Konu Timmerman'ın olup olmamasından ziyade neden olmak istemeyişi aslında. Kendisinden daha genç veya kendisinden daha tecrübeli oyuncular Milletler Ligi'nin en azından 1 haftasında bile yer alırken kendisinin yer almak istememesi. Sezon boyunca 10 maçtan fazla oynamamış bir oyuncuda hırs görememek. Bongaerts ile durumu aynı değil Bongaerts adeta yedeği bile olmadan oynadı. Yedeği bile olmadan diyorum çünkü Aslıhan'a yeterince süre verilmedi antrenörler tarafından. Bongaerts'in 3 ay bile dinlenmek hakkıdır. Timmerman için aynı şey geçerli değil. Sezonu iyi geçmemişken belirli bir maç sayısına bile ulaşamamışken en azından form yakalaması gereken durumda Madrid veya başka şehirdeki tatili voleybola tercih ediyor. Voleybol önceliği değil. Bir oyuncu için en tehlikeli durum bu diye düşünüyorum. Voleybolda gelişmek istediğine dair emare yok.
Belki bazılarına yanlış gelebilir lakin ben bu durumdan bile oyuncunun karakter analizi yapabilirim veyahut oyuncunun iş ahlakına dair yorum yapabilirim. Timmerman hiçbir zaman hırslı, istediğini koparan, mentali yüksek bir oyuncu olmadı. Asla tercih edeceğim oyuncu tipi değil. Sadece voleybolundan bahsetmiyorum. Takıma katamadıkları da çok fazla.