2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Valla yerli gelecekse yineliyorum Oktay hocadan iyisi yok, onun da masrafı çok ve uzun suredir koçluk yapmıyor. yabancı koç olarak da Lisalo ve Lakovic harici birine gitmek yorar bizi. Butcemiz 7-8-9 civarı olsa ve Eurocup yapsak Trinchieri derdim, bu bütçeleri iyi idare ediyor bence. Tabii o el yaptıktan sonra ec takımına gelir miydi bilmiyorum benim ki düz hayal öyle. Yani biraz uçuk isimler olabilir, burda ana tema şu: Galatasaray bütçesini arttıracak ve yarışmacı takım olacak, yarışmacı takım olmayı bilen bir hocayı getirecek. bu kadar basit. Hoca yetiştiren ve yetiştirdiği hocayla kültür yaratan bir kulüp olmak bize göre değil, Pistiolis belki de ileride büyük bir koç olur bilmiyorum ama bugün bizden ayrılması lazim. Mesela Bursaspor'a bakıyorum, onların kültürü ve bulunduğu ortam koç yetiştirmeye ve o koçla kültür yaratmaya daha müsait. Alimpijevic ve Pistiolis'in yer değiştiğini farz edelim belki de tam tersi olacaktı, biz Dusan'a sovecektik onlar Pistiolis övecekti. mevzu bu biraz. bize olmuş bir koç yada olmak üzere olan, potansiyeli yüksek bir koç lazım. kendini kanıtlamış, geldiğinde "risk aldık" dedirtmeyecek bir koç.
 
Yerli olarak ufuk sarıca da denenebilir. Zamanında Beşiktaş yüksek bütçe koymuştu ve 2 sezon çalıştırmıştı, Ergin sonrası en başarılı bjk takımıydı ve final oynamıştı. Hatta bizim son yüksek bütçe koydugumuz sezondu.

Yabancı ama pistiolisten yüksek bir koça gitmek lazım. Lakovic benim ilk tercihim, Trinicheri de bence gelmesi çok zor.
 
1 sezon daha kontratı var evet tazminat pahalıya patlamaz umarım
2024-2025 sezonu sonuna kadar kontratı. Yani 2 sezon daha kontratı var. Ben bu rezilliğe dayanamaz sezon sonunu beklemeden gönderirdim ama bu noktada kimi getireceğin önemli. Mesela Oktay Mahmuti’yi getireceksen sezon sonunu beklemene gerek yok ama farklı düşüncelerin varsa sezon sonunu beklemek daha fazla hareket alanın olmasını sağlar yeni koç açısından.
 
Bize önümüzdeki sezon atletik,ribaund çekebilen bir pivot lazım.Sakın atletik olmayan Floyd-Morgan tarzı veya atletik olmayan Avrupalı uzun almayalım.Bize öyle oyuncular gitmiyor.Ciddi sıkıntı yaşıyoruz sezon boyunca.
 
Trinchieri filan yazmaya gerek yok. EL'den hatta muhtemelen iyi yatırım yapan bir takımdan aşağısına bakmaz o artık. Bizim yarın ne olacağımız bile belli değil
 
Son düzenleme:
az önce twitter'daki space odasında Buğrahan Tuncer %90 Galatasaray'da oynayacak dendi önümüzdeki sezon için. Efes'i de kafasında bitirmiş iddia bu yönde.
 
Buğrahan alabileceğimiz en iyi yerli. Şansımıza biz ona ne kadar mecbursak oda bize o kadar mecbur. Efes'ten gidecek, Fenerbahçe'nin işi olmaz bizim kadar para verecek tek takım Telekom olabilir ama Ankara'ya filan gitmektense İstanbul'da kalacaktır hemen hemen aynı paralara.

Bu arada Onuralp de büyük ihtimal Fenerbahçe yapıyormuş sanırım. Fenerbahçe bedava bırakmayacaktır bu sene ama gelecek seneler için Şehmus da bir seçenek olacaktır bizim için.
 
Bu kadar başarısız 2 Koç nasıl okuyor da gs de kalabiliyor ?
fatih terim i en ufak başarısızlığında affetmeyen kulüp bu iki başarısız coacha nasıl tahammül ediyor
 
Ayrıca şunu da söylemek lazım senin daha ligin devam ederken Pana ile görüşmen, anlaşman, yunan gazetesine röportaj filan vermen nasıl bir profesyonellik? Ataman pek de profesyonel bir insan olmadığını bir kez daha gösterdi bence. Bu saatten sonra Efes nasıl şampiyonluk kovalayacak ligde?
 
İşe bak; geçen sene ''kaybetmek nedir bilmiyor'' dediğimiz adam bu sene ''kazanmak nedir bilmiyor'' durumuna geldi. Hem de birkaç ay içerisinde. Hayat gerçekten tuhaf...
 
Ayrıca şunu da söylemek lazım senin daha ligin devam ederken Pana ile görüşmen, anlaşman, yunan gazetesine röportaj filan vermen nasıl bir profesyonellik? Ataman pek de profesyonel bir insan olmadığını bir kez daha gösterdi bence. Bu saatten sonra Efes nasıl şampiyonluk kovalayacak ligde?
Efes Yönetimi biz Hocamizin yanindayiz dedimi hayir kaldiki Basketbolda bu dönemlerde zaten imzalar atiliyor hersey netleşiyor .

Efes bu kadar elit seviyeye cıktiysa buda Ergin Hoca sayesindedir 20 senedir FF 'de 3cülük dışında başarisi olmayan klüptu Ergin Hoca sonrasinida gorucez
Can seninde Basketbolda transferlerin bu dönemde başladigini Haziranda bittiğini Haziran sonrasina kalanlarin geç kalındı dendigini bildigine eminim ama ispatlayamam Konu Ergin Hoca olunca acımasizca davraniyorsun.
 
Ayrıca şunu da söylemek lazım senin daha ligin devam ederken Pana ile görüşmen, anlaşman, yunan gazetesine röportaj filan vermen nasıl bir profesyonellik? Ataman pek de profesyonel bir insan olmadığını bir kez daha gösterdi bence. Bu saatten sonra Efes nasıl şampiyonluk kovalayacak ligde?
Bu tam da profesyonelliğin gereğidir. Büyük takımlar yeni sezon yapılanmalarını tam olarak bu zamanlarda halleder ya da en azından yolu yarılar. Önemli olan takımın ve hocanın sezonun kalanını sanki yıllarca kalacak gibi tamamlamaları. Biz hep son dakikada hatta sezon ortasında yapılandığımız için garip geliyor ama doğru olan Pana-Ataman-Efes ilişki şeklidir.
 
Ergin Ataman'ın ayrılacağı belli olduğu senaryoda Pao'yla görüşmesinde hiçbir sorun yok aslında diğer arkadaşların dediği gibi kolay kolay kimse Haziran'a filan bu işleri bırakmaz.

Burada hoş olmayan, doğru olmayan bu kadar medyayı işin içine sokarak, maç sonrası gidiyorum, gittim röportajları vererek, Yunan gazetesine tam sayfa röportaj vererek olması. Örneğin Laso boşta onunla bununla görüşüyorum diyor mu basketbol çevresi küçük takımlar çıkıyor ama işin bir adabı var, olmalı. Scariolo, Pascual, Trinchieri, hatta Saras bile şuan muhtemelen görüşmeler yapıyordur ama bu işi bu kadar birinci ağızdan medyaya yansıtmaya gerek yok

Buna iş olarak bakılır tabi ama Okan Buruk şuan gidip Almanya'da tam sayfa röportaj verse ona giderim, buna giderim diye mutlu olmazsınız lig devam ederken herhalde
 
Bencede Ergin Ataman'ın sezon bitmeden anlaşması gayet doğal bir durum.Efes'teki ana sıkıntı Ergin Ataman'ın sezon devam ederken Panayla anlaşması değil,oyuncu grubuyla Ergin Ataman arasında iplerin kopmuş olması.

Bir takımın 1 maç morali bozuk olur,2 maç olur.Kaç aydır ne oynadığı belli olmayan,çok kötü bir görüntü çizen bir takım var ortada.
 
Efes yönetimi çıkıp biz hocamızla devam edeceğiz demediğine göre. Ergin hocanın başka takım ile görüşmesi gayet doğal. Şimdiden önümüzdeki yılın kadrosunu kuran takımlar var.
 
Menajeri görüşüp anlaşabilir sessizce ama kendisinin odağı devam eden sezon olmalıdır ve röportaj kısmını da profesyonelce bulmadım. Belki ergine karşı bir tık sert olabilirim ama bu biraz da kendisinin tavırlarıyla ilgilidir.

Aynı mantıkla bizim koçun da belli olması lazım. Bilen varsa yazsın biz de öğrenelim:)
 
desteklediğim takımın elinde sadece bir kulvar kalsa ve o kulvarda sezon devam ederken koçum başka bir takım ile anlaşıp anlaştığı kulübün memleketinin medyasına tam sayfa röportaj verse ben cinnet geçirirdim şahsen. başımıza gelmediği için normal geliyor bence, bu yapılan ayip arkadaşlar yüz yıkamaya gerek yok. saskinlikla okudum vallahi yazılanları.
 

Üst