2022-2023 Euroleague

Zalgiris-Maccabi maçını Maccabi alırsa,
FB-Efes maçında Efes en az 10 sayı ile kazanırsa,
Kızılyıldız-FB maçını Kızılyıldız kazanıp,
Efes son maçını kazanırsa,

Efes playoff yapıp FB playoff dışı kalıyor sanırım.
 
Fb Vakifbank’i yendigi an Efes ve Kayseri maclarini kazanacagi netlesti.Asla sekmez bir gunde uc tane onemli maci olan buyuk takim ilkini kazanirsa digerlerini de kazanir.Ilkini kaybederse digerlerini de kaybeder.Bu olayin aksinin gerceklestigini cok az gordum :) Aynisini cumartesi biz yasadik.Kadin voleybolda kazandik sonra kadin basketbolda Nesibe’yi yendik ve gunun son macinda futbolda Ads’yi yendik.Mesela dun Asvel’e yenildik sonrasinda Basaksehir’e de yenildik :)
 
Sosyal medyada Efes play off dışı kalırsa ligi bırakmaz düşüncesi olanlar vardı.Saygı duyuyorum ama yani gözümüzün önündeki maç hiç öyle demiyor.Sen Hayes-Pierre ikilisini sırtı dönük oyunlarda maç boyunca 1 kez bile savunamıyorsun.Bunun haricinde maçta fiziksel mücadeleyi hiç veremiyorsun.Bugün Fenerbahçe'de ciddi süre alıp kötü oynayan kimse yok.En fazla Motley'in faul problemini konuşabilirsin.O da eleştirecek bir şey olmadığından.Özellikle maç boyunca Hayes-Pierre ikilisi beni bu aksam mest ettiler.

Efes bu sezon lig dahil olmak üzere 50 maç oynamışsa göze hoş gelen oyun oynadığı 5 tane maçı yokken haketmediği play offlara kalamadığı için aşırı mutluyum.Fenerbahçe'nin kazanmasından ötürü değil,Efes'in play off yapamamasından dolayı aşırı mutluyum.Haketmeyen takım yapmasın play off.
 
Gecen sezon covidli covidli çıktığımız maçtan ve yarı final serisinde yaşananlardan sonra Efes'in bu hallere düşmesi aşırı mutlu ediyor beni doğrusu. ama fenerlilerin mutlu olması üzdü.
 
Fb ligde rahat sampiyon olur.Zorlarsa Telekom zorlar Fener’i.Efes sezonu kapatti bu aksam ki cok daha once kapatmisti.

Fb ligde her turlu rotasyonu yapabilecegi kaliteli ve genis bir yerli kadrosuna sahip.Itoudis’in tercih edecegi dogru 5 yabanci da zaten Efes disinda her takimdan kaliteli.Pota alti olarak Efesle Fb’yi kiyaslamam bile.Fb’nin pota alti cok daha iyiyken Efes’inkinin bizimkinden farki yok.

Euroleague Top 8’i gecemez Fb ama ligde cok rahat sampiyon olur.
 
Fb için sıralama önemli. Monaco'yu denk getirirlerse en fazla 1 maç verip F4'e kalırlar. Oly'e karşı normal sezonda ağır 2 mağlubiyet yaşasalar da play off eşleşmesinde azımsanmayacak ölçüde şansları olur, çünkü kadrolarının Oly'den daha iyi ve derin olduğunu düşünüyorum.

Ancak Real ve Barca'ya karşı pek şansları yok
 
Fenerbahçe kadro olarak Efes'e çok ters kalıyor. İsim isim bakmaktan çok Efes'in daha çok birebir üzerinden oynayan takımına ters kalıyorlar. Pierre ve Hayes varken Efes'i paramparça ediyorlar.
 
Maçın son dakikasında Ergin Ataman'ın atıldığı anları şimdi gördüm. Ne yalan söyleyeyim içimin yağları eridi. :)

Bizden de hak ettiği muamele bu olmalı.
 

Üst