2020-2021 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Kosheleva'yı kadroya katmışız yine. Takımın ihtiyacı vardı. Bizdeki son sezonunda çapraz bağları kopartmıştı ve sezonumuzun gidişi değişmişti. Acaba nasıl geri döndü o sakatlıktan merak ediyorum.
 
Tebrikler sonunda Eczacı'yı yenmeyi başardık. Yalnız bu takımın bütçesi düşmemiş miydi? 2 yabancı var ama baya iyi yerli rotasyonu var. Güldeniz, Ergül, Gizem, Çağla... Bunların hepsi piyasası olan yerliler.
 
Çok büyük galibiyet gerçekten. Alesia sene başından beri takımı taşıyordu zaten. Kosheleva henüz yeni geldi ama hazır gözüktü ve iyi katkı verdi. Şube yöneticimiz sadece yerlilerle oynayacağız deyip Alesia'nın kontratından çıkamadıkları için hayıflanıyordu. Alesia olmasa bu kadar galibiyet bile alamazdık. Üstüne Kosheleva da çok iyi oldu.
 
Yönetim'in çapına yakışmayacak aldığı kararlar sonucu ( Koshaleva transferi ) Eczacıbasını yendik. Akrep , Yelkovan bazen yanlıs gosterince boyle zaferler ortaya cıkabiliyor. Keske hep boyle yonetimler basımızda olsa.
 
Takımımız Ligde il 4 iddiamızın devamı için kritik önemdeki THY deplasmanından 2-3(25-21,19-25,25-22,21-25,8-15) galip ayrıldı. 3.sette rakip adına Polen'in ekstra performansı olmasa 3-1 de alabilirdik ve bu da puan farkı adına daha iyi olurdu ama hiç yoktan iyidir.
 
Koshaleva hücumda bildiğimiz eski performansından uzak ama takıma öyle bir hava katıyor ki tek transferle takımın çehresi değişti. Alışık olduğumuz 4.lük koltuğuna tekrar yaklaştık :)
 
bu sene erkeklerde puan olayı yok bildiğim kadarı ile galibiyet sayısına bakılıyor. eğer kadınlarda da aynı durum varsa o zaman puan önemli değil bence eyüp bey ??
 
Onunla ilgili özel bir şey duymadım ama zaten puan galibiyet eşitliğinde puanlara bakılıyordu. Yani öncelik galibiyetti bence adaletsiz şekilde. Söylemek istediğiniz puan durumuna hiç bakılmayıp set averajına bakılıyorsa da o zaman neden 2 set alana puan veriyorlar. Hiç uğraşmasınlar böyle şeylere madem(n)
 
Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi 22. haftasında Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı 3-0 mağlup etti.

Galibiyetin ardından Yardımcı Antrenörümüz Recep Vatansever, genç oyuncularımız Sude Hacımustafaoğlu, Sezen Keşkekoğlu, Beren Yeşilırmak, Elifsu Eriçek ve Çağla Salih, Galatasaray Televizyonu’nun sorunlarını yanıtladı.
Açıklamalar şu şekilde:
RECEP VATANSEVER
“Bizim için güzel bir maç oldu. Gençlerle çalışıyoruz, sürekli antrenman yapıyoruz. Haftada 1 gün izin veriyoruz geri kalan her gün çalışıyoruz onlarla. Çalıştıklarımızı burada görme fırsatı yakalıyoruz bu sayede. Bizim için güzel bir maçtı. Kendimizin ne seviyede olduğunu gördük. Demek ki iyi ilerliyoruz böyle çalışmaya devam edeceğiz.
Elimizden geldikçe genç oyuncuları oynatmaya çalışıyoruz. Beren’i arada bir servise sokuyoruz bizim işimize yarıyor. Böyle böyle takıma monte edeceğiz.”
BEREN YEŞİLIRMAK
“Bize maçlarda şans verildiği için çok mutluyuz. Çok da eğleniyoruz. Bize sahada yardım eden ablalarımız da var. Çok mutluyuz, çok iyiyiz. Bugünkü maçta çok iyi bitti.”
SEZEN KEŞKEKOĞLU
“Güzel bir maçtı. Ataman hocamız bizi oynattıkça biz de tecrübe ediniyoruz. Recep hocamız olabildiğince bize yardım ediyor. 3-0’lık galibiyetle 3 puan aldık.”
SUDE HACIMUSTAFAOĞLU
“Gençler olarak sahaya çıktığımız zaman çok fazla enerjimizi yansıtmayı seviyoruz aslında. Biraz da heyecan oluyor tabii. Böyle maçlarda tecrübe kazanıyoruz gerçekten. Çoğu zaman birlikte oynayamıyoruz. Ablalarımıza destek verdiğimiz zaman çok mutlu oluyoruz. Onlarla çalışmak bizi çok fazla geliştiriyor. Güzel bir galibiyet serisi yakalamıştık 1 tane maç kaybettik. Umarım ileride de 3-0, 3-0 kazanmaya devam ederiz.”
ÇAĞLA SALİH
“Öncelikle şans bulabildiğim için çok mutluyum. İyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum genç oyuncular olarak. Böyle maçlar bize çok tecrübe katıyor. Bugün bir tecrübe daha ekledik.”
ELİFSU ERİÇEK
“Böyle maçlarda Ataman hoca bize şans verdiği için çok şanslıyız. Takımla antrenman yaptığımız için Recep hoca bize özel antrenmanlar yaptırıyor. Onun bize çok katkısı oldu. Hepimiz elimizden geldiğince iyi oynamaya çalıştık. Güzel bir galibiyetle ayrıldık.”
 
Bugün yine rezalet bir oyun ve koç performası yüzünden Sarıyer'e kendi evimizde 3-1 yenildik ve büyük ihtimal playoff(ilk dört dışında kaldık).
 
26.Hafta maçında Eczacıbaşı ile deplasmanda oynuyoruz 2.set ortasında izlemeye başladım ilk seti aldığımızı ve 2.setteki 8-16 skoru görünce herhalde eczacı öndedir dedim gözlerimi bir ovuşturdum :) evet biz öndeydik. 10 sayıya kadar çıkardığımız fark bir ara 4'e inse de seti aldık setlerde 2-0 öndeyiz. Böyle devam eder umarım.
 

Üst