2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben Onuralp'in bu performansını finalde de devam ettirmesi halinde NBA yolunun açılacağını düşüyorum. Adam mubarek eskilerden Dominique Wilkins'ı hatırlattı bana yaptığı smaçlarla. İnanılmaz potansiyelli bir oyuncu olmaya başladı.
 
Antep, Arkası fener acayip kitlenmiş durumdayım.

Finalde Efesi Final Four dönüşü rahavetle yakalarmıyızı düşünüyorum.

Seneye Melo, Black, İsaah öncelikli tutmaya çalısırım Sadık, Rıdvan,Canberk, Okben Türklerden tutmaya çalışırdım.

Wilbekin, Onur Alp Türk rotasyona katmak isterdim.

Zach Agustuse, Kaba, Shayok alır 6 yabancı ile sezona başlardım
WİLBEKİN
MELO
İSAAH
CANBERK
RIDVAN(Can Korkmazda olabilir)
ONUR
OKBEN
SHAYOK
SADIK
BLACKSEAR
ZACH
KABA
Ege son ihtimal Genç oyuncuda olabilir
7Cİ Yabani için Akona cuzi miktar öneririm yada maç başı ciddi sakatlığından ötürü

Bütçe 3 katına çıkarsa olabilir bu kadro tabi :)
 
Wilbekin yazılmış ama sadece wilbekin en az 1.5-2 milyon dolar civarı para alıyordur diye tahmin ediyorum:) bizim bütçe sezona başlarken 2 milyon dolardı
 
Kevarrius hayes’i ben de beğendim. Ayrıca alpha kaba ve Johnny Hamilton da bence oldukça kaliteli uzunlar. Kısa olarak ligde dikkat çeken kim var bu sezon? Gerçi bizim kısalar da zaten iyi oyuncular
 
Kevarrius hayes’i ben de beğendim. Ayrıca alpha kaba ve Johnny Hamilton da bence oldukça kaliteli uzunlar. Kısa olarak ligde dikkat çeken kim var bu sezon? Gerçi bizim kısalar da zaten iyi oyuncular
Troy Caupain,Jarmar Gulley,Andrew Andrews benim en cok begendigim 3 kisa oldu bu sezon.Guard bolgesinde bir ihtiyacimiz olursa ozellikle Troy Caupain’i cok isterim ben.
 
Alpha Kaba iyi oyuncu ama bariz eksik noktaları sıkıntı yaratır üst seviyede Jekiri yada Jaiteh kadar başarılı olmayabilir.

Melo dışında çok dikkat çekici bir oyuncumuz yok. Blackshear da herseyden azar azar var ama güçlü değil agresiflik temas ribaund konusunda dominant değil. Keza Bost D.Washington sonrası en delici guardimiz ama şut seçimleri vs sıkıntı. Rus takımları EL takımları ve bunların dışındaki zengin 10 kulüp dışında Bost ve Blackshear a bizden aldığının çok üstünde teklif gelmez diye tahmin ediyorum. Belli de olmaz tabi. Bost Melo Blackshear dışındakiler ayrılır muhtemelen.

Yabancı bulunur. Berk Uğurlu, Enes Taşkıran ve bir yerli uzun alalım gerisi halledilir. Ercan Osmani 'nin vatandaşlık sorunu sürüyor galiba Ataman milli takıma davet edip oynatabiliyorsa fiilen çözülür mü fiba onayı şart mı en iyi Turgay Zeytingöz biliyordur.

Okben ve Canberk yerine stabil güvenilir yerli kanat alternatifi Egehan Arna dışında yok. Onuralp Erkan Yılmaz hayal.

Rıdvan yerine Muhammed i almak imkansıza ne kadar yakınsa Enes Berkay Taşkıran i almak o kadar kolay ve mantıklı Rıdvan eski seviyesine dönmeyecek gibi duruyor.

Kenan Sipahi'yi tekrar seyredince yine saç baş yolduracak basit hatalar yapma konusunda pek değişmediğini gördüm sözleşmesi biten en mantıklı hedef Berk Uğurlu. Bu isimlerin fazla alternatifi yok. Geç kalıp kaptirirsak telafi etmemiz ya çok maliyetli olur yada hiç mümkün olmaz . Nef ve Turgay bey insiyatif almalı başkanı beklersek gec kalabiliriz
 
Son düzenleme:
Hala Kenan yazılıyor. Genç takımlarda nasıl MVP oldu bilmiyorum ama sonrasında koca bir HİÇ. Obradovic'in Melih denen kazmayı bile parlattığı senelerde adam edemeyip yolladığı Kenan'dan medet umuluyor. Onun olup olabileceği en yüksek seviye Okben'dir, ötesi imkansız. Çöpe atacak parası yok bu şubenin. Guard mevkii için Berk iyi olabilir , keza gelse Can da süper olur. Ayrıca Ege Tan'a da artık ufak ufak süreler verilirse böyle bir arayışımız da pek olmaz diye düşünüyorum. Wilbekin de son yıllarda Fener'e yazılıyor ama hala gelemedi.
Blackshear için tam olarak aynı fikirde değilim. Ribauntları iyi çözüyor ve sertlikte geri adım atmıyor. Savunmada da vasat üstü performans sergileyebiliyor. Hücumda da temas alarak net bitiriş+faul alan bir uzun. Çember düşmanı olup delici smaçlar da vuruyor. Şutu da var. Ayrıca fiziği ve kulaç uzunluğu da büyük avantaj. Gelişime de çok açık üstelik. Kesinlikle yapışmamız lazım kendisine.
Eğer bu seneyi Pistiolis'le peri masalı yazarak bitirirsek bazı ''hayal''lerin gerçek olacağını düşünüyorum. Ben Bahçeşehir'de ya da Bursa'da oynarken bana ''Galatasaray seni istiyor'' denirse, tercihim bellidir.
 
Blackshear'ın ben de kalması gerektiğini düşünüyorum. Amath Mbaye falan almayacaksan şu piyasada Blackshear'dan iyisi mümkün değil.
 
Bizim yapmamiz gereken artik kadro istikrarini saglamak.Gelecek sezon butcede inanilmaz artislar falan olmayacaksa bu sezonki yabanci kadrosunun korunmasindan yanayim.Cunku yabancilarimizin hepsi gayet iyi ve yeterli.Sadece 3 ve 5 numaralarda bir yenilenmeye gidebiliriz.Her sezon sil bastan kadro yaparak bu kulturu tekrardan hatirlamamiza olanak yok.Yerli iskeletinin kalitesini arttirip bir kisa forvet ve 5 numara alarak bence yolumuza devam etmeliyiz.
 
Nefin kurdugu disaridan (yonetimden) gereksiz mudahelelerin olmadigi yapinin devam etmesi onemli. Yonetim de buna maddi manevi (😀) destek cikarsa isler yolunda gider.
Oyuncularda illa degisim olur, yeterki sifirdan kadro yapmayalim gene.
 
Bursaspor, Onuralp Bitim ile 2 yıllık sözleşme yeniledi.
Ciddi bir boy-out kazanabilirler.
Aynı zamanda Needham ve Dudzinski ile de 2 yıllık sözleşme imzaladılar...
 

Üst