#19 Furkan Aldemir

@Onur Yavuz @Bora Akatan ve @Boğaç Bozkurt beyefendilere sonuna kadar katılıyorum.

Furkan fırsattan istifade etmiştir ve takımı en dar zamanda bırakıp gitmiştir. Kimse bana empati kurun, karakterli oyuncuydu demesin. Karakterli olsaydı böyle yapmaz en azından top 16'ya kadar ya da pivot bulana kadar gitmezdi.

Cidden çok doluyum. Saat 2'ye geliyor ama daha uykum gelmedi. Olan biz taraftara oluyor. Üzülen kahrolan biziz.

Eminim Furkan orda havlu sallamaktan başka bir işe yaramayacak. Onu orada desteklemeyeceğim de böyle gittiği için. Tek dileğim umarım başına İlkan Karaman'ın başına gelen şeyler gelmez.

Edit:Bundan sonra mumkunse bu Raznatovic denen fitneci adamın menajeri olduğu oyuncuları almayalim.
 
Gidene zerre kızmam ..Çok uzun zamandan beri, her hafta başka bir olumsuz konu var şubede...Kimse böyle bir ortamda profesyonel iş yaşantısını devam ettirmek istemez...Her sorundan sonra ne zaman tamam bu sefer şube rayına girdi desek bir şey çıktı..Biz bile yorulduk artık...Yolun açık olsun Furkan..Yolların daha güzel şartlarda birleşmesi dileğiyle....
 
Furkan gerçekten çok beğendiğim ve sevdiğim bir oyuncu, çok üzüldüm, kırıldım belki ama kızamadım. Bunun en öncelikli sebebi kendisinin de açıklama yaptığı gibi şartların şimdi oluşması yani sakatlık sonrası teklif geldi büyük ihtimalle ve Furkan da bu fırsatı bulmuşken kaçırmak istememiş olabilir. Bununla birlikte öncelikle oyunculara güven vermeyen, paralarını ödemeyen, yatırım yapmayan, planlama yapmayan yönetime ve kendisini çok başarılı bulsam da elinde Furkan gibi değerli bir oyuncu varken sürekli onu ikinci plana atan, sürekli azarlayan, özgüvenini kıran Ergin Hocaya da kızıyorum. Böyle gitsin istemezdim hatta gitmesini hiç istemezdim, o basket attığında çocuk gibi sevinen, faul atışlarını geliştirdğini gördüğümde delicesine sevinen biri olarak Nbade başarılı olmasını canı gönülden diliyorum, yolu açık olsun.
 
Furkan bu sene itibari ile form tutmaya ve mücadelesini bir üst seviyeye taşımaya başlamıştı. Lakin bunun NBA için yeterli olduğu kanaati içinde değilim. Tabii ki doğal olarak şansını denemek istedi ve gitti. Başarılı olmasını isterim canı gönülden.

Kendisinden tek dileğim, eğer geri dönmek zorunda kalırsa tekrar parçalı formayı giymesi.

Saygılar.
 
Furkan Aldemir inşallah NBA'de başarılı olursun. Galatasaray'a verdiğin emeklerden dolayı tşk ederiz. ama aklımı kurcalayan bir şey var tekrardan söylüyorum inşallah başarılı olursun.Eğer ki başarılı olamayıp TR'ye dönersen FB Ülker ve Anadolu Efes sana yapacağı astronomik teklifler kafanı karıştıracak ve eminim ki o takımlardan birine imza atacaksın..işte en çok insana bu koyuyor.
 
Taraftar madem duygusal madem kulübün çıkarları kendi çıkarımızdan önemli bilet fiyatını öne sürmeyeceğiz. İşi gücü bırakıp her maç salonu dolduracağız. Yılda 3-5 maç 8 -10 bin kişi olduk diye övünmeyeceğiz. Türkiye ve Avrupa şampiyonu kızlar 50 - 100 kişiye oynuyorsa, top 8 yapan ve bize göre şampiyon olan erkekler bir kaç maç hariç salonun yarısından az kişiye oynuyorsa aynı mantıkla biz taraftarlar da ihanet ettik kulübe.
Furkan da en az bizler kadar bu kulübü seviyordur ve muhtemelen bu kararı kolay almamıştır. Artık ne kadar zorladıklarını tahmin ediyorum. 3 sezon toplamında fb den 3 milyon tl az vermemize rağmen bizimle anlaştığında ondan Galatasaraylısı da yoktu.
 
Furkan'a kızan arkadaşlar bence olayın sıcaklığıyla fazla tepki veriyorlar. Kızan arkadaşların çoğu gibi, Furkan benim de takımda açık ara en sevdiğim oyuncuydu ve sezon ortası takımdan ayrılması beni de çok üzdü. Ama Furkan'ı değerlendirirken, kafamızda onu olmadığı gibi bir adam statüsüne sokup, sonra o statüye uygun davranmadığı için haksızca eleştirmemek lazım. Furkan Galatasaray altyapısından yetişmiş, her şeyini Galatasaray sayesinde kazanmış bir adam değil, her bulduğu mikrofona taraftara yaranmak için şöyle büyük Galatasaraylıyım hikayeleri anlatan bir adam değil, Galatasaray'dan onlar istemedikçe ayrılmayacağım diyen bir adam da değil.
Bize gelmeden önce Karşıyaka ve alt yaş milli takımlarında zaten kendini göstermiş, Nba scoutlarının o dönemde bile takip ettiği bir oyuncu. Bize geldiği günden beri Nba yapacağını da zaten biliyorduk. Biz ona en iyi kariyer ve iyi bir maddiyat seçeneği sunduk ve o da altyapısından yetiştiği takımdan ayrılıp, bizim formamızı terletti. Bazen bizi çok mutlu etti, bazen ondan beklediğimiz potansiyeli yansıtamadığımız için kızdığımız da oldu. Sakat sakat oynadığı çok maç da oldu, oynamayı kendisinden daha az hak edenlerin arkasında kısıtlı süre aldığı da oldu. Sahada 40 dakika da kalsa, 40 saniye de kalsa elinden gelenin fazlasını ortaya koymaya çalıştı. Tabii ki biz de ona çok şey kattık, çok iyi iki antrenörle çalışma fırsatı buldu, lig şampiyonluğu, Euroleague tecrübesi yaşadı vs.vs. ama yukarıda saydığım her şeyini Galatasaray'a borçlu bir adam da değil.
Kısacası hem sahadaki mücadelesiyle, hem de davranışları ve konuşmalarıyla, benim 7-8 yıldır yakından takip ettiğim Galatasaray basketbolunun da, Türk basketbolunun da en düzgün adamıdır. Gönül isterdi ki sezon sonunda hava alanından uğurlayarak Abd'ye gönderseydik onu ama zamanında bizim yaptığımız gibi şimdi de 76ers ona en uygun kariyer fırsatını sundu, o da buradaki sıkıntılardan, entrikalardan, sistemsizlikten sıkıldı ve bu fırsatı değerlendiriyor. Orada başarılı olması çok kolay değil ama ben çoğu insan kadar umutsuz da değilim. Ayrıca aklında hep acaba gitsem ne olurdu kalacağına varsın başarısız olup 2 seneye dönsün buralara. Ama o zaman da dönecekse buraya dönsün, biz de tekrar kapılarımızı sonuna kadar açarız.
 
Hâlâ sinirim geçmedi. Benim için artık zerre anlam ifade etmiyor. Önemli olan fırtınalı zamanda gemiyi terk etmemektir. İlk kaçıp gidenin nesini konuşayım. Layığın neyse onu yaşa. Müthiş profesyoneller de gelip burda vaaz vermesin. Benim görüşüm budur ve değişmeyecektir. Yok şirketmiş yok duyguymuş. Baba Gündüz'e bakın ne diyor: "Galatasaray bir his takımıdır."
 
Boğaç Bozkurt;n890080' Alıntı:
Hâlâ sinirim geçmedi. Benim için artık zerre anlam ifade etmiyor. Önemli olan fırtınalı zamanda gemiyi terk etmemektir. İlk kaçıp gidenin nesini konuşayım. Layığın neyse onu yaşa. Müthiş profesyoneller de gelip burda vaaz vermesin. Benim görüşüm budur ve değişmeyecektir. Yok şirketmiş yok duyguymuş. Baba Gündüz'e bakın ne diyor: "Galatasaray bir his takımıdır."

Size kesinlikle katılıyorum.
Bu zor durumda bırakıp giden birine benim zerre muhabbetim olmaz.
Türkiye'ye gelirse eğer 2.bir Emre Belözoğlu vakası yaşayabiliriz ayrıca.
Çünkü mâlum Furkan Bey Profesyonel !!!
 
Furkan'a kırgınım ama kızgın değilim. Keşke gitmeseydi mücadele etseydi ama gitmesi ne ihanettir, ne de gemiyi terk etmektir.

Sen yönetim olarak verdiğin sözleri tutmazsan asıl önemlisi sözünü tutmadığın gibi ayrılacağını bildiğine sözleşme gereğini yapıp ''bunlar Türk çocuğu bir yere gitmez'' mantığı ile gidersen tüm kızgınlığımı ve nefretimi sana kusarım.

Şimdi Furkan'a kızanlar yarın başka oyuncuların ayrılığına kızacak. Hep onları suçlayacak. Yönetimler de bu arkadaşlardan aldıkları güçlerler aynı tas aynı hamam şeklinde devam edecekler. Bu kafa yapısıyla çok Furkan'lar gider. Çok Zelleous'ları mahkemeye veririz. Çok Whalen'ları resmi siteden ''Galatasaray ruhuna'' aykırı ilan ederiz. devam edin devam
 
Allah'tan Furkan haklı diyen bir kesim var. Bu zihniyet sayesinde herşey güllük gülistanlık olur. Yönetim şimdi onları görüp tir tir titriyordur.

Gidecektin madem sene başında gitseydin. Bu halde bırakmak yakışmadı! Daha ne olacağı belli olmadan kaçar gibi. Takımda zaten tek yerli pivottu. Vou, Jawai durumları belirsiz. Hadi yönetime güvenmezsin haklısın. :Hiç olmazsa koçuna güven. Ergin Hocanla oturup konuşsaydın menajerinin gazınla iş yapacağına.
 
Oynamayan yedek kaleci bile 1,3milyon euro para alıyor.
Bonservis parasıyla aldığın 3,3mieuro dany yıllık 750bin eurosu Gs ödüyor.2milyon euro bonservis vererek aldığın ontivero 350bin eurosunu Gs ödüyor.
Furkan aldemir nasıl kızacağız ortada gerçekler var.Mali sıkıntıdan dolayı işcileri cıkarıyorsun
 
Gemiyi idare edemeyenler payını alıyor da, sanılmasın gemiyi terkedenleri unutucağız....Arda Turan'ı Metin Oktay yaptık.Furkan'a 3lü çektirmeyi reva gördük.Sonuç ne oldu?
Size bir sahne anlatayım.2012-2013 sezonu son Banvit maçı...Maç bitmiş şampiyonluk kutluyoruz.Bütün takım tribünün önünde.Arroyo 3lü çektirmek istedi.Ellerini havaya kaldırdı ama taraftar oralı olmayıp Furkan'ı çağırdı 3lü çektirmeye.
Yine aklıma başka bir olay geldi.Geçen yılki Olin Edirne deplasmanı...Son 2 dakika kala Olin tribünlerinde FB atkısı açıldı.Bizimkiler anında tahrik olup sahaya ses bombası attı.O ses bombası bizim benchin camlarını patlattı.Maç sonu Ergin Ataman kızıp oyuncularının taraftarı alkışlamasını engelledi.Peşinden İsmail Şenol olayı...Ve bizim taraftar koca 1 yıl bir kere bile Ergin Ataman tezahüratı yapmadıkları gibi Twitter'da istifa et diye taciz ettiler hocayı.
Haketmeyen insanları efsaneleştirmeyi ne çok seviyoruz.Ama asıl değer vermemiz gerekenlere haklarını teslim etmiyoruz..
 
Furkan'a kızgın değilim ama çok aşırı kırgınım.5 ay az buz bir süre değil.O süre boyu maaşı vermeyince adamın ayrılması gayet haklı bir durum.Ama Furkan 3 yıldır burdaydı.İnsan daha ekstrem bir bağlılık da bekliyor.Sezon ortası takımda başka yerli uzun olmadığını bilmiyor mu Furkan?Kendi içinde bulunduğu takımın durumunu en iyi o biliyor herhalde.Ama sen kalanlar ne yapar diye düşünmeden haklı olsan da fedakarlık yapmıyorsan 3 yıl sonunda hayalkırıklığı yaşatmış oluyosun bize.Önümüzde Valencia maçı var çok kritik mesela.Bu takım ne yapar,3-4 günde zaten sorunu olan uzun rotasyonunu nasıl maça hazır hale getirir bunları önemsemesini bekliyorum kendi adıma Furkan'ın.Çünkü sıradan bir oyuncu değildi bizim için.Sıradan gördüğün biri hakkını kullanır gider umursamazsın

Yine de umarım başarılı olur Nba'de.Ekstra fedakarlık yaar diyenleri hayal kırıklığına uğratsa da
 
Takımdan ayrıldığın gün, hakkında çok güzel şeyler söyleyerek uğurlamak isterdim. Tahmin ediyorum ki benim gibi yapacak çok arkadaş vardır. Ama maalesef sen basketbol tarihimizin önemli isimlerinden biri olma fırsatını teptin. Bu zor dönemde, bunca yabancı oyuncunun ayrılma fırsatı varken ilk senin terketmen sana hiç yakışmadı. En azından sene sonuna kadar dayanabilseydin bu taraftar yıllar sonra bile seni gururla anacaktı. Takım için yaptığın onca mücadele kesinlikle yadsınamaz. Takıma çok şeyler kattığını kimse inkar da edemez ama unutma ki bu takımda sana çok şeyler kattı. Dünya pazarına çıkmanda sana aracılık etti. O yüzden, seni hain ilan etmek nasıl sana çok büyük haksızlık olursa; ''...ya adam aylardır parasını alamamış, ayrılmayıpta ne yapacaktı.'' demek de, senin gibi Galatasaraylılığıyla övünen kişinin Galatasaraylılığına hakaret olur. Bu nedenle benim için artık 3,5 yıl bu formanın hakkını teslim etmiş birisisin, daha fazlası değil...
 
Sezon başında Furkan Aldemir gitti diyenler. Zellous gitti de ne oldu hale yerine oyuncu alınmadı.
Furkan sezon başı gitseydi eurolgue elenebilirdik.Ligde daha fazla yenilgimiz olabilirdi.
Herşey için teşekkürler Furkan Aldemir
 
Koca kulüpten hâlâ bir açıklama yok. İyi hoş olsa ne olacak? Konunun takipçisiyiz denilecek. Bir AB pasaportlu sporcuların yabancı sayılmama davası vardı ne oldu?
 
Türkiye'nin en değerli pivotuna "çocuk" muamelesi yaparsanız olacağı bu. Önce adama 1,3 milyon euroluk kontrat imzalatacaksın. Sonra "Ya Furkancım biz bu parayı ödeyemeyiz, sen biraz indirim yap hele" diyeceksin, kabul edince de "ya Furkancım 5 ay ödeme yapmadık biraz daha bekle" diyeceksin. İhtar çekince iplemeyeceksin. Yok ya?

Bu namussuzların maskesini düşürdüğün için helal olsun sana. Her zaman Galatasaray formasını layığıyla taşıdın, elinden ne gelirse yaptın.

Yolun açık olsun Furkan, bol şans!
 
Eğer kaçıp gitmeseydin bugünkü maçı kazanmış olacaktık.
Onca taraftarın ahı ile başarılı olacağını mi sanıyorsun orda ?
Umarım Ilkan'in başına gelenler senin de başına gelmez Furkan !!
 
Furkan'a Pazartesi gunune kadar odeme yaparsak serbest kalamiyormus. 2 aylik alacak varmis ortada, kacar gibi nereye gidiyorsun birader?

Umarim o odeme yapilir, sonrada gereken yapilir. Sezon sonu gitsin nereye gidiyorsa.
 

Üst