2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası

italya karşısında maçı 1-1 getirdik.
Bu italyanları anlamak cidden zor , ellerinde Egonu gibi bir süper star var ama kullanamıyorlar , kızı küstürmek için ellerinden geleni yapıyorlar , tabi Egonuda mental olarak çabuk düşüyor.
 
Onu kullanmadan bile 3.sette bizi eziyorlar. Psikolojik olarak çöktük. Yine önemli bir maçta yokları oynuyoruz.
Öyle tabide , maça sonradan girdi egonu ilk sette , keza ikinci settde biz farkı açınca aldı , rkip takım koçu , oyunda iken fark azaldı ve ilk kez 3. sete egonu ilk 5 da başladı.
Benim son 3-5 yılda gördüğün en etkili P. Ç. ları Egonu ve Boskoviç. Ondan sonra Haak ve Vargas ve diğerleri diye gider.
 
oley be , finaldeyiz.
Tebrikler kızlar.
Ama maçı resmen italya koçu verdi. orro denen oyuncuları , egonoyu pas geçip hep silya üzeriden hucum kurarak takımı resmen sabote etti.
Bizde ise Elif müthiş akıllı bir şekilde hucum silahımız Vargas üzerinden oyun kurarak 4.seti ve final setini almamızı sağladı.
Finalde başarılar kızlara , bir ilki yapalım finali alalım.
 
Son düzenleme:
İtalya final maçıydı demek Sırbistan'ı hafife almak olur. Turnuva öncesi en büyük favorilerdi ama buraya kadar ağır aksak geldiler. Finalde teknik olarak favori bizi görüyorum ama mental olarak şimdiye kadar sağladığımız üstünlüğü finalde düşebileceğimiz zor durumlarda, yine mi olmayacak, düşüncesi oluşursa Sırbistan bunu iyi değerlendirecek tecrübeye sahip. Unutmayalım Avrupa Şampiyonluklarını bırakın Dünya Şampiyonalarını arka bahçesi haline getirmiş bir takım çok daha rahat olacaktır karşımızda. Bizim için ise olası bir şampiyonluk tarihimizin en büyük zaferi olacak. Umarım olur ama asıl final bossu Sırplar unutmayalım.
 
Bende maçı çok zorlanmadan alacağımızı düşünüyorum ama sırbistan rakibimiz olamaz dersek abartmış oluruz nede olsa son dünya şampiyonu ve boskovic gibi durdurulmaz bir kozları var
 
İlk Avrupa şampiyonluğumuzu kazanacağımıza inanıyorum. Ancak Sırplar küçümsemeye gelmeyecek takım. Saha içi legal pislikleri harika yaparlar. Sağolsun TRT nerede lüzumsuz maç, futbolcu hakem eskisi için program varsa yayınladığı için Sırbistan maçlarını izlemeyemedik. Bir kaç kaynaktan bakınca Sırp takımının alıştığımız formda olmadığı ama oyuncu kalitesi ve birlikte oynama alışkanlığı ile çok da zorlanmadan finale geldikleri yorumlarını gördüm. Ama Boşkoviç gibi her şeyi yapabilen bir yıldız, 39 yaşında olsada Ognjenoviç gibi pasörleri var ve bu seviyelerde bölüm sonu canavarı oluyorlar. Defansı kuvvetli, hücumda hemen herkes sorumluluk alabiliyor. Form durumları ne olursa olsun Sırplar final takımdır.
İyi servis atarak top karşılarken hareket etmelerini sağlamalıyız. Böylece hızlı orta oyunlarını engelleyip, fileye yakın köşe hücumlarına zorlamalı ve Boşkoviç dışındaki oyuncuların blok autlarına karşı uyanık olmalıyız.
 

Üst