2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

@eyupyildiz: Klobucar yerine oyuncu bakılıyor demiştim daha önce. Hatta bir isim yazmıştım şimdi bir başka isim daha öğrendim.
Geçen sezon Real Madrid'de oynayan Chasson Randle'ı almaya çalışıyormuş Galatasaray.
 
İhtiyacımız çok net belliyken adı geçen isimlerin bu ihtiyacı giderecek tarzda adamlar olmayışı ilginç. Randle'ı çok severim ama oldu da geldi desek yanına yine bir organizatör lazım. Mevcut kadroda ancak Webster yerine düşünülebilir. Defalarca yazıldı,çizildi,söylendi bize oynatacak oyuncu lazım. Umarım farklı tarzda biri alınıp hata yapılmaz.
 
Randle bence de iyi olmaz. Real Madrid'de iyi oynamadı diye bizde iyi oynayacak diye bir kural yok. Kolej kariyerini Madrid öncesi ortalamalarını bilmiyorum ama Llull yokken hiç değerlendiremedi şansını geçen sene.
 
Takım ileri doğru adım atacağına daha da geri gidiyor, bazı oyuncuların potansiyeli de ortadayken daha çok istatistik peşinde koşuyor bu oyuncular, hoca büyük hayal kırıklığı malesef değişim şart bir an önce. Klobucar'ın fişi çekildi sayılır zaten de bu saatten sonra gitse de bir heyecan kalmadı bende açıkcası. Banvit'in aldığı McKenzie Moore'u bizimkiler de sordu mesela, Badalona'daki Laprovittola ile de ilgilenmiştik bu sürede de Moore çok yakından tanımadığım biri olmakla beraber bildiğim kadarıyla ikisi birbirinden farklı profiller, zaten kritik bir hamle yapacağız daha orayı nasıl dolduracağımızı bilemiyoruz.

Takımın sahada en derli toplu olduğu anlarda guard Emir Gökalp ve onun da süreleri ortada, savunması tamam çok sıkıntılı da aradığımız profil için direk örnek değil mi sizce de Emir?
 
Emir Gokalp yari sahada fark yaratiyor biz Randle Newman Moore kovaliyoruz. Bu saka mi yoksa profesyonel basketboldan ekmek yemek bu kadar kolay mi artik?

Nigel cok geriledi 24 asist var ama bu asistlerin yarisindan fazlasinda hucumda 2 oyuncunun eline degiyor top.
 
ından tanımadığım biri olmakla beraber bildiğim kadarıyla ikisi birbirinden farklı profiller, zaten kritik bir hamle yapacağız daha orayı nasıl dolduracağımızı bilemiyoruz.

Takımın sahada en derli toplu olduğu anlarda guard Emir Gökalp ve onun da süreleri ortada,
Laprovittola'yı tahmin etmiştim yaptığın tariften, diğer oyuncuyu bilmiyorum.
Yattı mı Laprovittola işi..?

ve koç konusunda bir değişim olabilir mi ?
 
En son ne zaman savunma yapan takım/oyuncular izledik, tam hatırlamıyorum. Uzun zaman oldu. İlk Mahmuti dönemiydi sanırım. Resmen basketboldan soğuttunuz.
 
Bugün şube yöneticisi Ömer Cansever ile kapsamlı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Kendisi bu senenin geçiş senesi olduğunu, hataları ve eleştirileri kabul ettiğini fakat ne Yalçınkaya ne de Erdoğan'dan vazgeçmeyeceğini belirtti. Transfer çalışmaları var fakat öncelik maaş ödemelerini düzenli yapabilmek dedi. Kendisine bu bütçeyle çok daha iyi bir takım oluşturulabileceğini belirtmeme rağmen hiçbir oyuncunun kötü imajımız sebebiyle bize gelmek istemediğini zar zor bu kadroyu oluşturduklarını söyledi. Birçok konuda konuştuk fakat ana başlıkları böyle söyleyeyim. İnşallah transfer de yapmazlar çünkü bu şartlarda kazıklanacağımızı belirttim. Zaten yapacak durumları da pek gözükmüyor. Şahsi görüşüm bu vaziyette bu yönetimin devam edemeyeceği ve bunu da paylaştım. Çok üzücü bir durumdayız ve kaderimize terk edilmiş haldeyiz.
 
Sanıyorum Ömer Yalçınkaya'nın elinde herkesin kasedi var. Aslında onu arayıp Cansever&Recevik ve diğer ismini bile hatırlayamadığım yöneticiyi görevden alıp almayacağını sormak lazım. Şubede 3-4 tane koç, onlarca oyuncu, yöneticiler ve hatta masörler filan değişti ama Yalçınkaya demirbaş gibi duruyor. Adnan&Adnan ortaklığındaki Adnan Sezgin bile bu kadar sinir bozucu değildi.

Belki çok kötü bir genel menajer değil, hatta kendince işinde iyidir ancak hiçbir şey olmasa bile sırf bu kadar olay üzerine yapışmış diye on defa istifa etmesi gerekirdi. Kaldı ki bence çok da kötü bir menajer. Hayatındaki en büyük başarı lise giriş sınavı olabilir.
 
Basketbolda bizim seviyemizdeki bir takımda geçiş sürecinde söz etmek sadece bahane üretmek gibi. Seneye bu takımdan belki Arapovic dışında kalacak yabancı olduğunu sanmıyorum, yerlilerden zaten çekirdek oluşturabilecek bir durum yok. Can ve Caner zaten hiç bu seviyelerin oyuncusu değil, Erolcan'dan şahsen biraz ümidim vardı ancak şu ana kadar o da hiçbir şey göstermedi. Toplam 30-40 dk. süre alacak Ayberk-Ege-Emir-Göksenin mi geçiş sürecinden kast edilen?
Bu seneden kişisel beklentilerim oyuncuların paraları zamanında ödensin, geçmiş borçlar eritilsin ve seneye Eurocup'a katılabilecek bir sene geçirelim. Sene başı daha umutluydum ancak bu seviyeye çektim beklentimi. Çok özel bir fırsat önümüze çıkmazsa da transfer yapılmaması daha iyi olabilir.
 
İsterseniz iyi gün taraftarı diyin ben de takip etmiyorum artık. Zaten bi süredir edememiştim, görünen o ki hiç bir şey kaçırmamışım.
1 senede geldiğimiz hale bak. Tyus’lu Pleiss’lı kadrolardan nerelere..
 
ultrAslan'ın da devreye girmesiyle şubede sıcak saatler yaşanmaya başladı. Her an her şey olabilir. Yıllardır hükümranlığını ilan edenler için son yakın :)
Çok zor değil, Ömer Yalçınkaya ve Ömer Cansever'i gönderecekler. Yerine Naci Cansun veya Hakan Üstünberk'i getirecekler. Gerisi kendiliğinden gelir. Bunu bile yapamıyorlarsa yönetimin orada olmasının anlamı nedir? Temmuz ayından beri yönetimin 1 tane olumlu işi yok ya. Bir tane forvet almadılar tarihin en kolay grubunda 3. olsak bayram edecekler.
 

Üst