2022 EuroBasket

Şampiyonluk favoriniz ?

  • Almanya

    Oy: 3 20.0%
  • Fransa

    Oy: 1 6.7%
  • İspanya

    Oy: 1 6.7%
  • İtalya

    Oy: 0 0.0%
  • Litvanya

    Oy: 0 0.0%
  • Sırbistan

    Oy: 5 33.3%
  • Slovenya

    Oy: 3 20.0%
  • Türkiye

    Oy: 1 6.7%
  • Yunanistan

    Oy: 1 6.7%
  • DİĞER (Belirtiniz.)

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    15
  • Anket kapatılmış .
Cedi Osman tum turnuva oncesi olan tahminlerimi yakti. Her seyi hesaba kattik ama Larkinin sakatligi ve NBA'de sansa oynayan sampuan reklami oyuncusunun yeteneksizligini hesaplamak lazimdi. Normal sartlarda final oynamamiz kacinilmazdi tam kadro ile. Hatta ben sampiyonluk bekliyordum ama iste..Larkinin sakatligi ve sampuan reklami oyuncusunun halini on gormek lazimdi.
 
Yine aynı senaryoyla Fransa uzattı. Bu maçı da alırlarsa ben bir süre basketbol topu bile görmek istemiyorum. Altını da lırlar bu gidişle ve bizim gümüş tepside ikramımız olur. Olacak iş değil!
 
Fontecchio 2de0 attığı an İtalyanlar dağıldı.Uzatmada dirençleri hepten düştü.Özellikle Melli 5'leyince.

Yani topu 2 kez oyuna sokmakta çok zorluk çekiyorsun tarihi fırsat geliyor 2de0 atıyorsun.Hemde çok iyi geçirdiğin bir turnuva ve maçta.
 
Bizim maça benzetmeye gerek yok. AYNISI yaşandı. Skor bile aynıydı. 77-75. Cedi yerine Fontecchio var. Fransızlar yine geri döndü. Uyuz adamlar. Umarım Slovenler, Polonya'yı eler ve Fransızları da eleyebilirler. Bu balla biraz zor bence ama bakalım.
 
Bu turnuvada olmayacak işler oluyor. Yani kimsenin şansı kimseye tutmuyor. 3 tane favori takım elendi. Yani çıksak belki İtalyaya elenecektik. Ya da onları geçsek belki de Polonyaya elenecektik. Hiç belli olmuyor yani. Çok çok garip bir turnuva gerçekten.
 
Öyle saçma bir turnuva oluyor ki oylamayı da güncellemek gerek. 1 kişi hariç herkesin ilk favorisi elendi zaten. O yüzden yeni oylarınızı verebilirsiniz( Fransa şampiyonluğuna iddaa 1.90 vermiş inanılır gibi değil geldikleri nokta.)Bu arada bu sürprizleri biraz da turnuva formatına, fikstür sıkışıklığına ve grupların dengesizliğine bağlıyorum. Son 16dan itibaren eleme oynanması bana zaten adaletli gelmiyor. Bu kadar tek maçlık ortamda elbette kötü günler olacak hele ki rekabetçi maçların çok olduğu ve fikstürün sıkışık olduğu ortamda. Eski 16 takımlı sistemde 2.tur grupları çok daha adildi ve çeyrek finalistler hakikaten hak ederek geliyordu oraya. Şimdi tek maçlık performanslarla yarı final bile gören oldu. Grupların dengesizliği de Sırbistan ve Yunanistan'ın çapından aşağıda ve kendilerini hedef maç bellememiş takımlara karşı grupta oynamaları büyük dezavantaj oldu kendilerine.
 
Bu sene sampiyon olmamak icten degildi. Cok yazik oldu. Cedi Osman Turkiyeyi kupadan etti. Turnuva oncesi final kesin, sampiyonluk icin %51 lik ihtimal veriyordum takima. Turnuvadan elenmemizin nedenleri.. 1-Larkinin sakatligi 2-Sampuan reklami yildizinin gercek kalitesini gostererek takimi yakmasi... Polonya,Almanya cok rahat yenecegimiz takimlardi. Cildirmamak elde degil. Imparator Ergin hocamizin 1 gram sucu yok.Yapacak bir sey yok cunku.
 
Oyuncuların Milli Takım ile kulüp takımı performansı futbolda da basketbolda da siyahla beyaz kadar farklı olabiliyor. Ponitka'yı takıma alırsın ama 2 maç sonra ''bu kim ya'' diye sövenler illa ki olur. Özellikle Polonya, Slovenya, Letonya, Litvanya gibi ülkelerin Milli Takımlarında çok iyi bir takımdaşlık ve uyum oluyor.
77-75 skoru ile ilgili FİBA'nın da ürküten bir paylaşımı olmuş Twitter'da :D
 

Üst