Avrupa'dan Basketbol

Karşıyaka'daki ilk maçında Angola gayet iyi maç çıkardı o ayrı.Ama mola dönüşünde Mccollum ve Angola'nın 2 tane benzer el üstü,erken üçlük denemeleri Karşıyaka'nın düzen dışında olduğunu gösteriyor.Özelllikle mola dönüşlerinde oyunculardan bireysel ve tartışılabilecek denemeler gelip duruyor.

Karşıyaka son 17 sn 3 sayı gerideyken Kuzminskas sorumluluk alıp airball attı.

Maçta benim izlediğim bölümdeki en garip an Delgado'nun üst üste 2 serbest atışı airball atması oldu.
 
Bursaspor basket takımı ne yapıyor ya ? Koç ve takım dalga mı geçiyorlar ?

Dušan Alimpijević,bu sezon çok formsuz.Takım 2.çeyrek 9 kez pota altından tek pasla fotokopi basket yedi,tek yaptığı kenarda izleyip,samimiyetsiz şekilde çıldırıyor gibi yapmak oldu.İnsan mola alıp takımı uyarır,önlem almaya çalışır.Senin takımında Andrews gibi hırslı oyuncu veya yine o düzeyde yetenekli oyuncun yoksa istediğin kadar kenarda tepin dur,hiçbir işe yaramaz.

Rakip 2 uzunla oynarken 4 kısanın yanında Dudzinski'yi oynatıyorsun,9 kez aynı şekilde sayı yiyorsun biraz kendine kız hoca.Ve 6'sını aynı adama atılan pastan yiyorsun.

Oyunculara gelince Ahmet Düverioğlu Stipanovic'in bile karşısında duramıyor,faul yaparak durduruyor.Bu adamın güzellemesi yapılıyor birde şaka gibi.Yiğitcan'ın aklında pas atmak gibi bir düşünce yok,panyanın arkasından turnike denemeye kalkıyor,çemberi görmediği halde şut deniyor.

Yabancılar desen istisnasız her maç faul problemleri yaşayıp,garip 5'ler izletiyorlar.

Bursa'nın iyi ki Onuralp'i var.Tek olumlu diyeceğim durum bu,mevcut durumda.
 
Onlar da bizim gibi biraz bilindik oyuncuya gitmemin sıkıntısını yaşadılar. Zach Auguste ile Hayes arasında 5 gömlek fark var, keza Clemmons da Andrews’in yarısı kadar verimli değil. Thornwell eklemesi de tutmamış gözüküyor.
 
Efes-Oly maçını izliyorum. Sezonun genelinde, İsaah Canaan'ın bizdeki veya Kazan'daki performansından eser yok. Tabii ki Olympiakos'ta daha fazla yıldız var ama Canaan da hücum opsiyonu olarak bu kadar kenarda kalacak oyuncu değil. Bence Bartzokas, Pistiolis hocadan bir kullanım kılavuzu almalı 😀
 
Oyuncular ve takımlar adıyla apayrı bir başlık altında ve detaylara inilerek incelenebilir. Takım içindeki görevi, takımdaki oyuncular, o oyuncuların görevleri, o takımın uyumu ve hatta; o takımın hedefleri, o takımın ihtiyacı, oyun planı vs. sabaha kadar değerlendirilebilir. Her zaman her değişken aynı anda bir araya gelmiyor maalesef.
 
Telekom,da Tyrique Jones haftasonu oynanan maçta sakatlanmıstı,o günde yazmıstım.

Bugün kendi evlerinde Jones yokken Gran Canaria karşısında ilk yarıyı 37-55 geride kapamışlar.
 
Karsiyaka Bonn karsisinda ilk 3 ceyregi berbat oynadi.Son ceyrek baslarken 69-51 gerideler kendi evlerinde.Cidden cok dengesiz takim bu Karsiyaka.Daha 3 gun once Istanbul’da Efes’i yenen takim bugun Bonn’a karsi hic bir varlik gosteremiyor.
 
Canaria kendi evinde Hapoel'ide Slaughter'ın son saniye üçlüğüyle yenmişti,çokta zorlanmışlardı.Bugünde sayı farkını koruyamıyorlar.
 

Üst