2015-2016 Galatasaray Futbol Takımı

Bizim takim cidden kalite olarak dusuk kaliyor ama biz bunu, 2 senedir ayni duzende oynayan yaklasik ayni sistemdeki 7-8 oyuncu ile asiyoruz ve bizim avantajimiz oluyor.
Bizim ortasaha 4 pyuncu olmali, kanatlsrda Yasin ve Podi, onletinde Sneider ve ileride tek forvet; Burak yada Umut.
Ortanin ortasinda ise sapkadan tavsan cikarmaya gerek olmayan basit olarak 2 adet normal ortasaha: selcuk, bilal, emre, rodriguez, hamit

Siz eger Umuttan sag acik, hakan balta dan ortasaha, sabriden sag acik sol acik, snieder den ortasaha yapmaya calisir isen artimiz olan isleyen sistemin tekerine comak sokarsin ve mutlaks bunun odulunu, pusn kaybederek alirsin arkadas.

Biz mac basladan kadrari gorunce zaten anliyoruz maci kaxanamayacagimizi niye duzeni bozuyorsun da ondan Hamza Hoca

Ehh ne diyeyim, keske okusa burayi Hamza Hoca.

Bizim tek sansimiz, her oyuncuyu maximumverim aldigimiz yetlerinde onustmaktirrrr

Insallah bu son olur...

Unuttum eklemeyi, 3 adet mac var: Atletico Madrid, Benfica ve Rize.
Lutfen ilk 11 lere bakmanici rica edecegim, ne demek istedigimi anlayacaginizi dusunuyorum
 
Muslera denayer chedjou hakan olcan selçuk bilal yasin poldi sneijder burak. Bunun dışındaki her kadro benim için fantezidir. Umut ve Sabrinin 11 oynadığı maç izlemek istemiyorum artık, bakın dün 4 gol yedik belki yazdığım kadro da yetersiz ama bu kadroyla çıksa kimse hocaya laf etmez. Nitekim ne zaman bu kadroyla çıksak son dönemde başarılı olduk. Devrede bir forvet ve ön libero hatta mümkünse sağ bek dahi şart oğlu şart. Denayer bir sağ bek değil grosskreutzu da önde kullanmalıyız

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hem Sabri hem Umut'un sıradan futbolcunun ötesinde olmadıklarını düşünüyorum, bunun gibi başka oyunculardan kadroda mevcut, ama Dünkü maçın en kötüsü 4 golde de payı olan Chedjou'ydu ve dünkü maç özelinde en çok eleştirilmesi gerken oyuncudur bence. Ne Sabri'nin nede Umut'un bu takımda yeri yok, Hamza Hoca bu yanlışı bırakmalı, Umut'a vereceğiniz her dakika Sinan'a yapılan bir haksızlıktır. Hamza Hoca'ya gelince sezon sonuna kadar beklenmek zorunda ve şansı hakediyor, bugüne kadar yaptıklarıylada başarılı olmuştur benim gözümde, her Teknik adam gibi oda hata yapabilir, burda herkesin sevdiği Fatih Hoca'nın Sabri'yi solbek oynattığını hatırlıyorum, yada Hamit'i...Şuan Hamza Hoca ve ekibinin ligde ve kupada şampiyonluk şansı rakipleriyle aynı, bana göre daha fazla, ben bu yılda Şampiyon olacağımıza inanıyorum, Şampiyonlar liginde gruptan çıkma şansımız neredeyse mucize ama Avrupa liginde iş yapabilecek bir kadromuz var, Hocanın arkasında durulmalı...Galatasaray'da birileri gitmeli ama bunlar Hamza Hoca, Ergin Hoca yada Ekrem Hoca değil, yöneticilerdir...
 
Hamza Hoca'nin şapkadan tavşan çıkarmasına gerek yok.
Olması gereken 11 belli.
Yukarıda yazılan kadroya aynen katılıyorum.
Bu kadro ile çıksa normal oyun oynanıyor ve kazanıyoruz zaten.
Ama ne zaman farklı oyuncu ve sistem ile çıksak maçı kaybediyoruz.
Örnek Madrid, Benfica ve Rize maçları.
 
Hamza Hoca'nin şapkadan tavşan çıkarmasına gerek yok.
Olması gereken 11 belli.
Yukarıda yazılan kadroya aynen katılıyorum.
Bu kadro ile çıksa normal oyun oynanıyor ve kazanıyoruz zaten.
Ama ne zaman farklı oyuncu ve sistem ile çıksak maçı kaybediyoruz.
Örnek Madrid, Benfica ve Rize maçları.

Bende ayni kanaatteyim. Fantaxi ye gerek yok. Herkes kendi mevkisinde oynasin yeter.

Arada bir rotasyon tabiki olacaktir ama forvette Burak ile Umut aradinda olmali. Yasin, Podi, Sinan belki Olcan arasinda rotasyon olmali kanatlar da.
Shineder ile Bilal belki Emre arsinda olmali. Orta da Selcuk, Bilal, Rodriguez, Emre vem Jem Karacan olmali.

Gidip Hakanda orta saha, sabriden kanat, Shineder den ortanin ortasi olmamalu veya Umuttan kanat olmamali. Benim dusuncem bunlar.

Herkes kendi yer duzeninde kalirsa hem kendi verimler de artar hemde takim duzeni bozulmaz
 
Ya sorun taktik maktik değil beyler .. Küçük düşünen insanlarla bu kulüp, bu takım yürümez.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
3 2 ondesin 10 kişisin kontradan gol yiyorsun ben bunu kabul etmem astana maçınada aynısı oldu biz 2 pas yapıp oyunu sogutamayacak bir takımmıyız hayret bişi ya .umut nedir ya bu kadar faydasız olamaz bir insan 1 yil iyi oynadi diye 2 senedir tutuyoruz herif i hiç bir süper lig takiminda oynayamaz suan bu adam ligin dibindeki takimlarda es es te forvet gekas Mersinde Wellington bizde burak yokken umut oynuyor kabul edilebilir şeyler deil transfer lazım 5 yasindaki çocuk bu takıma forvet lazım derdi sezon başında parasizlik bahanesinide kabul etmiyorum dzemali 650 bin verip yollayan jem karacan a gibi 2 yıldir top oynamayan adama 650 veren sabri gibi 31 yaşına gelmiş bir oyuncuya zam yapıp 1.8 veren bir takım param yok derse ......... ordan derim yani .Ocak ayında ilk iş forvet ve takıma dinamizm katacak bir orta saha .Birde yasin e birisinin artık futbolu basit oynaması gerektiğini söylemeli...
 
Hayat gibi bir maç - Uğur Meleke
"Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi."
Dün Rize’deki maçta yukarıdaki muhteşem Camus sözü gibi bir futbol-hayat benzeşimi izledik hepimiz. Hayatta çok riskli temeller atmak, çok büyük kazançlar vaat etmiyor her zaman. Ya da tehlikelerden ölesiye sakınmanız, kapınızı-pencerenizi kurşun geçirmez metallerle kaplatmanız, yeryüzünün en güvenli hayatını yaşayacağınızı garanti etmiyor.
Dün Hamzaoğlu sahaya biri devşirme olmak üzere 4 savunmacı, bir merkez orta saha, 5 forvetle çıktı. Ama futbol da hayat gibi: Bu kadar çok forvetle sahaya çıkmanız, o kadar çok hücum edeceğiniz anlamına gelmiyor. İlk yarının sonundaki ısı haritası muhteşem bir dersti bence Hamzaoğlu için: Galatasaray rakip ceza alanında tek bir defa topla oynayamamıştı. Opta’nın devre arası yayınladığı ısı haritasına göre tek bir Galatasaraylı, tek bir defa rakip ceza sahasında topa dokunamamıştı. Albert Camus bu ilk yarıyı görse, acı acı gülümserdi herhalde.
Aslında Galatasaray’ın 5 forveti olmasına rağmen ilk yarıda rakip ceza sahasına hiç girememesinin çok basit bir açıklaması var: Bir futbol takımı, aynen bir akordeon düzeneği gibi. Sneijder oyunu kurmak için 30’uncu metreye gelince, Rodriguez de oraya giriyor. Yasin-Podolski 40’ıncı, Umut-Burak 50’nci metrede oluyorlar o sırada. Galatasaray’ın kalbi Sneijder topla bu kadar geride buluşunca bir zincirin halkaları gibi bütün takım yapışıyor geriye. Ve öne gitmek için her seferinde olağanüstü efor gerekiyor. İlk 11’inin 9’u 30 yaş üstü olan bir takım için bu kadar yüksek efor gerektiren bir düzen de maçın sonunda SOS veriyor, suni teneffüs moduna düşüyor tabiatıyla. Sneijder’ı savunma önüne hapseden bu düzenin sırf Umut’u 11’de oynatabilmek için zorla kurulup, sonunda sahadan 0 puan ve 1 kırmızı kartla çıkılması şüphesiz iyi etüt edilmesi gereken bir netice tabii.
* * *
Bu güzel maçta iki genç adama da parantez açmak gerek: Bıçkın sol bek Eren, Euro 2016’ya göz kırpmaya devam ediyor. Maça kötü başlayıp bir gol yediren Rodriguez’in de bence geleceği parlak. Ama her pasın ara pası ya da final pası olmayacağını, bazen daha realist oynaması gerektiğini anlaması gerek.



 
O kadar abuk sabuk kaybettik ki hala ne olduğunu anlayamadım. Maçta Hamza hoca ile ilgili 2 eleştirim olur 1- Denayer ile başlamaması 2- Oyuna Semih yerine Denayer'i almaması.

Herkese açık soru; Rize maçında Selçuk çıkana kadar takımı nasıl buldunuz?

O bölüme kadar bence çok iyi bir oyun vardı. Hızlı pas trafiği, pozisyon vermeyen ve hızlı çıkan. Sonrasında malum 2 sakatlık. Jose ve Semih'in oyuna girişi maalesef Jose'nin girer girmez kaptırdığı top ile yenen ilk gol ve oyun olarak dağılan bir takım.
2. Yarı yine iyi oynayan (forvetler okadar kötü durumda ki pozisyona giremeyişimizde etkileri büyük) topa ve oyuna hükmeden, pozisyon vermeyen ve 3-2 öne geçen Galatasaray. Tv başında hoca değişiklik yapmayı unutacak mı derken Bilal soyunuyor ve içimde bir rahatlama.. Derken Semih'de sakatlandı bir mecburi değişiklik daha.

Burdan sonrası saçma sapan bir maç. Umut'un bedavaya atılışı (milletin bayram edişi) peşine yenen ilk gol. Sonrasında Sneijder verse öne geçecekken veremediği pas dönüşü Sabri ıskası ve 4-3 kaybediyoruz.

Bu forvetlerle lig bitmez. Cedu'yu kötüyken oynatmayalım adamın hiç ortası yok. Sen vurursun dikiş atarlar Podolski vurur toprak atarlar. Sneijder, çok büyük karakter. Selçuk, inşallah bu maçtan sonra takım için ne ifade ettiğini anlamayan anlamıştır. Hamza hoca, Artık Umut ve Sabri sevdasından vazgeç hem kendini hem de bizi kanser etme.
 
Şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmenin bedeli olarak, her sene Hamzaoğlu'nun yeteneksiz evlatlarını seyredip, saç baş yolmak zorunda kalacaksam; ne şampiyonluğu, ne de Devler Ligini istemiyorum. Yeter artık...
 
Fatih Terim'in ilk geldiği sene ki gibi bir operasyon yapmak gerekiyor.
Hani şu 4 yılda 3 şampiyonluk getiren operasyon gibi bir şey lazım.
 
Eğer şampiyonlar liginde başarı istiyorsak, o seviyedeki oyuncuları takıma katmalıyız. Türk olarak sadece Arda ve Hakan o seviyede ve bu oyuncular bizim ekonomimiz için ulaşılamaz. Bu durumda, yabancı sınırlaması da nerdeyse yokken, yerlilerin daha iyisi, daha kalitelisi, daha ucuza mevcutken parayı 14 kaliteli yabancı için kullanıp, yerli oyunculara minimum maaş vermek lazım.

Umut Bulut'a nerdeyse 2m euro vermenin izahı yok. Sabri'ye verilen 5milyon TL'nin, yine Sabri'yi Astana maçında 90. dakikada oyuna sokup maç başı ve bonusların kullandırılmasının, Bilal'e Akhisardaki yıllık ücretinin 3 katının verilmesinin ve Jem'e verilen 600 bin avantanın izahı olmadığı gibi. Hepsi üst üste gelince ben de kötü düşünceler oluşuyor.

Selçuk, Hamit, Burak, Olcan, Umut yıllık 2-3 milyon euro kazanacak kalitede oyuncular değil. Yabancı sınırı varken mecburen yapılan bu sözleşmelerden bir an evvel çıkmak lazım.
 
İlk 11 belli oldu.

Muslera
Denayer, Semih, Hakan, Olcan
Jose Rodriguez, Selçuk
Podolski, Sneijder, Yasin
Burak.

Gayet iyi bir 11.
 
Ya Tafi Allah aşkına ya.
Adamlar uzun top oynayacak çok belli.
Neden Ched varken Sabri'yi alırsın Allah aşkına ya.

Bu takım bu sene skor korumasını bilmiyor.
Astana,Rize ve şimdi de Antalyaspor maçlarında skoru koruyamadik.
Hakem ayrı bir rezalet.

Bu sene bu takımdan artık bir beklentim yok.
Seneye Sabri Umut Bilal gibi oyuncuları gönderip iyi bir takım kurmak gerekiyor.
Artık yeni bir yapılanmanin zamanı geldi.

Son olarak;
YÖNETİM İSTİFA !!!
 
Takım göz göre göre eriyor yumruğunu vuracak herkesi muma çevirecek bir hoca lazım disiplin diye bir şey yok takımda son dakika gol yiyoruz oyunculara bakıyoruz tepki yok normalmiş gibi önlerine bakıyorlar isyan eden yok oynamış olmak için oynuyorlar sanki hepsinin kendine gelmesi lazım bu sene başarısızlıkla biterse bu yönetim ve bu yönetimi başa geçirenlerin suçudur açık ve net.
 

Üst