2022-2023 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Sultanlar Ligi takımlarından Galatasaray HDI Sigorta’nın 2015-2016 sezonundan bu yana takımın başantrenörlüğünü yapmakta olan ve sezon bitiminin ardından sözleşmesi tamamlanan Ataman Güneyligil ile devam etme kararı aldığı öğrenildi.

Voleybolmagazin.Com | ÖZEL HABER
 
Ataman Güneyligil'i ben de beğenmiyorum da ligde bu kadar iyi takımlar varken ne bekliyoruz?
Dursun başkan seçimden önce ve sonra yaptığı açıklamalarda, cumhuriyetimizin 100. yılında tüm branşlarda şampiyonluğa oynamak zorundayız gibisinden açıklamalar yaptı. Ben bu açıklamaya dayanarak Ataman hoca ile devam edilmesine anlam veremedim. Gördüğüm kadarı ile Erkek basketbol takımı dışında diğer takımlarda bir atılım olmayacak gibi görünüyor. Özellikle voleybolda yaprak kıpırdamıyor ve tam tersine herkes bütçenin daha da küçüleceğinden bahsediyor.
 
Ortada ki başarısızlık nedir tam olarak? Ataman Güneyligil ile yollar ayrılsın ya da ayrılmasın çok umurumda değil. Ama ortada bir başarısızlık filan yok. Bu takim sezonu 5. bitirirdi. Öyle de oldu.

Başarı ya da başarısızlığı konuşmak için önce ortaya bir hedef koymak gerekir. Bunu koymadiktan sonra antrenör değiştirsen ne olur değiştirmeden ne olur..
 
Kadın voleybolunda Türkiye Ligi, İtalya ile birlikte Avrupa'nın en iyi iki liginden biri... Galatasaray da bu ligin baş altı takımlarından... Uluslararası arenada tanınan bir ismi var. Haliyle kendini göstermek, kariyerinde sıçrama yapmak isteyen her koç Galatasaray'ı çalıştırmak ister. Bunun için yüksek bütçelere de gerek yok. Sadece koçun önüne bir plan, proje koyabilmek lazım.

Ancak şubeyi yönetenlerin böyle bir hedefi, vizyonu yok. Onlar "Bu bütçeyle ancak bu kadar olur" diye düşünerek senelerdir Ataman Güneyligil ile devam ediyorlar. Daha fazlasını hedeflemeyi geçtim, düşünmüyorlar bile...

"Ataman Hoca'ya ne verildi ki, ne isteniyor?" düşüncesine ise katılmıyorum. Bunu savunanlara şunu sormak lazım: Ataman Hoca bugüne dek ne başarı elde etti ki, daha fazlasını verelim?

Takım sporlarında bir koça daha yüksek bütçelerin emanet edilmesi için, öncelikle eldeki kısıtlı imkanlar ile beklenenden üstün bir başarı elde etmesi gerekir. Ataman Hoca bugüne dek hangi sezon buna benzer bir başarı yakaladı? Sene başı "Bu takım ligi ancak şu sırada tamamlar" diyoruz ve öyle oluyor. Bunun neresi başarı?

Ayrıca Türkiye Liginde en son ne zaman yerli bir hoca başarılı oldu? Ben hatırlamıyorum. (20 sene önce Gökhan Hoca Eczacıyı şampiyon yapmış) iddialı olan her takım yabancı hoca ile çalışıyor. Biz de Ataman Hoca ile yılları heba ediyoruz.
 
Amerika ile olan milli maçı seyrediyorum.
maç 1-1 iken , 3 setde ciddi avantajımız varken , meliha ve ebrar ın manşet alamamasında seti verdik , büyük ihtimalle maçı da verdik.
bizim hoca melihaya nasıl bu kadar dayandı anlamadım , manevi kızı herhalde.
 
Öncelikle voleybol (bence) sürprize en kapalı takım oyunu. O yüzden sene başında kurulan kadrolarla neyin ne olacağı az çok belli oluyor. Sadece bizim değil diğer takımların da sıralamasını çok rahat yapabiliyorsunuz.

Ataman hocaya gelince "başarı sağlamadi" demek büyük haksızlık. Guldeniz-Leys smacor ikilisi ile o dönemin dünyada ki en iyi takımını geçip hem final oynattı hem de Şampiyonlar ligine takımı taşıdı.
Yıllar sonra bu şubede ki atılım kendisinin yönettiği takımla oldu.
Kisaca "Takım sporlarında bir koça daha yüksek bütçelerin emanet edilmesi için, öncelikle eldeki kısıtlı imkanlar ile beklenenden üstün bir başarı elde etmesi gerekir" cumlesinin tam karsiligiydi o donem hocanın yaptığı.
He o atılım ile başarısız olduğu gerçeği de değişmiyor. Bence Alba Blaj'a elendigimiz gün görevden alınmalıydı.

O günden bugüne de kulüp kendisine bir hedef koymadığı için Ataman hoca ile ne şiş yansın ne kebap misali devam ediyor.
Misal bu sene bu kafa ile gidip Vakifbank'tan Guidetti'yi çekip getirsen ne olur?
Önce kafa yapısının değişmesi lazım. Gerisi zaten gelir.
 
Yalnız ne güzelmiş format ev sahibi olduğumuz ve ilk sekize girdigimiz için final etabı eşleşmesinde en yukarıda biz olacağız rakip sekizinci olacak yani
 
Yalnız ne güzelmiş format ev sahibi olduğumuz ve ilk sekize girdigimiz için final etabı eşleşmesinde en yukarıda biz olacağız rakip sekizinci olacak yani

Voleybol ev sahiplerine en fazla avantaj veren takım sporudur. Olimpiyatlarda bile kura çekmeyip dengeli bir eşleşme yapayım derken daha da dengesiz yapmış oluyorlar böylelikle. Mesela 2024 Paris'te kadınlarda yeri olmayan Fransa 1.sayıldığı için Dünya 1 ve 2 numarası aynı gruba düşecek. Bu yüzden bizim şu anki konumumuzu koruyup 3. veya 4.olmamız lazım. Değişen formatla beraber elemeleri geçemeyen Dünya sıralamasındaki ilk 5 takımın da her kıtadan en az 1 takım olma koşulunu sağlayacak şekilde olimpiyatlara katılım sağlayacağından da dünya sıralamasında üst sıralarda yer almak çok önemli. Ama zaten ilk 10'da yer alanlar garanti katılacak gibi görünüyor.
 
Fenerbahçe ve vakıfbank ayrı bir seviyede şuan. ilk 2 olurlar gibi duruyor. eczacıbaşı ve thy ise kadro kalitelerine bakınca ilk 4 içinde olacaklardır. biz ise yapacağımız hamlelere göre nerede olacağımızı anlarız ama ilk 4 çok zor maalesef.
 

Üst