2018/2019 EuroLeague

Canaria’yı hiç sevemedim. Bi iddaları yok ama yukarıdaki takımlara sürekli problem çıkarıyorlar. Efes’i de yeniyorlardı mucize eseri son 2 dakikada maç dönmüştü çift haneden. Bu akşam her şey belli olacak artık. Futbolda GS-FB derbisini bu kadar beklememiştim.
 
Olamaz böyle bişey ya. Olamaz, olamaz, olamaz. Aldığımız maçı verdik son çeyrek. Hele o son hücum neydi öyle. Niye hemen üçlük attın ? Sonra adama faul yapılmadı. Tek kelime yazık oldu, büyük fırsat kaçtı. Çok da iyi oynamıştı Efes üç çeyrek. Bundan sonra Efes tepetaklak giderse hiç şaşırmam.
 
Şu mağlubiyet Dunston ve Ergin hocaya yazar. Ayon Dunston’ı paramparça etti 34 verimlilik yaptı 11/12 isabetle, Ergin hoca da mola almak veya Dunston’ı çıkarmak yerine 15 sayıdan Madrid’in gelişini daha doğrusu Ayon’u izledi.. Yazık oldu çok yazık. 15 farktan..
 
Koç son çeyrek yine mola almayı unuttu.
Madrid'in 2'li oyunlarına cevap veremedi.
Önce Beşiktaş şimdi de Madrid maçında kötü coaching performansı yenilgiyi getirdi.
Ataman son 1 hafta da malesef geriye gitti.
Umarım Efes bu mağlubiyeti unutturur...
 
Ben hocanın yerinde olsam Ayon’u Moermann’la savunurdum. Bu eşleşmenin sonucu ilk yarıda belliydi. İkinci yarı Ayon şov yaptı arka arkaya boş smaçlarla fark eridi gitti, Dunston da 5 ledi kenara geldi.
 
Ataman'ın kötü alışkanlıkları devam ediyor. 15 sayıdan son periyotta kendi evinde maç vermek üzücü oldu Efes için. Madrid Ayon üzerinden üst üste kaç defa aynı oyunu oynarken hiçbir şey yapmadan izlersen böyle olur. Hele son hücumda yaklaşık 10 saniye varken Micic'in üçlük sallama saçmalığı ayrı bir boyut. Bu mu çizdiğiniz set? Yazık.
 
De Colo yine yokları oynuyor. Şu şartlarda bu kadar ilerlemesi bile iyiydi CSKA’nın.
Efes’in bi yerde bu yumruğu yemesi gerekiyordu. İyi oldu bi taraftan, bir musibet bin nasihat olayı.
 
Efes maci kendi elleriyle verdi. Ataman'in isler kotu giderkenki yetersizligi meydana cikti. Ayondan kac defa ayni hucum geldi ben sayamadim. Buna seyirci kalmasi akil alir gibi degil. Yine de Efes bu macla bu sezon farkli bir seviyede oldugunu gosterdi. Kendi sahasinda bile olsa Feneri yenip Reali de elinden kacirmak onemli bir is.

Tabi sureklilik onemli bir konu. Milanonun dususe gecmesi gibi Efes de dususe gecebilir. Dikkat etmeleri lazim
 
Deeigim gibi Zalgiris ve Baskonia yavas baslayip sonradan form tutan takimlar. Yavas yavas vites artiriyorlar. Ikisinin de top8 icinde olacagini dusunuyorum. Efesin simdiden 8 galibiyet yapmasi iyi oldu. Araya biraz mesafe koydu, simdi sacmalamazsa Efes kendilerini top8 icime atarlar.

Ligin en iyi 3 takimi belli ama 4. Takim belli diil, Efes orayi kendine hedef yapmali.
 
Efes deplasmanda Galatasaray’ın eurolig deplasmanları gibi başlayarak korkuttu. Ama 2.periyot 32 sayı attı Pire’de ve maç kafa kafaya şu an. Önemli olan da bu maçlarda böyle karakter koyabilmek. Umarım Madrid maçı gibi trajik bir son yerine iyi bir maç sonu oynayarak galibiyetle dönerler.
 
Efes yine yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi ama sonunu getiremedi. Micic iki maçtır iyi oynamasına rağmen maç toplarında takımı yaktı. Bu maç için de yazık oldu diyebiliriz Efes’e. Bundan sonra işi zor maalesef Efes’in.
 

Üst