. Hayır yani gerçekten iyi bit çapraz alırız alexia yedeğe kayar ama Grobelna için yedeğe atılacak kız değil alexia bunun için Çin maçına gerek yok. Servis atar savunma yapar blok yapabilir iyi kötü belli seviyede top da öldürebilir. Aynı zamanda sahada yabancı oynatma şansı veriyor ekstradan. Grobelna sanki cev kupasını vakıfbankla Milano’yla oynayıp almış…o şartlarda alexia da alır cev cup alamaz diyen çıkar mı?
He bana kalırsa gs çaprazı üst seviye olmalı. Ama mevcut durum bu

Önce üslubuna dikkat et. Karşında bir insan olduğunu unutma. İkincisi de Milli Takımında seviye olarak iyi olmayan bir oyuncunun kendini göstermesi gereken yaz sezonunda oynamayı bırak Milli Takımdan davet bile almaması. Grobelna zaten uzun yıllar önce Milli Takımı bıraktı. Ayçin ve Yasemin desek Milli Takım kadrosuna giremiyorlar. İlkin, Eylül ve Alexia dışında Milli Takım kadrosunda olan bir tek Lukasik var. Elbette aldığımız oyuncu kendini göstermek zorunda yaz sezonunda. Diğer oyuncular enayi mi? Neden onlar pas geçmiyor?

Ayrıca dinlenme dediğin şey 5 ay almaz. 5 aydır Galatasaray'da yatıyor diyorsan haklısın çünkü uzun süredir oynamıyor. Ameliyatı da Nisan'da oldu ki o ameliyattan 3-4 gün önce sakatlandı. Timmerman gidip de Şubat'ta sakatlanmadı ama Şubat ayından Nisan'a kadar yeterli olmadığından antrenör tarafından tercih edilmedi. Sezonun ilk 5 maçından sonra da yoktu. Yani Timmerman geçen sene 10-15 maçtan fazla as başlamamıştır. Böyle bir oyuncu bu yaz sezonunu da pas geçecekse onun hakkında bazı kanaatlere varıyoruz bazı izlenimlerimiz oluşuyor demektir.

Oyuncunun parmağı 10 gün önce kırılmadı. Tatil storylerine gelirken hiçbir şey yok. Oynamaya gelince sakat. Geçin bunları. Terbiyesizliğin de lüzumu yok yorum yaparken de sana sormayacağım o konuda haddini aşma.
Sen galatasaray'a yalancı iftirası atarken sorun olmuyor da benim mesajım mı sorun oluyor. Galatasaray kulübünün açıklamasına inanmıyorsun parmağı kırık olan kızın 2 haftadır neden milli takımda değil yorumlarını görmek zorunda mıyız? 2 kişi uslübunca sana anlatıyor kaç sayfadır bir türlü ikna olmadın. Ne zaman buraya girsem senin timmerman mesajın var yeter artık ya ne timmerman'mış görende 5 yıllık kontrat verdik sanır kötü oynarsa önüne oyuncu alırlar seneye başka takıma gider ne bu nefret.

Sakat olan eli tatilde hiç sakat gözükmüyor diyorum. Siz storylerine denk gelmediniz sanırım. Bu kız Mayıs ayının sonu - Haziran ayının başından itibaren sakatlığı olmayan bir şekilde tatiline devam ediyor. Sakat olduğunu zannediyor olabilirsiniz ben de sakat olmadığını söylüyorum. Ameliyat sonrası kulüp açıklamasında da sezonu kapattığı söylenmişti lakin kulüp sezonu zaten Nisan'ın ortasında bitti. Haziran ayının ortasındayız. Neye göre sakat diyorsunuz? Bir kanıtınız var mı? Ya da sakatlıktan dolayı Milli Takıma alınmadığına dair bir kanıt, belge vs bulunduruyor musunuz elinizde? Bongaerts de oynamıyor dediniz bizzat Bongaerts de Milli Takıma gitmiyorsa aynı sebepten Timmerman da tatilinden dolayı kadroya alınmak istemiyor olabilir mi? Bir düşünün derim. Hemen oyuncu koruma moduna geçmeyin.
İcardinin çapraz bağı kopunca nasıl tatil yapıyor gelsin antrenman yapsın diyenlerle aynı mantık ve cidden komik bi yorum.
Benim için eline de Britt de tatil yapmayı tercih edebilir ben bunda bir sıkıntı göremiyorum. Ki kız sakattı yahu neyin inadı bu. Riske etmek istemedi belki kendini. Ki sağlıklı da olsa tatil yapmayı tercih edebilir bize ne? Gelip bizdeyken tatil yapmayacak sonuçta

Hasan bey Grobelna kaç yaşında alexia kaç yaşında neymiş Alexia yeşilyurttan sonra hiç o seviyeleri görememiş yahu kız 21 yaşında bi sakin mi olsak? Alexia yıllardır ligde aşağı yukarı aynı performansları veriyor ne verebileceğini öngörebiliyorum ama Grobelna ne yapacak hiç bilmiyorum alınma sebebi de alexiayı yedeklemek. Hayır yani gerçekten iyi bit çapraz alırız alexia yedeğe kayar ama Grobelna için yedeğe atılacak kız değil alexia bunun için Çin maçına gerek yok. Servis atar savunma yapar blok yapabilir iyi kötü belli seviyede top da öldürebilir. Aynı zamanda sahada yabancı oynatma şansı veriyor ekstradan. Grobelna sanki cev kupasını vakıfbankla Milano’yla oynayıp almış…o şartlarda alexia da alır cev cup alamaz diyen çıkar mı?
He bana kalırsa gs çaprazı üst seviye olmalı. Ama mevcut durum bu

Gizem hanım sakinim sadece olanları söylüyorum. Grobelna belki dünya yıldızı bir pasör çaprazı değil lakin en üst seviyesi Alexia'dan yüksek. CEV Cup'ı Avery Skinner ile beraber kazandıran 2 oyuncudan biriydi. Novara'nın 4.lükten olduğu nadir sezonlardan birinde takımını 4. yapan isimlerden biriydi. Belki yaş olarak belirli bir yaşı geçmiş olabilir ve performans olarak düşmüş olabileceğini iddia edebilirsiniz ancak Alexia'nın da hiç bu seviyelerde performans vermediğini kabul etmek gerekiyor. Alexia neden Grobelna için yedeğe atılacak bir kız olmasın? İyi oynayan formayı kapar. Öyle bir mantık olamaz. Sahada görmeden şu as oynar şu yedek bekler diye bir tercih mi olur? Bunu savunan taraftar mı olur? Bu bizzat bir oyuncuyu kayırmak oluyor. Ona iltimas geçmek oluyor. Forma sende garanti demek oluyor. Galatasaray taraftarı böyle düşünmez bırakın Galatasaray taraftarını hiçbir taraftar böyle düşünmez.

Grobelna ilk 5 maç Alexia'ya göre daha iyi performans sergilesin Alexia benche gitmeyi göze almalı bunu tıpış tıpış kabullenmeli. Elimizde daha iyi performans gösteren varken daha kötü performans göstereni neden sahada tutalım?

Sen galatasaray'a yalancı iftirası atarken sorun olmuyor da benim mesajım mı sorun oluyor. Galatasaray kulübünün açıklamasına inanmıyorsun parmağı kırık olan kızın 2 haftadır neden milli takımda değil yorumlarını görmek zorunda mıyız? 2 kişi uslübunca sana anlatıyor kaç sayfadır bir türlü ikna olmadın. Ne zaman buraya girsem senin timmerman mesajın var yeter artık ya ne timmerman'mış görende 5 yıllık kontrat verdik sanır kötü oynarsa önüne oyuncu alırlar seneye başka takıma gider ne bu nefret.

Galatasaray'a yalancı iftirası attığımı düşünmüyorum. Galatasaray yönetiminin oyuncu sakatlığı bilgi sürecinde iletişim olarak sınıfta kaldığını bizzat biliyoruz. Olmayan şeylere oldu mu diyelim? Bu seneye kadar yan branşlarla çok ilgilenen bir Galatasaray yönetimi mi vardı diyelim? Sizin gibi Polyannacılığı oynayamıyorum kusura bakmayın. Ayrıca kötü yönetilen branşlarda insanları bu duruma getiren bizzat kulübün kendisidir. Biat eden kültürden gelmiyoruz ne yapalım? Desteklediğimiz kulüp Galatasaray olsa bile hataları eleştiriyoruz.

Tekrar ediyorum Timmerman'ın sakat olmadığını düşünüyorum. Nasıl değiştirebileceksiniz düşüncemi kanıt sunmadan? Sözlerle mi? Bu kız 2.5 aydır ortada yok bunun 2 haftası VNL sezonu. Kırık zaten 1.5 ayda iyileşiyor en geç. Kalkmış bir de bana hakaret ediyorsunuz. Ben istediğim yorumu yaparım hakaret veya küfür olmadan. Bunu çekmek zorundasınız evet. Çekmek istemiyorsanız da ya bu siteye girmezsiniz ya da engelleme tuşu varsa oradan engelleyebilirsiniz.

Evet Timmerman mesajım var. Elbette olacak çünkü bizzat hatalı bir transfer. Hatalı olmasını geçtim sezon boyunca oynadığı maç sayısı sınırlı. Sezon boyu oynadığı maç sayısını geçtim sezon içinde 2 kere sakatlanıyor. Onu da geçtim 2.5 aydır sahada yok gelecek sene ne veremeyeceğini gösteriyor. Bir sakatlığı nedense 3 aydır iyileşmiyor. Timmerman mesajı atmayacağız öyle mi? Emredersiniz.

Her eleştiriye nefret gözüyle bakıyorsanız kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Eleştiriyi nefret olarak gören insanların bu forumda yeri yok Çağrı bey. Size kalsa demek ki eleştiri asla yapılmasın nefret içeriyor. Ben günün 24 saatinde de aynı oyuncuyu eleştirebilirim. Fikir özgürlüğü denen bir şey var öğrenirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
İcardinin çapraz bağı kopunca nasıl tatil yapıyor gelsin antrenman yapsın diyenlerle aynı mantık ve cidden komik bi yorum.
Benim için eline de Britt de tatil yapmayı tercih edebilir ben bunda bir sıkıntı göremiyorum. Ki kız sakattı yahu neyin inadı bu. Riske etmek istemedi belki kendini. Ki sağlıklı da olsa tatil yapmayı tercih edebilir bize ne? Gelip bizdeyken tatil yapmayacak sonuçta

Britt ile Eline aynı emeği vermedi takıma. Britt kendini göstermiş oyuncu olmasının yanında yedeği olmadan oynadı ki bu mental olarak daha fazla yorar. Bu tarz oyuncuların diğerlerinden daha fazla tatil yapması normaldir, dinlenmesi normaldir. Hatta bu tarz yedeği olmayan oyunculara antrenörlerin daha uzun dinlenme süresi tanıdığını da birçok zaman görebiliriz. Örnekleri var isterseniz söyleyebilirim. Mesela Olimpiyat oynamış oyunculara 6 maç dahi olsa en az 15 gün fazla tatil verilir. Geçen sezon örneğini gördük. Balkan Kupası oynarken İlkin hepsinden geç katılmıştı takıma. Eline Timmerman ise sezonun ilk maçlarında oynayıp sonra uzun bir süre sakatlığından dolayı yoktu. İlk yarı sezonunun son 2-3 maçında dönüp daha sonra 1 ay daha oynayıp Şubat'tan itibaren Nisan'a kadar yani sakatlık geçirdiği aya kadar yine oynamadı. Nisan'da ameliyata girdi ve sezonu kapattı dendi sonra 2.5 aydır yine sahada yok.

Şimdi durum böyleyken ilk 5-6 maç sonra aradaki 1 aylık süreçte bir 5 maç daha oynayıp kalan maçlarda ya 1 set süre alıp ya da sınırlı süre forma giyip tekrar 2.5 aydır sahada gözükmeyen bir oyuncuyu elbette Bongaerts ile kıyaslamam. Belirli bir maaş alan oyuncu var bu oyuncu sezon içinde çıkması gereken maçların %50 sine bile çıkmıyor bir de kendini göstermesi gereken yaz aylarında yine maçlarda olmuyor. Form olarak geriye düşeceği açık, belirli bir yaşa geldikten sonra bu kadar az oynayarak ilerlemeye, gelişmeyeceği bariz ortada. Şimdi bu durumda bu oyuncunun devamlı voleyboldan uzak kalması bana batıyor.

Bakın her oyuncu bana batıyor demiyorum bir oyuncunun saha dışında kaldığı süre saha içinde olduğu süreden fazlaysa burada bariz bir sorun var. Milli Takım veya Galatasaray ayrımı yapmıyorum. Bir oyuncu ikisinde de kendini göstermek zorunda. Milli Takımda kendini gösteremiyorsa Galatasaray'a da faydası olmaz. Endişelerim gittikçe artıyor. 5 yabancı kuralının gelecek sene de devam ettiği yerde 1 yabancımızın doğru dürüst forma giymeyen, süre almayan oyuncuya gitmesi kepazelik. Üstelik bu oyuncu yaşından dolayı devamlı dinlendirilen bir oyuncu değil. Daha 26 yaşında saha dışı süresi saha içi süresini geçmiş.

Yani siz bu oyuncuyu asla Bongaerts ile kıyaslayamazsınız. Bongaerts bu sezon belki 1 maçta oynamamıştır o da belki. Bongaerts'in yedeğinin olmaması da mental yani zihinsel olarak yorar. Psikolojik baskı oluşturur. Timmerman'da öyle bir durum var mıydı? Bongaerts VNL sezonunun ilk 3 haftasını pas geçebilecek kalibrede bir oyuncu geldiğinde direkt Bongaerts mi Van Aalen mi oynayacak diye tartışabiliriz ancak Timmerman 3 hafta sonunda kadroya alınmayabilir. Bakın Hollanda'nın birçok genç oyuncusu var o oyuncuların Timmerman'dan altta kalır yanı var mı?

Stuut mu oynar Timmerman mı oynar derseniz Timmerman diyemem. Baijens zaten Timmerman'dan önde bir oyuncu. Mesela Lohuis de olmasa bile Timmerman'ı yine as kadroya yazamam. Şu yaştan sonra Timmerman Milli Takıma alınmasa niye alınmadı demem. Öyle bir oyuncuyla Avrupa'da en iyi 10 yabancı pasör arasına girecek Bongaerts karşılaştırılamaz.

Bu arada Hollanda'nın kadrosu açıklanmış.

Timmerman'ın bu 4 orta oyuncudan hangisinden iyi olduğunu iddia edebiliriz? Stuut daha iyi bana göre bu sezon Schwerin'in şampiyonluğunda payı olan oyunculardan biriydi Dambrink ile beraber. Ten Brinke'yi çok takip edemedim ama Gerritsen potansiyeli olan bir genç oyuncu. Wessels'i de geçiyorum çünkü onun da çok iyi orta oyuncu olamayacağını tahmin ediyorum. Baijens, Stuut ve Gerritsen'in olduğu yerde Timmerman 4. ortadan öteye gidemez Milli Takımında. Hollanda'nın da durumu ortada. Seviye olarak hiçbir zaman Türkiye'nin seviyesinde olmadılar ki bu takımın 4. orta oyuncusu Lohuis'in geldiği senaryoda kadroda olamayacak bir oyuncu yaz sezonunda da kendini göstermek için çabalamıyorsa o oyuncuya çoktan notumu veririm.

Gizem hanım sakinim sadece olanları söylüyorum. Grobelna belki dünya yıldızı bir pasör çaprazı değil lakin en üst seviyesi Alexia'dan yüksek. CEV Cup'ı Avery Skinner ile beraber kazandıran 2 oyuncudan biriydi. Novara'nın 4.lükten olduğu nadir sezonlardan birinde takımını 4. yapan isimlerden biriydi. Belki yaş olarak belirli bir yaşı geçmiş olabilir ve performans olarak düşmüş olabileceğini iddia edebilirsiniz ancak Alexia'nın da hiç bu seviyelerde performans vermediğini kabul etmek gerekiyor. Alexia neden Grobelna için yedeğe atılacak bir kız olmasın? İyi oynayan formayı kapar. Öyle bir mantık olamaz. Sahada görmeden şu as oynar şu yedek bekler diye bir tercih mi olur? Bunu savunan taraftar mı olur? Bu bizzat bir oyuncuyu kayırmak oluyor. Ona iltimas geçmek oluyor. Forma sende garanti demek oluyor. Galatasaray taraftarı böyle düşünmez bırakın Galatasaray taraftarını hiçbir taraftar böyle düşünmez.

Grobelna ilk 5 maç Alexia'ya göre daha iyi performans sergilesin Alexia benche gitmeyi göze almalı bunu tıpış tıpış kabullenmeli. Elimizde daha iyi performans gösteren varken daha kötü performans göstereni neden sahada tutalım?
O zaman ben de diyorum ki alexia Galatasaray’ı 5 sene sonra ilk 4’e sokmuş ve fbyi az kalsın eleyip cl biletini kıl payı kaçırmıştır üstelik grobelnadan 10 yaş genç.
Grobelnanın as olabilmesi için alexianın dipleri görmesi lazım. Grobelna yabancı hakkımızı kullanacağımız kadar iyi olamaz alexiadan. Hani lazareva falan olsa neyse Grobelna kim? Ben diyorum herkes de der alexia mevcut durumda as oynayacak çaprazdır Grobelna ise ale kötü olduğunda oyuna girer, ikili değişiklikle girer,rotasyon yaptığımızda oynar. Grobelna 21 yaşındayken alexia kadar üst seviyelerde oynamış mı? Lütfen artık saçmalamayı bırakın 32 yaşında deneyimli birinin yaşadığı şeyi yaşamamış olması onu daha kötü ya da daha az potansiyelli yapmaz.
Ayrıca son yazdığınız kısım konudan alakasız ale kötüyse de oynasın diyen kim yahu!

Hasan bey bu kadar uzatmanızın anlamı ne? Timmerman yerine keşke iyi bir orta alsaydık bunda hepimiz hemfikiriz. Ancak timmerman bu 4 ortadan da iyi. Dinlenmek istemesi de onu amaçsız ve kötü yapmaz. Sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz. Gerçekten en sonunda ciddiye almamaya başlayacağım. Ben timmerman yerine elit bir orta isteyen biriyim buna rağmen yazdıklarınızı baştan aşağı bir obsesyon olarak görüyorum. Siz takmışsınız kafaya bu kızı ben de ne yazsam boş

Bu arada Hollanda'nın kadrosu açıklanmış.

Timmerman'ın bu 4 orta oyuncudan hangisinden iyi olduğunu iddia edebiliriz? Stuut daha iyi bana göre bu sezon Schwerin'in şampiyonluğunda payı olan oyunculardan biriydi Dambrink ile beraber. Ten Brinke'yi çok takip edemedim ama Gerritsen potansiyeli olan bir genç oyuncu. Wessels'i de geçiyorum çünkü onun da çok iyi orta oyuncu olamayacağını tahmin ediyorum. Baijens, Stuut ve Gerritsen'in olduğu yerde Timmerman 4. ortadan öteye gidemez Milli Takımında. Hollanda'nın da durumu ortada. Seviye olarak hiçbir zaman Türkiye'nin seviyesinde olmadılar ki bu takımın 4. orta oyuncusu Lohuis'in geldiği senaryoda kadroda olamayacak bir oyuncu yaz sezonunda da kendini göstermek için çabalamıyorsa o oyuncuya çoktan notumu veririm.
Evet eğer hedef ilk 3 ise oraya sağlam bir isim gelmeliydi. Carol yazılıyordu mesela o seviye’ye çıkmalıydık kesinlikle ama. Nasıl Timmerman bunlardan kötü allah aşkına hadi Baijens geçen sezon çok iyiydi onla kıyaslarsın anlarım da geri kalanlarla Timmerman arasında bariz Timmerman üstünlüğü var.

Son düzenleme:

Groblena Cev Cup MVP’si olmuş biri çok önemli evet. Ama Alexia da 17 yaşında Challenge Cup MVP’si en skoreri ve en çok ace atan oyuncusu olup Thy karşısında aldığı 47 sayı ile Cev organizasyonlarında bir maçta en çok sayı almış oyuncu rekorunun halla sahibi. Ve Ale daha 22 yaşında.Genç bir oyuncu olduğu için halla gelişime çok açık bende as oyuncumuz Alexia olmalı bazen Alexia tıkanınca tam tıkanıyor Alexia tıkandığında oyunu açmaya girmeli Groblena ama bence Türk kontenjanında yer aldığı içinde Alexia as oynar.

Galatasaray'a yalancı iftirası attığımı düşünmüyorum. Galatasaray yönetiminin oyuncu sakatlığı bilgi sürecinde iletişim olarak sınıfta kaldığını bizzat biliyoruz. Olmayan şeylere oldu mu diyelim? Bu seneye kadar yan branşlarla çok ilgilenen bir Galatasaray yönetimi mi vardı diyelim? Sizin gibi Polyannacılığı oynayamıyorum kusura bakmayın. Ayrıca kötü yönetilen branşlarda insanları bu duruma getiren bizzat kulübün kendisidir. Biat eden kültürden gelmiyoruz ne yapalım? Desteklediğimiz kulüp Galatasaray olsa bile hataları eleştiriyoruz.

Tekrar ediyorum Timmerman'ın sakat olmadığını düşünüyorum. Nasıl değiştirebileceksiniz düşüncemi kanıt sunmadan? Sözlerle mi? Bu kız 2.5 aydır ortada yok bunun 2 haftası VNL sezonu. Kırık zaten 1.5 ayda iyileşiyor en geç. Kalkmış bir de bana hakaret ediyorsunuz. Ben istediğim yorumu yaparım hakaret veya küfür olmadan. Bunu çekmek zorundasınız evet. Çekmek istemiyorsanız da ya bu siteye girmezsiniz ya da engelleme tuşu varsa oradan engelleyebilirsiniz.

Evet Timmerman mesajım var. Elbette olacak çünkü bizzat hatalı bir transfer. Hatalı olmasını geçtim sezon boyunca oynadığı maç sayısı sınırlı. Sezon boyu oynadığı maç sayısını geçtim sezon içinde 2 kere sakatlanıyor. Onu da geçtim 2.5 aydır sahada yok gelecek sene ne veremeyeceğini gösteriyor. Bir sakatlığı nedense 3 aydır iyileşmiyor. Timmerman mesajı atmayacağız öyle mi? Emredersiniz.

Her eleştiriye nefret gözüyle bakıyorsanız kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Eleştiriyi nefret olarak gören insanların bu forumda yeri yok Çağrı bey. Size kalsa demek ki eleştiri asla yapılmasın nefret içeriyor. Ben günün 24 saatinde de aynı oyuncuyu eleştirebilirim. Fikir özgürlüğü denen bir şey var öğrenirseniz iyi olur.

Bak bakayım son instagram gönderisinde ki onikinci fotoğrafta ki sağ baş parmağına sakat değil miymiş takıntılı.

Son düzenleme:
O zaman ben de diyorum ki alexia Galatasaray’ı 5 sene sonra ilk 4’e sokmuş ve fbyi az kalsın eleyip cl biletini kıl payı kaçırmıştır üstelik grobelnadan 10 yaş genç.
Grobelnanın as olabilmesi için alexianın dipleri görmesi lazım. Grobelna yabancı hakkımızı kullanacağımız kadar iyi olamaz alexiadan. Hani lazareva falan olsa neyse Grobelna kim? Ben diyorum herkes de der alexia mevcut durumda as oynayacak çaprazdır Grobelna ise ale kötü olduğunda oyuna girer, ikili değişiklikle girer,rotasyon yaptığımızda oynar. Grobelna 21 yaşındayken alexia kadar üst seviyelerde oynamış mı? Lütfen artık saçmalamayı bırakın 32 yaşında deneyimli birinin yaşadığı şeyi yaşamamış olması onu daha kötü ya da daha az potansiyelli yapmaz.
Ayrıca son yazdığınız kısım konudan alakasız ale kötüyse de oynasın diyen kim yahu!

Yanlış konuşuyorsunuz. O maçta Alexia ortalama bir performans göstermiştir. O maçın kahramanı İlkin'dir. İlkin sayesinde Fener'e karşı 1 maç alabildik. Hücum yüzdelerine, maçta aldıkları sayıya, İlkin'in smaçör olarak arka alanda da savunma sorumluluğunu da hesaba katarsak Fener'i elememizi sağlayacak kişi Alexia değil İlkin olacaktı. Alexia 3 maçta da Vargas'a karşı ezildi. Vargas'a karşı ezilmesi veya düşük istatistikle çıkması sorun değil sorun o yetersizken sizin gibi onu abartanların çıkması. Aynı şekilde Eczacıbaşı serisinin 2. maçında Boskovic'e tie-break'te ezilmese biz şu anda belki Şampiyonlar Ligi'ne gitmiştik. Bunları hesaba katıyor musunuz? Sezon içinde bizi ilk 4'e sokması için elinizdeki veri nedir? Hücum yüzdesi bakımından pasör çaprazları için ortalama olan %42 ile hücum etmesi mi? Yoksa herhangi bir maça damga vuramayıp taşıyamaması mı?

Grobelna gayet de as pasör çaprazı olabilir. Ben de şunu derim Alexia'nın as pasör çaprazı olabilmesi için Çin maçı tarzı birçok maç oynaması gerekli. Aksi halde Grobelna'dan hiçbir fazlası yoktur. Üstelik Grobelna Avrupa'da üst seviye maçlarda Alexia'dan daha fazla forma giymiştir. Alexia'ya yedek olması için çok farklı şeylerin olması lazım. Alexia'nın Grobelna'yı kesmesi için tek argüman yabancı kuralı. Onun haricinde daha üstte bir performans sergileyeceği fikrine inanmıyorum.

Bak bakayım son instagram gönderisinde ki onikinci fotoğrafta ki sağ baş parmağına sakat değil miymiş takıntılı.

Ben buna bakmayı düşünüyorum Çağrı bey. Timmerman'ın Mayıs ayında tatildeyken paylaştığı fotoğraf. Çok rahat telefonu kavrayabiliyor. Herhalde fotoğraf çekerken elini çok zor konumlara getirmesi sakatlığı için sakınca değil galiba? Ya da taraftarı uyutmaya devam ediyorlar ki bu tarz birçok fotoğrafı var Mayıs ayında. Kimseyi kandırmaya gerek yok Timmerman şu anda gayet iyi durumda. VNL'de kendi tercihinden dolayı oynamıyor.

Aynı şekilde burda da elinde bir sıkıntı olmadığı görülüyor. Link paylaşırken doğru mu paylaşıyorum bilmiyorum lakin Timmerman'ın sakat olmadığı açık. Mayıs ayında çoktan iyileşmiş.

Groblena Cev Cup MVP’si olmuş biri çok önemli evet. Ama Alexia da 17 yaşında Challenge Cup MVP’si en skoreri ve en çok ace atan oyuncusu olup Thy karşısında aldığı 47 sayı ile Cev organizasyonlarında bir maçta en çok sayı almış oyuncu rekorunun halla sahibi. Ve Ale daha 22 yaşında.Genç bir oyuncu olduğu için halla gelişime çok açık bende as oyuncumuz Alexia olmalı bazen Alexia tıkanınca tam tıkanıyor Alexia tıkandığında oyunu açmaya girmeli Groblena ama bence Türk kontenjanında yer aldığı içinde Alexia as oynar.

Halil bey Grobelna'nın o günden sonra sadece yaş konusu göze alınarak formu veya seviyesinin düştüğünü iddia edilebilir. Alexia ise Yeşilyurt'ta Challenge Cup MVP'si olduktan beridir ilerleme kaydedemedi. Bu konuda ne kadar doğru örnek veriyorum bilmiyorum ama mesela bir Antropova gibi gelişim gösteremedi. Durum böyleyken elbette Alexia'yı Grobelna'nın önüne koyamam. Grobelna hangi anlamda Alexia'dan geride olsun ki? Yüksek toplara hücumda Alexia'dan daha iyi. Genel olarak bu sezona kadar hücum yüzdesi daha iyiydi ki sezon başı sakatlığı vardı. Ayrıca Japonya Ligi'ndeki savunma da hücum yüzdesinin düşük gözükmesinde bir etken. Alexia serviste bariz iyi blokta çok az daha iyi ama diğer konularda da Grobelna üstün. Sistem dışı toplara hücum edebiliyor. Zaten bir pasör çaprazının ilk görevi yüksek yüzdeyle hücum etmek değil midir? Haak, Egonu, Antropova, Vargas, Boskovic gibi oyuncuları diğerlerinden ayıran ilk fark bu değil mi? Alexia ile sistem dışı topları direkt rakibe avantaj topu olarak hediye ediyoruz

Asla bir oyuncunun as olup olmamasına sahaya çıkmadan karar veremeyiz. O zaman takımın başında koçların ne işi var? Her taraftar kafasına göre bir as oyuncu belirlesin, anket yapılsın daha çok oy alan as olarak başlasın. Böyle bir mantık olur mu Allah aşkına? Burada fikir belirtebiliriz o as başlasın diye bunda sıkıntı görmüyorum ancak daha ilk maçtan Grobelna Alexia'dan iyi performans gösterdiğinde de Alexia as başlasın demek takıma ihanet gibi oluyor.

Evet eğer hedef ilk 3 ise oraya sağlam bir isim gelmeliydi. Carol yazılıyordu mesela o seviye’ye çıkmalıydık kesinlikle ama. Nasıl Timmerman bunlardan kötü allah aşkına hadi Baijens geçen sezon çok iyiydi onla kıyaslarsın anlarım da geri kalanlarla Timmerman arasında bariz Timmerman üstünlüğü var.

Carol konusunda denemişler ama LOVB'ye gitmeye karar vermiş. Carol olmasına da gerek yok piyasada orta oyuncudan çok pozisyon da yok. Baktılar ki Carol olmadı tam o andan itibaren Timmerman'ın da ligde yedek kalmayı kabul ederek sözleşme imzaladığını söylüyorlardı hemen başka bir orta oyuncu için girişim olmalıydı. Çünkü yabancı bir orta oyuncu ligde yedek kalmayı kabul ederek sözleşme imzalıyorsa bu oyuncunun kendine güveni yoktur ki güveni geçtim seviyesinin yüksek olmadığını da biliyordur. Hal böyleyken oyuncu bile kendi seviyesinin düşük olduğunu dolaylı yoldan itiraf etmişken o bölgeye açık açık hamle yapılmamasında gerçekten art niyet arıyorum.

Hasan bey bu kadar uzatmanızın anlamı ne? Timmerman yerine keşke iyi bir orta alsaydık bunda hepimiz hemfikiriz. Ancak timmerman bu 4 ortadan da iyi. Dinlenmek istemesi de onu amaçsız ve kötü yapmaz. Sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz. Gerçekten en sonunda ciddiye almamaya başlayacağım. Ben timmerman yerine elit bir orta isteyen biriyim buna rağmen yazdıklarınızı baştan aşağı bir obsesyon olarak görüyorum. Siz takmışsınız kafaya bu kızı ben de ne yazsam boş

Asla katılmıyorum. Timmerman neye göre Yasemin Güveli'den veya Ayçin Akyol'dan daha iyi? TVF'nin sitesindeki istatistiklere bakıyorum. Ayçin ve Yasemin bariz daha iyiler. Hücum yüzdesinde Timmerman sırf Bongaerts'i tanıdığından ve uyumunun iyi olmasından dolayı daha iyi gözükebilir ancak oyunun diğer her alanında Yasemin veya Ayçin daha iyiler. Bir orta oyuncunun ilk görevi blok ve file önünü kapatmak mıdır yoksa hücum etmek midir? Hücum da önemli lakin bunu yapacak başka oyuncular da var. En azından 1 tane orta oyuncumuzun blok anlamında çok iyi olması gerekiyordu ki Timmerman o isim olmalıydı. Bu ülkede kulübümüz hariç diğer tüm takımların yabancı orta oyuncuları blok anlamında iyi. Sırf bu durum bile başarı istenmediğinin kanıtıdır. Yabancı orta oyuncu bu ülkeye geliyor ve bir de sözleşme imzalanıyorsa en azından fark yaratan bir özelliği olmalı.

5 Sayfadır Timmerman aşağı Timmerman yukarı yazıp duruyorsun ama hali hazırda çok ufak paralara oynayan birini bu kadar hedef göstermenin mantığı yok. Çok değil 1 yıl önce Olimpiyatlarda oynamış (Ki takımımızda kendisi dışında son Olimpiyatlarda oynamış sadece Bongaerts, Lukasik ve İlkin var) birisi. Kendisinin ilk sakatlığında ligde arka arkaya 3 kere yenilmiş (Fenerbahçe - THY - Aydın Büyükşehir Belediyesi), ikinci sakatlandığında da play-off yarı finalini ve üçüncülük maçlarını ufak farklarla kaybetmiştik. Kendisinin yokluğunda takımın geriye gittiği de bariz bir gerçek. Burada eleştirilmesi gereken bir durum varsa "Neden 100 Bin Euro'ya yabancı orta oyuncu oynatmak zorunda kalıyoruz? Neden bütçemiz ligin sadece 4. büyük bütçesi? Neden Kadın Voleybol Takımımız takım kurulurken kuruşları hesaplamak zorunda kalıyor?" olmalı. Eline Timmerman bütçemiz için uygun bir oyuncu. Önemli olan önce bütçemizin yükseltilmesi.

Bu arada Timmerman'ın İnstagram'a koyduğu son tatil fotoğrafları çok keyifli duruyor. Bunu görüp " Sakat değilmiş , gayet iyi durumdaymış Timmerman" demek art niyetli bir çıkarım.

Bu arada alınabilirse yedek libero alınması gerekir. Olmazsa altyapıdan biri çıkmalı. İrem Nur Özsoy'un tecrübesizliği bir kenara dev oyuncuların arasında çizgi film karakteri gibi duruyor. Güvenilebilecek bir oyuncu değil.

Hatta mümkünse altyapıdan bir de smaçör çıkmalı.

Yanlış konuşuyorsunuz. O maçta Alexia ortalama bir performans göstermiştir. O maçın kahramanı İlkin'dir. İlkin sayesinde Fener'e karşı 1 maç alabildik. Hücum yüzdelerine, maçta aldıkları sayıya, İlkin'in smaçör olarak arka alanda da savunma sorumluluğunu da hesaba katarsak Fener'i elememizi sağlayacak kişi Alexia değil İlkin olacaktı. Alexia 3 maçta da Vargas'a karşı ezildi. Vargas'a karşı ezilmesi veya düşük istatistikle çıkması sorun değil sorun o yetersizken sizin gibi onu abartanların çıkması. Aynı şekilde Eczacıbaşı serisinin 2. maçında Boskovic'e tie-break'te ezilmese biz şu anda belki Şampiyonlar Ligi'ne gitmiştik. Bunları hesaba katıyor musunuz? Sezon içinde bizi ilk 4'e sokması için elinizdeki veri nedir? Hücum yüzdesi bakımından pasör çaprazları için ortalama olan %42 ile hücum etmesi mi? Yoksa herhangi bir maça damga vuramayıp taşıyamaması mı?

Grobelna gayet de as pasör çaprazı olabilir. Ben de şunu derim Alexia'nın as pasör çaprazı olabilmesi için Çin maçı tarzı birçok maç oynaması gerekli. Aksi halde Grobelna'dan hiçbir fazlası yoktur. Üstelik Grobelna Avrupa'da üst seviye maçlarda Alexia'dan daha fazla forma giymiştir. Alexia'ya yedek olması için çok farklı şeylerin olması lazım. Alexia'nın Grobelna'yı kesmesi için tek argüman yabancı kuralı. Onun haricinde daha üstte bir performans sergileyeceği fikrine inanmıyorum.
Evet Grobelna zaten Vargas’a karşı hiç ezilmeyecek biri :D
Alexia Carutasu x Fenerbahçe ( 5 Set )

19/41 %46h, 4 bloklanma
3 blok, 1 ace, 3 servis hatası
23 sayı, +16 WL

vargasa karşı ezilmesi çok doğal. Alexia too seviye çapraz değil sonuçta. Ama Grobelna yerine her türlü tercihimdir. Hala diyorsun ki üst düzey maçlardan daha çok forma giymiş yahu kadın 32 yaşında bu kız daha 21 yaşında gayet doğal üst seviye maçlarda oynaması Grobelnanın. Kim nasıl performans sergiler kimse bilemez. Şunu biliyorum ki alexia 21 yaşında ve grobelnadan daha büyük bir potansiyel. Hani sanki Grobelna da böyle İtalya ve Türkiye’nin yukarılarında da oynamış gibi lanse etmeyelim. Grobelnanın hangi üst seviyede oynadığını herkes bilir. Ayrıca neden alexianın Çin maçı gibi sürekli maç oynaması lazım Grobelna öyle mi oynuyor mesela :) acaba Grobelnanın kariyerinde hiç öyle bi maç var mı bakmak lazım.

Benim adıma bu tartışma bitmiştir.takımın as pasörü bongaerts as çaprazı da alexiadır. Kötü oynadıkları zaman tabi ki kenara gelirler.

Geri