2009-2010 NBA Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bucks Toronto'ya çalıştı

Milwaukee Bucks, Toronto Raptors ile 8. sıra için kıyasıya mücadele eden Chicago Bulls'u deplasmanda yenerek, play-off'a kalmayı garantiledi: (74-79). Sağ kolu kırılan pivotu Andrew Bogut'dan mahrum olarak mücadele eden Bucks'da kenardan gelen Ersan İlyasova milli takımdaki arkadaşı Hidayet Türkoğlu'nu mutlu eden sonuca imza attı. United Center'da 20 bin 268 seyircinin izlediği mücadeleye Deng, Rose ve Hinrich'in basketleriyle başlayan Bulls, ilk çeyreği 27-14 önde tamamladı. İkinci periyotta Salmons ve Ersan'ın sürüklediği konuk Bucks, 9-28'lik seriyle maçın dengelerini değiştirdi ve devre sonunda soyunma odasına 36-42 üstün girdi. İkinci yarıda üstünlüğünü sürdüren Milwaukee, final periyotuna 9 sayılık avantajla girdi:(51-60). Son çeyrekte Miller, Deng ve Rose'un çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve Milwaukee Bucks, play-off'a adını yazdıracak olan galibiyete imzasını attı: (74-79).

Konu Bucks'da John Salmons eski takımına karşı 26 sayıyla (2s: 5/13, 3s: 3/6, SA: 7/8) oynarken, 3 ribaund, 3 asist ve 1 top çalmaya da imzasını attı. Kenardan gelerek oyunda 32 dakika görev yapan Ersan İlyasova bu süreye 17 sayı (2s: 6/9, 3s: 1/5, SA: 2/2), 7 ribaund,1 blok ve 2 top kaybı sığdırdı. Milwaukee'de kenardan gelen bir diğer oyuncu Luke Ridnour ise mücadeleyi 13 sayı ve 1 asist ile kapattı. Bu arada Phoenix Suns maçında sakatlanan Avustralyalı pivot Andrew Bogut'un sahalara dönmesinin 6 haftayı bulabileceği öğrenildi. Bogut bu sezon 15.9 sayı, 10.2 ribaund ve 2.5 blok ortalamalarıyla oynarken, Chicago ile oynanan 3 maçta ise şu istatistikleri tutturmuştu: 21.7 sayı, 13.7 ribaund, 4.3 blok.

Ev sahibi Chicago Bulls'da ise Luol Deng (16 sayı, 2s: 5/15, 3s: 1/2, SA: 3/4, 10 ribaund, 1 asist, 1 blok, 3 top kaybı), Derrick Rose (12 sayı, 2s: 5/12, 11 asist, 5 ribaund, 1 top çalma, 6 top kaybı) ve Brad Miller (10 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı)'ın çabaları galibiyete yetmedi.
 
Foye Kalacak Gibi

NBA'de bu sezon aldığı başarısız sonuçlar ve yaşadığı olaylar nedeniyle kadrosunda büyük revizyona giden Washington Wizards başarılı gardı Randy Foye'u bu yaz takımda tutmaya çalışacak.

Washington'un genç garda yıllık 4.8 milyon dolar civarında bir teklif önermesi bekleniyor.Wizards'ın Foye'a başka bir kulüpten gelebilecek bir teklifi karşılama hakkı bulunuyor.

Foye ise bu konuyla ilgili "Bu konularla pek ilgili değilim.İnsanların neler yapacağımı görmek ve nasıl bir oyuncu olduğumu anlamak için beni bu ligde yeterince gördüğünü düşünüyorum.Başka bir takım da beni alabilir burada da kalabilirim.Wizards ne yaptığını biliyor.Burada olmak çok önemli olacak çünkü burası benim kalmak istediğim yer.Ancak bunun aynı zamanda bir iş olduğunu da biliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Toronto Raptors'da yıldız oyuncu maçın ilk periyotunun bitimine 10.06 kala yüzüne Antawn Jamison 'ın dirseğinin gelmesiyle kanlar içinde yerde kaldı. Ağzından ve burnundan kan gelen Bosh, hastaneye kaldırılırken burada yapılan kontrollerde yüzünün sağ tarafında üstüçene ve burun bağlantı kemiğinde kırık olduğu belirlendi. Maçın 4.periyotunda Quicken Loans Arena'ya dönen Chris Bosh, maçtan sonra da takımla birlikte Toronto'ya dönmeyip tedavi için Cleveland'da kaldı. Play-off yolunda Boston, Atlanta ve de 8'nci sıra için çekiştiği Chicago Bulls ile oynayacak olan Toronto'da Chris Bosh 'un bu beklenmedik sakatlığı keyifleri iyice kaçırdı.
 
sezon bitene kadar detroit, washington ve gsw bütün maçlarını kazanır da lotaryada üste biz çıkarız inşallah. John wall gel artık da bitsin bu hasret
Son 2 yıldır sezonun en merakla beklediğim günü draft gecesi oldu. Eskiden kalkmaya tenezzül etmezdim. Hey gidi günler heeey !
 
Şimdi de Hido hastanelik: 104-115
NBA'de bu sabaha karşı oynanan karşılaşmada Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Toronto Raptors sahasında Boston Celtics'e 115-104'lük skorla mağlup oldu.
Air Canada Center'da oynanan karşılaşmada milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu mücadeleye ilk 5'te başlarken, ilk periyodun 7. dakikasında Tony Allen'un kafası suratına çarptı ve hastaneye götürüldü. Hidayet oyunda kaldığı 7 dakika içerisinde ise 2 sayı, 1 ribaund, 3 top çalmalık performans sergiledi. Sonny Weems 21 sayı, 5 ribaund, 3 asistlik performansı ile sahanın en skorer oyuncularından olurken, kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Karşılaşmada Andrea Bargnani, Jarrett Jack ve Antoine Wright 17 sayılık ve DeMar DeRozan 14'er sayılık performansları ile skora katkıda bulunan diğer isimler oldular. Toronto Raptors bu sonucun ardından üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı.



Toronto Raptors takım doktoru Paul Marks bir önceki maçta aldığı dirsek darbesinden dolayı Chris Bosh'un 1 hafta takımdan uzak kalacağını açıklarken, Hidayet'in durumu ise kontrollerden sonra netlik kazanacak. Playofflara gitmek isteyen ve puan tablosundaki durumu kritik olan Toronto Raptors, Chris Bosh'un ardından Hidayet Türkoğlu'nun da sakatlanması ile ikinci bir şok yaşadı. Mücadelede bileğinden sakatlık geçiren Antoine Wright son pertiyotta oynayamazken, Jarrett Jack ise bileğinden yaşadığı sakatlıktan dolayı topallayarak yürüyordu.

Konuk ekip Boston Celtics'te ise Rajon Rondo 21 sayı, 7 asist, 5 ribaundluk performansı ile sahanın en skorer bir diğer ismi olurken, Rajon Rondo 21 sayı, Paul Pierce 20 sayı, Kevin Garnett 19 sayı, Ray Allen 18 sayı ve Michael Finley 14 sayılık performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular. Boston bu galibiyetin ardından son iki sezonda Toronto Raptors'a karşı üst üste sekizinci galibiyetini elde etmiş oldu.
 
Chris Paul sezonu kapattı!
New Orleans Hornets'in All-Star guard'ı Chris Paul, sağ elinin orta parmağındaki lifinde bağda meydana gelen yırtıktan dolayı sakatlanarak sezonu kapattı.
New Orleans Hornets takımının resmi sitesinden yapılan açıklamada Chris Paul'un sakatlığının ameliyata ihtiyaç duymadığı belirtilirken, sahalara geri dönmesinin 7 hafta süreceği belirtildi.
Bu sezon dizinden ve bileğinden yaşadığı sakatlıklardan dolayı şanssız bir sezon geçiren Chris Paul ise yaptığı açıklamada, "Benim için sakatlıklarla geçen zor bir sezon oluyor. Sahanın dışında olmaktan ve takımıma yardım etmemekten nefret ederim. Benim yapmam gereken en iyi şey tamamen sağlığıma kavuşmak. Temmuz ayında sahalara geri dönmüş olmayı umut ediyorum" şeklinde konuştu.
Chris Paul 3 NBA All-Star'a seçilirken, 2005-06 sezonunda 45 maçta 18.7 sayı, 10.7 asist, 2.1 top çalma ortalamalarıyla yılın çaylağı seçilmişti. NBA'de playofflara kalamayacak olan New Orleans Hornets'te sezon nisanın 14'ünde bitmiş olacak.

Kaynak : Reuters
 
Ve Nelson NBA tarihine geçti!
NBA'de bu sabaha karşı oynanan karşılaşmada deplasmanda Minnesota'yı 116-107'lik skorla mağlup eden Golden State Warriors'ta koç Don Nelson, NBA tarihinin en fazla maç kazanan koçu oldu.
Bu galibiyetin ardından 1,333. galibiyetine ulaşan Don Nelson, daha önce bu rekoru elinde bulunduran Lenny Wilkens'i geçerek rekorun yeni sahibi oldu. Don Nelson rekoru kırdıktan sonra yaptığı açıklamada, rekorun eski sahibi Lenny Wilkens'in uzun süre kendisi için idol olduğunu söyledi.

Öte yandan mücadelede Golden State takımında Stephen Curry 27 sayı, 14 asistlik performansı ile galibiyette büyük rol oynarken, mücadelede 7 kez top çalarak kariyerinin en yüksek sayısını elde etti. Mücadelede 34 sayı kaydederek sahanın en skorer oyuncusu olan Anthony Tolliver ise kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı.


08.04.2010
Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Manu Spurs'de uzatıyor

San Antonio Spurs'un Arjantinli yıldızı Manu Ginobili'nin takımıyla bu sezon bitecek olan sözleşmesini 3 yıl daha uzatmaya oldukça yakın olduğu bildirildi. Anlaşma yolunda hala önemli sorunlar bulunsa da bunların 1-2 gün içinde çözüleceğine inanılıyor. Her iki tarafın 3 yıl için maksimum 40 milyon dolarlık bir sözleşme bedeline sıcak baktığı ileri sürüldü. Anlaşmanın resmiyete dökülmesinin hafta sonuna tamamlanacağı bildirilirken, Ginobili'nin menajeri Herb Rudoy, Spurs yetkililer Phoenix dönüşü Perşembe sabahı bir araya gelmesi bekleniyor. Spurs'de 8 yıldan bu yana forma giyen Manu, bu sezon görev aldığı 71 maçta, 28.3 dakika ortalama oynama süresine 16.6 sayı, 3.8 ribaund, 4.9 ribaund, 1.4 top çalma istatistiklerini sığdırdı.

San Antonio Spurs Başkanı Peter Holt, Arjantinli oyuncu ile anlaşmak istediklerini ancak bu sezon 10 milyon dolarlık lüks vergisi ödediklerini kaydetti.
 
Dorsey Toronto'da!

Play-off'u tehlikeye atan Toronto Raptors, Sacramento Kings tarafından serbest bırakılan Joey Dorsey ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardı. 2008 draftında 33.sırada Portland Trail Blazers tarafından seçilen sonrasında Houston Rockets ile takas edilen Dorsey, 18 Şubat'ta Tracy McGrady 'nin yeraldığı üç takımlı takasla kendisini Sacramento Kings'de bulmuştu.

Geçen hafta Kings'den gönderilen Memphis Üniversitesi çıkışlı oyuncu Houston ve Sacramento'da 18 maçta (ort 6.3 dak), 1.3 sayı, 2.4 ribaunt ortalama ile oynamıştı. Dorsey, 5 Şubat'taki Memphis maçında 12 ribauntla kariyer rekorunu kırmıştı.
 
Bosh taburcu oldu
Geçtiğimiz salı gecesi oynanan Cleveland Cavaliers maçının başında, Antawn Jamison'ın istem dışı dirsek darbesiyle burnu kırılan Toronto Raptors'ın yıldız oyuncusu Chris Bosh, geçirdiği operasyon sonrası taburcu edildi. Raptors'ın en skorer ismi olan All-Star forvetin, normal sezonun kalan maçlarında oynamayacağı, playoff'a kalınması durumunda bile takımını yalnız bırakabileceği öğrenildi.
Konferans sekizinciliği için Chicago Bulls ile kıyasıya bir mücadele içine giren Kanada ekibi, Cuma gecesi Atlanta Hawks deplasmanına giderken pazar gecesi ise sahasında Chicago Bulls ile karşı karşıya gelecek.


09.04.2010
Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Hido Hawks'a karşı şüpheli
Çarşamba gecesi oynanan Boston Celtics maçında Tony Allen ile girdiği bir ikili mücadele sonrası yüzüne aldığı darbeyle sakatlanan Hidayet Türkoğlu'nun durumu belirsizliğini koruyor. Durumunun, bir gece önce çok benzer bir sakatlık geçiren Chris Bosh'a göre daha iyi olduğu sanılan Hidayet'in, takım ile birlikte, Cuma gecesi oynanacak Atlanta Hawks maçı için Atlanta deplasmanına gittiği ancak durumunun maç günü belli olacağı kaydedildi.
Burnunda kırık meydana gelen ancak Bosh kadar ciddi bir durumu olmayan Hidayet'in kalan maçlarda maskeyle oynayabileceği belirtiliyor.

Hido 2010 yılı başında da, göz çukuru altındaki kemikte oluşan kırıktan ötürü bir süre maskeyle basketbol oynamıştı.


09.04.2010
Kaynak : Sporx.com
 
gittik salak gibi clippersı yendik. John wall bize bi adım daha uzaklaştı böylece. Böyle biterse Turner'a bile razıyım
 
Chicago Bulls'a takviye!

Doğu'da Toronto Raptors ile play-off yarışında olan Chicago Bulls, kadrosunda yeralan tecrübeli pivot Jerome James'i gönderirken forvet Rob Kurz ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Jerome James, 2009 yılının Şubat ayında takasla New York Knicks'den gelmiş fakat bu sezon başında sağ ayak aşil tendonundan sakatlanmıştı. 1975 Florida doğumlu James bu yıl hiç forma giymedi.

Eski bir Notre Dame oyuncusu olan Rob Kurz ise NBDL'de Fort Wayne Mad Ants'de 39 maçta 17.5 sayı, 10.1 ribaunt ortalama ile oynuyordu. Kurz, 2008-2009'da Golden State Warriors'da forma giyen Kurz, 40 maçta 3.9 sayı, 2.0 ribaunt ortalama elde etmşti.
 
Spurs Ginobili ile devam dedi
NBA takımlarından San Antonio Spurs, tecrübeli guardı Manu Ginobili ile çok yıllık sözleşme uzattı.
Kariyerinin 8 yılını San Antonio Spurs'te geçiren Manu Ginobili, San Antonio Spurs ile birlikte 3 kez NBA şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon vasat bir performans sergileyen Ginobili, sözleşme imzanmaması halinde serbest kalacaktı.

2008 yılında en iyi altıncı adam ödülüne layik görülen 32 yaşındaki oyuncu içi Spurs kulübü yaptığı açıklamda Ginabili'nin benchten oyuna dahil olan en değerli oyuncu olduğunu ve kendisini takımda tutmak istediklerini söylediler.

Anlaşmanın ardından San Antonio Spurs koçu Gregg Popovich yaptığı açıklamada, "Dünyanın en iyi oyuncularından birisinin San Antonio Spurs'te oynamaya devam edeceğini bilmek harika bir his" ifadelerini kullandı.

Spurs kulübü Ginobili ile kaç yıllık sözleşme imzaladıklarını söylemezken, bazı medya organlarının iddialarına göre Arjantinli oyuncu ile 39 milyon dolar karşılığında 3 yıllığına sözleşme imzalandığı söylendi.

Kaynak : Reuters
 
Sercan Özbek' Alıntı:
Hido Hawks'a karşı şüpheli
Çarşamba gecesi oynanan Boston Celtics maçında Tony Allen ile girdiği bir ikili mücadele sonrası yüzüne aldığı darbeyle sakatlanan Hidayet Türkoğlu'nun durumu belirsizliğini koruyor. Durumunun, bir gece önce çok benzer bir sakatlık geçiren Chris Bosh'a göre daha iyi olduğu sanılan Hidayet'in, takım ile birlikte, Cuma gecesi oynanacak Atlanta Hawks maçı için Atlanta deplasmanına gittiği ancak durumunun maç günü belli olacağı kaydedildi.
Burnunda kırık meydana gelen ancak Bosh kadar ciddi bir durumu olmayan Hidayet'in kalan maçlarda maskeyle oynayabileceği belirtiliyor.

Hido 2010 yılı başında da, göz çukuru altındaki kemikte oluşan kırıktan ötürü bir süre maskeyle basketbol oynamıştı.


09.04.2010
Kaynak : Sporx.com
Atlanta - Toronto maçı şimdi başladı ve Hido ilk 5'te çıktı.
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Sercan Özbek":10jzl5ao]Toronto 25 - 14 Atlanta
1.periyot sonucu
Hidayet 7 sayı - 4 ribaunt - 1 asist - 1 top çalma

Toronto fena sıkıyor kendini..[/quote:10jzl5ao]
Sıksınlar zaten Hidayet bu sene kötü oynuyor, en azından play-off'a katılsın moral bulur.Cleveland karşısında ezilecekleri yüksek ihtimal olsada play-off oynamak iyi gelecektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst