#5 Vladimir Micov

Vladimir Mivoc'un menajeri Misko Raznatovic Twitter üzerinden oyuncuyu kadromuza kattığımızı açıklamıştı zaten.

Hoş Geldin Vladimir “Vlado” Micov

Micov-660x330.jpg


16 Nisan 1985, Belgrad doğumlu Sırp kısa forvet Vladimir Micov, yurt dışına ilk adımını Panionios ile atsa da ilk Euroleague deneyimini Laboral forması ile yaşadı. Laboral’in ardından ise kariyerinin esas yükselişe geçtiği ve dikkat çektiği yere, Cantu’ya yolu düştü. Cantu’da ilk sezonu Eurocup’ta geçiren Micov, ertesi sezon Euroleague’in keyif veren takımlarından biri haline dönüşen Cantu’nun en değerli parçalarından biri olmuştu. Andrea Trinchieri’nin koçluğunda Micov, Basile, Shermadini, Markoishvili, Leunen gibi parçalardan oluşan Cantu, Euroleague Top 16 yapmıştı. O Cantu’nun hücumda işleri yönlendiren ve en değerli parçası olarak öne çıkan Micov, bu performansın ardından CSKA’nın yolunu tutmuştu. CSKA’da geçirdiği iki sezonda takımın değerli dişlilerinden biri haline gelen Micov, özellikle 2013-2014 sezonunda dalgalı bir performans çizen CSKA’nın bir çok maçta ayakta kalan isimlerinden biri olmayı başarmıştı. Euroleague’in gözde kısa forvetlerinden biri haline gelen Micov’a, takımımızın dışında Real Madrid ve Olympiacos gibi kulüplerin de ilgisi bulunuyordu.

Vladimir Micov’un Cantu ve CSKA Yıllarına Ait Eurocup ve Euroleague İstatistikleri

Eurocup 2010-2011 (Cantu) : 10.3 Sayı 4.3 Ribaund 3 Asist ( 2P %50; 3P %50; 1P %55.6 )
Euroleague 2011 – 2012 (Cantu) : 10.4 Sayı 4.1 Ribaund 3.2 Asist ( 2P %41.3; 3P %39.4; 1P %85.7 )
Euroleague 2012 – 2013 (CSKA) : 7.6 Sayı 2.7 Ribaund 1.7 Asist ( 2P %45; 3P %42; 1P %60.7 )
Euroleague 2013 – 2014 (CSKA) : 7.7 Sayı 2.9 Ribaund 1.3 Asist ( 2P %44.4; 3P %48.8; 1P %77.8 )

[video=youtube;PRFTAPTEtu4]http://www.youtube.com/watch?v=PRFTAPTEtu4[/video]

[video=youtube;3ziO90M6PMs]http://www.youtube.com/watch?v=3ziO90M6PMs[/video]

Vladimir Micov’u tanımlarken sanırım söylenilebilecek en önemli şey “point-forward” diyebileceğimiz bir tarza sahip olması. Yani bir kısa forvete göre oyun görüşü, pas yeteneği ve basketbol aklı gelişmiş bir oyuncu olan Micov, forvetten oyun kurmak istediğinizde bunu çok rahatlıkla yapabilen bir oyuncu. Pas dağıtımını iyi yapabilen ve oyunu yönlendirebilen bir isim olan Micov, bunun yanı sıra oldukça yüzdeli soktuğu ceza şutları ve fiziğinin de avantajı ile rakip kısa forvetlere karşı oynadığı oyunlar ile çok önemli bir hücum silahı. Markoishvili üzerinden gidersek; onun kadar savunmada agresif sayılmayacak ama hücumda Markoishvili’den daha fazla opsiyona sahip bir oyuncu. Ters eşleşmeleri lehine değerlendirebilen, top dolaşımı konusunda önemli katkı sağlayan, fiziğini değerlendiren, iyi bir şutör. Bunun yanı sıra hızlı veya atlet bir oyuncu olmasa da basketbol aklı ile iyi savunma yapabilen bir oyuncu.

Ergin Ataman’ın oyun sisteminde kritik rol üstlenecek oyunculardan biri olan Micov, hem oyunun yönlendirilmesinde rol alacaktır, hem ceza şutları ile fark yaratacaktır, hem de fiziği nedeniyle zaman zaman uzun forvete kayarak, dört dışarıda bir içeride oynamamıza imkan verecektir. Böyle anlarda oyunu iyice açarak, Arroyo’nun oynayacağı ikili oyunların kalitesi çok daha yukarılara çekilebilir.

Vladimir Micov’un Euroleague “EN”leri..

Index rating |Pallacanestro Cantu vs. Maccabi Electra Tel Aviv | 24
Sayı | Fenerbahce Ulker Istanbul vs. CSKA Moscow | 20
Toplam Ribaund | FC Barcelona vs. Pallacanestro Cantu | 9
Asist | Pallacanestro Cantu vs. Maccabi Electra Tel Aviv | 9

Vladimir Micov’a sarı-kırmızı forma altında “Yenilmez Armada”ya başarı ile hizmet edeceği uzun yıllar dileriz.

Kaynak: GSBasket Anasayfa - Vladimir Micov Galatasaray'da - GSbasket.Org
 
Vladimir Micov

Menejeri Açıkladı:
Misko4Raznatovic
Vladimir Micov, will join Galatasaray Liv Hospital!

Vladimir Micov (Serbian Cyrillic: Владимир Мицов, born April 16, 1985) is a Serbian professional basketball player who currently plays for Galatasaray Liv Hospital of the Turkish Basketball League. He is 2.03 m (6 ft 8 in) tall. He can play as a shooting guard or small forward.
Vladimir Micov - Wikipedia, the free encyclopedia

Bu da Can Tüysüz'ün incelemesi;

sp-micov-610x400.jpg

Profil

Profesyonel kariyerine 2003 yılında OKK Belgrad takımında başlayan Micov, 2009 yılına kadar sürekli olarak ülkesinin takımlarında oynama şansı buldu. Altyapıda oynadığı zamanlarda ve kariyerinin ilk yıllarında hep Bodiroga’yı örnek aldığını ve onun kadar hızlı olmasa da onun oyun görüşünü almak istediğini belirten Micov, Kızılyıldız, Buducnost ve Partizan gibi ülkenin önde gelen kulüplerinde forma giydi. 2009 yılında Sırbistan dışına çıkarak Yunan Ligi takımlarından Panionios’a imza attı. Ancak sezon ortasında Euroleague takımlarından Caja Laboral’in yolunu tuttu. Ivanovic’in sisteminde kendine yer edinen ve Euroleague’deki ilk sezonunda ortalama 15 dakika süre alan Micov, ertesi sezon Andrea Trinchieri’nin çalıştırdığı Cantu’nun yolunu tuttu. Manuchar Markoishvili ile birlikte kısa forvet rotasyonunu oluşturan oyuncunun çıkış yaptığı yer de burası oldu.


Andrea Trinchieri ve ekibi mühendislikte optimizasyon olarak adlandırılan, eldeki malzemeden optimum verimi alma konusunda önemli bir başarı göstermişlerdi. Özellikle Trinchieri’nin o dönemki yardımcısı Lele Molin eldeki mevcut personelden yüksek verimi alma konusunda uzman bir yardımcı antrenördü. Cantu’daki ilk senesinde Eurocup’ta oynayan Micov, ikinci senesinde Euroleague’de oynama başarısını gösterdi. Trinchieri’nin sürekli olarak rakip takımı kendi temposuna düşüren ve zevk veren takımında Shermadini, Markoishvili gibi oyuncularla ciddi bir çıkış yaptı ve 2012 sezonunun bitişi ile CSKA Moskova’ya transfer oldu. Siskauskas’ın emekli olması ve benzer özelliklere sahip olması Messina’nın Micov’u seçmesinde önemli bi etkendi. Siskauskas gibi tutkal oyuncu görevi görmedi belki ama topa yön veren oyuncu, sistemin tıkandığı anlarda önemli yer tutuyordu. Micov, Ettore Messina yönetiminde geçen iki sezonda Euroleague’de iki kez Final Four ve iki kez VTB Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Oyuncu Analizi


2.01 boyundaki Micov 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda görev almakta. En önemli özelliği uzun boyuna göre topa yön verebilen bir oyuncu olması. Günümüz basketbolunda elit guard sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini düşünürsek, forvetler üzerinden oynanan ikili oyunlar hayati bir önem taşımakta. Örneğin; Joe Ingles Maccabi’nin sistemi açısından böyle bir değere sahip. Yukarıda Micov’un sistem açısından önemini vurgulamıştık. Bunun en önemli sebebi de CSKA takımının sahaya yayılışı ile alakalı. Çünkü CSKA kas gücünü ön plana çıkaran bir takım. Oyun planlarını yarı saha oyunları üzerine kuruyorlar ve ilk amaçladıkları şey sahaya iyi yerleşip, önceliğini pas üstüne kurmak. Micov da bu sistemde fundamental’ı ile fark yaratıyor. Topu eline aldığı zaman iyi bir üçlü tehdit (penetre – pas – şut) duruşu var. Çok hızlı ve atlet bir oyuncu değil ancak basketbol zekası yüksek bir oyuncu Micov. Pozisyon bilgisinin iyi olması sebebiyle oyun içinde neyi yapıp, yapamayacağını bilen bir oyuncu.


[video=youtube;3ziO90M6PMs]http://www.youtube.com/watch?v=3ziO90M6PMs[/video]


Galatasarayımızın yeni forveti Micov tanıyalım.
http://basketbolsitesi.com/ozel-galatasarayin-yeni-forveti-micovu-yakindan-taniyalim.html

Transfer sezonuna sponsor sorunları ve bütçe problemleriyle yavaş başlayan Galatasaray, Eurolig kuralarının da çekilmesinden sonra transfere hız verdi ve ilk yabancı transferlerini CSKA Moskova’dan Vladimir Micov’u alarak yaptılar. Manuchar Markoishvili’yi CSKA’ya kaptıran GS aslında aynı pozisyonda oynayan iki oyuncuyu bir nevi takas etmiş oldu.

2.01 boyunda 28 yaşında olan tecrübeli Sırp kısa fovetin önce geçen seneki istatistiklerine bir bakalım beraber:Eurolig: 31 maç; 20.3 dakika, 7.7sayı, %48.1 3sayı, 2.9ribaund, 1.3asistVTB: 16 maç; 23.5 dakika, 10.1 sayı, %43.1 3sayı, 2.8ribaund, 1.8asist“Artılar-Eksiler”Sırp oyuncu teknik özellikleri ve yüksek fundemantal bilgisiyle dikkat çekiyor. Hem 2 numarada hem 3 numarada görev alabiliyor. Saha görüşü yüksek olmasının yanında pas yeteneği de iyi olan oyuncu önemli bir 3 sayı tehditine sahip. Penetre edip pas verme özellikleri de bulunan forvet dribbling yetenekleriyle açık alanda da etkili bir silah konumunda. Uzun kolları ve sağlam fiziğiyle etkili bir savunmacı. Penetre sonu potaya kadar gidip her iki eli ile de bitirişler sergileyebilen oyuncu fake sonrası tek dribbling üzerinden etkilli-isabetli şutlara sahip. Süper bir ceza atıcısı olan Micov seteset hücumlarda üçlük çizgisinin her bölgesinden yüksek yüzdeli bir tehdite sahip. Perdelerden çıkıp bulduğu catch&shoot pozisyonlarında da iyi bir yüzdeye sahip. Tabiki her Sırp oyuncu gibi pick&rollarda da oldukça başarılı olan Micov perdeler sonrası kullandığı doğru paslar ile bir başka hücum silahına da sahip. Mücadeleci bir kimliğe sahip olan oyuncu savunma ribaundlarında da fiziğini kullanarak etkili oluyor.En önemli eksisi ise zaman zaman maç içerisinde yaşadığı istikrarsızlık. Dribbling üzeri orta mesafe şutunu çok tercih etmemesi eksilerinden biri. Hücumda kendi şutunu yaratmayı çok tercih etmemesi,sertliği çok sevmemesi ve sırtı dönük hücum silahlarının çok olmaması da eksilerinden bazıları. Genel olarak iyi bir savunmacı olan ve basketbol bilgisi üst düzeyde olan forvet zaman zaman kendinden çabuk oyuncuların birebir savunmasında zorlanabiliyor.



“Sonuç”Özünde birçok özelliği Markoishvili ile aynı olan Sırp forvet bence Markoishvili’nin eksikliğini hissettirmeyecektir Galatasaray’a. Henüz kadro tamamlanmadığı için çok fazla öngörüde bulunmak doğru değil ancak Arroyo’nun takımda kalacağını düşünürsek gerek seteset hücumlarda gerekse hızlı hücumlarda doğru yerlerde topla buluşacaktır ve bu da özellikle dış şut verimliliğini arttıracaktır Micov’un. Zaman zaman 2 numarada da oynayabilmesi takıma hem savunmada hem hücumda fiziksel üstünlük getirecektir. Markoishvili’den farklı olarak takıma sağlayacağı en büyük katkı ise ikili oyunları bilmesi ve başlatan konumda olabilmesi olacak.Şuan için Galatasaray’ın Kerem Gönlüm ve Martynas Pocius transferlerinin de bitirildiği ve birkaç güne açıklanacağı yazılıyor. Eğer Pocius da gelirse Arroyo Pocius Micov ile Eurolig tecrübeleri ve hücum potansiyelleri yüksek bir backcourt’a sahip olacaklar.Yeni transferlerde tekrar görüşmek üzere diyerek yetenekli forvetin Eurolig tarafından hazırlanan videosu ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

[video=youtube;PRFTAPTEtu4]http://www.youtube.com/watch?v=PRFTAPTEtu4[/video]
 
Hücum varyasyonları açısından Markodan çok daha iyi.Savunmada ise belki Marko gibi rakibin en iyi adamını kotarmaz ancak asla savunmadanda zaaf vermez + ribaund çeker.Yüzde 50 ile üçlük atacak kadar da keskin şutör.Net iyi transfer .
 
Daha detaylı analizini yapmadan önce kısaca çok iyi transfer diyelim. Avrupa'nın en iyi takım oyuncularından biri. Hayırlı olsun.
 
Markoishvili'nin ayrılığına üzülürken bir nevi onu upragade eder gibi Micov'u getirmemiz, üstelik yıllığını da göz önüne alırsak çok önemli bir iş ve net iyi hamle.
 
Resmi açıklama geldi, Micov ile 1+1 anlaşma haberi.


Vladimir Micov Galatasaray Liv Hospital'da


B_20845_micov_B.jpg



Galatasaray Liv Hospital, Vladimir Micov ile 1 + 1 senelik anlaşmaya varmıştır.




Vladimir Micov
1985 doğumlu Sırp oyuncu son olarak Final Four'da yer alan CSKA Moskova'nın formasını giydi. Euroleague'de 7,7 sayı 2,9 ribaund ortalaması tutturan Micov Fenerbahçe Ülker'e karşı 20 sayı kaydederek kariyer rekorunu kırdı. Basketbol yaşantısına OKK Belgrad takımında başlayan oyuncu Crvena Zvezda, Buducnost ve Partizan gibi ülkesinin önemli takımlarında yer aldı. Panionios ve Caja Laboral deneyimleriyle ülkesinden ayrılan Micov İtalya'nın Cantu takımında çok başarılı sezonlar geçirdi. Trinchieri yönetiminde Markoishvili ile birlikte kısa forvet rotasyonunda yer alan oyuncu Euroleague'de 10,4 sayı 4,1 ribaund 3,2 asist gibi çok yönlü olduğunu gösteren istatistikler yakaladı. 2,01 metre boyundaki oyuncu iki ve üç numaralı pozisyonlarda görev alabiliyor.
 
Micov,fiyat ve isim olarak alınabilecek en iyi oyunculardan biriydi.Transfer başarısıdır.Soğukkanlı bir yapısı var.Takım içinde böyle adamlar daha değerli olur.Başarılar diliyorum yeni oyuncumuza.
 
Her hayirda ser, her serde bir hayir vardir derler. Markoishvili canimiz cigerimiz ama bana gore 3 numara pozisyonda alabilecegimizin en iyisini aldik.

Hep gonlumden geciyordu Micov, bu sezona kismetmis. Hayirli ugurlu olsun.
 
Micov tam bir takım oyuncusu bu sene çok eksiğimizi kapatacak, saha görüşü pas özelliği önemli bir 3 numara için. Marko Paşa'ya çok üzülsek de yerini Micovla doldurmak iyi oldu.
 
Oyun aklı gerçekten üst seviyede, Sırbistan milli takımında skora çok etki yapmıyor, top kullanmıyor fakat top dolaşımında ve pas servisinde çok iyi. Bizde biraz daha fazla skora etki edeceğini düşünüyorum. Arroyo ile birlikte takımın hücum aklını yukarı çıkaracaktır.
 

Üst