Avrupa'dan Basketbol

Kesinlikle haklısın kardeşim. Bursaspor takım halinde de gayet iyi oynuyor. İyi bir kimya yakalamışlar.
Obra’nin 2017 yilindaki Fenerbahcesine benzetiyorum ben Bursaspor’u.O zamanlar Fb’yi izlerken sinir oluyordum ama oynadiklari basketbola da imreniyordum.Asla oyundan kopmayan muthis duzenli bir takimdi.Bursaspor’da oyun tarzi olarak birebir o takimi hatirlatiyor bana.Bugun Zach Auguste’un da olmadigini ve yalnizca 3 yabanciyla oynadiklarini da unutmayalim.
 
Son 35 sn Bursaspor hücumda ve 2 sayı geride.Needham 2 de 1 attı ve Bursaspor taktik faul yaptı.

Ardından yine Bursaspor 2 sayı geride ve Dudzinski'ye kolay faul yaptılar.Dudzinski 2de1 attı ve Bursaspor taktik faul yaptı.

Bursaspor 3 sayı gerideyken Onuralp'e 3'lük esnasında faul yapıldı.İlkini kaçırınca 2.yi atıp 3.yü bilerek kaçırdı ve Bursaspor kaybetti.

Bu kadar kritik yerde bu serbest atışların kaçmasına mı şaşırayım yoksa Needham-Clemmons-Thornwell'in kötü maç çıkardığına mı şaşırayım.Bursaspor Eurocup'ı almak istiyorsa bu tür maçları rahat koparıp kazanması lazım.
 
Fener bayanları ELW de 2.mağlubiyetlerini aldılar bu demek ki yıllardır hep yabancıları ile kazanıyorlar kupalarını
yerli oyuncu yetiştirmezsen sürekli kaliteli yabancı alırsan kazandığın kupalar başarı değildir yabancıları gelince coştukları zaman da övünür dururlar artık
 
Çukurova hem Bonner hem Jones'ın oynadığı günde Sopron'dan 25 sayı fark yedi.

Çukurova'da Zafer hoca nasıl Emre Vatansever'in yardımcısı ben çok şaşırıyorum.Süperstarların olduğu takım daha iyi bir koça emanet edilmeliydi.Bir ara ilk çeyrek Asena-Gökşen-Bonner-Monika-Q 5'i parkedeydi ki ilk ciddi serilerinide o bölümde yediler.

Starlar demişken,yabancı oyunculara eşlik edebilecek 1 tane yerli oyuncusu yok Çukurova'nın.Yinede bu yenilgi ve farklı yenilgi kabul edilemez.Jones geldikten sonra Fagbenle'yi iyi kullanamaz oldular.Dolayısıyla bugün Fagbenle,Monika,Q dan ve yerlilerden hiç katkı alamayan ve Hayes'inde olmadığı maçta 2-3 kişi ile oynadı Çukurova.

Ben iyi bir kısa alırsak ligde Çukurova'ya kafa tutabileceğimizi düşünüyorum.Fenerbahçe'de Messeman-Stewart ikilisi gözümü korkutsada 3 yabancılı ligde onlara karşıda şansımızın kesinlikle olduğunu düşünüyorum.
 
FB nin toparlanacağını düşünüyorum , bu kupada final oynarlar. Ocak ta takıma katılacak ciddi yabancı oyuncuları var.
Yerli anlamında Nevriye +Işıl+ Birsel gibi oyuncuların prime olduklarında aynı anda olduğu bir milli takım bile zor görürüz gibi.
 
Fenerbahçe toparlanır mı kafamda ciddi soru işaretleri var açıkçası. Takımda ciddi anlamda oyun kurucu guard eksikliği var. Ocak ayında Emma-Breanna takıma katılacak ama o zamana kadar Fb Euroleague‘de havlu atarsa şaşırmam.
 
Fenerbahçe toparlanır mı kafamda ciddi soru işaretleri var açıkçası. Takımda ciddi anlamda oyun kurucu guard eksikliği var. Ocak ayında Emma-Breanna takıma katılacak ama o zamana kadar Fb Euroleague‘de havlu atarsa şaşırmam.
fb bayan basketbol takimini ben Galatasaray futbol takimina benzetiyorum. Oyuncular iyi hocalar berbat. Marina hoca falan degil. Show yapmaktan baska yaptigi bir sey yok kenarda...Film yildizi olmaliymis kendisi..Bizde olsa ayvayi yerdik. Zaten varken de hic kendisine isinamamistim.
 
Hocadan ziyade bence Alina’da bir sorun vardı. Zaten son 2 maçta da kadroya bile alınmadı. Arina yerine Vandersloot hamlesi gelebilir diyorlar. Ama kesin bir bilgim yok.
Saygılar…😇👍
 
Geçen final sopron, hesapta yok iken şampiyon oldu. bu sene niçin bir daha şampiyon olmasınlarki?ayrıca ispanyol parfümeriasda formda.ne olacağı belli olmaz yinede.fener bu kibir ile blr yere varamaz.çünkü kendilerini tüm takımların üstünde görüyor, küçümsüyorlar, gerek kendi ligimizde gerek avrupada bu mental düşünce ile hareket ediyorlar.2013--14te bizim ve geçen yıl sopron ile oynadıkları final öncesi kendilerini dev aynasında görmenin bedelini ödediler.bu senede favoriler. Hiç belli olmaz ama kimsenin şans tanımadığı bir takım tacı takabilir.eğer 2013---14teki kadro korunsa veya gidenlerin yeri doldurulup o ruh korunmuş olsaydı şimdi rus takımlarının olmadığı bu ligin en büyük favorisi Galatasaray'ımızdı.bu günlere gelmemizde emeği olanları ALLAH'a havale edip bir sezon daha beklemek zorundayız görünen...💛♥️
 
Botaş yönetimi,Egle'yi rica ediyoruz, ülkesinde bırakın sözleşmesini feshedin.Her maç 3.çeyreğin başında 4 faule ulaşmış oluyor.Egle'yi Türkiye'ye ilk getirenede diyecek lafım yok.Boy hariç hiçbir özelliği yok.

+++ Botaş bugün rakip takımda 1 tane orta seviye yabancı oyuncu olsa maçı kaybetmişti.Son çeyrek 8 dk boyunca saha içi basket bulamadı Botaş.Tüm topların Sevgi'de kaldığı,Slocum'un her hücumda köşelere saklandığı,fazlasıyla her hücumun durağan olduğu bir takım Botaş.
 
Ömer Utku Ahmet'e çok iyi servisler yapıyor Ahmet çift el smacı kaçırıyor şaka gibi ya.Bomboş çift el smaç yaparken potaya asıldı top kaybı oldu.

Yine sonrasında kolay bir tiplemeyi kaçırdı.
 
Ribaundu aldığı gibi Bursaspor yapabiliyorsa hızlı hücum etmeli,Bourg geriye koşmakta zorlanıyor.Ayrıca pota altını işlemeye devam etmeleri lazım,pota altı savunmaları zayıf.
 
Faul hakkı dolmuşken Bursaspor çok basit fauller yapıp farkı 3'e kadar eritti.Dusan hocanın teknik faulüde bayağı gereksiz oldu.

14'e kadar farkı çıkarıyorsun,hepsi birbirinden basit faullerle 9 sayı sadece serbest atıştan yiyorsun.

Son 2 buçuk dk'yı Ahmet ile oynama isteği nedir ? Adam kötü başlamış 3 tane rahat basketi yapamamış,Auguste'ın faul problemi yok bir şeyi yok.Hemen 50 sn kala geri alıyorsun fark eriyince.Yapma koç ya.

Fark eridikten sonra değil,farkın erimemesi için hamle yapmalısın.
 

Üst