• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu takımın İlkin'le ileri gideceğini düşünmemek bir fikirdir ama aynı kişi Grobelna arma için savaşıyor diye oyuncu korumaya giriyorsa burda bir çelişki yok mudur sormak isterim.

Oynayan bir oyuncuda kazanma hırsı varsa diğerinde ise kazanma hırsı olmayıp servisi bile isteye fileye takıyorsa çıkarken de antrenörüne trip yapıyorsa o 2 oyuncuyu aynı kefeye koyamam. Farkındaysanız yaptığım her yorumda şu an bizde oynayan 2 pasör çaprazının da seviye olarak yeterli olmadığını defalarca yazdım. Ancak bir de karakter vardır. Bu oyuncular zorla gelmediler bu takıma. Bu oyuncuları alan yöneticiler oldu. Oyuncuyu günah keçisi yapmanın alemi yok. Zorla mı alın dediler?

Her oyuncu arma için savaşmak zorunda. Alexia'yı performansından eleştiriyorsam bu yaptığı davranıştan dolayı karakterinden de eleştiririm. Derbi oynuyoruz belki de ezeli rakibimizi yenmek için oynuyoruz ki Vakıfbank maçındaki eleştirilerden dolayı takım daha odaklı çıkmışken oradan oyuncunun 1 tanesi çıkıp ne hocasının kararına saygı duyuyor ne de taraftarın beklentisine, isteğine, arzusuna saygı duyuyor. Kenardan Grobelna'nın oyuna gireceğini anlayınca umursamaz bir şekilde topu fileye takıyor çıkarken de Barbolini'ye bakmayıp Bigarelli'ye çak yapıp çıkıyor.

Sizin aksinize Barbolini'nin tarafındayım. Bu takımı çiftliğe çeviren, her istediğini yapabileceğini düşünen oyuncuların da bu takımdan derhal gönderilmesi gerektiği kanısındayım. Yan branşların yıllardır sorunu, kangren haline gelmiş sorununa karşı otoriter her hocayı da destekliyorum aşırıya kaçmadığı sürece. Bigarelli'yi hoca olarak görmeme sebebim de bu yanının eksik olması. Bigarelli bu şubenin başında olsaydı bırakın disiplinli oyunu takım iyice gevşerdi. Barbolini'yi eleştireceğim kısımlar da elbette var ve ileride de olacak sadece bu konuda yanında olduğumu söylüyorum.

Şunu da ekleyeyim. Alexia'nın o hareketini bilinçli yaptığını maç esnasında fark etmedim. Birkaç arkadaş bana bahsedince tekrar izledim ve bilinçli yaptığına kanaat getirdim. Bir şey yazıyorsam mutlaka sebebi vardır. Tutarlı olmayı her şeyin üstüne koyarım. İlkinle kıyaslamaya gelince de İlkin'in böyle bir hareketine şahit olmadım. İlkin seviyesi yettiği kadar oynayan iyi ya da kötü oynasın takıma fayda sağlamaya çalışan bir oyuncu. Üstelik rakip taraftardan yıllarca linç yemesine rağmen mental olarak da düşmüyor. Alexia'nın bu mentalle çok değil 2-3 yıl sonra voleybol kariyerinini bittiğini bile görebiliriz. Olayları kişi ekseninde değil de durum ekseninde değerlendirelim.

Son düzenleme:
Geçen sene Vakıf Eczacı Fener yenen takımın kaptanı olan İlkin için İlkin büyük maç kaldırmadığı için kazanılmıyormuş aynen kardeşim.Geçen sene total kadro maaş bütçesi 1.3 milyon dedi Cibara.Eczacı da Bosko Fener de Vargas Vakıfda Yuan tek başına bizim bütün kadrodan pahalıydı.Rakibin tek bir oyuncusu bizim bütün kadrodan daha maliyetliyken üç takımı da yendik.Burdan biri gelir sonra İlkin var diye büyük maç gelmiyormuş yetmiyormuş aynen der geçerler adama.

Bu arada iki takımı da tebrik ederim Türkiye liginde son zamanlardaki açık ara en keyifli maçtı.İtalya liginin bizim önümüze geçme nedeni bu herkes süpriz yapabiliyor sonuncu takım gelip liderlik yarışı veren ile kafa kafaya oynuyor.Geçen sene kendi bütçesinin üstünde oynanayan Gs ve Aydın vardı.Bu sene de Gs ve Nilüfer şuana kadar ligi heyecanlandıran takımlar.Türkiye liginin kalitesini düşüren lig spontane bir lig olması Galatasaray ligi keyiflendiren İtalyan vari oynayan bir takım.Gs ve Nilüfer dışı şuana kadar da herkes bütçesi kadar oynuyor gibi.Gs ve Nilüfer son topa kadar inanan takımlar bu sene.

Geçen sene Vakıfbank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'yı 3 kere yendiysek 9 kere yenildik toplamda. Aynı şey mi? Fenerbahçe'yi çıkarırsam 2 kere yendik 5 kere yenildik. Fenerbahçe sezon sonunda hoca değiştirmesine rağmen 2-1 lik sonuçla elendik. Gece gelip sabahına maça çıkan hocayla bizi yendiler. Hala İlkin'den konuya başlayıp İlkin büyük maç kaldırır kısmına geliyorsunuz. O Fener'i Vakıfbank ne yaptı? Maç bile vermeden duman edip 3-0 la yolladı. Peki o Vakıfbank ŞL'de ne yaptı? F4'te sonuncu oldu. Geçen sene çok iyiyiz falan zannediyorsunuz galiba siz. İşte algı dediğim kısım burası. Geçen sene biz Chieri kadar bile değildik hatta Roma kadar. Onlar bizden yukarıda bitirdiler Challenge Cup'ta.

İlkin son smaçör pozisyonu için rakiplerde devşirme varsa rakiplerin yabancı smaçörüyle baş edebilecek bir oyuncu değil. Cazaute ile de Ana Cristina veya Arina'yla da baş edebilecek bir oyuncu değil. Sırf o yüzden de 4 yabancı için zorlayalım diyorum. 4 yabancı sınırı gelirse eğer diğer takımlarla aramızdaki seviye farkı minimuma inecek. Libero ve orta oyuncudan birinin yerli olması gayet de tolere edilebilir. Ancak şu anda tolere edilemiyor o son smaçör.

Maaş konusuna gelirsek de İlkin'in maaşı 350 bin euro Hande'nin 850 bin euro ise burda anormal miktar Hande'nin aldığı maaştır. İlkin hak ettiğini alıyor. Sylla İlkin'den iyi oyuncu zaten 500 civarı alıyor. İlkin'e zam yapıp Sylla'dan fazla mı maaş verelim? Hande'ye bu kadar maaş vermek büyük saçmalık. Saliha'ya da aynı şekilde. İlkin'e de zam yapılmalı ama bu rakam 500 ü geçmemeli. Gidip 700 e falan çıkarmak gelecek sene alabileceğimiz pasör çaprazının da bütçesini etkiler.

Analiz konusuna gelirsek analiz analiz diyorsunuz da siz kaç kere analiz yaptınız Halil bey? Diğer sitelerden birkaç istatistiği alıp önünüze koymak zor değil ancak her zaman hazıra konmak da doğru değildir. Yoksa ben de hangi sitelerden istatistik alıp atacağımı biliyorum. Burada zamanında analiz kasan Mete beyin de o analiz için aldığı istatistikleri hangi siteden aldığını biliyorum. Merak etmeyin. Yoksa o sitelerde başka insanların yorumunu alıp kopyala - yapıştır yapmak analiz olmuyor. Hatta şuan kendisinin hangi sitede yorum yaptığını da biliyorum. Voleybolla ilgili bilgi aktarımı yapılabilecek site sayısı bir elin parmağını geçmediği için kendisini bulmak zor değildi.

Ayrıca burada bazı arkadaşların devamlı olayı şahsileştirmesi kabak tadı vermeye başladı. Biraz relax olun. Devamlı bir yerden vurma çabasını bırakın. İnsanları çok kutuplaştırıyorsunuz. Fikrinizi söyleyin geçin. Bırakın insanlar nasıl yorum yapmak istiyorsa yapsınlar. Kasmayın bu kadar.

Son düzenleme:
Geçen sene Vakıfbank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'yı 3 kere yendiysek 9 kere yenildik toplamda. Aynı şey mi? Fenerbahçe'yi çıkarırsam 2 kere yendik 5 kere yenildik. Fenerbahçe sezon sonunda hoca değiştirmesine rağmen 2-1 lik sonuçla elendik. Gece gelip sabahına maça çıkan hocayla bizi yendiler. Hala İlkin'den konuya başlayıp İlkin büyük maç kaldırır kısmına geliyorsunuz. O Fener'i Vakıfbank ne yaptı? Maç bile vermeden duman edip 3-0 la yolladı. Peki o Vakıfbank ŞL'de ne yaptı? F4'te sonuncu oldu. Geçen sene çok iyiyiz falan zannediyorsunuz galiba siz. İşte algı dediğim kısım burası. Geçen sene biz Chieri kadar bile değildik hatta Roma kadar. Onlar bizden yukarıda bitirdiler Challenge Cup'ta.

İlkin son smaçör pozisyonu için rakiplerde devşirme varsa rakiplerin yabancı smaçörüyle baş edebilecek bir oyuncu değil. Cazaute ile de Ana Cristina veya Arina'yla da baş edebilecek bir oyuncu değil. Sırf o yüzden de 4 yabancı için zorlayalım diyorum. 4 yabancı sınırı gelirse eğer diğer takımlarla aramızdaki seviye farkı minimuma inecek. Libero ve orta oyuncudan birinin yerli olması gayet de tolere edilebilir. Ancak şu anda tolere edilemiyor o son smaçör.

Maaş konusuna gelirsek de İlkin'in maaşı 350 bin euro Hande'nin 850 bin euro ise burda anormal miktar Hande'nin aldığı maaştır. İlkin hak ettiğini alıyor. Sylla İlkin'den iyi oyuncu zaten 500 civarı alıyor. İlkin'e zam yapıp Sylla'dan fazla mı maaş verelim? Hande'ye bu kadar maaş vermek büyük saçmalık. Saliha'ya da aynı şekilde. İlkin'e de zam yapılmalı ama bu rakam 500 ü geçmemeli. Gidip 700 e falan çıkarmak gelecek sene alabileceğimiz pasör çaprazının da bütçesini etkiler.

Analiz konusuna gelirsek analiz analiz diyorsunuz da siz kaç kere analiz yaptınız Halil bey? Diğer sitelerden birkaç istatistiği alıp önünüze koymak zor değil ancak her zaman hazıra konmak da doğru değildir. Yoksa ben de hangi sitelerden istatistik alıp atacağımı biliyorum. Burada zamanında analiz kasan Mete beyin de o analiz için aldığı istatistikleri hangi siteden aldığını biliyorum. Merak etmeyin. Yoksa o sitelerde başka insanların yorumunu alıp kopyala - yapıştır yapmak analiz olmuyor. Hatta şuan kendisinin hangi sitede yorum yaptığını da biliyorum. Voleybolla ilgili bilgi aktarımı yapılabilecek site sayısı bir elin parmağını geçmediği için kendisini bulmak zor değildi.

Ayrıca burada bazı arkadaşların devamlı olayı şahsileştirmesi kabak tadı vermeye başladı. Biraz relax olun. Devamlı bir yerden vurma çabasını bırakın. İnsanları çok kutuplaştırıyorsunuz. Fikrinizi söyleyin geçin. Bırakın insanlar nasıl yorum yapmak istiyorsa yapsınlar. Kasmayın bu kadar.
Site yöneticisi dahi gelip müdahil oluyor bu halla utanmadan bıkmadan paragraf atmaya devam ediyor onun adına ben utanıyorum artık site de adamla dalga geçmeyen kalmadı o inatla dalga geçilmekten zevk alıyor.Neymiş 3 kere yendiysek şu kadar yenilmişiz.2018-2019 dan beri toplasan Vakıf Eczacı Fener kaç kere yendik demezler mi.Saydığım üç takımında tek bir oyuncusu bizim bütün kadrodan daha çok maaş alıyor demezler mi.Bu arada sen baya bize hayranmışsın zamanında sen yazdığın dönemlerde site de bulunmayan Mete beye falan bile salıyorsun yada sen bize yazmaya çalışıp zamanında banlanıp geri başka hesapla dönen takıntılı şahıslardansın.Maç izleyip üstüne istatsitik bakmak adama saçma geliyor komik gülerler adama oyuncular dahi maç çıkışı koştur koştur iststistiklerini arar.Çıplak gözle bir oyuncu %30 la pozitif manşet aldı diyip her oyuncunun çetelesini tutan varsa helal olsun.İstatistik olarak nerden kopyala yapıştır yapmışım mesela söyler misin.Atıyorum nilüfer hakkında konuştum en son Ndiaye'nin mt sezonunda yıldızlaşıp adını duyurması lig başı tam başlayamayıp 2-3 maçtır takımı taşıması.Ecenur ve Yaseminin Nilüferde parlamış Nilüferden gidince düşen oyuncular olup gelince yeniden kendini göstermeye başlamalası.Shemenovanın 2 senedir ligin en iyi manşet alan oyuncularından biri olması.Nina arada kötü oynadığı için Edwars girmesi.Buse'nin iyi bir pasör olması.Merve'yi normalde beğenmem ama bu sene iyi girdi.Nilüfer rekabet eden kendi seviyesi üstü bir takım dikkaet etmemiz lazım. Çok beğendiğim uzun sürelerdir lig de olan bir çok oyuncu yetiştirmiş ligin ekol takımlarından demem.İstatistik sitelerinde yazan bulunan şeyler mi tam anlayamadım maç yorumu yapmak sizi neden rahatsız etti anlamadım sürekli olarak o çöp bu çöp demek değil bu forumun amacı senin gibi o şekil yazanlarla da zaten bütün forum cevap verme buna uğraşılmaz diyo.Tek sana yazan benim geri kalanlar uğraşmıyor bile değmeyecek anlamıyorsun zaten diye teşekkür etmen lazım bana.

Akşam Nilüfer maçında umarım bir süpriz yaşanmaz dikkatli çıkmak lazım ama sanmıyorum.

Timmerman yerine Ayçin Naz yerine Bongaerts başladı.Açıkçası Timmerman dönemi artık bitti 2-3 maç sonra Yuan oynamaya başlar Ayçin geliştirmek Naz yerine Bongaerts alıp hem takım uyumunu hemde hızlı oyuna halla adapte olmaya çalışan bir Naz varken dünyanın en hızlı oyuna uygun pasörlerinden biri olan Bongaerts ile başlayıp Naz'ı dinlendirmek mantıklı hamle.

Son düzenleme:
Site de hatta oldu galiba aynı mesajdan ard arda 4 tane geldi bilerek diğer mesajları değiştirip farklı şeylere döndürdüm spam olarak algılanmasın aynı mesajdan 4 tane görünüp görüntü kirliliği olmasın diye düzenledim

Son düzenleme:
Helal olsun takıma Nilüfer gibi ligin başından beri çok dirençli geçen maç 3-1 Eczacıyı yenmiş verdiği seti de şansa vermiş bir takımı bu kadar rahat yendikleri için tebrikler.Öncellikle maçın yıldızı Bongaerts den söz etmeden olmaz kusursuz bir pasör cidden hızlı oyun neymiş bugün yine gösterdi o girince otomatik herkesin hücumu yükseliyor orta oyuncuları çok sık kullandı Naz büyük maçların oyuncusu ama çoğu maçta bu takımın as pasörü Bongaerts bugün gösterdi geçen seneki oyunumuzu izlemek bugün zevk verdi.Tek tek pozisyon değerlendirirsek.Pasör de Bongaerts kalitesini konuşturdu okadar doğru ve o kadar güzel oynatı ki takımı cidden takımımızın temel taşlarından biri iki senedir as pasör benim dedi bugün özlemişiz bu pas stilini bütün takım kendine geldi onla.Biraz oyuna Naz girdi yorumlanacak bir şey yok 4-5 sayı durdu çıktı iyi kötü diyecek kadar oynamadı.Pç de Groblena bence bugün tebriği hak ediyor 2. set harici gayet iyiydi yine set set dalgalı performansı vardı.İlk set cidden alev aldı ilk set durdulamadı müthişti.2. set oldukça kötüydü.3. set dengeliydi.Aslında şunu görüyorum takım Groblena katkı verdiği setlerde rakiplere baya dominantlık kuruyor Groblena düşünce setler zora giriyor sürekli iyi kalması önemli ama bugün ben eleştirmem onu özellikle ilk set çok iyiydi elinden geleni yaptı çünkü.Ortalarımız süperdi hani ortalarımızı neden kullanmıyoruz bu kadar köşeye oyun yığıyoruz neden hiç tek ayak yapmıyoruz anlamıyordum.Orta hücum gücümüzü çok iyi kullandık Ayçin süper bir maç çıkardı hücumda mt Eda’sı gibiydi Ayçine at tek ayakta öldürsün gibi bir maç çıkardı Ayçin 3-4 yıldır bizimle ve hepte elinden geleni yapıyor helal olsun çok çok iyiydi oda MVP olabilecek isimlerden maçta.Yasemin lig başından beri blokta çok iyi yer tutuyor 2. en iyi blok yapan orta lig de şuan hücumda sıkıntılı gibü görünüyor ama Naz kötü paslıyordu onu bugün hücumda da çok iyiydi.Ayçin Yasemin ikisi de iyi servis atan ortalar zaten bugün ortalarımız çok çok iyiydi.Smaçörde İlkin Sylla maç boyu oynadı.Sylla hücumda kusursuzdu Bongaerts Sylla Ayçin şu üçlüden biri Mvp zaten çok çok iyi bir hücum performansı gösterdi.Ama manşete biraz kötüydü zorlandığı kısımlar oldu.Defansta çok çok iyiydi.İlkin Blok defans manşet yine çok çok kusursuz oynadı hücum da Bongaerts topu yayıp doğrusunu yaptı İlkin’i az kullandı bugün dengeli bir gün geçirdi hücum da.Libero da Eylül her zamanki gibi parladı.Takım süperdi illa bazı kusurlar var ama o zaten sporun doğası bu oyun devam eder sürekli umarım çok iyi girdik aradan sonra lige.Alexia olayını da eklemeyi unutmayayım bence birisi onunla özel görüşmüş.Çünkü oldukça mutluydu bugün nerdeyse hiç oynamadı 4-5 sayı girdi ama gayet güler yüzlüydü bence konuşulup bazı sorunlar çözülmüş buda olumlu haber.

Şimdi yorumları okuyunca anlaşılamayanın ne olduğunu anlamakta zorluk çektim. Sezonu erken açmış Galatasaray'ın formsuz Vakıfbank'ı ilk hafta yenmesi, arkasından Eczacıbaşı'nı yenmesi mucizevi bir şekilde Fenerbahçe'yi yenmesi ki o maçı mücadeleyi hepimiz takdir ettik. Bizi sırlamada bu takımların önüne geçirdi mi ya da Bursa Büyükşehir Belediyesi takımı müzesinde dahi olan kupa Galatasaray müzesinde var mı?

Efendim zaten maç kazanamıyorduk deniyor biz de neden maç kazanılamadığını söylüyoruz zaten hakkıyla yatırım yapın yatırımı doğru yapın maç kazanacaksınız. Istatistik denilmiş son 30 yılın Türkiye şampiyonlarına bakın oyun kurgularını hangi mevkiye hangi özellikte yabancı hangi mevkiye yerli aldıklarını görün.

Antitez bir oyun ortaya koyalım denmiş voleybol duayeni cengiz Göllü'nün bizim de daha önce yazdığımız sözü var voleybol ortadan bir file ile ayrılmış alanda oynanan ve kaliteli oyuncuları olanın kazandığı bir spordur. Voleybolda romantik hikayeler ortaya çıkmaz benzer seviyede oyuncular ile o anki mental seviye antrenör becerisi ve biraz da şans ile kazanırsınız.

Deniyor ki efendim yatırım yıllar boyu artacak voleybolda böyle bir yüksekliş yok dün Imoco yoktu bugün var. Dün Zeren yoktu bugün var. Dün Bergamo efsanesi vardı bugün hali ortada.

Maç analizi herkesin kendi voleybol görüşü dahilinde yaptığı bir şeydir ortada tepedeki iki takıma da kaybedilen iki maç var bunların nedenleri de ortada Galatasaray'ın hedefi bu takımlardan maç almak olmaz onu Nilüfer yapar Aydın yapar Galatasaray bu takımlarla rekabet eder kupa kazanır.

Neyse uzun uzun yazmıştım da değiştirip şu şekle döndüreyim.Site yöneticisinin söylemini dahi eleştiriyorlar.Aynen aynen diyip diğer kullanıcıların yaptığını yapıp görmezden gelmek en doğrusu galiba uğarşsan da boş yorumarla devam ediyorlar.

Son düzenleme:
Site yöneticisi dahi gelip müdahil oluyor bu halla utanmadan bıkmadan paragraf atmaya devam ediyor onun adına ben utanıyorum artık site de adamla dalga geçmeyen kalmadı o inatla dalga geçilmekten zevk alıyor.Neymiş 3 kere yendiysek şu kadar yenilmişiz.2018-2019 dan beri toplasan Vakıf Eczacı Fener kaç kere yendik demezler mi.Saydığım üç takımında tek bir oyuncusu bizim bütün kadrodan daha çok maaş alıyor demezler mi.Bu arada sen baya bize hayranmışsın zamanında sen yazdığın dönemlerde site de bulunmayan Mete beye falan bile salıyorsun yada sen bize yazmaya çalışıp zamanında banlanıp geri başka hesapla dönen takıntılı şahıslardansın.Maç izleyip üstüne istatsitik bakmak adama saçma geliyor komik gülerler adama oyuncular dahi maç çıkışı koştur koştur iststistiklerini arar.Çıplak gözle bir oyuncu %30 la pozitif manşet aldı diyip her oyuncunun çetelesini tutan varsa helal olsun.İstatistik olarak nerden kopyala yapıştır yapmışım mesela söyler misin.Atıyorum nilüfer hakkında konuştum en son Ndiaye'nin mt sezonunda yıldızlaşıp adını duyurması lig başı tam başlayamayıp 2-3 maçtır takımı taşıması.Ecenur ve Yaseminin Nilüferde parlamış Nilüferden gidince düşen oyuncular olup gelince yeniden kendini göstermeye başlamalası.Shemenovanın 2 senedir ligin en iyi manşet alan oyuncularından biri olması.Nina arada kötü oynadığı için Edwars girmesi.Buse'nin iyi bir pasör olması.Merve'yi normalde beğenmem ama bu sene iyi girdi.Nilüfer rekabet eden kendi seviyesi üstü bir takım dikkaet etmemiz lazım. Çok beğendiğim uzun sürelerdir lig de olan bir çok oyuncu yetiştirmiş ligin ekol takımlarından demem.İstatistik sitelerinde yazan bulunan şeyler mi tam anlayamadım maç yorumu yapmak sizi neden rahatsız etti anlamadım sürekli olarak o çöp bu çöp demek değil bu forumun amacı senin gibi o şekil yazanlarla da zaten bütün forum cevap verme buna uğraşılmaz diyo.Tek sana yazan benim geri kalanlar uğraşmıyor bile değmeyecek anlamıyorsun zaten diye teşekkür etmen lazım bana.

Halil bey 50 tane yorum da yazarım 100 tane yorum da yazarım yetmedi 10 tane paragraf da yazarım. Bu sizi germesin. Hala haksız çıktığınız konu hakkında özür dilemek bir yana dursun gelip şurada yorum yazarken Ayçin de Yasemin de yerli ortalarımız ve Timmerman'dan iyiler. Demek ki sezon başından beri onlar başlamalıymış. Hasan bey doğru söylüyormuş. Yabancı hakkını ondan yana kullanmak mantıksızmış, Wang gelmese yanmıştık, ortalarımız hala yetersizmiş gibi şeyleri itiraf etmek yerine hala bana sallama peşindesiniz. İlginç bir zihniyet. Bugünkü maç bir şeyleri göstermedi mi size?

Mete beye sallamıyorum. Mete beyin hangi sitede yazdığını biliyorum ve analiz kisvesi altında o siteden aldığı ekran görüntülerini buraya atması onun analiz yaptığı anlamına gelmiyor. Yoksa ben de biliyorum TVF'nin sitesinden, farklı forumlardan ekran görüntüleri alıp atmayı. Analiz sizin zihninizdeki algıya göre yapılmıyor. Analiz yapılacaksa o fotoğrafı buraya atan değil o fotoğrafı hazırlayanın emeğine saygı duyulmalıdır. Bir şeyleri öğrenin artık. Hala saldırı dilindesiniz.

Ndiaye dediğiniz oyuncu çok sıradan. Bugün gördük zannediyorsam. Ndiaye'nin Grobelna'dan hiçbir fazlası yok. Alexia zaten yedek bile olamaz. Bugünkü Grobelna performansından utandınız mı? Her gün onun performansını eleştirip suçlamayı biliyordunuz ya. Ben aynısını Timmerman için yaptığımda laf edip siz her sayfada Grobelna'ya sallamıyor muydunuz? Dürüst ve samimi olun.

Neyse uzun uzun yazmıştım da değiştirip şu şekle döndüreyim.Site yöneticisinin söylemini dahi eleştiriyorlar.Aynen aynen diyip diğer kullanıcıların yaptığını yapıp görmezden gelmek en doğrusu galiba uğarşsan da boş yorumarla devam ediyorlar.

Bakın yine algı yapıyorsunuz. Hiçkimse site yöneticisinin söylemini eleştirmiyor. Futbolla voleybolun arasındaki farka değindim. Ayrıca eleştirmek suç gibi anlatmayın. Eleştiri geliştirir. Eleştiri düşünce özgürlüğünün, demokrasinin temelidir. Üslup sorunu algılama sorunu şu yorumunuzda her sorun var.

Bu arada burada Barbolini'yi eleştirenler kendisinden özür dilemek zorundadır. Gayet de takıma bir oyun karakteri, kimliği kazandırdı. Ayrıca Grobelna'nın Alexia'dan daha kötü oyuncu olduğunu söyleyenler de elindeki hangi veriye göre bunu söylüyorlar açıklasınlar da bilelim. Kariyerleri, kazandıkları kupalar tersini söylüyor.

Hedefimiz hakkında her şey net aslında. Normal sezonu 3. bitireceğimizi düşünüyorum. Asıl önemli olan play-offta 3. olmak. Umarım onu başarısız. CEV Cup hakkında henüz bir şey söylemek için erken. İtalyan takımlarının oyununu kendi oyunumuzla karşılaştırmak için hazır haldeyken maç yapılması gerekiyor. Bunu da direkt birebir maçlarda görebiliriz. Ona da çok var.

Alexia ile grobelna kıyasında aleyi önde görmek absürt değil. Sanki aleyi antropovanın önünde görüyorlarmış gibi lanse etmenin anlamı yok. Grobelna yaşı itibariyle kariyerinde pek çok şeyi görmüş bir çapraz ale ise genç bir oyuncu. Kariyere girersek Cansu özbay ve naz majadan daha iyi pasör deriz mesela! Normal sezonu 3.bitirirsek play offta da bitirebiliriz demektir. Normal sezonu 3.bitirmek de değerli saha avantajı demek çünkü

Genç oyuncu 17-18 yaşında genç oyuncudur. 22 yaşına gelip en ufak bir ilerleme olmadıysa artık onda o potansiyelin olmadığı anlaşılır. O yaşına gelip de 3-4 senede ilerlemek bir yana dursun gerileyen bir oyuncuyu da genç argümanı altında potansiyeli varmış gibi lanse etmeye gerek yok. Alexia bugün girdi oyuna tam katkı verecek dedik güzel bir plaseyle de başladı ancak sonra gitti rakibin tekli bloğa çıktığı yerde topu alakasız bir şekilde auta attı. 3. sete de Barbolini kendisiyle başlamadı zaten.

Bongaerts'in oyuna girdiğindeki etkisi ile Alexia'nın girdiğindeki etkisi aynı değil. Hatta geriye doğru bir gidiş var. İstatistiklerden bağımsız konuşuyorum. O kısımda iyi servis atıp belki de ikili değişiklikle sayı avantajını yakalayıp seti aldık ama genel olarak o güveni vermiyor maalesef. Bongaerts bir pasör olarak Alexia'nın çapraz olarak verdiğinden çok daha fazla katkı veriyor. Sorgulanması gerekmiyor mu? Ayrıca potansiyeli ne yapacağız? Eve götürecek değiliz ya. Yetiştirici kulüp değiliz. Alexia gelişsin diye bu sezonu da harcayamayız. Harcadığımız 1.5 sezon oldu zaten.

Bu arada şundan da bahsedeyim. Voleybol antrenörleri genç oyuncuların gelişim potansiyelini 2 sene içinde ele alırlar. Daha fazla süre tahammül etmez hiçbir takım. Conegliano'yu örnek göstereyim gelişemediklerini düşündükleri oyuncuları yolluyorlar. Altyapıdan birçok oyuncu çıkarıyorlar ama çoğu barınamıyor. En geç 1 sene içinde gönderiyorlar ki bazen yarım sezonda kadrodan kestiklerini görüyorum. İnanmayan olursa herhangi bir antrenöre sorsun. Herhangi bir oyuncuya gelişmesi için 2 seneden fazla süre tanımak doğru mu diye?

Halil bey 50 tane yorum da yazarım 100 tane yorum da yazarım yetmedi 10 tane paragraf da yazarım. Bu sizi germesin. Hala haksız çıktığınız konu hakkında özür dilemek bir yana dursun gelip şurada yorum yazarken Ayçin de Yasemin de yerli ortalarımız ve Timmerman'dan iyiler. Demek ki sezon başından beri onlar başlamalıymış. Hasan bey doğru söylüyormuş. Yabancı hakkını ondan yana kullanmak mantıksızmış, Wang gelmese yanmıştık, ortalarımız hala yetersizmiş gibi şeyleri itiraf etmek yerine hala bana sallama peşindesiniz. İlginç bir zihniyet. Bugünkü maç bir şeyleri göstermedi mi size?

Mete beye sallamıyorum. Mete beyin hangi sitede yazdığını biliyorum ve analiz kisvesi altında o siteden aldığı ekran görüntülerini buraya atması onun analiz yaptığı anlamına gelmiyor. Yoksa ben de biliyorum TVF'nin sitesinden, farklı forumlardan ekran görüntüleri alıp atmayı. Analiz sizin zihninizdeki algıya göre yapılmıyor. Analiz yapılacaksa o fotoğrafı buraya atan değil o fotoğrafı hazırlayanın emeğine saygı duyulmalıdır. Bir şeyleri öğrenin artık. Hala saldırı dilindesiniz.

Ndiaye dediğiniz oyuncu çok sıradan. Bugün gördük zannediyorsam. Ndiaye'nin Grobelna'dan hiçbir fazlası yok. Alexia zaten yedek bile olamaz. Bugünkü Grobelna performansından utandınız mı? Her gün onun performansını eleştirip suçlamayı biliyordunuz ya. Ben aynısını Timmerman için yaptığımda laf edip siz her sayfada Grobelna'ya sallamıyor muydunuz? Dürüst ve samimi olun.
Özür dilemem haksız çıktığım konu ne Özür dilemeli bir sözleşme yaptık sen o konuda özür dilemeyip ortadan kaybolmuştun halla dilemedin diye hatırlıyorum.Arkadaşın sıkıntı devam ediyor halla sezon başı Timmerman yerine orta alınmalı geçen sezon Wang alınmalı bu sezon Wang haberi veren benim ne anlatıyon konu senin DŞ de Timmerman 1 maç dahi oynayamaz demen ve rezil olup siteden kaçmandı canım halla reziliğini adam bastıra bastıra hatırlatıyo.Groblena performansından niye utanayım uçup kaçtı mı hayır ilk set harici çok ne yaptı ilk set çok iyiydi ve tebrik ederim sonuna kadar bizim oyuncumuz çünkü iyi performans bizi mutlı eder senin gibi yaklaşmam o konulara kötü performansla mutlu olmam ama konu özürse dileye bilirsin halla yetersiz.Dediğim gibi bu adama niye cevap veriyorsunuz görmezden gel.Tvf sitesinden buraya istatistik atarak analiz mi yapıyorum okuma yazması olan görür boş çarsın banlanman yakındır diye düşünüyorum.Site de herkes düzenli olarak şu şahısı banlayın yazıyor zaten gördüğüm kadarıyla.Bizim mesaj stilerimizi de sürekli kopyalaman çok hoş şimdide özürü kopyalamışta canım sen olayı yanlış anlamışsın keşke Timmerman olayı gibi bir göstergemiz olsa da yine rezil olup kaybolsan ama öyle bir gösterge yok.Ha bu adam yazdıklarımızı da bence anlamıyor zaten kendine göre hayal dünyasında harmanlayıp bir cevap veriyor.Ki birisi senin gördüğü bir yorumun aynısını sosyal medyadan çaldığını aynısını yazdığını ima etti ya ne güzel işte benim gibi düşünüyorlar diye kıvırdın sosyal medyadan okuyup haftalık raporlara göre yazma kendin izle bilgilen lütfen.

Son düzenleme:
Alexia ile grobelna kıyasında aleyi önde görmek absürt değil. Sanki aleyi antropovanın önünde görüyorlarmış gibi lanse etmenin anlamı yok. Grobelna yaşı itibariyle kariyerinde pek çok şeyi görmüş bir çapraz ale ise genç bir oyuncu. Kariyere girersek Cansu özbay ve naz majadan daha iyi pasör deriz mesela! Normal sezonu 3.bitirirsek play offta da bitirebiliriz demektir. Normal sezonu 3.bitirmek de değerli saha avantajı demek çünkü
Yok tartışma bence o döngüye girince susmuyor.Alexia şuan gitsin iki yabancıya dönelim pç de Groblena ile rekabet edecek dedi geçen.Wang övüyor Alexia yerine yabancı pç gelirse ikinci devre övdüğü Wang kadroya giremeyecek onu dahi hesaplayamıyor.Keşke yazdaki gibi kısa süreli göstergeli bir şey olsa da görsek hemen.Yazın 10 satur kavga etti izleyin görün bir maç dahi giremez kız bütün maçlarda oyundan dahi çıkmadan oynadı ki normali oydu keşke o şekil göstergeler olsa.

Geri