2021-2022 Euroleague

Saras ile o iş olur da ; fiyat/başarı olarak bir tık fazla gelir o bütçeler. Mirotic yıldız ama onun dışındakiler sadece iyi isimler. Vesely zaten direkt şampiyonluk yolunda bir level daha atlatır o takıma. Yan parçaları pek yeterli gelmiyor bana o takımın. Shengelia, Vesely, Satoransky gibi isimler çehresini bambaşka hale getirir takımın. Çünkü 30-40M bütçeli bir takımın kadrosu değil mevcut kadro. Mirotic dışında oyuna etki edecek adam yok. Higgins günündeyse skorda alır götürür. Ama tek başına Vesely bile bambaşka noktaya evirir Barça oyununu.
 
Avrupa'da şampiyon olan takımlara genel olarak bir bak bakalım en önemli oyuncuları kimler tabiki Guard Efes'in en büyük artısı bu 2 senedir.
Bobua yoktu Simon yoktu Anderson kötüydü Moerman çöptü Bryant eh işte maçta mesela 2 guardıyla birde Tıbor biraz da Singleton ile şampiyon oldular.

Seneye eğer Larkin Mıcıc tutup + Clyburn + Mıckey + Bacon gelirse zaten üst üste 3. Şampiyonluk hayırlı olsun
 
vesely için barca geçen sezon bayağı zorlamıştı ama olmamıştı. fenerbahçe büyük ihtimalle de colo'yu da kaybeder. gelecek koça göre de çizdikleri yol belli olur.
 
Eger Micic NBA yaparsa, De Colo'yu Efesin almasi lazim. Larkin-De Colo-Clyburn uclusude guzel olur. Bence De Colo'ya Micic'in aldigi ucretten 1 milyon usd eksik ver kabul eder.
 
Micic, Larkin , Pleiss, Dunston, Bobua, Simon , Petrusev, Anderson, Bryant, Moerman , Singleton. Yazıyorum yazıyorum toplayamıyorum. 28 olmuyor şu oyuncuların maaşları. Hadi ilk yarısına toplam 20M desen; yine kalan 5 oyuncunun toplamı 8 etmiyor. Ki ilk yarıdaki oyuncuların toplamı da 20 etmez diye düşünüyorum. Bilemedim...
 
Clyburn, savaş dolayısıyla CSKA Moskova'nın önümüzdeki sezon Euroleague'de olmaması sebebiyle serbest kalacak bir oyuncu. Will Clyburn yıllardır CSKA Moskova'da hep Final Four'da olan, MVP olan çok önemli bir oyuncu. Şu an tüm Euroleague takımları onun peşinde. Will Clyburn nerede oynayacak onu göreceğiz. İnşallah gücümüzü göstereceğiz, biz kendimize güveniyoruz. Artık bu oyuncular gelip bizde oynamak istiyorlar çünkü biz şampiyon takımız. Salondaki atmosferi yaşayan tüm yabancı oyuncular bundan etkileniyorlar. Organizasyonu en üst düzeyde olan ve oyuncuyu mutlu eden bir takımız. Bunun için Will Clyburn'ün bizimle olacağına çok inanıyorum. Kısa zaman içinde sonuçlanacak.

Larkin bizde çok mutlu. Larkin, Anadolu Efes'te kariyerinin zirvesine çıktı. Avrupa'nın en iyi 2-3 oyuncusundan biri, bazen birincisi oldu. Şampiyonluklar yaşadı, rekorlar kırdı. Anadolu Efes'teki bu aile ortamı onu mutlaka etkiliyordur. Sonuçta profesyonel bir oyuncu, ciddi teklifler mutlaka vardır. Avrupa'daki serbest oyuncular belli, biz Larkin'in bizle devam etmesini çok istiyoruz. Ümit ediyoruz pozitif bir şekilde sonuçlanır. Larkin ile ilişkilerimiz çok iyi ama sonuçta kararı o verecek.

Micic'in 20 Temmuz itibariyle bir NBA çıkışı var. Avrupa'da hiçbir yerde oynayamaz, NBA'den büyük bir teklif alırsa düşünebilir ama ben Micic'in bizle oynamaktan keyif aldığını düşünüyorum. Ben açıkçası Micic'in bizde oynayacağını düşünüyorum, gayet iyi bir kontratı var zaten bu konuda yapacağımız fazla bir şey yok ama NBA'den çok büyük bir kontrat gelirse yerini doldurmaya çalışırız. Ama biz hem Micic hem Larkin ile devam etmek istiyoruz. ''
 
Biz bütçemizi seneye en az 4 milyon euro yapalım diye dua ederken, başkaları tek oyuncuya nerdeyse bu parayı veriyor. Sonra da gel yarış bunlarla 🤦‍♂️
Ya bu konuda ben acikcasi biraz kendimize kusur buluyorum.Koskoca Galatasaray mi dunyada daha buyuk markadir yoksa Efes birasi mi ?
Yani gecmiste yaptigimiz hatalar veya basketbola verdigimiz onemin eksikligi olmasa biz Efes’ten cok daha fazla butce ayirabilirdik.Tabi ki bizim tek spor bransimiz basketbol degil ama ismimiz kadar ekonomimiz duzgun olsaydi bugun Efes’le de butce konusunda kafa kafaya gelirdik.
 

Üst