2022 EuroBasket

Şampiyonluk favoriniz ?

  • Almanya

    Oy: 3 20.0%
  • Fransa

    Oy: 1 6.7%
  • İspanya

    Oy: 1 6.7%
  • İtalya

    Oy: 0 0.0%
  • Litvanya

    Oy: 0 0.0%
  • Sırbistan

    Oy: 5 33.3%
  • Slovenya

    Oy: 3 20.0%
  • Türkiye

    Oy: 1 6.7%
  • Yunanistan

    Oy: 1 6.7%
  • DİĞER (Belirtiniz.)

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    15
  • Anket kapatılmış .
Geçen sene pandemi önlemleri kapsamında yapılamayıp bu seneye ertelenen turnuva birkaç saat içinde başlıyor. Almanya, Gürcistan, İtalya ve Çekya'da yapılacak grup maçlarıyla başlayıp, Berlin/Almanya'daki Mercedes-Benz Arena'da yapılacak eleme aşamasıyla devam edecek olan turnuva belki de son yıllarda olimpiyat hariç en büyük yıldızların sektirmeden geldiği turnuva oldu. Bu da çok daha zorlu ve keyifli maçları doğuracaktır. Ama ne yazık ki 24 takım ve 16dan itibaren elemelerin başlayacak olması bazı takımları yeterince üst seviye takımlara karşı izleyemememize neden olacak. 2.tur grubunun da olduğu 16 takımlı sistem sürerken şu oyuncular gelse keyiften deliye dönerdik.

Ergin Hoca göreve geldiğinde şampiyon olacağız deyip zamanla bu hedefi madalyaya ardından da madalya kolay değile getirse de başlangıçtaki klasik iddialı tutumu doğruydu. Takıma bir inanç katması istediği takımı oluşturmadaki ilk adımdı ve bunu başardı. Hazırlık dönemi çok kötü geçmese de geçen hafta oynanan Dünya Kupası yolundaki 2 hedef maçtan 1.5 devrelik kötü oyunla mağlubiyetle ayrılması havayı bozdu. Yine de grubumuzda yer alan İspanya ve Gürcistan'ı geçebiliriz gözüküyor ve bu durumda yarı final yolumuz açılabilir. O yüzden grup maçlarımız madalya maçı kadar önemli olacak. Bu yönde de fikstürümüzün de avantajını görebiliriz. İlk gün de zaten Vucevic'siz Karadağ'a karşı oynuyoruz. Maç 17.15'te NTV'de olacak. Diğer tüm maçlar S Sports'ta ve ilk maç da 14.30'da İspanya-Bulgaristan maçı olacak.

Şampiyonluğun en büyük favorileri için son şampiyon Doncic önderliğindeki Slovenya'nın yanı sıra Bogdanovic'siz de iyi olabildiğini ispatlayan Sırbistan, Giannis ile yürümeyi becermeye başlayan Yunanistan, pota altı ikilisinin uyumuyla Litvanya, problemli bir turnuva öncesi dönem yaşasalar da kadro kalitesiyle Fransa'yı en büyük adaylar arasına yerleştirebiliriz.

Şampiyonluk adaylarınızı ankette belirtebilirsiniz.
 
Yunanlar şampiyon olur gibime geliyor ama oyumu Doncic-Dragic'li Slovenya'dan yana kullandım. Bu ikiliye sahip olan bir takımı asla yendik diyemezsiniz çünkü. Sağı sollu hiç belli olmuyor.
 
Biz bu gruptan çıksak bile çapraz gruptan büyük ihtimalle Almanya, Slovenya, Fransa ve Litvanya gelecek. Bunlardan hiçbirini yenemeyiz ikinci turda bence. Boşa kürek çekmeyelim.
 
Favori olmadığımız, hatta kaybeder göründüğümüz maçları daha çok seviyoruz. Eleyip devam ederiz diyemiyorum tabii ki ama 10-20 farkla şutlanacağımızı da düşünmüyorum. Her an her şey olabilir.
 
Fransa da oyun kurucu sıkıntısı çekiyor sanırım. De Colo, Parker'dan sonra şimdi Heurtel ile devam etmek aynı değil tabii. Dün akşam 8 asistle oynamış kendisi. Takımın geri kalanı 6 asist. Kimin kime ters geleceği de hiç belli olmuyor. Biz Almanları yeneriz ama Almanlar Fransızları süpürür mesela.
 
Vesely'nin içinde nasıl bir kin,nasıl bir nefret nasıl bir hesaplaşamadığı sorun var hayret ya.İyi ki gitti ligimizden.

3 dk 17 saniye içinde 2 tane çok lüzumsuz faul yaptı.Biri hücumda kötü deneme yapınca hızlı hücumu kesmek için sertçe faul yaptı diğeride yine sinirinden çok alakasız hücum faul yaptı.
 
Giannis sakatlanmazsa ve şutör çıkarırlar İtioudis önderliğinde Yunanistan şampiyonluğu bekliyorum. Sırbistan, Slovenya ve Fransa da şampiyon olursa şaşırmam. İspanya, Almanya, Litvanya ve İtalya süpriz olur...
 
Fransa'nın uzun rotasyonu Real Madrid, Fournier hariç kısa rotasyonu Esenler Erokspor. Bu da şampiyonluk yolunda onları zorlayacaktır...
 

Üst