#19 Furkan Aldemir

Ömer'i örnek alabilir kendine. Üst gövdesini geliştirmediği sürece seviye atlayamayacak. Bir de kambur duruşunu düzeltmeli. Bİr bu bir de Ender zaten kamburluk konusunda yarışırlar. Tabi bir de Servet Çetin var ama neyse o konuya dahil değil. :)
 
Her sezon başı aynı dilekler fakat sezon sonu Furkan yine aynı Furkan. Ben birşey demiyorum artık. Ya idealleri, hedefleri uğruna savaşıp kendini geliştirir ya da kaybolur gider. Kendi bileceği iş.
 
Kaybolacaksan böyle kaybol. Milyon dolar kazan sonra da bırak. Furkan durdu olduğu yerde. Bizim kulüp olarak zaten sporcunun fiziğini geliştirme becerimiz nedense yok. Çalış be oğlum.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Ilk geldiği günden bu yana zerre gelişme göstermedi. Ne şutunu geliştirdi ne de post up oyununu. Savunması da bence çok üst düzey değil.
 
Furkan'dan beklentiler çok yüksekti, belki beklenen gelişmeyi göstermedi ama geldiği günden beri hiçbir gelişme göstermedi demek de haksızlık olur. Vasat bir post-up savunucusuydu, güçlü pivotların arkasında duramıyordu ve çok çabuk faul problemine giriyordu, artık iyi bir post-up savunucusu. Topu hareketli aldığında da eskisinden çok daha iyi bir bitirici. Beklentilerin çok yüksek olmasını anlayabiliyorum, benim de öyleydi ama haksızlık da etmemek lazım.
 
Bir tercih yapmalı Furkan;

Ya bu fizikle kalıp repertuarına orta mesafe şut eklemelı ve biraz da hızlanmalı, kısaca 4,5 numara olmalı ya da üst gövdesini geliştirip buna post oyununu ekleyerek gerçek bir 5 numara olmalı.

Ha bence hiçbirini yapmayacak o ayrı. İlk geldiği sezon bir maçta çıldırtmıştı beni de buraya yazdığım 'potaya 30 cm mesafede aldığın topu sok şu çembere paşam!' minvalinde bir iletimden ötürü ceza almıştım. O günden bugüne bu forum dahi gelişim değişim gösterdi ama Furkan hala aynı Furkan.
 
Bir senede bu kadar az süre alan, oynadığı sürede Euroleague gibi bir arenada bu kadar çok ribaund çeken ve düzgün istatistik yakalayan bir adamdan bahsediyoruz arkadaşlar. Furkan mı kendini geliştirmedi yoksa kulüp mu onu geliştirmedi bu soruyu da sormak lazım. Furkan ayarında adamlar başka bir ülkede çok rahat 30dakika süre alırken biz vasat pivotları getirip oynatıp Furkan'ı benchte çürütüyoruz. Ömer Nba yapmasa bu kadar geliştirebilir miydi kendini? Bence şu an Furkan'dan daha alt seviyede bir oyuncu olurdu. Ve geçen seneki oyun sistemimizde gerçekten Furkan'a yer yoktu, Arroyo hariç (o da ara sıra) pivot ile ikili oyun oynamayı aklına dahi getirmiyordu. Bir oyuncu yan özelliklerini bence ancak ana özelliklerini bol bol kullanarak geliştirir ama Furkan bu konuda hiç şans bulamadı 2 seneden beri.
 
Furkan beklenilen sıçramayı yapmazsa korkarım ki ilerleyen yıllarda sıradan bir rol oyuncusuna evrilecek ve yazık olacak umarım kendini geliştirir ve hücumuna biraz olsun çeşitlilik katar..Benim gözümde Oktay Mahmutiyle yakaladığı seviyenin altında şu anda..
 
Başlığı takip eden arkadaşlar bilirler hep dile getirdim bunu, Furkan'ın ihtiyacı olan tek şey kendini birinci opsiyon olarak görmesi ve güven. Furkan bunu hissettiği sürece ve parkede Arroyo'nun yanında Micov ve Pocius,Erceg gibi pasörler olduğu sürece Furkan ilk maçta yakaladığı ortalamaları her zaman yakalayacak ve oyununu geliştirecektir, ben buna eminim. Bu şekilde süre aldığı sürece de orta mesafe, serbest atış, ikili oyun gibi özelliklerini de geliştirecektir.
 
Sezona oldukça formda giren Furkan Aldemir ilk 6 resmi maçta 11.5 sayı - 11.7 ribaund ortalamasıyla oynadı.

Yaklaşık 25 dakika çok rahat forma giyecek kadar formda Allah nazarlardan saklasin. Onu 15 dakika kadar dinlendirecek Vuyukas ile iyi ikili olurlar bence.
 
Galatasaray Liv Hospital'da Valencia karşısında en dikkat çeken isim 10 sayı,12 ribaund, 3 blok ile oynayan Furkan Aldemir oldu.

Allah nazarlardan sakatlıktan korusun seni Aslan Parçası.
 
Bugün kusursuzdu valla. Hele 2. yarı savunmada milleti resmen şamarladı. Açıkcası süresi kesinlikle kısaltımamalı. Nolursa olsun Furkan ilk tercih olmalı. Loncar'ın halini bugün gördük.
 
Hep söyledik çok daha iyi olabilir diye. Beklentilere cevap vermeye başladı belli ki çok çalışıyor. Maşallah diyelim.
 
Allah sakatlık vermesin, dün ikinci yarıda savunması ve hücum reboundlarıyla takımı ayakta tutan oyuncuydu. Umarım bu şekilde devam eder, kendine biraz güveni gelip post-up oyununu geliştirebilirse NBA bile yapabilir...
 
Double Double Furkan Aldemir

Galatasaray Liv Hospital'da dördüncü sezonunu geçiren 1991 doğumlu Furkan Aldemir sezona harika bir başlangıç yaptı. 3 Türkiye Kupası, 2 Türkiye Ligi ve 2 Euroleague maçı olmak üzere 7 maçta da süre alan Aldemir 11,2 sayı 11,7 ribaund ortalamaları yakaladı. 4 kez double double yapan oyuncu iki defa da bu performansın kıyısından döndü. Furkan Aldemir Türkiye Kupası'nda Torku Konya maçında 15 sayı 10 ribaund, Royal Halı Gaziantep maçında 9 sayı 13 ribaund, Uşak Sportif 15 sayı 9 ribaund ile oynarken Euroleague'de Kızılyıldız maçında 6 sayı 5 ribaund, Valencia Basket maçında 10 sayı 12 ribaund üretmişti. 19 numaralı pivot TBL'de ise Uşak Sportif maçında 13 sayı 15 ribaund ve Banvit önünde 11 sayı 18 ribaund kaydetmişti. Furkan Aldemir Banvit karşısında yaptığı 18 ribaund ile daha önce Galatasaray formasıyla Stelmet Gora maçındaki 16 olan rekorunu da geliştirdi.
 
Ribaunt 3.
Hücum ribaunt 2.
Blok 1. liği paylaşıyor
2 sayı yüzdesi 3.
Rating 7.

EL'de pivotlar düzeyinde istatistiksel olarak elit bir performans gerçekten, istatistiğin yanında mücadelesi de herkesin malumu. Ve daha da güzeli her geçen gün gelişiyor, büyüyor.
 
Tek eksiği kaldı ya ortalama seviyede post-up oynayacak ya da ortalama seviyede orta mesafe şut sokacak. Bunlardan birini yaptığı taktirde net biçimde Avrupa'nın elit uzunlarından biri olacak ki NBA yapması da hiç uzak bir ihtimal olmaz .
 

Üst