2018/2019 EuroLeague

- Milano bu sezon gerçekten iyi,bu sefer olmuş galiba,Nedovic yokken bile iyi galibiyetler alıyorlar.Guaditis benim sevdiğim tarz bir oyuncu,pota altında fizik güce dayalı oyun oynuyor,mücadele ediyor,hücum ribauntlarını topluyor,sık sık faul çizgisine geliyor,genel olarak güzel bir takımlar

- FB iyi görünmüyor ama sezonun başındayız,yine form tutacaklardır,Errick Green'in performansı çok önemli onlar için.

* Teodosic pek süre alamıyor Nba'de keşke euroleague geri dönse,Olympiakos için çok iyi olur mesela
 
Gudaitis’i geçen sezonlardan beri takip ediyorum, çok daha iyi yerlerde olmasını bekliyordum. Aynı şekilde Tarcewzki’den de patlama bekliyorum.
Efes için 4 numara katkısı kritik, Moermann böyle giderse işlerine daha rahat odaklanabilecekler gibi. Dunston da zamanla form tutar diye düşünüyorum.
Fenerbahçe’de Melli sezon başından beri yokları oynuyor çok ilginç, Datome de son maç dışında önceki sezonlardaki gibi değil bu sezon. Vesely aşırı formda ama Lauvergne daha önce de yazdığım gibi Thompson’dan çok da farklı olmayacak gibi. Zaten NBA’e gitmeden de opsiyonları kısıtlı bir oyuncuydu, hoş burda Shaq gibi savunanlar vardı. Obradovic de olsan basketbol kaliteli oyuncularla oynanıyor. Udoh, Bogdan gider gitmez seviye birkaç gömlek aşağı düştü ve iki sezondur zorlanıyorlar. Onlar için Vesely’nin kötü oynama lüksü yok bu sezon.
 
Lauvergne ile Thompson'ı bir tutmak basketbol cahilliğidir. Bunu diyenin aslında hiç bir söylediğini ciddiye bile almamak gerekir de hadi cevap vermiş olayım. Kimse Lauvergne'e Shaq demedi. Söylenmemiş cümlelerden demogoji devşirerek kendini haklı çıkarmak acınası bir acizlik olsa gerek. Kötü başlayan Lauvergne'in 10,6 PIR ortalaması var. Vesely sezona müthiş başladığı için Lauvergne'in dakikaları düşük kaldı. Sürelerini buldukça katkısı da artacak. Pek çok otorite tarafından avrupanın yaz döneminin en önemli transferlerinden biri olarak gösterilen bir oyuncu zaten. Burada demogojiden medet uman basketbol fukarası tarafından çamur atılıyor şimdilik. Bir kaç aya yüzsüz yüzsüz Obradovic etkisiyle Lauvergne de çok iyi oynamaya başladı diye kıvırmya başlar nasılsa.
 
Lauvergne ile Thompson'ı bir tutmak basketbol cahilliğidir. Bunu diyenin aslında hiç bir söylediğini ciddiye bile almamak gerekir de hadi cevap vermiş olayım.

Kemal Bey bu dil dogru bir uslup degil! Siz basket Profu olabilirsiniz ama bu sizin davranis bozuklugunuzu kapatmaz. Kaldi ki size dogrudan bir satasma veya soz hakki da dogmamisken boylesine hircin olmanizda anlasilir degil.

Cumle soyle olabilseydi asla yazmadim.

Lauvergne ile Thompson'ı nasil bir tutabildiginiz anlayabilmis degilim. Bunu diyenin fikirlerine saygi duymakla beraber, bana gore ...... diye devam etmesi gerekirdi.
 
Boşverin Mehmet bey , bir birey olarak kendini tamamlayamamış, olgunlaşamamış insanlara karşı yormayın kendinizi. Ben çok yordum her seferinde “cahil” diye konuştu. Dışardan bakan cahil olanı anlayamaz o yüzden bulaşmayın bence siz de. Herkes sizin gibi olmayabiliyor bazen. Biliyorum ben de bu mesajı çok nazik yazmadım ama bi yerde birinin durumu anlatması lazımdı. Şimdi herkes anladığına göre istediği gibi konuşsun. İyi akşamlar :)
 
Son düzenleme:
Bu forum seviyeli diye tanınıyor hatta normalde en ufak üslupsuzluğa 1 hafta ceza veriliyor. Ancak son dönemlerde forumda bu mekanizma çalışmıyor diye biliyorum. Geçen hafta da Fatih hocayı Malatya maçında eleştirdim diye adamın biri bana terbiyesiz 30 senelik hocayı nasıl eleştirirsin dedi ben de ona yav he he dediğim için 1 hafta ceza yedim ancak tartışmayı başlatan kendisi 1 gün bile ceza almadı.

Yani biz de mi ceza almamak için başkalarına cahil diyelim, terbiyesiz diyelim???
 
Aynı konudan ben de şikayetçiyim. İlk üye olduğum zamanlar çok hassastı bu konular. En ufak düzen bozana, kıvılcım çıkarana ceza geliyordu ama son 1-2 yıldır biraz tuhaf ya da yavaş işliyor sistem. Yeri burası değil ama yeri gelmişken söyleyeyim dedim.
 
Maccabi evinde 20 dakikada 23 te kaldı.
Madrid Ayon, Llull gibi isimlerin de dönüşüyle bence şampiyonlukta favori konumuna geldi. Ayon çok çok ağır basıyor, Tavares’le boyalı alanda herkesi döküyorlar. Onları oynatan Campazzo,Llull gibi kısaların da etkisi var. Çok alternatifli ve çok güçlü kadroları var.
Bayern formunu sürdürüyor yine kaldığı yerden devam. Daçkaya devrede 50 den fazla attılar.
 
Gecenin, haftanın, belki de sezonun hareketlerinden biri Higgins’den geldi. Gudaitis Hines’a duvar ördükten 1 dakika zor bi açıdan gelip hem de sol elle Gudaitis’in üzerinden inanılmaz bi patlayıcılıkla Westbrookvari smaç vurdu. Uzun zamandır böyle enterasan zor bi hareket görmemiştim hem de Gudaitis gibi insanı bezdiren güçlü ve atlet birinin üzerinden.
 
Ergin hocam deplasmanda üçüncü galibiyetini aldı. Şimdi Efes'in önündeki beş maçın dördü kendi evinde. Diğer maç da zaten daçka ile istanbul'da. Bu ralliden kayıpsız çıkarsa havaya girerler. Real ve cska çok ağır farklılar. Fener'i de dahil edince ilk üç sıra belli gibi. 4. veya 5. olmak lazım bunlarla eşleşmemek için yoksa f4 hayal olur. Ergin hocam dördüncü olursa bu işi sonuna kadar götürür.
 
Son 4 dakikada 10 sayı geriden hele de öyle can sıkıcı bi zeminde, Dunston ve Doğuş 5 lemişken, momentum da yokken galip gelmek şaşırttı beni.
Daçka da tarihi farklardan birini yedi Almanya’da. Neredeyse 50 ye yattılar 116 yiyip.
CSKA’nın işini de en az Efes gibi zor görüyordum. Başta James olmak üzere takım halinde Milano taraftarıyla baskın çıkıp 12 sayıya kadar çıkarmıştı farkı. Onlar da büyük iş başardı kazanarak.
 
Baskonia elindeki maçı verdi fenere resmen. Maçın sonunda çok hata yaptılar. Matt Janning bu seviyelerin adamı değil onu gösterdi.
Pana-Oly maçını da izledim. Yine atmosfer müthişti. Adamlar tribünün kralını yapıyor. Antetokounmpo kardeşi gibi oynadı resmen. Sakallı dayanamadı savunmasına dağıldı resmen. Pana bence f4 için cska-real ve fenerden sonra gelen takım.
 
Henüz 6 hafta geride kaldı ama Efes'in geçen seneden çok daha iyi olacağını söylemek zor bir tahmin olmasa gerek. Yine de dikkatli olmaları gerek, bazı takımlar özellikle Zalgiris ve Baskonia sezona yavaş girip sonradan açılan takımlar. Milano ve Barca bu yıl daha iyiler. Oly ve Pao da yine ilk 6 adayları. top8 yapmak yine de kolay olmayacak. %50 görüyorum top8 şanslarını.

İlk 6 haftada en iyi performansı Real gösterdi. Hep hücum güçleri ile bilinmelerine rağmen savunma istatistiklerinde de şu anda birinci sıradalar. Cska yine her zamanki gibi ligi 1 veya 2. sırada tamamlayacaktır. İki takım da çok iyi normal sezon takımları. Fener ise yüksek ihtimal üçüncü sırada olur. Sonrasında sıralamayı kestirmek çok zor. Takımlar istikrar ve oyun kimliklerini tam olarak bulmuş değiller.

En çok şaşırtan takım ise Bayern oldu. İlk hafta Efese karşı kendi sahasında dağılınca en zayıf 4 takımdan birisi olarak görülmüştü ama her geçen gün daha iyi oynuyorlar. Sanırım Dacka Buducnost ve Gran Canaria okeye dördüncü olarak Khimki'yi çağıracak. Shved'in sirkinde işler yolunda gitmiyor.
 
Fener dün akşam yine kıl payı kazandı oly karşısında. İyi maç oldu. O atmosferden çıkmak kolay değil. Çok net belli oldu ki ilk üç real-cska-fener. Bunlar kendi arasında yer değişebilir ancak. Efes'in de bugün çok önemli pana maçı var. Mutlaka almaları lazım alamazlarsa işler kötü gidebilir. Ya dördüncü ya beşinci olacaksın bu ligde başka şansın yok aksi takdirde ha altıncı olmuşsun ha on beşinci hiç bir farkı yok.
 
Son düzenleme:
Ergin hocam helal olsun, işte efes bu. Efes karekteri, Efes basketbolu bu. 60 sayıda tuttuk pana’yı. Boğuldular resmen. Efes ilk dört için ciddi bir aday artık. Bu arada Beaubois havaya girdi izlemesi çok keyifli bir oyuncu. Adamdan kalite akıyor resmen. Sinan erdem de doluydu, atmosfer gayet iyiydi. Maccabi’yi de yenerse ergin hocam işi sonuna kadar götürür.
 
Fenerden iyi kadrosu oldugunu iddia edenlere bakacak olursak F4 yapamazsa zaten basarisizlar demektir.

Iyi basladilar ama takimin adi Efes olunca insan tamam oldu diyemiyor.

Bir diger nokta da Pao da deplasmanlarda rezilleri oynuyor. Son 3 sezondur deplasmanda galibiyet yuzdeleri %36. 13 kez kazanip 23 kez kaybetmisler. Gecen sene aldiklari Oly galibiyeti haric soyle iyi bir takimi yenmislikleri yok. Efes sadece yenmesi ezdi gecti ama rakibin de Oaka disina cikinca eli ayagina dolasiyor.
 
Ergin hocam adına sevindim. Efes için de; her ne kadar feneri yenseler de bu maç da “varım” deme manası taşıyordu. Böyle bi bozgun da net mesaj oldu. Psikolojik olarak güzel şartlar altında çalışınca sonuçlar da fena olmuyor. Bir de Anderson’dan beklenen katkıyı alabilseler çok daha iyi olur. Baya bi yokları oynuyor çünkü.
 
Ergin hocam adına sevindim. Efes için de; her ne kadar feneri yenseler de bu maç da “varım” deme manası taşıyordu. Böyle bi bozgun da net mesaj oldu. Psikolojik olarak güzel şartlar altında çalışınca sonuçlar da fena olmuyor. Bir de Anderson’dan beklenen katkıyı alabilseler çok daha iyi olur. Baya bi yokları oynuyor çünkü.

Bence Efes için esas sıkıntı Anderson'dan ziyade Larkin. Bugün yoktu dikkat ederseniz. Zaten sene başından beri yokları oynuyor. Ama sene başındaki planlamaya göre bu takımın yıldızı, bir numarası Larkin olacaktı. Aslında Efes kadrosunu oluştururken düşündüğü a planını uygulayamıyor, o planın merkezinde Larkin vardı doğal olarak. Mutlaka Larkin'in devreye girmesi lazım. Kaan Kural'ın çok sevdiğim bir tanımlaması var. 1 den 17. basamağa kadar sizi iyi oyuncular çıkarır ama 17 den 20. basamağa çıkmak için özel oyuncular gerekir der. İşte larkin o özel oyunculardan ve iş kızıştıkça Efes'in 17 den 20. basamağa çıkması gerekecek sezonun sonunda ve Larkin'i arayacak. Ben çok umutluyum Efes'ten ama Larkin şu an tam bir soru işareti.
 
Larkin Canaria maçı öncesi sakatlanmıştı bu hafta oynadı mı takip edemedim ilk yarıyı izleyebildim yoktu sanırım. Aslında yavaş yavaş ısınmıştı kötü zamanda sakatlandı. Henüz dönem başı olması da etkilidir muhakkak. İşler biraz daha ciddileştiğinde zaman ilerledikçe görürüz.
 

Üst