2020-2021 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Maalesef kazandı Eczacıbaşı 3-2. Boskovic'i durduramadık. 4.sette maçı bitirme şansı ayağımıza kadar geldi ama değerlendiremedik. Ligi zaten büyük ihtimalle 5.bitirip play-off'a kalamayacağız ama Eczacıbaşı galibiyeti hangi şartlar altında olursa olsun güzel olurdu.
 
Yeter be arkadaş bu takım ne zaman maçın 2-0 da bitmediğini öğrenecek yada Ataman hocanın bunu takıma öğrettiğini ne zaman göreceğiz. Kümede kalan takıma 2-0 öne geç sonra maçı ver üst sıralardaki takımlara karşı öne geç maçı ver olacak iş değil.
 
Finale kadar rahat geldik ve rakipler güç olarakta baya aşağımızdaydı. Finalde rakibimiz ise bizden güçlü ve harbi takım. Şansımız çok düşük. Seyircili olsa belki baskıyla bir şeyler olabilirdi.
 
Finalde Monza'ya beklenildiği gibi kaybettik. İki maç boyunca sadece deplasmandaki ilk maçın ilk seti dışında hiç yanlarına bile yanaştırmadılar. Takımın sene başındaki oyuncu tercihleri tartışılır. Kosheleva gelene kadar durum içler acısıydı. Buna rağmen takımın yine buradan finale yürümesi bir başarıdır. Yapacak bir şey yok.
 
Yönetimler final oynamayı başarı görmekten vazgeçip "Neden final kaybediyoruz?" diye sormaya cesaret edemediği müddetçe, bu branşta kaybetmeye mahkumuz.
 
Bu kupada finale gelmekte öyle başarı falan değil hem de. Kupada tek güçlü takım finalde geldi onlarda eze eze yendi bizi zaten. Maçtan 1 hafta öncede bu konuya yazmıştım. Ligde thy ve nilüferin altında kalmakta ayrı rezaletti.
 
Son düzenleme:
15-16 yaşında oyuncularla küme düşen beşiktaş bile bu takımdan daha iyi mücadele ediyordu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aydına yenildik ve gelecek sezon avrupa kupalarına katılma şansımızı kaybettik. Son yıllardaki en kötü sezon oldu. Avrupa kupasındaki basit takımları yenip finale gelince kendini başarılı sananlara demiştik. Aslı ve belieni çok aradık bu sezon.
 
Biraz araştırma yaptım kadın voleybol takımlarımız 60larin ortaları dışında başarılı olduğu ve yatırım yapilan dönem yok gibi en başarısız şubemiz olabilir toplam başarı acısından bakarsak
 
Ligimiz zor zaten, büyük yatırım yapılsa bile ligde ve şampiyonlar liginde şampiyonluk zor. Thy o mantalite ile girdi piyasaya 2. Senesinde ortada yine bir şey yok ve iyi isimler getiriyorlar. Keza son senelerde fenerde öyle. Bizim Kadın takımında yeşilyurt gibi potansiyelli gençlerle oynayıp beklentiyi iyice düşürmemiz lazim. Voleybolda erkek takımını güçlendirebilsek kupalara daha rahat ulaşabiliriz.
 
Erkek takımımız potansiyelli halk bank arkas gibi takımlar güçten düştüler böyle bir ortamda şampiyon olmamız lazım ziraatı geçersek ümitliyim bu sezondan 30 sene sonra ilk kupamızı aldık geçen sene
 
Ortam müsait ama takımımız çok dengesiz. Şampiyon olamazsak bile seneye pasör, ertuğrul'un yerine bir yabancı orta, yury yerine bir tane de etki edecek smaçör alabilirsek çok çok güçleniriz ama her branşta olduğu gibi hep bir şeyler eksik kalıyor. Dediğin gibi potansiyelli kadromuz var ama aksayan 1-2 mevki yüzünden sonunu getiremiyoruz.
 
Erkek veya bayan voleybolda butceler ne kadar acaba mesela bayan voleybolda iddaalı olup finale kalmak için ne kadar harcanmalı avrupa başarısı ortalama olacak şekilde düşünürsek gailba bayanlarda o rakamlar yüksek benim anladığım kadarıyla
 
Bayanlarda bütçeler daha yüksek. Kadınlarda vakif-ecza-fener ile aramızda çok fark var. Bu şartlarda onlarla yarışmamız imkansız. Ya sağlam sponsor bulacağız fenerbahçe gibi ya da kulüp cebinden ciddi para ayıracak ki o parayı kulüp hayatta ayırmaz çünkü çok branşta yarışıyoruz. Vâkıf ve eczada zaten sadece kadınlarda yarıştığı için bütçesi büyük voleybola göre. Kısacası vakıf gibi takımlarla kapışmak için yıllık falcaoya verdiğin paraya yakın paralar harcaman lazim :)
 
Biraz araştırma yaptım 2013 2014 de vakıfın bütçesi 8 milyon euro imiş kur farkını da düşünürsek 4 milyon euro civarında harcıyorlar gailba bizim orada zaman zaman 4 olmamız bile başarı bence erkekler de bütçeler bunun yarısı yok arkasın bütçesi aynı yıllarda 3 milyon euro imiş bayan voleybolda başarılı ülkemiz diyoruz milli takım başarısı açısıdan basketbolda bile o paranın 4 5 katı harcamamız lazım gailba
 

Üst