2018/2019 EuroLeague

Efes her zaman olduğu gibi gene yatırdı benim kuponu.
Iddia da Efes, fantezi de Simon, Clyburn den uzak durmak lazım her zaman.
 
Barcelona’nın bu halleri de hiç çekilmiyor. En son bizi eledikleri 14 sezonuydu sanırım o günden beri gün yüzü göremediler. İsmi Barcelona olan bir takımın bu kadar ezilmesi, spora bu kadar aykırı olması güzel bi görüntü vermiyor basketbol adına.
 
Barcelona'nın bu durumu gerçekten sıktı artık.Bütçeleride fena değil,kadro kalitesi üst düzey sorun nerede ? Sarunas'ı takımın başına getiremediler,sorun koç tercihlerinde biraz da kadro mühendisliği sorunu var bence.

Fb'nin maçlarından keyif alıyorum,nazar değmesin,bu dünyada güzel olan bir şey varsa devam etsin,gönül isterdi ki onların yerinde Galatasaray olsun ama gönlün istediği ne oluyor ki bu olsun ..

Maccabi efsaneside bitti artık,ne yapsalar olmuyor
 
Barcelona'nın bu durumu gerçekten sıktı artık.Bütçeleride fena değil,kadro kalitesi üst düzey sorun nerede ? Sarunas'ı takımın başına getiremediler,sorun koç tercihlerinde biraz da kadro mühendisliği sorunu var bence.

Fb'nin maçlarından keyif alıyorum,nazar değmesin,bu dünyada güzel olan bir şey varsa devam etsin,gönül isterdi ki onların yerinde Galatasaray olsun ama gönlün istediği ne oluyor ki bu olsun ..

Maccabi efsaneside bitti artık,ne yapsalar olmuyor

Neden illa biri diğerinin yerine oluyor, ikisi birden olsun.
 
Efes için bu yenilgiler çok normal. Sizler fazla gaza geldiniz, bu işler öyle tak diye olmuyor, bu tip maçları kazanmayı öğrenmek zamanla olan bir şey. Efes dağılmayıp üstüne koyarsa gün gelir içerde dışarda Oly'i Pao'yu yenebilecek bir takım olur. Real ve Oly maçlarında oyun içinde kalmaları güzel bir işaret, maç sonlarında sıvamaları ise böyle dakikaları oynamaya rakibin daha alışık olması tecrübesizlik diyelim.

Fener kazanmaya devam ediyor. En büyük avantajları tek bir vurucu güç yerine farklı farklı oyuncularla farklı hücum anlayışıyla farklı tempolarla farklı tip savunmalarla maç kazanabiliyor olmaları. Tahmin edilebilirliği zor bir takım. Lauvergne ile Jason Thompson'ı bir tutan arkadaş burda mı :) Fundemantalıyla döver demiştim hangi fundamental demişti, izliyor mu acaba ayak hareketlerini resital sunuyor adam. Benim gibi pivotların alçak post oyununa hayran kişilere nostalji yaşatıyor.

Baskonia ve Zalgiris yavaş başlayıp zamanla tırmanışa geçerler. İki takım da yükselişe geçti dün Baskonia zor bir deplasmanda kazandı bakalım bugün Zalgiris ne yapacak, önemli eksikleri varmış. İkisi de kendisini top8'e atacaktır.

Bu arada sezon başında kimsenin pek ihtimal vermediği durum yaşanabilir. Pao ciddi ciddi top8 dışında kalabilir bu sezon. Özellikle deplasmanda çok kötüler ve Oaka'da da şimdiden 2 maç kaybettiler. Tepedeki üçlü, Efes, Oly, Zalgiris, Baskona bana göre top8'e kalırlar. Kalan tek noktaya Pao Milano ve Barca aday. Pao bu rezalet deplasman karnesiyle dışarıda kalırsa şaşırmam.
 
Barcelona sezonun hayal kırıklığı. Efes yenilse bile F4 için umut veriyor hala. Ataşehir tiyatrosunda takımı taraftara zorla alkışlatan Obradovic inşallah F4 yapamaz bu sene.
 
Efese de iki ekleme yapayım.

2 maç Real ve oly tamamen tecrübesizlik ve iş bilmemezlikten kaybedildi. Bu takım kimliğinin oturmadığını gösteriyor. Eğer hedefim F4 diyorsan saçma sapan hataların azalması lazım 10 küsur sayılardan maç vermek önde götürdüğün maçta berbat tercihlerle maçı baltalayarak olmaz.
 
Efes bi ölçü maçını 15 li farklardan verdi.
Diğer ölçü maçında deplasmanda 15 li farklardan öne geçti ama maalesef verdi.
1-2 ufak ayar gerekiyor maç sonlarıyla ilgili. Özellikle Larkin’e teslim edilmeli direksiyon son 2-3 dakikada. Son 2 maç Micic’in ilginç son top tercihiyle kaybedildi bi nevi. Paketin içini dolduruyorlar ama ağzını tam bağlayamıyorlar.
 
Panathinaikos’un kadrosu çok yaşlı ve ağır. Lasme-Gist pota altı eskisi gibi atlet değil ve ağır kalıyorlar, yaşları da çok ilerledi. Dar bi rotasyonları, ağır-yaşlı oyuncuları, boğucu durağan bir oyun yapıları var. Pappas dışında oyuna enerji katabilecek hiç bir oyuncu yok. Antetokounmpo var o da zaten yetenekleri aşırı kısıtlı, bi nevi boş bi oyuncu. Revizyon şartken ısrarla eskiye dönüp basketbolu bırakma noktasına gelmiş oyuncularla sözleşme yapıyorlar. Evet 5-6 yıl önce şu kadro Avrupa’yı kasıp kavururdu ama modern basketbola ters ve yaşlı bir takım. Böyle ilerlemeleri çok güç.
 
Panathinaikos'tan ben uzun zamandır bir şey beklemiyorum.

Bu yeni sistem eskiden güçlü dediğimiz takımları sarstı. Pana mesela kaç senedir f4 yok. Baskonia Zalgris dahi F4 yapıyor ama pana yok.
Keza Maccabi. İsrail takımı diye sevmem yalnız bir basketbol kültürü olan takımdı maccabi. Senelerdir diplerdeler.
Barcelona bir türlü tutturamadı. Kadro kalitesi kötü durmuyor ama uyum yok.
Olympiakos fb ile final filan oynadı ama onların da epeydir doğru düzgün bir şey yaptıklarını göremedim.

Bu sezon açıkçası büyük sürprizler olmazsa çok net gözüküyor.

Cska
fb
Real

ilk 3 ve F4 için direkt adaylar. Sürpriz olur bu takımların ev sahibi avantajını kaybedip F4 yapamamaları

4 için benim adayım net değil. Efes zor deplasmanlara gidecek ve bu tecrübesizlikleri onları 6-7 bandına atar gibi geliyor.
Olympiakosta spa etkisi azaldı. Blatt ile bir sistem oturturlar ilk adayım 4 için.

Barcelona zor maçlarda yok ortada şansları yok. Sene başında acaba dedim ama yok.
Milano bu sezonun sürprizi ama benim gördüğüm oyuncuya bağlı takımlar çok ilerleyemiyor ama yine de üste yazarım.

Zalgris toparlanacaktır ama f4 hayal bence bu sezon.

Dipteki takımlar daçka buducnost ve gran canaria zayıflar. Biz de şu ligde olmalıydık şu takımların katacağı etkinin kaç katını katarız ama bir taneGalatasaray'lı sponsor arkadaş basketbola destek olayım demiyor.
 
Efes buldu zayıf takımı 38 sayı fark yaptı. Bu ligde bi takım 38 sayı yememeli bence önce onu söyleyim. Ama şu da var bunlar cska yı yenmiş aynı zamanda. Nasıl yenmişler aklım almıyor o kadar kötüydüler ki.
Neyse Ergin hocam biraz nefes almıştır son iki maç çok kötü kaçmıştı ellerinden. Efes hala dördüncü sıranın en büyük adayı şu an yeter ki ufak hatalarla maç vermesinler yine.
 
ANlaşılan Fener herkesi yenecek. Senaryo aynı. 15 sayı geriden geldieler aldılar maçı. f4 e kadar kimse önünde duramaz adamların. f4'e bakmak lazım.
 
CSKA yine kendini kitledi, nispeten Fener’e göre bi tık daha hakettiği maçı elleriyle verdi. Son topta Peters’ın elinden kayıp bacağından çıkan topu kimse beklemiyordu ilginç oldu😄 Son saniyelerde kazandıkları kaçıncı maç olduğunu bilmiyorum ama maç sonları feneri seviyor. Son hücumda De Colo’nun kenarda kalmasına tepki olarak umursamazca sallayarak hücum etmesi de Spanoulis vakasına dönebilir.
 
Cska'nın 30 milyon bütçesi var Avrupa'nın en bütçeli takımı. Ancak yıllardır adam gibi pivot almıyor şu takım. Hunter, Hines gibi oyuncular nedir ya. Koskoca Cska'nın guardlarına bakın bir de pivotlarına bakın. Hayvani bütçeleri var ancak elit pivot alamadıkları için çoğu maçı kaybediyor.
 
Maçı izledim ve zevkli maç oldu.

Cska kitlenince hiç çekilmiyor. İyi de şut attılar ama rakip karşısında sinersen olacak olan bu. fenerin basket takımı iyi ve mücadeleciler benim her takımda görmek istediğim mücadele maçı bırakmama huyları var. Cska ha yakalandı ha yakalanacak endişesiyle izledim maçı.

Şimdi barça oly maçı var onu izleyeceğim.
 
Fener muhteşem oynadı maç sonunu ama. Ne maçtı. Geçen seneye göre kısa oyuncularda kan kaybı yaşamalarına rağmen vesely ve sloukas’ın süper formlarıyla geçen seneden daha iyi durumdalar. Bence artık real, cska ikilisinin de önündeler artık.
 

Üst