2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Randle combo guard iyi transfer olur ama yanında webster gibi bir combo guardla yıne sıkıntı olabilir. Alex Perez olsaydı Randle 'la daha iyi bir ikili olurdu.
 
Samuel Dekker , Lokomotiv Kuban'a transfer olmuş. Sert olmasada atletik ve şutör bir uzun forvet olarak fark yaratabilirdi. Uzun forvette de seçenekler azalıyor.
 
Geçen sene maça çıkma sebebi Wall’ın dizini patlatması yoksa 3. guarddı orda. Yani kalnietisi alamayıp 2 gün sonra Randle peşinde koşuyoruz cidden sinirim bozuluyor artık
 
Guard transferine fazla yoğunlaştık ancak uzun forvetle ilgili gelişme yok. İlk kez takımın belli bir kısmını tutup transfer sezonuna girdik onda da yaprak kımıldamıyor. Düşen isim olmaması bir yandan işimize gelir orası ayrı.
 
İsim düşmemesi sorun değil de, plan yine değiştiyse durum daha vahim. Sene başında 7 yabancı ile yola çıkma planı vardı, bu 6'ya düştü, ki bunda sıkıntı yok. Eğer sezon içi hamle yapabileceğimiz bir bütçe yaratabilirsek, 6 yabancıyla başlamak daha iyi. Fakat guard piyasasında artık çok az oyuncunun kalması,artık 3-4. tercihlerimizi bile ikna edememiş olmamız Chasson Randle'a büyük bir para verip, ya 5 yabancıyla başlamak ya da Arapovic gibi 100 bin dolardan daha aza oynayacak bir oyuncu gelmesi anlamına gelebilir ki bu felaket senaryosu olur.
 
Fiyat yükseltince Randle da yalan oldu, isminin piyasaya düşmesi de etkili oldu yüksek ihtimal.

Hayırlı olmuş o zaman.
İlk başta olumlu bakıyordum piyasa da pek kimse olmadığı için ama forumda ki tepkileri görünce bende olumsuz bakmaya başladım.
Bakalım geride kalan tercihler nasıl?
Ama geride de pek bi kimse kalmadı sanırım elle tutulur.
 
Sonunda resmi açıklamalar da geldi. Harrison'ı tutmak başarı. Basketbolda kadro devamlılığı önemlidir ama Auguste ve Webster'ı tutarak bence riskli hamleler yaptık. Geçen seneye göre nispeten artan bütçeyle yerleri daha iyi oyuncularla doldurulabilirdi. Şimdi bu iki oyuncudan da geçen senenin üstüne çıkmasını bekleyeceğiz.
 
Üçü de güzel hamleler, üçü de en azından geçen seneki katkılarını verecektir fakat Karşıyaka,Telekom ve hatta bence Beşiktaş'ın da geçen sezonun üstüne koyduğu yerde biz üstüne koyamayacağımız için, sıkıntılı bir sezon bizi bekliyor olacak. Arapovic ve Webster'ın geçen sezonun çok çok üstüne çıkmaları gerekecek ki Eurocup'ta en azından bir üst tura çıkabilip, ligde yine ilk 4'e girebilelim, yoksa işimiz çok zor bu sene.
 
Beşiktaş ve Telekom'un bizim için ciddi rakip olabileceklerini sanmıyorum her ne kadar iyi kadro gibi gözükse de o kadroların ciddi sıkıntıları var. Telekom'un Campbell seçimi keza Beşiktaş'ın uzun olarak McAdoo'yu tercih etmesi baya sorunlu işler. Karşıyaka'da ise Tony Taylor-Triche kadronun geri kalanına göre soru işareti kalacak oyuncular.

7 yabancılı yapıp Eurocup'ı zorlamayı BSL'de yarı final yapmaya tercih ederdim. Guard ve forvet hala belirsiz ama hocanın üstüne koyma teşhisi kadro istikrarını sağlamak konusunda görünüyor her ne kadar katılmasam da. Çünkü geçtiğimiz sezonun başıyla sonu arasında takımın oyun olarak ciddi farkı var. Takım savunmasını yukarıya çektiğimiz dönemde performansı yerlerde sürünen Webster'in zam alarak kalması ise ayrıca bir konu.

Her ne kadar yarı final yapacağımızı düşünsem de yapılacak yarı finalin başarı olmadığını düşünüyorum. Takımın başarılı olup olmadığını Eurocup'ta ki gidişat belirleyecek.
 

Üst