2020-2021 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Bu takımımızın da son 1-2 senedeki değeri erkek takımına göre düştü. Zaten bütçe olarak şampiyonluğa oynayan takımların bir hayli gerisindeydik. Aslı'yı da THY'ye kaptırdık. Tünelin ucundaki ışık çok parlak değil.
 
Alesia'ya 250 bin euro neden ve nasıl veriyoruz? Hedefi olmayan bir takım için bu kadar yüksek bir para harcamak mantıklı mı?
 
Galatasaray kadın voleybol takımı yeni sezon için Hazal Selin Arifoğlu ve Ergül Eroğlu ile anlaşma sağladı.

7 sezondur Galatasaray forması giyen Aslı Kalaç gelecek sezon THY forması giyecek!

Bu sezon Galatasaray kadın voleybol takımında forma giyen Yunan oyuncu Anthi Vasilantonaki yeni sezonda Aydın BŞB forması giyecek.

Hollandalı oyuncu Yvon Belien ise yeni sezonda İtalyan ekibi Firenze ile anlaştı.

FCN BLOG
 
Şu anda Alesia'nın kontratı kapalı görünüyor onun dışında yabancı alınmayacak. Görünüş THY'nin arkasında kalacağımız yönünde. Yani istesen de düşüremezsin ama gençlik geleceğe yatırım diyerek 32 yaşına gelmiş Ergül'ü almanın anlamı ne ben çözemiyorum.
 
Şu anda Alesia'nın kontratı kapalı görünüyor onun dışında yabancı alınmayacak. Görünüş THY'nin arkasında kalacağımız yönünde. Yani istesen de düşüremezsin ama gençlik geleceğe yatırım diyerek 32 yaşına gelmiş Ergül'ü almanın anlamı ne ben çözemiyorum.

Çünkü gençlerden orta olarak oynatabileceğimiz birisi yok maalesef. Seneye en büyük beklenti İlki'de olur. Beren de umarım bolca süre alır. Bir de genç pasörümüz vardı o da bu sene oynamaya başlar umarım.

Açıkçası bütçe küçülteceksek işe yabancılar yerine Nilay, Güldeniz/Cansu, Derya gibi isimlerle yolları ayırmakla başlasaydık. Bunların yerine genç oyuncular da gayet oynarlar. Bütçede de hatırı sayılır bir boşluk yaratırdık.
 
En azından genç yerli bir orta transfer etmeyi beklerdim. Güldeniz, Derya, Nilay. Genelde bu tarz işlerden pek fayda görmedik baktığımız zaman.
 
Ligin ilk 2 maçında 2 mağlubiyet ile başladık. Ama bu sene ki bütçe/hedef durumuna bakınca bu mağlubiyetler çok önemli değil. Takım kendisinden bütçe ve kadro olarak güçlü takımlara kaybetti. Ama oyun olarak ilerisi için ışık verdi. Aslında 2 maçı da kazanabilirdik.

Sene başında ki plan doğrultusunda yabanı oyuncu transferi olmadan /Olesia'nın 2 yıllık sözleşmesi vardı o yüzden kaldı ki iyi ki kalmış) mevcut tecrübeli Türk oyuncuları genç oyuncuları harmanlayıp yola çıktık. Bu sezon sıralamadan çok genç oyuncuların durumu önemli.
Maşallah diyelim İlkin inanılmaz iyi girdi sezona. sakatlıktan 2 seneyi kaybetmesine rağmen bundan hiç etkilenmemiş gibi. Böyle giderse hem biz hem de Türk voleybolu çok iyi bir oyuncu kazanacak. Aynı şekilde şampiyon olan Türkiye U17 takımının yıldızlarından Sude'de performansı ile formaya göz kırpıyor. Ligin ilerleyen döneminde İlkin-Sude ikilisiyle devam edebiliriz.

Takımın belirgin 2 problemi var. Pasör ve orta oyuncu. Çağla/Nilay ikilisi insanın sinir sistemini harap ediyor. Selin'de yetersiz bir oyuncu çok sırıtıyor. Keşke sene başında Nilay ve selin yerine tek ayak hücumu olan bir orta oyuncu transferi yapsaymışız. Takımın çehresi değişirdi.
 
Şu takımda Alessia da kalmasa küme düşmemeye oynardık herhalde. Yeşilyurt'a karşı rezalet oynuyoruz. Yeşilyurt gibi bir takıma böyle yenilebilmek emek ister, tebrik ederim emeği geçen herkesi.
 
Kimse takip etmiyor sanırım artık bu takımı.Durum vahim Yeşilyurt ile oynuyoruz 3. Seti 25-12 kaybettik 4. sete de 8-0 geride başladık.15-3 durum neyse bir set aldık en azından :)
 

Üst