#19 Furkan Aldemir

Duyduğumuz ilk teklif bilgileri; Fenerbahçe'nin Furkan'a 3 yıllığına 4.5 milyon Euro'luk bir teklif sunduğu şeklindeydi, bu da 13.5 milyon TL'ye denk düşüyor. Ayrıca sonraki dönemlerde tekliflerini daha da arttırmış olmaları da kuvvetle muhtemel. Bizim ise Furkan ile 3 yıllığına 11 milyon TL'ye anlaştığımız belirtiliyor. Yani görünüşe göre Furkan "minimum" 2.5 milyon TL daha düşüğüne bizle imzaladı, azımsanmayacak bir miktar. Durum bu şekilde...
 
Fener ve Efes de kendisiyle ilgilenince fiyat arttı haliyle.Biraz pahalı olsa da yapacak bir şey yok,almamız gereken bir riskti.Hayırlı olsun,güzel haber.Nice başarılı 3 senelere bu forma altında.
 
Furkan'ın takımda kalması çok önemli bi hamle bence. 1.3 milyon euro biraz fazla olmuş ancak Furkan takım kimyası ve ruhu açısından oldukça mühim bi oyuncu o yüzden kaçırmamak adına o paralara çıkmamız gerekiyordu mecburiyetten. İyi yaptık güzel yaptık
 
Yeri geldi çok eleştirdim ancak onun yeri Galatasaray'dır.Hayırlısı olsun.Nice zaferlere...

"Bugun 3 senedir formasini terlettigim Galatasaray ile 2+1 seklinde yeni bi anlasmaya vardik. 3 sene once Galatasaray'a gelerek kariyerim icin dogru bi adim attigima inandigim gibi bu yeni sozlesmeyi de ayni guven ve inancla imzaladim. Galatasaraydaki kariyerim boyunca hem avrupada hem de ligde cok guzel gunler gecirdim. Kazandigimiz kupalar, basarilar, bunlarin aksine kaybettigimiz mactan sonra hem takim hemde taraftar ile birlikte tekrardan kenetlenmemiz benim icin hem buyuk bi onur hem de guzel bi ani oldu. Takim icindeki arkadaslik, takimdaki staff ile olan uyumumuz ve taraftarin takima olan kalpten bagliligi bu camiayi bende ozel ve farkli kilan en onemli seyler. Bugunle birlikte bu formayi insallah elimden geleni ardima koymadan terletmeye bu camianin basarisi icin savasmaya devam edicem. En basta sakatliksiz belasiz olmak uzere, taraftarimizla birlikte hem basarili sezonlar gecirmeyi hem de bireysel olarak benden kucuk kardeslerime, bu camiaya guzel ve hayirli bi ornek basketbolcu olmayi Allah bana nasip eder... Bu anlasmanin hem Galatasaray hem de sahsim adina hayirlara vesile olmasini diliyorum..."
 
Furkan aldığı yeni kontratla Avrupa'nın en fazla kazanan basketbolcuları arasına girdi. Tabii burada F.bahçe Ülker'in teklifinin rolü çok büyük. Furkan'ın daha düşük teklife rağmen yuvada kalması elbette sevindirici ancak, hepimiz biliyoruz ki henüz bu kontratın karşılığı olacak bir seviyede değil. Oyununu, özellikle hücumunu çok geliştirmesi lazım. Artık takımın birinci pivotu olmalı, hatta şutunu geliştirip zaman zaman 4 numarada da oynayabilmeli.

Sakatlıktan uzak olsun, hayırlı olsun.
 
Furkan'ı çok seviyorum ve takımda kalması da ilk isteğimdi ve mutlu da oldum. Yalnız bir gerçek var ki konuşulan yabancı kuralı sonrasında bir takımın Furkan'a o kadar para vermesi pek mümkün değildi. Muhtemelen bize biraz daha maddi zarar vermiş olabilirler yoksa 5 yabancının birden oynayacağı bir yabancı kuralı olursa rakiplerimiz bütçelerini daha iyi pivotlara yatıracaktır. Ama iyi ki kaldı Furkan. Onun da saha içindeki karakteri var ve paha biçilemez.
 
Furkan konusunda ben diğer herkesin aksine bu paranın potansiyelinde biri olduğunu ve bu potansiyeli yansıtamamasının da coaching olduğunu düşünüyorum. Açın bu sezon maçlarında Furkan'ın oyuna girdiği bölümlere bi bakın. Ne zaman havasını bulsa kenara alınmış Furkan hep. Ve bu bir süre sonra Furkan'da bitirme konusunda güvensizlik yarattı. Şu an ligin en iyi ribaundçusu Furkan .
Bir de orta mesafe konusu var. Furkan'ın bence kesinlikle orta mesafe şutuna söylendiği kadar ihtiyacı yok. Aksine Furkan'ın göstermesi gereken aşama pota altında daha kuvvetli bitiricilik üzerine olmalı. Çünkü Furkan zaten iyi hücum ribaundu alan bir oyuncu ve bu tarz oyuncular genelde orta mesafede gezmek yerine ribaund öncesi yer kapmaya daha meyilli oluyorlar. Furkan'ın olabilecek en verimli orta mesafe şutu , bize kazandığımızdan daha çok şey kaybettirebilir.
Bu tip oyunculara örnek olarak Ömer Aşık'ı verebiliriz. Tamam Ömer çok daha uzun ve kalın bir oyuncu ancak Furkan'ın da patlayıcı bir özelliği var. Ömer gitmeden önce de gittikten sonra da hücum ribaundlarından sonra hep potaya gitti ve kuvvetli bitirdi pozisyonları. Yani ne dışarı çıktı ne de sırtını dayayıp pozisyon hazırladı kendine. Furkan'ın da aynı şeyi yapması lazım. Fakat maçlarda Furkan ribaund sonrası genelde dışarı dönüyor ya da güvensiz bir şekilde potaya gidiyor. Bunda teknik heyetin biraz daha ısrarcı olması lazım.
Furkan'a alternatif hücum olarak da 2010 zamanında Semih'in gayet iyi yaptığı yarım hook atışları olabilir. Bu atışın Furkan'a getireceği en büyük artı ise potadan çok uzaklaşmadan hücum edebilecek olması.
Seneye Furkan'ın pozisyonunda birinci oyuncu olması ve bunun net olarak hissettirilmesi çok önemli. Furkan 25-30 dakika arası oynayacağı her maçta çok rahat 15-10 rakamlarına ulaşacaktır . Yeter ki o güven verilsin. Ben bu kontratın altından bu şekilde rahatça kalkacağına inanıyorum.
 
helal olsun be sana...eger furkan gitseydi cok uzulurdum ama ne yalan soylıyım bu dedikodu cıktıgından beri hep onun gitmeyecegini dusunuyordum
 
Koç maçtan sonra GS TV'ye verdiği röportajda Furkan'ı neden kullanmadığına açıklık getirdi. Banvit adam değişiyor ve kısa oyuncuları uzunlarımızı tutuyor, biz de uzun oyuncularımızın sırtı dönük oyunuyla bunu cezalandırmaya çalışıyoruz ama Furkan'ın sırtı dönük oyunu yok dedi.

Bence yine de Furkan'ın ölüsü Bonsu'dan iyidir o ayrı mesele tabi.
 
Koç maçtan sonra GS TV'ye verdiği röportajda Furkan'ı neden kullanmadığına açıklık getirdi. Banvit adam değişiyor ve kısa oyuncuları uzunlarımızı tutuyor, biz de uzun oyuncularımızın sırtı dönük oyunuyla bunu cezalandırmaya çalışıyoruz ama Furkan'ın sırtı dönük oyunu yok dedi.

Bence yine de Furkan'ın ölüsü Bonsu'dan iyidir o ayrı mesele tabi.
Sırtı dönük bizde oynayan kim var ki.En iyi oynayan oyuncu bence Macvan o da oynayamıyor.Ercege kaç kere pozisyon hazırladılar 2 seride de kendisini 10 cm kısa adam savunmasına rağmen bire bir oynamadı.
 
Sırtı dönük bizde oynayan kim var ki.En iyi oynayan oyuncu bence Macvan o da oynayamıyor.Ercege kaç kere pozisyon hazırladılar 2 seride de kendisini 10 cm kısa adam savunmasına rağmen bire bir oynamadı.

Valla koç Erceg, Bonsu ve Dudley'in low postundan yararlanmaya çalıştık ama olmadı. Furkan zaten low post oynayamıyor sadece pnr oynayan bir oyuncu dedi. Ben koçun yalancısıyım :D
 
Bonsu'nun alçak post oyunu çok mu iyiymiş?Kaç maçtır deniyor daha bir maçta 2 alçak post sayısı ürettiğini görmedim.Deli dana gibi içerde vuruşa vuruşa top almaya çalışıyor sadece.
 

Üst