2018/2019 EuroLeague

Bunu unutma.
Ben en az MacCollum, Beubois kadar olur diyorum ki o seviyeler bile yeterli.
Fenerbahçe, Galatasaray forumlarında bir sürü fikir oluyor, onları mı referans alacağız. Aç bak eski mesajlara Kalinic başlığındaki.. Türk insanı ön yargılı ve sabırsız. Ve daha da acısı, çok biliyor herşeyi :)

Sizinkiler Kalinic'i eleştirdiği dönemlerde Kalinic'ın iyi oyuncu olduğunu, çok iyi görev adamı olduğunu yazıyordum. Yine Bobby Dixon'ı elimizden kaçırdığımızda büyük hata yaptığımızı yazıyordum, adamı Karşıyaka'dan beri övüyorum, Fenerbahçe'liler Euroleague için yetersiz diyordu o zamanlar :) Wanamaker ve Nunnaly'i zamanında bize önermiştik, Fenerbahçe'ye geldikten sonra adamları Fenerbahçe'lilere karşı savunuyordum. Bir çok oyuncu ismi sayabilirim bu şekilde.

Benim Fenerbahçe'de Vesely dışında objektif olmadığım oyuncu yok.. Vesely'nin 3 milyon euro alan oyuncu için her f4 zamanı sahadan silinmesi sizin için sorun olmalı, benim için sorun değil yani ;)

Benim anlamadığım Obradovic'in aldığı her oyuncu iyi çıkıyor gibi yapılan her transferi iyi göstermeye çalışmanız. Ennis için izleyen ve bilgisine güvendiğim kişiler olumsuz görüş belirtti, aynı Thompson için olduğu gibi. Dixon benim Türkiye'ye gelen yabancılar içinde en sevdiğim isimlerden biri, ama artık üst seviyede bir takımda uzun süre alacak ya da o takımı taşıyacak oyuncu değil. Sinan bizde oynadığı dönemde yetersiz dediğim oyunculardan, kaldıki Fenerbahçe'de nasıl yeterli olacak? Guduric ilerleyen zamanda iyi bir yan parça olabilir o kadar, ama takımın ana skoreri ya da taşıyıcısı olamaz.

Fenerbahçe'nin 1-2 rotasyonu sadece Andolu Efes'ın değil, f8'de olmak isteyen takımların çoğunun gerisinde. Uzun rotasyonu bence en iyi takım Real Madrid, sonra Fenerbahçe. Ama bahsettiğim şey açık bence, Anadolu Efes'in uzun rotasyonu kötü değil ve yakın seviyede olduğunu düşünüyorum, Fenerbahçe'ye ezilmezler.
 
Son düzenleme:
Bayern'in dün ki PAO galibiyeti aslında Efes'in ne kadar iyi bir potansiyeli olduğunu gösterdi ki bugün Zalgirisi de ezeceklerdir; F4 derseniz biraz da günlük performanslar ve o zaman ki sakatlık kadro durumu belli eder. Fb her zaman F4 adayı lakin nedense bu sezon kalamayacaklar hissi var bende ya da isteğim o yönde olduğundan da olabilir. Real güç kaybetse de, CSKA uzun transferi de yapınca en güçlü iki aday olarak gözüküyor ama araya bir süpriz girebilir yine o da bence Milano olacaktır.
 
Vesely'nin avrupanın en iyi uzunlarından biri olduğunu kabul etmeyen bünyelerle kadro kalitesini tartışmak başlı başına hata olsa gerek. Adam son 3 senede iki kez eurolig yılın beşine seçildi, üstüne konuşmaya gerek var mı? Fenerin guard rotasyonu şaşalı isimlerden oluşmasa da kalite anlamında Real ve Cska hariç kimseden geride kalmaz. Küçümsemeye çalıştığınız adamların hepsinin ciddi kalitesi ve potansiyeli var artı istikrarı var. Bizde 10 sayı 5 asist ortalama ile oynayan Sinan geçen sene doğru düzgün süre bulamadı, bu sene kısmen oynuyor. Dixon geldiği günden beri küçümseniyor ama her sezon F4 ve önemli zamanlarda farkını ortaya koyuyor. Micic gibi bir sezon önce hiç olan geçen sezon hasbelkader yedek guardlık yapmış adama her takımda oynayabilir diyip Dixon'ı küçümsedikten sonra zaten iş bitiyor. Zamanında Heurtel - Granger ikilisini de Sloukas - Dixon'dan daha iyi zannediyordunuz. Sonucunu hep beraber izlediniz.

Fenerlilere göre guard rotasyonunda zayıflık var gözükebilir ama bu muhtemelen oynadıkları seviye ve rakipleriyle alakalı bir değerlendirme. Adamlar da kendilerini Cska ve Real ile kıyaslıyor emin olun efesle kıyaslamıyorlardır. Real ve Cska'ya göre guard bölgesinde zayıflar bu bir gerçek.

Beabois Pleiss Simon Moermann Micic Cska'da Real'de oynayabilecek olsa zaten oynarlardı. Adamlar Pleiss yerine Hunter'ı seçiyorsa bir bildikleri var. Pleiss'in oynadığı tek kalbur üstü eurolig takımı barca, onda da istatistiklerine açın bakın ne yapabilmiş görürsünüz. Campazzo ile Micic'i , J. Taylor ile Simon'u kıyaslayacaksanız biz kalkalım isterseniz. He Efes'in yabancıları Cska veya Real gibi kafa takımlarda 10-11. oyuncu olarak oynayabilir zaten rotasyonun bu sırasındaki adamlara biçilen roller belli ama iki takım da Dunston ve Larkin hariç hiçbirini alıp rotasyonda 20 dk civarı süre vermez. Rus kontenjanından alınan adamalarla Efes'in yabancılarını kıyaslarsanız fenerde de barış oynuyor yerli kontenjanından ona bakarsanız.

Uzun lafın kısası Efes ve Ataman hayranlarına sözüm şudur. Madem Efesin kadrosu fenerden daha iyi, o zaman Fener sürekli F4 yaparken hatta final oynarken bu yıl Efes F4 yapamazsa Ataman ciddi başarısızdır diyecek misiniz? Yoksa gene taraftar gibi bahanelere mi sığınacaksınız. ( zaten fenerin iç sahadaki taraftarını da yetersiz bulduğunuza göre taraftar etkisini bahane etmemeniz gerekir). Hayatın gerçeklerinin üstünü kör fanatikçe yorumlarla örtemezsiniz. Efesin kadrosu evet iyi ama fener ayarında değil çünkü fener tıpkı Real ve Cska gibi avrupanın en iyi üç takımından birisi. Bu seviyeyi sadece Obradovic faktörü ile açıklamaya kalkarsanız komik duruma düşersiniz. Kendiniz gibi kör fanatik bir iki destekçi bulmanız da tezinizi doğru yapmaz. Sezon sonunda Ataman'ın başarısını değerlendirelim o zaman. Fenerden bile daha iyi bir kadroyla F4 yapamazsa başarısız diyelim hep beraber.
 
Ergin Ataman gayette iyi Hoca, buna suphe yok. Sadece Moerman ve Motum ikilisini burada ben de dahil herkes soyledi. Bu hantal ikili yerine bir tane kaliteli ve atletik 4 numara alinabilseydi cok daha iyi olurdu.

Ayrica Zalgrisin neyini kucumsuyorsunuz sagi solu belli olmayan bir takim. Gidip deplasmanda Reali Cskayi yense sasirmamak gerek. Ekol bir takim olma yolunda ilerliyorlar. Bu lig cok seye gebe Efes gider Munihe 30 sayi fark atar Munih Panayi devirir Efes gelir evinde 20 sayi fark yer. Cok konusuruz bu tarz benzeri suprizleri. Acele etmemek gerek bence.
 
Jasa, savunmada ve hücum da makina gibi işleyen bir takım oluşturmuş yine.
Yeni Obra olma yolunda emin adımlarla gidiyor...
 
Ergin hoca 9 sayı gerideyken 21 saniye kala mola alıyor :D? İkili averaj falan mı hesapladı ne yaptı artık bilmiyorum ama kalan 21 saniyede sayı atamıyor üstüne 5 sayı yiyor :D Şaka gibi bir coaching yönetimi izledik bu akşam.
 
Euroleague'de sert takım yaratacaksın..
Euroleague'de sert takım yaratacaksın..
Euroleague'de sert takım yaratacaksın..

İşler sanıldığı gibi kolay olmayacak. Shane Larkin çabuk adapte olmalı.
 
Bu yenilgi net Ergin Hoca'ya yazar.
Larkin de çok ısrar etti.
Fark artarken Doğuş'u kenarda unuttu.
Çok kötü coaching performansı yaptı.
Khimki deplasmanında da kaybedecekler muhtemelen.
Daha sert bir takım oluşturmalı.
Bakalım nasıl bir sezon geçirecekler...
 
Olympiakos iki deplasmanda da çatır çatır top oynayarak kazandı. Papapetrou gibi çok önemli bir parçayı kaybetmelerine rağmen David Blatt'in dokunuşu daha ilk haftalardan hissediliyor.

Efes ve Barcelona ise paralarıyla rezil olmaya devam diyorlar. Gelenek oldu artık bu takımlarda. Normalde Milano da bu tayfaya dahil ama bugün Real'e karşı fena değillerdi. Gerçi bayağı önde götürdüler maçı ama. Yakında onlarda da bozulma olursa şaşırmam.
 
Darüşşafaka çok maç kazanır mı bilinmez ama mücadelesiyle yine sempatik bir takım olarak hafızalarda yer alacaklar. Bu istekli takıma bizdeki duruma benzer şekilde frene basacak, lider karakterli bir organizatör alınmaması hata olmuş. McCallum ve M.Brown'dan beklentiler belki yüksek ama tecrübeli bir oyun kurucuları olsa Rusya'dan galibiyetle bile dönebilirlerdi.
 
Anadolu Efes, Larkin, Beaubois ve Micic'in kötü oyununa rağmen deplasmanda Khimki'yi Doğuş Balbay'ın son saniye üçlüğü ile 85-84 mağlup etti.

Anadolu Efes uzun süre çok iyi oynadı, son çeyrek Shved'in muazzam oyununa engel olamayınca (Ergin hocanın Doğuş'u uzun süre kenarda tutması buna etkendi) 13 sayı farkla önde olduğu maçta geriye düştü. Anadolu Efes'te Doğuş ve Adrien Moerman takımın en iyileriydi.

Shane Larkin ve Beaubois'in bir an önce toparlanması lazım, özellikle Larkin çok kötü oynuyor.
 
Fenerbahçe Erick Green ile anlaşmış sanırım. Sloukas'ın üzerine çok yük bindiğinde çok beğendiğim bir oyuncu olmasına rağmen son zamanlarda Dixon'ın patlayıcılığına muhtaç duruma gelmiş bir Fenerbahçe hücumu vardı. Uyum sağlayabilirse Ennis'ten çok daha faydalı olabileceği gerçek. Tabi uyum sağlamayabilir de.
 
17 Ekim aksami Hocaya saydiranlar umarim biraz olsun utanmislardir.

Ergin Ataman gayette iyi Hoca, buna suphe yok. Sadece Moerman ve Motum ikilisini burada ben de dahil herkes soyledi. Bu hantal ikili yerine bir tane kaliteli ve atletik 4 numara alinabilseydi cok daha iyi olurdu.

Ayrica Zalgrisin neyini kucumsuyorsunuz sagi solu belli olmayan bir takim. Gidip deplasmanda Reali Cskayi yense sasirmamak gerek. Ekol bir takim olma yolunda ilerliyorlar. Bu lig cok seye gebe Efes gider Munihe 30 sayi fark atar Munih Panayi devirir Efes gelir evinde 20 sayi fark yer. Cok konusuruz bu tarz benzeri suprizleri. Acele etmemek gerek bence.

16 sayi geriden gelip 6 farkla Obranin Fenerini yenmek her Hocaya nasip olmaz. Tebrikler Ergin Ataman Hocam!
 
Ergin hocam be konsantre olduğunda gerçekten iyi hocasın. Yine pancara çevirdin obra'yı bi kere daha yendin. Sana laf edenlere kapak olsun bu galibiyet. Efes iyi yolda gidiyor. Tek sıkıntı larkin. Bir türlü istenileni veremiyor. O olmadan üst hedefler çok zor olur.
 

Üst