2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bir keresinde yeni sezon icin Goksenin dahil bir cok oyuncu ile yollar ayrilmali. Ben su takimda kalabilecek bir oyuncu goremiyorum Sadik disinda. Yine her sezon oncesi hedefler neyi gerektiriyorsa,ona uygun oyuncular alinmali. 2 milyon usd ise butce hic gerek yok bir seylerden bahsetmeye. 5 milyon usd butce olmazsa olmaz. Bu butce ile Avrupa kupasinda final(Eurocup), ligde ise dogru hamlelerle finale bile cikabilirsin. Yani fb ve Anadolu Efes'e ciddi bir rakip olabilirsin. Turk oyunculardan 5 milyon usd lik butceye gore alinmasi gereken bana gore 6-7 isim var. Bunlardan 5 tanesini alsan cok buyuk basari olur. Dogus Ozdemiroglu - Kartal Ozmizrak - OnurAlp Bitim - Bugrahan Tuncer - Erkan Yilmaz - Yigit Arslan. Bu isimlerden Sadik durumuna gore 4 veya 5 tanesini alirsak, cok iyi 5+1 yabanci ile istenen kivama geliriz.
 
Her zaman olduğu gibi Efes ve Fener yerli havuzunu belirler. Sadık sözleşme uzatır mi yoksa sene sonu sözleşmesini bitirip boşa düşerek mi ayrılmak ister? Efes Egehan'dan Fener Biberovic'ten Telekom Erkan'dan çıkmazsa Muhaymin kalır mecburen.
Yiğit Arslan'a İsmet ve Buğrahan olmazsa 3.secenek olarak giderdim.
Kenan Sipahi kolay değil Efes'e giderse Erten Gazi bizde iş yapar.
Kaliteli yerli 2 uzun şart. Muhsin 'i kaliteli yerli olarak görmüyorum bir alt segmentte bence. Metin Türel de ha keza ikisi de Mahir 'den iyi ama Samet veya Egemen Güven 'i Muhsin'e tercih ederim.
 
Ristic'in gittiğini burda gördüm ve yıkıldım.
Faye Fall umarım gelmez artık risk alacak durumda olmayıp daha garanti isimlere neden yönelmiyoruz anlamıyorum.
 
Döviz ve enflasyon malum olduğu için yabancılara belli bir bütçenin üstüne çıkmamak lazım ortalama oyuncu başı 300 K dolar gibi.
TL bazında ödeme yapılacak olan yerli oyuncularda ise bugünkü fiyatın üstüne yüzde 25-50 arası verilebilir. 6m TL karşılığı 6 ay sonra 10m TL olması oldukça muhtemel.
 
Bugrahan gelirse bence uzun yillar Galatasaray'da oynar ve jubilesini bizde yapar. Bence A Milli Takimin en iyi 2 numarasi Bugrahan. Yanina Dogus Ozdemiroglu ve OnurAlp Bitim transferleri yeterde artar Sadik kalirsa. Bu 4 yerliye saglam bir kaynak ayrilmali.
 
Bugrahan gelirse bence uzun yillar Galatasaray'da oynar ve jubilesini bizde yapar. Bence A Milli Takimin en iyi 2 numarasi Bugrahan. Yanina Dogus Ozdemiroglu ve OnurAlp Bitim transferleri yeterde artar Sadik kalirsa. Bu 4 yerliye saglam bir kaynak ayrilmali.
Buğrahan+Doğuş+Onuralp yetiyorsa iyi bari.

Bu arada hangi takımdan bahsediyoruz?
 
Buğrahan'ın uzun yıllar Galatasaray'da oynamasını geçtim 1-2 sene sonra basketbolu bırakır diye düşünüyorum.
Onuralp ise büyük ihtimalle fbye gider.
Doğuş transfer edilebilir ama istikrarlı katkı verir mi emin değilim.
Sadık ise büyük ihtimalle Efes'e gider. Sadık gibi hücumcu 4 numaralara Mitrovic basketbolunda yer yok.
 

Üst