#19 Furkan Aldemir

Furkan'a kötü oyuncu, bu paralar ona değmez falan diyen arkadaşları cidden kınıyorum. Furkan bu yaşına, aldığı tekliflere, önünde NBA fırsatı olmasına rağmen ve Ergin Ataman'a rağmen takımda kaldı. Furkan şu an pozisyonunun en iyi oyuncularından biri ve Furkan'ı çok uzun zamandır takip eden biri olarak söylüyorum ki Furkan'da gerileme var. Fakat bu gerileme kendinden kaynaklı değil, Furkan çok çalışkan ve hırslı bir oyuncudur fakat ya Ergin Ataman'ın sistemine uymuyor ya da kişisel bir garezi var hocanın çözemedim. Furkan ortalama 25 dakika sahada kaldığı sürece en az 12 sayı,10 ribaund, 2-3 blok yapar ancak sistemimiz tamamen dış atış ve içeri aşırılan, kapılan toplardan ibaret, haliyle bir pivot topu alıp gidip smaçlayamayacağı için kendisine pozisyon hazırlanması gerekiyor ama arada sırada Arroyo'nun aklına gelirse hazırlananlar dışında Furkan'a top değiyor mu? Ortalama aldığı süre ne kadar ve ne zamanlar oyundan alınıyor? Bunlara bi bakmak lazım. Furkan İspanyol ya da Sırp doğsaymış şu an NBA'de kafaya oynayan takımlardan birinde ilk beş başlarmış, bu kadar net konuşuyorum.
 
2011 yılında geldiğinde orta mesafemi geliştirecem dedin yıl 2014 oldu hala geliştiricem diyorsun. Post up hiç yok. Oyunun gelişmedi fakat paran misliyle arttı. Nasıl olacak Furkan !!!
 
Furkan, hayatın sadece girmeyen topları tamamlamakla, aldığın asistleri boş turnike/smaçla bitirmekle mi geçecek?
Iyisin, hoşsun ama bir insan hiç mi geliştirmez kendini? Yaş ortalaması 35, kilo ortalaması yüzküsür olan bir ekiple haftada bir maç yapıyoruz, biz bile her hafta bir şeyler katıyoruz oyunumuza.
Şu aklı havada Bonsu senden hala bu kadar süre alıyorsa, seni kolun kalınlığında Izzet tutarken ona bile üstünlük sağlayamıyorsan düşünecek çok şeyin var.
Şut mu atacaksın, pivot adımlarını mı geliştireceksin, hook mu atacaksın bilmem ama bir şeyler yapman lazım. Bu şekilde devam edersen potansiyeline çok yazık edersin.
 
Oyunu konusunda ben Furkana suç bulmuyorum cidden şu an sistemimiz hiç ona göre değil. Furkanın en önemli özelliği top bitirmesi, ribaundlar ve hareketli oyunlar. Orta mesafe atış, ikili oyun gibi diğer özellikleri ancak bu temel özelliklerini güvenle yapabildiğinde sergileyebilir fakat dikkatle izleyin maçta hücumda boşa çıkmış olmasına, harekete başlamış olmasına rağmen eline kaç kere top değiyor? İyi olduğu özelliklerini dahi sergileme fırsatı bulamayan, ortalama 13-15 dakika süre alan, gelişiminin en önemli çağında bir oyuncudan bahsediyoruz, hangi birini geliştirecek? Bununla birlikte bugünkü maç özelinden genelden bahsetmek gerekirse oynadığımız tüm üst düzey maçlara bakarsanız Furkan hücumda da savunmada da ribaundlarda inanılmaz yalnız kalıyor. Erceg'in eline top düşecek de rakibe kaptırmazsa ribaund alacak, çekip aldığı ya da zorladığı top sayısı kaç? Bugün bakıyoruz mesela pota altında Furkan tek başına rakip 3 kişi, e savunmada bakıyoruz Furkan tek başına Bo dışarıdan almış gazı geliyor, perdesinde adam var, ribaund kovalayacak adam var, Furkan yine tek başına.
 
Oyun olarak ileri gideceğine geri gidiyor. Yeni sözleşme de yapıldı. Sorun nedir bilmiyorum. Orta mesafe şutunu, post-up'ını ve serbest atışlarını da emekliye ayrılmadan düzeltsen iyi olacak.
 
Furkan bu sezon da aldığı astronomik ücretlere rağmen gelişim gösteremezse büyük tepki çekecektir. Bu yüzden kendisini aşmalı çünkü başka şansı yok. Kendine mutlaka özel bir pivot antrenörü bulup onunla çalışmalı.
 
Furkan Aldemir ne yazık ki aldığı ücretin altında ezilecek gibi. Taraftar da dahil olmak üzere yoğun baskı altında bir sezon geçirecek.

Gelinen noktada ilk kusuru TBF´nin yabancı kontenjanı kısıtlamasına bulurum. Yerli oyuncuları korumak buysa korumasınlar daha iyi! Ve ikinci sıraya Türkiye şartlarının çok üstünde bir rakam teklif eden sırtını Ülker´e yaslayan Feneri eleştiririm. Aslında eleştirmek hafif kalır, yerli piyasasını yükseltip bütçeleri delik deşik edenler daha ağır tabirleri hak ediyor ama... Son olarak da kendi yönetimime kızarım. Furkan´a bu parayı verirken sezon sonu sözleşmesi bitecek olan oyuncuların hesabını hiç mi yapmaz insan.

Neyse, olan oldu... Umarım Furkan kendini geliştirir ve alacağı ücretin altında ezilmez.
 
Çok fazla da değil Furkan'ın aldığı para, ülkemizde yabancı sınırı olduğu ve FB Ülker'le yarıştığımız düşünüldüğünde...

"FB Ülker zaten Furkan'ı almazdı ki" diyen var. Emin misiniz arkadaşlar? Adamlar yokluktan Semih Erden'le ilgileniyor, Furkan'ı mı istemeyecekler? Biz sözleşme uzatmasaydık bal gibi de FB Ülker alırdı, Oğuz kazmasını yollarlardı. Şimdi hem Oğuz'u tutup hem de Semih'i getirmek istiyorlar.

Para gidecekse Furkan gibi aslan parçasına gitsin.
 
Bu arada bir şekilde bir maaş miktarı taahhüt ettiğimiz herhangi bir sporcumuzun her fırsatta maaşının yüzüne vurulmasının da ayıp olduğuna inanıyorum. Madem bu parayı verdik Allah hayırla harcamayı nasip etsin. Ki Furkan kalitesi ölçüsünde çabalayan bir karakter.
 
Şutunu ve hücum yönünü geliştirip sana olan bu eleştirilere gerekli cevabı ver artık !!

Bu seneki en büyük transferimiz olacaksın. Bundan zerre şüphem yok.

Mahçup etme bizi Aslan Parçası !!!
 
20+ dakikalarda sahada kalacak kıvama gelmeli artık..

Furkan Aldemir ile Sözleşme Yenilendi


B_20859_B_20316_b.jpg



Galatasaray Liv Hospital, Furkan Aldemir ile sözleşmesini 2 + 1 senelik olarak yenilemiştir.




Furkan Aldemir
Takımda dördüncü sezonunu yaşayacak olan 23 yaşındaki Furkan Aldemir son yıllarda yükselen Galatasaray basketbolunun önemli figürlerinden biri konumuna erişti. Altyapı kategorilerinden birçok bireysel başarıyla İstanbul'a transfer olan Aldemir Mahmuti ve Ataman gibi iki değerli koç ile çalışıp kupa ve şampiyonluk gördü ve TBL'de şimdiden 200 maça çıkma başarısı gösterdi. Euroleague'de de ciddi süreler alan oyuncu savunmasıyla, enerjisiyle ve muazzam ribaund katkısıyla Galatasaray'ın yapıtaşlarından biri oldu.


 
Burada Furkan'a bu kadar arka çıkmamız, az para alıyor, yabancı kuralı altında ezilecek diye bahsediliyor ama Furkan'ın da bazı konularda kendini geliştirmesi lazım. En başta yapması gereken şey fiziki açıdan güçlenmek olacak. Kalıplı veya güçlü uzunlara karşı pek bir şey yapamıyor savunmada. En güzel örneğini Sırbistan-Türkiye hazırlık maçında Miroslav Raduljica'yı savunamadığında ve Ergin Ataman'ın mecburen Ömer Aşık'ı tekrar oyuna alması gerekmesinde gördüm. Acı ama gerçek. Artık daha genç diye de savunacak bir durumumuz yok 23-24 yaşına geldi artık. Eğer galatasarayımıza yaraşır uzun süreler alacak bir oyuncu olacaksa ilk yapması gereken iş güçlenmek olacak. Sadece savunma değil hücumda da çok işine yarayacak bu Furkan'ın. Malesef en büyük eksiği 1'e1 hücumu çok eksik. Çok nadirdir öyle post up yapıp birebir oynadığı. Güçlendiği takdir o konuda da özgüven gelecektir ve hücumu da rahatlayacaktır, ayakları yere daha sağlam basacaktır ve o foulle durdurulduğu hücumların çoğu basket foulle bitecektir. Türk liginde belki o kadar problem yaşamıyor bu konuda ancak Avrupa'da bir Sasha Kaun'a bir Maciej Lampe'ye direnmesi çok zor. Eğer ayakları daha çabuk veya orta mesafe/dış şutu olan bir uzun olsa (Nikola Mirotic tarzı) belki bunlara gerek olmaz derdik ancak klasik tarzda bir pivot olduğu için güçlenmesi ve birebir hücumunu geliştirmesi şart. Sadece Arroyo'nun asistleriyle bir yere kadar geliştirebilir kendini. Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Umarım önümüzdeki yıllarda fiziksel dezavantajını kapatarak Milli takımımızın ve Galatasarayımızın vazgeçilmez pivotu olur.
 

Üst