2018/2019 EuroLeague

Maccabi treni kacirdi artik daha da beli dogrulmaz. Ayrica Oly den bile emin degilim sagi solu belli degil. Hic guven felan da vermiyorlar.
 
Teodosic NBA’den ayrılacağını Clippers’a bildirmiş. Şimdi kartlar yeniden dağıtılabilir Avrupa’da. Madrid o bölgeyi Llull-Teo ile geçmek isteyebilir. Ki bence Madrid alırsa şampiyonluk için çok ağır basmış olur.
 
- Milano bu sezon gerçekten iyi,bu sefer olmuş galiba,Nedovic yokken bile iyi galibiyetler alıyorlar.Guaditis benim sevdiğim tarz bir oyuncu,pota altında fizik güce dayalı oyun oynuyor,mücadele ediyor,hücum ribauntlarını topluyor,sık sık faul çizgisine geliyor,genel olarak güzel bir takımlar

- FB iyi görünmüyor ama sezonun başındayız,yine form tutacaklardır,Errick Green'in performansı çok önemli onlar için.

* Teodosic pek süre alamıyor Nba'de keşke euroleague geri dönse,Olympiakos için çok iyi olur mesela
4 kasımda yazmıştım Teodosic'le ilgili,Campazzo ve Llull varken Real almaz gibime gidiyor,Olympiakos'a tam uygun olur bence hem Spanoulis bırakınca bayrağı Teodosic alır,bakalım neler olacak
 
Dün gece çok ilginç sonuçlar geldi. Cska belki en zayıf takıma yenildi, zalgiris de yine kendisine yakışanı yapıp kendi sahasında zayıf takıma yenildi. Halbuki daha iki gün önce cska yı rusya’da yenecekti. İlk sekiz şekillendi gibi bence. Efes biraz da kolay fikstürü iyi değerlendirerek dördüncü sıraya oturdu. Ama artık maçları daha zor Baskonia ve real maçları ölçü olacak ergin hocamız için. Özellikle real maçını alırsa heralde ergin hoca bizi şampiyonluktan başkası kesmez diye demeç verir. Efes’e en büyük rakip olarak pana’yı ve oly’i görüyorum, bunlar tecrübeleriyle sonuna kadar götürürler işi.
Teodosic için bence iki alternatif var. İllki bence de olympiakos. En uygun burası olur heralde spa yaşlandı etkili değil. İhtiyaçları var öyle bir oyuncuya.
İkincisi de fenerbahçe. Evet eric green alındı ama hem bütçesiyle hem de o bölgede ihtiyacı olduğu için fener de düşünebilir. Zaten sene başında da çok dile getirilmişti ama olamıştı.
 
T.Parker'ın sahibi olduğu Fransız ekibi Asvel, Euroleague'den 2 yıllık katılım hakkı almış. 4-5 yıldır Fransa ekibi yoktu. Ekonomik açıdan öne fırlayan takımı direkt monte etmişler organizasyona. Parker'ın söylemlerine bakılırsa ortalama 15 milyon euroluk bütçe ile kalıcı olmak istiyorlar. Jordi için bulunmaz nimet. Strasbourg ve Limoges gibi takımlar hedef yükseltmezse, katılım hakkı sürekli Asvel'e verilir.
 
Düşük bütçeli takımlar kaliteyi düşürüyor,basketbol bildiğimiz üzere tamamen bütçeyle alakalı,bütçen artınca başarılısın düşünce başarısızsın,istisnalar var ama çok azlar.Asvel'in bu bütçeyle gelmesi güzel.
 
CSKA İspanya’da neredeyse baştan sona üstün oynayarak çift hanelerde girdi son dakikaya. Madrid’e karşı 8-10 dk hariç dik duruşla üstünlük kurdular. Oyun olarak da üstlerine çıktılar. Özellikle Higgins şov yaptı. Ne kadar loser olsalar da böyle bazı maçları kazanma alışkanlıkları, deplasmanda dahi fark yaratma huyları önemli özellikleri.
 
Ergin hocam yine güzel bir galibiyetti bu akşam, tebrikler. Efes resmen kazanmaya alıştı. Bu nispeten kolay fikstürü iyi değerlendirdiler. Esas zorluk önümüzdeki maçtan itibaren başlıyor. Pana’nın da yenilmesi iyi oldu Efes için bu arada, direkt rakiplerinden biri. Yalnız hala Larkin sorun Efes’te, bir türlü olmuyor oyuna giremiyor, takımdan kopuk bir hali var. Bunun mutlaka çözülmesi lazım, avrupanın en çok kazanan oyuncularından biri ama bu şekilde kenarda durmaya kendisinin hakkı yok, Efes’in de öyle bir lüksü yok.

Şimdi real maçı var. Dananın kuyruğu kopacak o maçta. Efes’in gerçek kırılma maçlarından biri olabilir. Alınacak bir galibiyet Efes’i final-four havasına sokar.
 
euroleague, lig usulü oynanmaya başladığından beri yani 3 sezondur; barcelona, Fenerbahçe'yi ne evinde ne dışarıda yenebildi. iç sahada 3 maç, dış sahada 2 maç kaybettiler. 5-0 yani.

bu sene; en azından orta sıralarda olması beklenen ve içeride dışarıda her rakibe kök söktürmesi beklenen laboral, maccabi, khimki gibi takımlar çöp değilse bile ortalama da değil ve 10. haftadan sonra bellerini doğrultamazlar. buducnost, canaria, daçka çöp zaten. 6 takım kafadan gidiyor.

euroleague lig usulü oynanmaya başladığından beri en çekişmesiz sezon olabilir özetle bu. kalan 10 takımdan da pana ve oliyi zorlayamayacakları için zalgiris ve bayern münih'in dışarıda kalacağı belli gibi. 8 takım kalıyor geriye zaten.

bütün sezon ilk 8 sıralaması için oynanacak o belli oldu. milono veya anadolu efes ev sahibi avantajını ele alamazlarsa, final four da hayal olur.
 
Bayca Beycigim :) Teodisicin gidecegi en son takim Hocasi Obradovic olan takimdir. Gecmisi bilemem ama simdinin Teodosici ile Obranin anlasabilmesi imkansiz oglu imkansiz. Obra daha cok gelisime musait ve azar isitse bile onemsemeyen oyunculari sistemine adapte ediyor.

Azar konusunda haklisiniz Mehmet bey. Ama Obranin gelirse eger Teodosice hayir diyecegini sanmiyorum. Yalniz fenerin butcesi yeter mi onu bilmiyorum.
 
Efes’e ve hocama tebrikler. Özellikle Shengelia’yı devre dışı bırakmaları işlerini bi tık daha kolaylaştırdı. Şimdi Madrid maçı var, kapalı gişe olacak. İnanılmaz keyifli bir maç olacak. Madrid’in 2 maçını kaybederek gelmesi avantaj mı dezavantaj mı bilemedim. Ama Ergin hoca içindeki o hırsla kendini bu arenada göstermek isteyecektir. Sever böyle atmosferleri, maçları.
Fenerbahçe Sloukassız fark attı deplasmanda. Dixon yaşından dolayı az süre alıyor sanırım ama çok yüzdeli bir skorer. Barcelona’nın Ergin Ataman-Efes uyumu gibi bir şey yakalaması lazım yoksa bu devran böyle sürer onlara..
 
Son düzenleme:
Bu arada Pana’yı unutmuşuz. Shvedsiz Khimki’ye de yenildiler. Deplasmanlarda yoklar. Yaş ortalamaların yüksek oluşundan mı bilmiyorum ama onların da nefesi pek yetmeyecek gibi uzun maratonda. Kadroları da Madrid’i falan geçtim Efes kadar bile derin güçlü benchleri yok.
 
Dün akşam oynan maçlardaki bütün sonuçlar Efes'e yaradı diyebilirim. Milano gitti sahasında Canaria'ya yenildi. Barca ve Oly de yenildi. Bunların hepsi rakibi Efes'in. Eğer bu akşam Madrid'i geçerlerse ilk dördün içine atarlar kendini büyük ihtimalle. Artık kopmalar başlayacak yavaş yavaş.
 

Üst