• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Huertas-Şafak
Sinan-goksenin
micov-schilb
green-ege-izzet
lasme-begic = eurocup şampiyonluğu + tbl play off yarı finali (Ergin hoca faktörünü de katarak)

Ben zaten orasini anlamadim. O yuzden transferden memnun degilim.

Arroyo sağlık kontrolünden geçmiş.

[video=youtube;-CgAA4g0mvc]https://www.youtube.com/watch?v=-CgAA4g0mvc[/video]

Micov+Schilb tercihini ben anlamış değilim.Micov'u kısa sürelerde olsa 4 numaraya,Schilb'ide 2'ye kaydırabilirsiniz .Ama bu oyuncuların 3 numara orjinli oldukları gerçeğini değiştirmez.İkisinden biri tercih edilip 2 numaraya daha skorer bir oyuncu düşünülebilirdi.Skorer 2 numaranın eksikliğini sezon içinde hissedeceğimizi düşünüyorum.Oyun kurucu olarak üst düzey bir oyuncu alsak dahi tek oyuncuyla geçmemiz pek mümkün görünmüyor.Pivot pozisyonuna En az iki yabancı lazım.

Engin - Carlon Brown
Dj Kennedy - Sinan - Göksenin
Tony Mitchell - Serhat
Petway - Izzet - Ege
Tyrus Thomas - Begıc

Böyle bir kadro fazlasıyla işimizi görürdü.Örnek vermek gerekirse.

Jeter gelmedi diye üzülürken
marcelinho huertas alınırsa bomba olur ☺️ her işte bir hayır var dedikleri böyle bir şey olsa gerek ☺️

Micov+Schilb tercihini ben anlamış değilim..

Schilb tercihinin belki de en temel nedeni ucuz olması.Şimdiye kadar oynadığı takımlar Nyumburl,Chalon,Kızılyıldız ve Paris .Bu takımların bütçelerine bakarsak kariyeri boyunca yıllık 200-300 bin avro arası kazanmış olmalı.Bu arada asamın kariyer sezonu falan da değil 2011-2012 de Chalonda hem bireysel olarak sene Paris de yaptığından çok daha iyi istatistikler yaptı hem de o sene şampiyon oldular.Paris geçen sene Frnsa ligini onbirini bitirmiş .2012-2013 de Chalonla bu sefer ELde gaywt iyi istatistikler yapmış ancak Kızılyıldıza gidebilmiş .Kızılyıldız Elnin yabancı bütçesi en dar klüplerinden biri malum .Sonuç kariyeri boyunca düşük-orta seviye bütçelere sahip takımlarda ıynamış bir oyuncuyu kariyerinin en parlak dönemi satılmayacak bir dönemde aldık.Şimdiye kadar oynadığı en büyük klüpte oynayacak.Tüm bunları hesaba katınca buradaki bazı tahminlerden çok daha az ücretle oynayağını düşünüyoum.2-3 tane sağlam ücretli oyuncu alabilmek için 2-3 tane kelepir oyuncu alma zorunluğumuz vardı bunlardan biri de Shilb oldu bence

Aslında biz oyuncular için cazibesi olan bir takımız bizden ayrılan oyuncuların sıçrama yaptıgı ortada Young Olympiakos,Marko Cska,Furkans Sixers,Arroyo Barselona....uzayıp gider.
Bence bu faktörü kullanabilmeliyiz.

Jeter gelmedi diye üzülürken
marcelinho huertas alınırsa bomba olur ☺ï¸￾ her işte bir hayır var dedikleri böyle bir şey olsa gerek ☺ï¸￾

Evet, Huertas haberleri çıkalıberi benim de sık sık aklımdan geçiyor bu. Jeter geçen yıl yarım sezon Euro Cup oynadı, ondan önceki tek kriter Ukrayna milli takımıyla oynadığı 4-5 maç. Tamam milli takımda lider bir oyuncu olabileceğini gösterdi ama 3 yıllık Çin macerası ve bu Çin molası öncesi ve sonrası EL tecrübesinin düşüklüğüyle kıyas yaparsak; Huertas gibi son 10 yılını Avrupa ve dünya basketbolunun en üst seviyelerinde geçirmiş bir adam ile kıyaslanmaz.

Hülasa Huertas olursa Jeter'i bize son anda yan çizdiği için daha çok seveceğim.

Huertas'ın yanına Eli Holmen ve artı biraz daha paraya kıyıp Ersn Dağlı'yı alırlarsa çok iyi bir işe imza atarlar. Çünkü Huertas oyunu okuma ve oynatma açısından çok önemli bir lider. Çevresinde olacak her oyuncumuzun da bitirici özelliği olacak.

İspanyol bir site Huertas'ın Nba'dan kontrat alamadığını ve bize geleceğini yazmış.Umarım doğrudur.Yalnız 3 puan.com sitesinini kaynak olarak gösteriyor 750.000 euro teklif edildiğini.

Bence Huertas icin gereksiz yere umutlaniyoruz. Yani evet transfer edebilme ihtimalimiz var da hemen Huertasin yanina alinacak isimlere bile gecilmis :)

Kalem kagidi elime alip hesapladim. Su kadro 6 milyon dolara kurulabiliyor.

Hodge - Engin - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Stephenson

Huertasla ilgili durumu biliyoruz aslında Cem beyın David Pickden öğrendiği ve buradaki bir arkadasın (Oğuz Güvendi sanırım) içerden öğrendiği örtüşüyor.En azından şimdilik önerimizle talep arasındaki maddi anlamdaki makas açık.Ayrıca sansı zayıf da olsa NBA içşn bekleyecektir çok cazip bir teklif almadıktan sonra aksi takdirdi zaten transfer sesonu başında Avrupa klüpleri ile angajmana girerdi.

Bence Huertas icin gereksiz yere umutlaniyoruz. Yani evet transfer edebilme ihtimalimiz var da hemen Huertasin yanina alinacak isimlere bile gecilmis :)

Kalem kagidi elime alip hesapladim. Su kadro 6 milyon dolara kurulabiliyor.

Hodge - Engin - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Stephenson

Huertas - Engin - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Holman

Bu kadroda 6 milyona kurulabiliyor. Niye ezikliyoruz kendimizi ben transfer sezonunun basindan beri anlamiyorum.

Stephenson'un ne isi var bu takimda.

Engin'i almak Huertas'ı almaktan daha zor :)

Huertas - Engin - Safak
Schilb - Sinan
Micov - Goksenin
Green - Izzet - Ege
Lasme - Holman

Bu kadroda 6 milyona kurulabiliyor. Niye ezikliyoruz kendimizi ben transfer sezonunun basindan beri anlamiyorum.

Stephenson'un ne isi var bu takimda.

Huertas iddia edildigi gibi 1.2 falan istiyosa anca ruyamizda kurariz Adem :)

Ben Huertas'in 700 750 civarina dusecegini pek sanmiyorum...

Arkadaşlar bu oyuncuların para hesaplarını nasıl yapıyorsunuz merakımdan soruyorum..Net ücretini ve menajerinin aldığı parayı vs. gösteren bir yer varmı? Kafadan ona 300 buna 500 yazıyorsanız o hesap öyle olmaz bence...

Arkadaşlar bu oyuncuların para hesaplarını nasıl yapıyorsunuz merakımdan soruyorum..Net ücretini ve menajerinin aldığı parayı vs. gösteren bir yer varmı? Kafadan ona 300 buna 500 yazıyorsanız o hesap öyle olmaz bence...

Sorunda orada ya kime ne verildi ne kadar bütçemiz kaldı keşke bilebilsekte ona göre bişeyler karalasak tamamen varsayımlar üzerine hesap kitap işleri.Sadece Micovun 570bin euroya anlaştığını biliyorum umarım yerlilere 2 milyondan fazla ödemiyoruzdur.

Ergin Ataman'ın geçen yılki rezaletin ardında kariyeri için bu kadar önemli bir sezonda takımı Hodge gibi savruk oyuncuya teslim etme imkanı yok.

Micov,Lasme gibi Euroleague oyuncularının takımda bulunması geçen yıl tüm Avrupa'da oluşan Galatasaray basketbolunun kötü imajını biraz olsun düzeltmek adına oldukça önemli.Bu kadar istim üstündeyken Ataman'ın yıllar evvel Özyer'in Gurovic,Milojevic'li takıma yaptığı Strickland tarzı çılgınlık yapacağını tahmin etmiyorum.Huertas ya da bir başkası ama mutlaka elit bi oyun kurucu gelecektir.

Schilb tercihinin belki de en temel nedeni ucuz olması.Şimdiye kadar oynadığı takımlar Nyumburl,Chalon,Kızılyıldız ve Paris .Bu takımların bütçelerine bakarsak kariyeri boyunca yıllık 200-300 bin avro arası kazanmış olmalı.Bu arada asamın kariyer sezonu falan da değil 2011-2012 de Chalonda hem bireysel olarak sene Paris de yaptığından çok daha iyi istatistikler yaptı hem de o sene şampiyon oldular.Paris geçen sene Frnsa ligini onbirini bitirmiş .2012-2013 de Chalonla bu sefer ELde gaywt iyi istatistikler yapmış ancak Kızılyıldıza gidebilmiş .Kızılyıldız Elnin yabancı bütçesi en dar klüplerinden biri malum .Sonuç kariyeri boyunca düşük-orta seviye bütçelere sahip takımlarda ıynamış bir oyuncuyu kariyerinin en parlak dönemi satılmayacak bir dönemde aldık.Şimdiye kadar oynadığı en büyük klüpte oynayacak.Tüm bunları hesaba katınca buradaki bazı tahminlerden çok daha az ücretle oynayağını düşünüyoum.2-3 tane sağlam ücretli oyuncu alabilmek için 2-3 tane kelepir oyuncu alma zorunluğumuz vardı bunlardan biri de Shilb oldu bence

Kutay "Schilb şu ana kadar oynayacağı en büyük takımda oynayacak." sözünü biraz talihsiz buldum açıkçası. Galatasaray adı futbolda büyüktür. Basketbol için ne yazık ki bunu söyleyemeyiz. Ne gerekli yatırımlar yapılıyor, ne de şube gerekli önemi görüyor. Maalesef daha önce de saydığımız malum nedenlerden dolayı her istediğimiz oyuncuyu getiremeyiz ve bu yüzden belki Schilb'in bize ihtiyacı olduğundan daha çok bizim ona ihtiyacımız var.

Ergin Ataman'ın geçen yılki rezaletin ardında kariyeri için bu kadar önemli bir sezonda takımı Hodge gibi savruk oyuncuya teslim etme imkanı yok.

Micov,Lasme gibi Euroleague oyuncularının takımda bulunması geçen yıl tüm Avrupa'da oluşan Galatasaray basketbolunun kötü imajını biraz olsun düzeltmek adına oldukça önemli.Bu kadar istim üstündeyken Ataman'ın yıllar evvel Özyer'in Gurovic,Milojevic'li takıma yaptığı Strickland tarzı çılgınlık yapacağını tahmin etmiyorum.Huertas ya da bir başkası ama mutlaka elit bi oyun kurucu gelecektir.

Katılıyorum. Huertas olur veya olmaz ama takımın tahmini 1.5 milyon dolar bütçesi kalıyorsa eğer pg + ikinci bir uzun için; ben hocanın muhakkak (gerekirse uzunda ucuza kaçarak) üst düzey bir oyun lideri getirteceğini; bu konuda, tıpkı Lasme transferinde yaptığı gibi, çok ısrarcı olacağını düşünüyorum.

Eğer şu anda önceliği Huertas'a verdiyse hoca onu getirebilmek için Lasme örneğinde olduğu gibi gemileri yakacaktır. Ama belki de hocanın kafasında bambaşka bir isim vardır, kim bilir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri