#19 Furkan Aldemir

NBA'e gönderdiğimiz ilk basketbolcu oldu herhalde Furkan Aldemir artık Philadelphia'yı da takip edeceğiz umarım daha da güçlü olurlar artık Furkan ile birlikte.
 
Furkan adı gibi çok değerli bir insandı.Gerçekten o çocuğu çok sevmiştim.Allah yolunu açık etsin.

Ama onsuz #yenilmezarmada çok eksik kalacak isterse en iyi uzun alınsın farketmez.Furkan sız çok eksiğiz çok.....
 
Galatasaray camiasının bizlere aşıladıkları etik değerleri ve saygıyı karşılıklı koruyacağımıza inanıyorum.

Kendi hatalarımız, beceriksizliğimiz yüzüden giden her oyuncunun arkasından olmadık iftiralar atarsan böyle yaparlar adama işte.
 
Yine Murat Özyer döneminde kaçıp giden bir başka yıldızımız. Yazıklar olsun size.
Furkan bu kulüpte gördüğüm en karakterli insandı. Tek pivotumuz o idi, şimdi büyük bir boşluğun içine düştük. Allah sonumuzu hayır etsin.
 
Boğaç Bozkurt;n889911' Alıntı:
Kendince haklı sebepleri olabilir de gitmek en kolayı.. Hem de böyle bir zamanda. Yazıklar olsun.

Aynen öyle Boğaç Bey.
Şu zamanda takımı her ne olursa olsun bırakıp gitmek insafsizliktir.
Yakışmadı Furkan'a...
 
Geçen seneden alacakları varmış, bu sene sözleşme imzaladık, ardından sözleşmesinde indirime gitti. Onu bile ödememişiz. Ortada bir insafsızlık varsa bu yöneticilere ait, yazıklar olsun lafzı da aynı şekilde. Çok klasik ama çalıştığınız şirket 6 ay ödeme yapmasın bakalım tepkiler ne oluyor?!!
 
Sembol oyuncularimizdan olmasini beklerken, umut ederken, yasanan hayalkirikliginin tarifi yok.

Emegi gecenler oturduklari yerden kalkamasinlar insallah.
 
Sezon başında kariyerime NBA´de devam edeceğim diyerek gitse gram kusurlu bulmazdım Furkan´ı.

Yalnız, yerli kontenjanının ne kadar önemli olduğunu, kadro yapılanmasında bu duruma ne kadar dikkat edildiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla şimdi gitmesini makul karşılamam mümkün değil.
 
Furkan burada yanlış yaptı. Güvenilen tek pivot olarak takımda bulunuyorken ihtarı sayesinde kontratı feshetme hakkını gördüğü gibi bundan faydalanıp kaçtı şu anda. Kendisi de dediği gibi kariyerini düşünerekten gitti. Paranız ödenmese ne yaparsınız falan diye empati yapacak bi durum yok , bu adamlar zaten maddi problem çekmiyor ve Galatasaray'da parasının kalacak hali yok bunu Furkan da biliyor. Furkan sadece bu durumdan yararlandı ve NBA'e gitti.

Şimdi bi kere Furkan burada yanlış yapmıştır , ama yine de saygı duymak lazım. Sonuçta insan olarak karakterli , iyi niyetli bi oyuncu.Başkası olsa küfrederdim ama Furkan yanlış yaptığı halde , ayıp ettiği halde yine de bişey demiyorum , yolu açık olsun.

Ha şu da var , Furkan'da NBA'de HİÇ BİR ŞEY yapamaz , başarılı olması çok zor .%10 şansı belki vardır tutunabilmek için , ben de isterim başarılı olmasını ama maalesef görünen köy klavuz istemez. 2 seneye kalmaz Avrupa'ya geri dönecektir. Post-up'ı sıfır , şutu sıfır , çengel de atamıyor , hücumda tek yapabildiği içeri devrilirken smaç basmak veya hücum ribaundlarından tipleyerek sayı bulmak. Hücum ribaundını potanın dibinde bile alsa çoğu zaman bitirmeyip fırsatı kaçırıp takım arkadaşlarına pas veriyor.

En iyi özelliği ribaundlarda çok iyi olması. Ama orası NBA , burası Avrupa basketbolu.Furkan burada bile bazen iyi bazen kötü , son 2 aydır iyi oynuyor ama ondan önce vasattı. Hücumda sıfır olan bir oyuncu Ömer Aşık gibi mükemmel savunmacı değilse NBA'de tutanamaz. Allah yardımcın olsun Furkan , işin zor , sonuç bana göre belli orada ama yine de desteklerim Furkan'ı. Kin tutacak bi durum yok.
 
Yanlış yaptı diyen arkadaşlar ya çok duygusal yaklaşıyorlar, ya da henüz iş hayatına başlamamışlar diye düşünüyorum.

Galatasaray'ın her bir oyuncusu, Galatasaray'ın paralı çalışanıdır. Her çalışan birey gibi, onlar da işini yapar ve bunu para kazanmak için yapar.

Ancak, 5 ay boyunca ödeme almadan çalışmak, maçlara motivasyon kaybı yaşamadan çıkmak, giderken de yönetimi zor durumda bırakmayacak şekilde bir açıklama yapmak... İşte ona fedakarlık denir.

Bir şirkette çalıştığınızı, şirketinizden 5 maaş alacaklı olduğunuzu, şirketinizin çalkantıda olduğunu ve sektörün zirvesinde olan bir başka yerden teklif aldığınızı düşünün... Siz de giderdiniz. Furkan'a, gitme seçeneğini sunanlar utansın. Sponsor sorununa çare bulamayanlar, sorunları ciddiye almayıp krize çeviren ve krizleri yönetemeyenler utansın artık.

Duygusal yaklaşan arkadaşlara da önerim, oyuncuyu suçlamak yerine bir başka oyuncusunu daha elinden kaçıran yönetimden kendine çeki düzen vermesini istemeleri. Kesin çözüm için sorunun kaynağına inmek lazım.
 
Menajeri kim?Raznatovic.Muhtemelen yine menajerinin baskısı da bu kararı almasında ciddi etken olmuştur.Bu adam az değil valla.Gazı vermiştir.

Öte yandan gitmesi en doğal hakkı.Kaç aydır parası ödenmiyor.Paraya ihtiyacı yok demek doğru değil nereden biliyoruz bilemeyiz.

Nba'de başarılı olması zor.Philadelphia çöp ötesi bir takım ama bilmiyorum orası farklı atmosfer.Seneye kadar kendini kanıtlarsa belki başka takımlar takaslayıp bench warmer olarak kadroya katar.Çünkü Embid de dönecek Embid ve Noel varken kadroya bile girmesi zor.Seneye muhtemelen Avrupada bir yere ya da Efese gelir cazip paralara.

Sonunda olacağı buydu malesef.Kızamıyorum.Kızılacak kişiler belli.Kadroyu futbolda 41 kişi yapıp ona buna saçma sapan zam yapıp kulübü batan gemiyi ilk terk eden fareler gibi terk edenlerde.Hata şu kulübe sponsor bulamamakta.Hata;bazı şeyleri kılıfına uydurarak takımı final serisinin son maçına çıkarmamak.Hata taraftarın hassas duygularıyla oynayıp oyuncuları basındaki manipülatörler aracılığıyla oyuncuların emeğine saygısızlık edenelerde.

Furkana başarılar diliyorum,işi zor umarım Nba konusunda yanıltır beni.Bir Türk oyuncuyu daha orada görmek güzel olur.
 
Demek ki yabancılar daha mı düşünceli ? bilemiyorum yolun açık olsun katkın büyüktü takıma keşke sene sonu gitseydin yakışmadı.
 
Furkan'ın hak ettii parayı istemesine veya NBA'de oynama arzusuna kimsenin bir şey söylediği yok. Ancak bu hayalini gerçekleştiriken, bugünlere gelmesinde katkısı olan kulübünü mağdur etmemeliydi. Üç gün sonra Valencia deplasmanına gidiyoruz ve pivotumuz yok? Çünkü Furkan'ın geleceği, takımın hedeflerinden daha önemli... Ben bir taraftar olarak buna saygı duyamam. Veya empati kuramam. Çünkü ben taraftarım ve benim için kulübümün çıkarları her şeyden önce gelir. Benim gibi düşünmeyen oyuncu da benden değildir. En azından benim şahsi görüşlerim bu şekilde... Furkan pekala yazın NBA'ye gidebilirdi. En azından EL grup maçları bitene kadar bekleyebilirdi.

Ayrıca, Mehmet Demirkol'un da söylediği gibi, taraftarlık duygusal bir olgudur. Taraftarların meseleler duygusal yaklaşması ve duygusal tepkiler vermesi de doğaldır.
 
Derinden sarsan bir gün oldu . Eve gelip Furkan'ın açıklamalarını okuduğum an kaynar sular boşaldı ,hala etkisinden çıkamıyorum . Başka birisi olsa bilmiyorum böyle olur muydu ama Furkan bizim değerlimizdi.Etkisinden çıkamıyorum , zor , gün bitti ama bitmiyor...
 
Furkan baksın da Sneijder'den Galatasaraylılık öğrensin biraz. Adam takımın hali ne olur diye düşünmeden sezon ortasında, en kritik zamanda arkasına bakmadan çekip gidecek ben de helal olsun, yolu açık olsun diyeceğim. Hadi canım!
 
NBA de tutunması çok zor olasılık. Furkan kendinden daha size lı oyuncalara karşı savunmada çok zorlanıyor ki NBA de ki pivotlar arasında Furkan'dan size olarak daha kötü bir pivot çok azdır herhalde. Hücum repertuvarının da ne kadar dar olduğunu da biliyoruz. Her iki taraf içinde kötü bir karar oldu bence. Furkan'dan önce de kulübü bu hale getirenler hesap vermeli, kendilerini piyasada tanıtmak uğruna kulüpleri borç batağına sürükleyip, yönetimi bırakıp gidiyorlar öylece.
 

Üst