2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Gecen seneki tempo sorunundan dolayi koş koşu iyi oynayan asvel, fener gibi rakiplere karsi aciz durumlara dusmustuk. Malesef bu tempo sorununu cozememisiz. 4 numaraya raquel carrera gibi ayagi cabuk bir avrupali, kisaya da tiffany hayes veya ogunbowale gibi bir isimle fenere karsi başa baş bir sezon gecerdi.
 
Hayes'in gelmesini hiç istemem. Küçük maçların büyük oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Euroleague Women final maçında ve lig finali serisinde Hayes'in istatistiklerine bakarak bunu anlayabiliriz.
Ogunbowale çok iyi olur ama bütçeyi aşar.
Raquel Carrera ise henüz çok genç ve kariyerine İspanya'da devam eder diye düşünüyorum.
Çok iyi 3 oyuncumuz var şu an:
-Tiffany Mitchell
-Teira McCowan
-NaLyssa Smith
Bu oyuncular bizi şampiyon yapar mı diye yorum yapmak için ÇBK Mersin ve fbnin transferlerini görmek gerekiyor.
 
Ben yabanci kalitesinden ziyade kadro muhendisligini kusurlu buluyorum. Nalyssa smith muthis bir potansiyel ama mccowan'la dusundugunde cok statik duruyor. Geri kosamadiklarinda bol bol hizli hucumlar yemeye hazir olalim. Mesela mccowan dallas wings'de sabally ile oynuyor.

Bize o tarz bir 4 numara lazimdi. Bu tarz cok fazla oyuncu da vardi. Alyssa thomas, bonner, dearica hamby, cheyenne parker gibi. En azindan bunlardan birini getirebilirdin.

Raquel carrera ise yasina gore bence gayet tecrubeli. Kizin ispanyol oldugunu unutmayalim. Alba da o yaslarda cok olgun oynuyordu. Onlarin kulturunde yasli-genc diye bir ayrim yok.

Cbk da yatirimlarina devam edecek diye konusuluyor. Fenerde ise emma, stewart ve sabally muhtemelen devam edecek gibi.
 
Meltem’in artık kariyerine ne şekilde devam edeceğine karar verip ona göre sorumluluk alması gerekiyor. Bıktık vasat yerlilerden. Gerekli gayreti göstermezse yok olur gider kendinden öncekilerin çoğunda olduğu gibi.
 
Genel olarak yabancıların beğenilmesine şaşırdım. Fizikli bir takım ortaya çıkarma fikri dışında herhangi tutarlı, mantıklı bir şey göremedim. Takımın oyun kurucusu yok bir kere daha doğrusu pas verecek oyuncusu yok. Mitchell tempo seven bir oyuncu uzunlarımızın alakası yok.

Yanlarında doğru dürüst yerli oyuncumuz olmadığı için zaten topu kullanan bu oyuncular olacak her şekilde ve yine belli bir sayı yapacaklar, her türlü sürekleyici gözükecekler ama genel toplamda beş benzemez bir takım gibi duruyor. Dediğim gibi fizikli bir takım olmak dışında bir plan var dedirtecek bir zeka görmüyorum bu transferlerde.
 
Tea ye uygun takım kurulsa dedik ama alınan tüm yabancılar tempolu oyuna uygun. Ayrıca oyun kurucu sıkıntısı yaşayacağız gibi. Keşke bir şekilde Işıl bir yıl daha olsaydı. Tea yi 10 dakika dinlendirecek yerli de yok. Eurocup a katılmak tercih etmek şuan mantıklı.
 
Yerli oyuncularla ilgili şöyle bir yanılgı var, elde olan havuz bu. Herkesi tatmin edebilecek yerli oyuncu zaten yok. Ligdeki takımların hiçbirinde de "bizde olsa yürür gideriz" dedirten oyuncu da yok. Yeni kovduklarımız ve eski kovduklarımız dışında gelebilecek max oyuncular bunlar bence yerli olarak. Belki kadro içerisinde daha uyumlu daha verimli olabilecek oyuncular vardır, bu biraz da yorum ve anlayışla alakalıdır. Ama kimsenin elinde 22'lik Işıl, Birsel ya da Nevriye yok. Çoğu yerli oyuncunun aşması gereken çok eşik, hadi daha kaba olayım yemesi gereken çok fırın ekmek var. Ama günün sonunda oynayacak olan da bu sporcular...

Kadro konusunda insanın bazı fikirleri oluşuyor ama Alper hocam koca bir seneyi "Teira'ya atın" diye geçirdi gitti. Yani ne oynatacak ya da ne oynatabilir açıkçası bir fikrim yok, bir sezon takımı izlemiş olmama rağmen. Ancak benim tahminim sezon başına yakın bir tane akşam pazarı skorer kısaya gidilir.

Hayırlısı diyelim geçelim...
 
Yerli oyuncunun kim olmasinin hic onemi yok. Ispanyadan tarihi fark yiyen ve rezil olan, gelen gecene ezilen Turk kadin sporcularindan kimi gozun kapali secersen sec ( Tilbe biraz haric), sukret ki 6-7 Turk oyuncun totalde maclarda 15 sayi atsin. Gerisini yabancilar halleder.
 
İspanya uzerinden yerli oyunculari elestirmek bence dogru degil. İspanyanin avrupa kitasinda fark atamayacagi bir milli takim yok zaten. Onlar ayri bir seviye. Bizim ulkemizde artik Nevriye, isil ve birsel seviyesinde oyuncu yok ama yine de onemli maclarda 10+ skor katkisi verecek yerli oyuncular var. Ve bizim efe hoca doneminde de fenere karsi aldigimiz galibiyetlerde yerlilerden aldigimiz ekstra skor katkilarinin payi vardi.

Mesela 4 numarada elif bayram olsa fena mi olurdu? 3 numarada özge kavurmacioglu eldeki oyuncularimizdan daha iyi. En azindan guvenilir ceza sutlari var. Meltem bir macta 10 tane bos sut kullansa kac tanesini sokar?

Diyelim ki yerli oyuncularin hepsi kotu ama yabanci sinirlamasinin oldugu yerde gerekirse yerlilerden kötünün iyisini bulup getireceksin bu kadar basit iste
 
1 milyon TL maaş konuşuluyor. Bunu hak edecek ne yaptı? Nasıl böyle paralar saçıyoruz?
Genç takımlarda sayı kralıydı, o zaman çok ümitliydik kendisinden fakat sonra sakatlıklar vs o istenilen seviyeye hiç gelemedi. Açıkçası kendisine çok baktığını da düşünmüyorum. Yanlarında Işıl gibi bir rol model varken nasıl örnek almıyorlar anlamak mümkün değil.
 

Üst