• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Bu arada üsttekilerden farklı bir yorum yapacağım. Lütfen odağınızı Van Ryk'a yönlendirmeyin. Tamam Şampiyonlar Ligi'nde ilk 4-5 takımdaki çaprazların bir seviye altı ama ligde final oynatamaz bu takımı. Minimum hedef Antropova veya Tolok olmalı. Bu iki çapraz alınmazsa yine bu seneki sıralamamızdan çok da yukarılara çıkamayız. Van Ryk fazla abartılıyor. İyi maçı kadar kötü maç sayısına sahip. Yani 10 maçın 5 tanesini taşıyorsa 5 tanesinde hiç de iyi olmayan performanslar sergiliyor. Biz bu 10 maçın minimum 7-8 tanesinde iyi olan üst düzey 4-5 çaprazı zorlamalıyız.
Tolok da Ryk da olmaz.Bu takıma tek başına yer geldiğinde taşıyacak çapraz lazım.Zaten sahamıza top düşürmek çok zor çok iyi defans yapıyoruz ilk 5 çapraz zaten çıkan topların çoğunu öldürür ilk 5 çapraz dışı kim gelse eleştiririm.Ryk Tolok 3. sırada yer korumaya yeter.

2023-2024 sezonu Minas da sakatlık geçirdi iyi oynarken.Sonra üstüne 2024-2025 de yine sakatlandı.2 sezonu genelde sakat geçirdi.Bu sezon bir sakatlığı oldu mu bilmiyorum.

Kronik kısmı kafama takıldı. Hani bir sağ bacağından bir sol bacağından bir omzundan sakatlansa 3 farklı bölgeden sakatlanan oyuncuya kronik diyemem. Kronik demek için sanki aynı bölgeden sık sık sakatlanmak gerekiyor. Sakatlıkları aynı bölgeden mi bilmiyorum. O yüzden sordum. İnsanlar son dönemde alışmışlar genelde her sene sakatlanan oyuncuya kronik diyorlar ama bana kalırsa doğru bir yaklaşım değil. Sakatlığın yeri ve tekrarlaması asıl mesele.

Tolok da Ryk da olmaz.Bu takıma tek başına yer geldiğinde taşıyacak çapraz lazım.Zaten sahamıza top düşürmek çok zor çok iyi defans yapıyoruz ilk 5 çapraz zaten çıkan topların çoğunu öldürür ilk 5 çapraz dışı kim gelse eleştiririm.Ryk Tolok 3. sırada yer korumaya yeter.

Halil bey Tolok'u 2 maçtır izliyorum ve gayet iyi taşıyor. Budowlani ve Macerata ciddiye alınacak takımlar mı bilmem ama küçümsenecek bir çapraz değil. Conegliano'ya karşı da son 2-3 senede en çok maç kazandırmış çaprazdır kendisi. Antropova'nın üstünde bu konuda. Küçümsememek lazım.

Tolok küçümsenecek biri değil zaten.Ama bizim iki smaçörümüz de üst düzey defans manşet alan hücumda iyi olan ama power denilmeyecek ama iyi hücumcular bu iki oyuncunun defans gücünü kaliteli bir çaprazla sonuçlandırırsın Tolok halla ilk 5 çapraz arasında sayılacak biri değil.Antropova daha güvenilir bir hamle olur.Tolok halla o seviyelerde değil güzel bir ivmesi var ama smaçörden çapraza evrilmiş geçen sene Amerikalı yedeğine sıkça kesilmişti bizim için risk olur.İlk 5 çapraz gelmiyorsa eğer alınması mantıklı olur onlardan hemen sonra Ryk ile beraber gelen isim.

Tolok küçümsenecek biri değil zaten.Ama bizim iki smaçörümüz de üst düzey defans manşet alan hücumda iyi olan ama power denilmeyecek ama iyi hücumcular bu iki oyuncunun defans gücünü kaliteli bir çaprazla sonuçlandırırsın Tolok halla ilk 5 çapraz arasında sayılacak biri değil.Antropova daha güvenilir bir hamle olur.Tolok halla o seviyelerde değil güzel bir ivmesi var ama smaçörden çapraza evrilmiş geçen sene Amerikalı yedeğine sıkça kesilmişti bizim için risk olur.İlk 5 çapraz gelmiyorsa eğer alınması mantıklı olur onlardan hemen sonra Ryk ile beraber gelen isim.

Van Ryk ile Tolok arasında dağlar kadar fark var bana göre. Tolok'un üstteki 5 liye olan mesafesi Van Ryk'a olan mesafesinden az. Yani seviye olarak üstteki 5 liye yakın. O yüzden Van Ryk intihar olur diyorum.

Gizem hanım size bir şey sormak istiyorum. Oyuncuların kronik sakat olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Mesela Akimova için de öyle söyleniyordu o konuda birçok kişi haklı çıktı. Kudiess'in geçmişte bilmediğimiz ağır ve nükseden sakatlığımı var? Bilmediğim için soruyorum.
Evet 2 defa büyük sakatlık yaşadı şuan bile Brezilya’da her maçtan sonra dizine buz koyuyorlar. Zaten böyle bi şey olmasa ben neden kronik diyim? Orro da öyle mesela. Akimovanın sakatlığı yanlış hatırlamıyorsam omuzundandı. O da kronik evet.

Kronik kısmı kafama takıldı. Hani bir sağ bacağından bir sol bacağından bir omzundan sakatlansa 3 farklı bölgeden sakatlanan oyuncuya kronik diyemem. Kronik demek için sanki aynı bölgeden sık sık sakatlanmak gerekiyor. Sakatlıkları aynı bölgeden mi bilmiyorum. O yüzden sordum. İnsanlar son dönemde alışmışlar genelde her sene sakatlanan oyuncuya kronik diyorlar ama bana kalırsa doğru bir yaklaşım değil. Sakatlığın yeri ve tekrarlaması asıl mesele.
Benim için sporda sakatlanmaya yatkın oyuncular vardır tabi ki sakatlık herkes yaşayabilir ama yatkınlık diye bi şey var. Danesi sakatlanıyor mu? Egonu? Boskovic? Haak? Wolosz? Maja? Eda? Sylla? Ama bazı isimler var ki çok riskli. Orro,ana cristina, kudiess, Akimova bunlar örnek verilebilir. Alexia Zehra gibi isimler de sürekli omuz ağrıları yaşayan riskli kategorisine yakın voleybolcular. Her sakatlanana demiyorum tabi ki. Ayrıca büyük sakatlıklar sonrası da önemli. Kudiess diz sakatlıkları yaşamış biri. Zaten biraz araştırırsanız görürsünüz hemen iğneleyici konuşmanın anlamı yok

Alexia omuz sakatlığı yaşamasa şuan daha iyi seviyelerde olabilirdi.Omuz sakatlığı çok etkiliyor performansını.Zehra da bu nedenle eski hücum gücünü bir türlü yakalayamıyor.Umarım geçer yakın zaman da.

Dünkü İmoco maçından sonra anladım ki Eczacı kadar Zeren'e de dikkat etmemiz gerek.

Dünkü İmoco maçından sonra anladım ki Eczacı kadar Zeren'e de dikkat etmemiz gerek.
Sezon başı konuştuk zaten Zeren eğer yabancı kurallı olmasa bizi geçecek bir takım.Lig de Gatina ve Aleksic oynayamıyor yabancı kurallından dolayı o yüzden risk teşik etmiyorlar çok.Sezon başı Zeren Naz transferi için uğraştı eğer Naz Zeren'e gitse yabancı olarak rahatlar bizi geçerlerdi ama şuan da çok bir risk görmüyorum Aleksic Gatina yerine Saliha Beyza oynamak zorunda olduğu için.Zeren büyük maçlara çok büyük prim koyuyor prim de onları gazlıyor.Geçen sene Fener yendiler diye voleybol tarihinin en büyük primi dağıtıldı deniyordu bu maç içinde yüksek gazlayıcı bir prim sözü verilmiştir.Ama Zeren Galatasaraydan sonra desteklememiz gereken bir takım yönetim kurulu Galatasaraylı çoğu branşta sponsorluğumuzu yapmış bir marka bizi geçmedikleri sürece yükselişlerini destekliyorum.

Yuan bugün İstanbul'a gelecekmiş.Aras ve Thy maçından sonra onu izlemeye başlarız.Yüksek ihtimal Thy maçına yetişir kadro da olur ama oynamasına gerek yok.

Sezon başı konuştuk zaten Zeren eğer yabancı kurallı olmasa bizi geçecek bir takım.Lig de Gatina ve Aleksic oynayamıyor yabancı kurallından dolayı o yüzden risk teşik etmiyorlar çok.Sezon başı Zeren Naz transferi için uğraştı eğer Naz Zeren'e gitse yabancı olarak rahatlar bizi geçerlerdi ama şuan da çok bir risk görmüyorum Aleksic Gatina yerine Saliha Beyza oynamak zorunda olduğu için.Zeren büyük maçlara çok büyük prim koyuyor prim de onları gazlıyor.Geçen sene Fener yendiler diye voleybol tarihinin en büyük primi dağıtıldı deniyordu bu maç içinde yüksek gazlayıcı bir prim sözü verilmiştir.Ama Zeren Galatasaraydan sonra desteklememiz gereken bir takım yönetim kurulu Galatasaraylı çoğu branşta sponsorluğumuzu yapmış bir marka bizi geçmedikleri sürece yükselişlerini destekliyorum.
Zeren'e Şampiyonlar Liginde başarılar diliyorun ama yine de ligdeki Galatasaray maçına da prim koymamalarını temenni ediyorum.

Zeren mevcut kadrosuyla bizim üstümüzde değil ligin orta sıralarında bir yer bulur kendine. arada sırada sürpriz galibiyetlerde alır. geçen sene suyun karşıki tarafını ve Vakıfbankı yendiğini anımsadım bir an...

Ama 5.olur bence Vakifı,FB'yi,bizi ve Eczacıbaşı'nı bir kenara koyarsak kalan takımların hepsinden iyi.

Son düzenleme:
Geri